2015'te Tüp Bebek yöntemiyle hamile kalıp Ekimde doğum yapacaklar buraya:)

Kimyanı nasıl kaynatıyorsunuz? Çekilmiş kimyan olur mu? Ölçüsü nasıl?
Yok canim tohum kimyon. Ben iki tatlı kaşigi koyuyorum bir buyuk su bardaği icin. Hatta rezene tarçın da katiyorum. Ha faydasi oluyor mu bize pek degil ama sütü de arttiriyor.

Kızlar selam
Biz de 7 Kasım da bekliyorduk oglusumuzu ama supriz yapıp erken geldi dün kucağımıza aldık:)

Artık emzirme ile ilgili benimde sorularım olacak:KK66:
Doğumdan sonra hemen emdi aynı gün 2 kez kaka 1 kez çiş yaptı..sonra meme ucunu tutamamaya başladı daha önce aldığı halde silikon uc verdiler onunlada tam süt alamadığı için doymadı gece mama vermek zorunda kaldılar. .şimdi silikon uc olmadan ememez haldeyiz saatlerce emiyor doymuyor..çıplak memeyi verince de tutuyor.ama emmiyor uyuyor..ne yapacağımı şaşırdım..:KK43: sürekli hemşire değişiyor herkes farklı taktik uyguluyor çok bunaldım..doktorlar silikonla değil normale alistirilalim diyorlar ama olmuyor..siz.nasil emziriyorsunuz? Bu arada göğüs ucum falan herseyim normal memeyi tutuyor Ama EMMİYOR uyuyor

Oncelikle hayırlı olsun canım. 25 gunluk olduk daha bugün tam gün emzirebildim. Sagip veriyordum her 2 saatte bir. Geceleri De mama takviyesi.. hiç sıkıntı yapma canım. Emme refleksi gelişmiyor bazılarında hemen.mama verince güçlendi bebisim. Şimdi emiyor. 1 saati de geçiyor emmesi. . Silikon uç aldım aventin bi şeye yaramadı.
Kizlar gunaydin nasilsiniz umarim herkeste hersey yolundadir. Bisiy sorucAm bu oto koltuklarina oturtuyormusunuz bebisleri ben daha oturtmadim kararda veremedim sizler naptiniz???
Oto koltuğuna oturtmak şu an için sakıncalı özellikle bel bölgesi için. Bazıları bel bölgesi çukur olduğu için nevresim vb şeyle duzluyormus. Öyle kullanıyormus. 2 3 ay geçsin diyorum ben. Kullanmadım.

Selam kizlar nasilsijiz. Biz iyiyiz cok sukur.
Bizim de emismeyle ilgili soyle bi sikintimiz var. Kuzum emerken baç bac diye ses çıkarıyor ozellikle sol gogusten emerken. Nette baktim diyor ki eger memisi iyi kavrayamadi ise cup cup ses cikarir. Ama kavriyo kuzum. Kavramasa yutkunma sesi gelmez ve kilo almaz demi. Bize gelisimi oyi demisti doktor. Ama kafama takildigi icin hem size sorayim dedim hem de pazartesi saglik ocagina götürüp kilo boy ölçümü yaptiricam ki bakalim ne durumdayiz.
Bir de sariliktan oturu gece 12 de kalkinca kuzuma aptamil mama veriyorum. Ama sanirim gaz sanciis yapiyo ve kakasini yaoarken zorlaniyo kuzum. Sjz hangi marka mama veriyosunjz?
Bir de bu zorlanmadan oturu sanirim kuzumjb popisinde catlak olustu . Kakasinda ufak minik kan noktalari oluyor. Gectigimiz haftalarda doktora götürmüştüm bu sorunla ilgili olarak catlak olabilir demisti. Sizlerde ds zorlaninca minikleriniz boyle bi sıkıntı oluyo mu?
Hepimize Rabbim yardim etsin insallah.
Sag slaim sağlıkla evlatlarimizi buyutmek nasip olsun insallahhhhhh

Canim ben SMA mama veriyorum. Cok sukur iyi geldi. Arkadaşlar da kullanmisti. Dr um önerdi ayrıca. Hatta eşim bile sma ile büyümüş. Sıkıntı yok :)

Oncelikle hayırlı olsun canım. 25 gunluk olduk daha bugün tam gün emzirebildim. Sagip veriyordum her 2 saatte bir. Geceleri De mama takviyesi.. hiç sıkıntı yapma canım. Emme refleksi gelişmiyor bazılarında hemen.mama verince güçlendi bebisim. Şimdi emiyor. 1 saati de geçiyor emmesi. . Silikon uç aldım aventin bi şeye yaramadı.

Oto koltuğuna oturtmak şu an için sakıncalı özellikle bel bölgesi için. Bazıları bel bölgesi çukur olduğu için nevresim vb şeyle duzluyormus. Öyle kullanıyormus. 2 3 ay geçsin diyorum ben. Kullanmadım.

Canim ben SMA mama veriyorum. Cok sukur iyi geldi. Arkadaşlar da kullanmisti. Dr um önerdi ayrıca. Hatta eşim bile sma ile büyümüş. Sıkıntı yok :)
Kızlar Merhaba sizlere bir sorum olacak. Ben 7 haftalık hamileyim daha önce bir dusugum var 9 haftalik test yapıldı kan pihtilasmasi için 6 testten 3 u normal diğer 3 nde heterozigot var yani pıhtılaşmaya yatkınlık varmış dedi doktor. Clexan verdi günde bir tane aspirin de içiyorum zaten. Size sorum şu aranızda bi durumda olan var mıydı şimdi Heme iğne hem aspirin fazla gelmez mi sonuçta tam pıhtılaşma değilmiş pohtilasmaya yatkınlık mis. Gittiğim doktor Da öyle çok iyi dwgil ondan söze sorayım dedim lütfen bilgisi olanlar cevaplasin

Kızlar Merhaba sizlere bir sorum olacak. Ben 7 haftalık hamileyim daha önce bir dusugum var 9 haftalik test yapıldı kan pihtilasmasi için 6 testten 3 u normal diğer 3 nde heterozigot var yani pıhtılaşmaya yatkınlık varmış dedi doktor. Clexan verdi günde bir tane aspirin de içiyorum zaten. Size sorum şu aranızda bi durumda olan var mıydı şimdi Heme iğne hem aspirin fazla gelmez mi sonuçta tam pıhtılaşma değilmiş pohtilasmaya yatkınlık mis. Gittiğim doktor Da öyle çok iyi dwgil ondan söze sorayım dedim lütfen bilgisi olanlar cevaplasin
Cnm öncelikle hayırlısı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin. Hangi mutasyonlarında sorun var cnm. En onemklisl faktor v olan bendede kan pihtilasmasi vardi37. Haftaya kadar igne 31. Haftaya kadarda coraspin kullandim beraber...

Cnm öncelikle hayırlısı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin. Hangi mutasyonlarında sorun var cnm. En onemklisl faktor v olan bendede kan pihtilasmasi vardi37. Haftaya kadar igne 31. Haftaya kadarda coraspin kullandim beraber...
CNM MTHRF mayın heterozigot 1298AC mthrf heterozigot 677CT pao serpin ei mutasyon heterozigot 4G 5G

Canim insallah sag salim yavrunu kucagina almak nasip olur. Da benim bisey dikkatimi cekti. Adam okumus koskoca doktor olmus. Ona cok iyi degil diyorsun.burdaki arkadaslara soruyorsun. Enteresan:KK57:

Selam kizlar Nasılsıniz. Herkes bebisiyle mesgul sanirsam bin massallah bugunleri gorduk. Insallah mevlam isteyip dileyen herkese yavrusunu kucagina almayi nasip ederrrrr :)
Bu arafa nerde o saatlerce tuvalaet banyo keyifleri de mii :D
Simdi 2 dk da tum isini halletmen gerekiy :D

Canim insallah sag salim yavrunu kucagina almak nasip olur. Da benim bisey dikkatimi cekti. Adam okumus koskoca doktor olmus. Ona cok iyi degil diyorsun.burdaki arkadaslara soruyorsun. Enteresan:KK57:
Canım söyle ki ben bu sayfayı daha önce çok takip ettim ve ÖZELLİKLE aranızda bazıları büyük şehirlerde profesör lere gidenler var belki benim gibi olup da o doktorlarin tavsiyelerini bilgilerini almışlardır diye sordum tabiki doktoru bırakıp arkadaşlar siz söyleyin demek değil bu. Ama insan zman içerisinde tecrübe sahibi oluyor ben de bu sayfada sağolsun kaç arkadaş çoğu zaman sorduğum soruları kendi yasadiklarindan tecrübelerinden cevaplamislardir. Ayrıca çok küçük bir yerde yaşıyorum bu çıkan testi araştırma hastanesinde yapmıştım ankaraya gondermiskerdi 2 haftada çıktı ve bana maille geldi. Burda küçük bir tip merkezine gittim gösterdim o da pek ilgilenmeden hemen iğne aspirin dedi. Ha belki dediği gibidir ama insan zor bulunca hep tedirgin oluyor her şey tam tamına olsun istiyor özellikle sizlerde öyle oldugunuz icin sordum zaten daha iyi anlarsınız diye. Bikaç gune kadar şehir merkezinde doktora gidicez ama esimin işinden dolayi suan gidemiyoruz malesef. Uzun oldu ama cevap yazmak istedim. Güzel dileklerin için tesekkürler. Sana da kizinla mutluluklar

Bu arada sakın aç bırakma. Biz emdi emmedi.o hataya düşmüşüz bilmeden. Sarılık arttı. Emmiyorsa özellikle bu günlerde ver mamayı. Zamanla emecek sakın pes etme ve korkma. Yeter ki şimdi sarılık yükselmesin.

Canım çok sağol
Şimdi sütüm beyaza döndü ve iyi akmaya başladı çok şükür. .dün tartildi kilo bile almışız az da olsa:)
Sarılık normaldi hastane çıkışında, bakalım yarın 6. Günümüz topuk kanı alıp tekrar bakılacak çocuk doktoruna randevumuz var..
Göğüs kalkanı ile emziriyorum şuan yoksa memeyle kavga ediyor resmen.sonra emmenin ortasında yavaş yavaş kalkanı çıkarıp direkt memeyi vermeye calisiyorum..2 gündür biraz biraz başarılı oluyorum inşallah ilerde hiç kalkan kullanmayiz..bir sorunumuzda benim kucağım dışında hiçbir yerde uyumamaya başladı..emdikten sonra yatiriyorum yerine 3dk içinde huzursuzlanip uyanmaya ağlamaya başlıyor ve emmek istiyor tekrar,sonra da fazla içince kusuyor..sütüm doyurmuyor mu acaba diyorum..yarın doktora da danisicam bakalım..

Herşey doğumdan sonra başlıyormuş:)

Canım çok sağol
Şimdi sütüm beyaza döndü ve iyi akmaya başladı çok şükür. .dün tartildi kilo bile almışız az da olsa:)
Sarılık normaldi hastane çıkışında, bakalım yarın 6. Günümüz topuk kanı alıp tekrar bakılacak çocuk doktoruna randevumuz var..
Göğüs kalkanı ile emziriyorum şuan yoksa memeyle kavga ediyor resmen.sonra emmenin ortasında yavaş yavaş kalkanı çıkarıp direkt memeyi vermeye calisiyorum..2 gündür biraz biraz başarılı oluyorum inşallah ilerde hiç kalkan kullanmayiz..bir sorunumuzda benim kucağım dışında hiçbir yerde uyumamaya başladı..emdikten sonra yatiriyorum yerine 3dk içinde huzursuzlanip uyanmaya ağlamaya başlıyor ve emmek istiyor tekrar,sonra da fazla içince kusuyor..sütüm doyurmuyor mu acaba diyorum..yarın doktora da danisicam bakalım..

Herşey doğumdan sonra başlıyormuş:)
Canım o gaz sancısından oluyor. Tok da olsa sancıyı bir tek memede unuttuğu için emmek istermiş. Kilo alımı iyiyse neden bu olabilir. Benimki de memede uyuyordu. Şimdi o da bitti. Illa fiziksel temas olacak. Kucakta ya da elimiz kafasında sallayarak. Allah sağlıkla büyîtmeyi nasip etsin de eziyetlerine katlanırıniz.

Selam kizlar Nasılsıniz. Herkes bebisiyle mesgul sanirsam bin massallah bugunleri gorduk. Insallah mevlam isteyip dileyen herkese yavrusunu kucagina almayi nasip ederrrrr :)
Bu arafa nerde o saatlerce tuvalaet banyo keyifleri de mii :KK70:
Simdi 2 dk da tum isini halletmen gerekiy :KK70:
Aynen halide. Annem gitti. Simdi zeynep ne zaman uyirsa yemek ev isi camasır derken gün nasıl bitiyor anlamıyorum. Dişarı cıkmayi özledim. Tabiki şükürler olsun da bazen bunalabiliyor insan.

Canım o gaz sancısından oluyor. Tok da olsa sancıyı bir tek memede unuttuğu için emmek istermiş. Kilo alımı iyiyse neden bu olabilir. Benimki de memede uyuyordu. Şimdi o da bitti. Illa fiziksel temas olacak. Kucakta ya da elimiz kafasında sallayarak. Allah sağlıkla büyîtmeyi nasip etsin de eziyetlerine katlanırıniz.

Evet cnm dediğin gibi gazdan sanırım. .125gr almış çünkü..kakasida iyice sarımsı renge döndü..inşallah bizde düzene gireriz. .emdikten sonra göğsüme yatırıp bi süre sakinlestirmezsem yerine yatınca uyumuyor..bazen emerken gaz çıkarıyor..aynen onlar sağlıklı olsunlarda hepsine katlaniriz..

Peki kızlar gaz için rezene dışında uyguladiginiz birşey var mı?
Canim ben zinco kullandım pek de fayda etmedi. Başka damla da denemedim. Ama gazlanınca karnına sıcak havlu koyarsan iyi geliyor. Hatta kuzum üzerimde yatınca rahatlıyor. Belki de kucakta sakinleşme nedenleri budur. Karın ısınınca rahatlıyordur.

Herkese gunaydin anneler umarim bebisler iyidir biz 4 gundur kaka yapamiyoruz cok gazimiz var kizim cok rahatsiz dr unuz normal 2 gundaha bekleyeimdedi.birde uykusunda sicriyor yavrum sizinkilerdede oluyormu bu endiselenmelimiyim bilemedim:(

Herkese gunaydin anneler umarim bebisler iyidir biz 4 gundur kaka yapamiyoruz cok gazimiz var kizim cok rahatsiz dr unuz normal 2 gundaha bekleyeimdedi.birde uykusunda sicriyor yavrum sizinkilerdede oluyormu bu endiselenmelimiyim bilemedim:KK43:
Anne sütü mü alıyor canım?

Canim bana o test yapılmadan hem cleksan gel coraspin vermişti dr kullan bi sıkıntı olmaz önlem amacli

Herkese gunaydin anneler umarim bebisler iyidir biz 4 gundur kaka yapamiyoruz cok gazimiz var kizim cok rahatsiz dr unuz normal 2 gundaha bekleyeimdedi.birde uykusunda sicriyor yavrum sizinkilerdede oluyormu bu endiselenmelimiyim bilemedim:KK43:
Benimki de çok sicriyor hızlı hızlı nefes alıyor korkuyor bazen pispisliyorum gözünu acıyor beni görünce rahatliyor

Back
X