2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Sorma,bu karadenizli erkeklerin suyunda var herhalde, Hamiş olduktan sonra iyice bir elini eteğini çekti benden,ben güçlüyüm ben türk kadınıyım ben herşeyi yaparım kafasında. Naz yapmaya hakkım yok. Eeeeeeeeh be dedim. Bıraktım. En azından üzerime titremesini bekleemediğim için kafam rahat şimdi. Kendi işimi kendim görüyorum,arada zorlandığımı görünce de dur dur nabıyorsun niye beni çağırmıyorsun diyor. Amannn çağırsam sanki gelcen,işin gücün çıkıyor yada belin sakat oluyor ne zzaman bişey istesem diyorum. Bizim ev hayatımız resmen böyle yani. Ben soyutladım kendimi ondan. Kendisi duygusuna girip ilgilensin benimle,bende ay bu böyle ay şu şöyle diye hiiiiiiiiç yoramam kendimi valla. Böyle daha iyi yönetiyorum.
Arada naz kaldıran modeli de var bunların da çok nadir olduğu için bize denk gelmemiş. Görümcemin ve kuzenimin eşi bildiğin emre amade cinstendiler. Neredeyse masadan bardak kaldırmadılar. Ay ben yapamam,tutamam,oturamam-kalkamam vs içim bayılırdı yemin ederim. Nazın fazlası bende sinir yapıyor!! İlkinde yaşamadım bu ikinci..bunda zaten kucağımda oğlan(15kg) elimde market poşetleri,5lt su çantalar...kim yapacak? Hayatın öğrettiklerinden biri de kendi işini kendin görmeye alış! Kimse senin ne durumda olduğunu umursamaz! Zaten insan anne olunca Bi süper kahraman oluyor,Bi doğa üstü güçler falan :KK54:

Kesinlikle daha cok ise yariyor canm ben de ayni yoldaym.. Baslarda her seye heveslenir paylassin benle diye ugrasirdm ama kendimi uzdugumle kalirdm... Simdi her seyi kendim yapiyorm halimi goruyo kendi utanip geliyo bazen.. :KK4: Yani rol mu yapiyoz artk halimz bellii.. Mesela hicc oynuyo ediyo bebegimz de demiyorm gecen ben uyurken gelms kendi dinliyo karnima elininkoyms suratinda kocaman bi gulumseme :KK71:bi uyandm nasi uyuyosn sen boyle kipir kipir benek diyo, ben de hic ustune dusmedm oyle uyuyorm napim oldugu kadr dedim sadece uyumaya devam ettm..

Dun de kv ler yemege geldi !! Sagolsnlar :-) kizartma yapms gelms ben de corba salata yaptm bi de ben topladm bulasiga giristm yapmaciktan ben mi yapsaydm falan dedi kv yaparm ben dedm bu gitti balkona sigara iciyo, esim geldi sonra annesi de duyuyo dedi canm coksa birak yaparz sonra :cool: hosuma gitti acikcasi belki azckkk utanmistir kv diye dusundmm sanmiyorm daa :-) ama yoksa ekstra surekli bi sey bekledmde hep hayal kirikligi oluyorrr :KK51:
Benim nenem filozof kadındır! Doğru dediydi 'bu erkek kısmı hiç olmasa 1 tane doğuracaktı da anlayacaktı Nasıl oluyor!!' Geçen gün arkadaş ortamında konuşuyoruz çocuksuz arkadaşlara diyorlar ki 'kadın kısmı çocuk doğurunca tamam. Ben çok büyük Bi iş yaptım her sözüm dinlenmeli moda geçiyor' ay Bi sinir oldum!! Cevabı patlattım ama! 'Öyle 2 saat oynattık diye ooo süper babayım çok ilgiliyim olmuyor!' Ay sonra bu kızlar neden bu kadar sinirli?! Akşama kadar çocuk yatana kadar koca sinir ediyor sonra neden sinirli?! Töbe töbeeee!!!!
Hep diyorum 'ben bu çocuğu babamın evinden getirmedim! Tek başıma da yapmadım! Bakacaksın,tutacaksın,uğraşacaksın!!! Kaynanam ya akşama kadar çalışıyor yoruluyor eve gelince de Bi dinlenemiyor diye bana laf çarpıtıyor. He anne ben akşama kadar evde yatıyorum. Çocuğu ikimiz yaptık ortak bakıp büyütecez bu işler böyle. E ne biliiim biz öyle görmedik şimdi yeni nesil de Bi değişik diyo. Yine Bi laf çarpıtmalar..

Kız onu geçtim görümceler de aynı tip haa!! İstanbul'a gittik hepsi aman yoldan geldin dur arkana yastık koyalım yatak açtım sana git uzan falan..yanlış anlaşılmasın bunları bana değil eşime diyorlar. Sanki hamile olan o sanki uçağı o kullandı da yoruldu töbe töbee!!

Demek ki hepsi ayniymis. Ben de kocamin normal olmadigini dusunmeye baslamistim. Iyi ildu bunlari soylediginiz. Bu erkeklerin hepsinin markasi ayni modelleri farkli.. O yuzden ortak yanmari cok:)
Aynı canım aynı. İsimleri farklı sadece :KK51:

aynen bende bankacıyım geç saatlerde geliyordum işten zaten bişey yemiyosunuz (ki biz uğraşamadığımız için pratik geçiştiriyoduk) diye yapmıyorum gelince halledersiniz diyodu bi ay kalmışlığı vardı öyle.. annem hasta olmasına rağmen her işimize koşar.. Allah görüyo ne diyeyim eşim de gördü artık çok fazla dile getirmek bile istemiyorum.. Rabbim yardımcımız olsn
Ben olayı çözdüm. Kaynanalar 'ne yardım edecem..ben yorulacam o keyf yapacak. Gelsin yapsın işini' modundalar. Sanki yemek temizlik yapınca ben tek kendime yapıyorum bu işleri. Tek başıma yaşıyorum ya evde...bence düşünce bu!
Ahhh kızlar ahhh bugünde dertleşme günü olmuş .. Benim pek Bi huylanmam olmadı bu konuda kayınvalidem çok yaşlı Bi insan zaten evlendik bir iki hafta sonra buraya geldik .. Ama çok çok zoruma giden bir şey olmadı mı oldu hatta gecen hafta oturdum üzüntümden ağladım .. Sen tut eşime her hafta ailecek bırak karını al oğlunu gel tatil yap değişiklik olsun senin için de !!!!(ki bunu kardeşleri annesi babası Bi değil iki değil defalarca teklif etti )..gecen hafta tv izliyordum eşimde odada telefonda konuşuyor Allah ı var eşimde bir şey saklamaz hoparlörü açmış öyle sohbet ediyor derken yine aynı sözcükler döküldü hepsinin ağzından al oğlunu gel tatil yapalım sizi görelim .. Bırak karını kalsın orda .. :KK57:( ki defalarca söyledim burda kimsem yok eşim bu yıl iznini doğumuma kullanacak o da zaten 10 gün bile değil diye)Eşimde bağırdı çağırdı bir daha bu cümleyi kurmayın karım hamile doğum yapacak hala bırak gel diyorsunuz diye .. Bunun üstüne ayyy sen böyle değildin orda çok sinirli bir insan olmuşsun abi gel gel stres atalım burda Dedi sevgili kız kardeşi :/ Ada'mı hem çıldırtıyorlar hem de burda çok stresli olduğunu söyleyip laf çakıyorlar :oha:Nasıl üzüldüm Nasıl ağladım .. Anlayışsızlık ve kör cahillik o kadar kötü ki .. :olamaz: Ha sanmayın ki vazgeçecekler bu yıl her telefonda eşime inatla bırak karını al oğlunu gel diyecekler :KK51:
Yavrum benim yaa :( Allah sabır versin. Bi değişik model de benimkiler. Eşim çok ağır abi modeldir. Çok konuşmayı sevmez yani öyle şakalı konuşmaları falan..çok soru sorulmasını ve yem atarak konuşmalardan nefret eder. Sağolsun kaynanam sürekli damarına basar. Her seferinde de dönüp bana 'bu hiç böyle değildi senle evlendikten sonra buna bişe oldu Bi tavırlandı bize karşı' der. İlk başlarda olur mu öyle şey falan diyordum ama şimdi 'öğretiyorum evde buraya öyle geliyoruz töbe ya! Sen oğlunu bunca yıldır tanıyamadıysan ben ne yapiim? Damarına basma ki bağırmasın sana' demeye başladım ama nafilee..Bi kulaktan giriyor ötekinden çıkıyor :işsiz:

Cok sukur canm eslerimiz en azndan bu konuda anlayisli.. Benmki de yani bu konulrda pek hakkini yemim annemi biliyorm ben zaten diyo, haklisn ama iste anne baba napalim diyo... :KK51: Mesela dun aksam yine annesi bebisle ilgili bos bos konustu esim kendi dedi yani bazen sadece konusmak icn konusuyosn dedi, bormalde bi evlat anneye boyle davranmamali evet ama bunu isteyen kendileri bizi bunalttiklari icn ogullari da bu duruma geliyo aciyorm sadecee..

Ayenn canm ne guzel kv olursn insallahhh... Bizim de oglus olursa ikinci ben de olurm tabi insallahhh :anneadayı: ayni seyleri yasayip dusunuyorz iste asagi yukari.. Ben de aynen oyle canm hep iyiniyet hep sahiplenme ama iste herkes ayni degil aslinda insanlara gerektigi gibi davrancaksn gec ogreniyoz isteee :KK51: neyse cok sukur kendi yuvalarimiz var, mutlu huzurlu olalm da hep :KK200:
Kendileri ne ekerse onu biçiyorlar Can'ım .. Sözde hepsi sever bizi ama sözde ... Bir laf vardır bizde evlat değil evladının evladı daha kıymetlidir diye .. O yüzden bu saatten sonra bana değil evlatlarıma gerçekten kıymet veren değerli olacak gözümde .. Biz zaten bizi el bebe Gül bebe sevin demiyoruz ki .. Ki sevmek zorunda da değiller ona da eyvallah ama saygı duymak zorundalar aynı bizden bekledikleri saygı gibi ..

Arada naz kaldıran modeli de var bunların da çok nadir olduğu için bize denk gelmemiş. Görümcemin ve kuzenimin eşi bildiğin emre amade cinstendiler. Neredeyse masadan bardak kaldırmadılar. Ay ben yapamam,tutamam,oturamam-kalkamam vs içim bayılırdı yemin ederim. Nazın fazlası bende sinir yapıyor!! İlkinde yaşamadım bu ikinci..bunda zaten kucağımda oğlan(15kg) elimde market poşetleri,5lt su çantalar...kim yapacak? Hayatın öğrettiklerinden biri de kendi işini kendin görmeye alış! Kimse senin ne durumda olduğunu umursamaz! Zaten insan anne olunca Bi süper kahraman oluyor,Bi doğa üstü güçler falan :KK54:

Benim nenem filozof kadındır! Doğru dediydi 'bu erkek kısmı hiç olmasa 1 tane doğuracaktı da anlayacaktı Nasıl oluyor!!' Geçen gün arkadaş ortamında konuşuyoruz çocuksuz arkadaşlara diyorlar ki 'kadın kısmı çocuk doğurunca tamam. Ben çok büyük Bi iş yaptım her sözüm dinlenmeli moda geçiyor' ay Bi sinir oldum!! Cevabı patlattım ama! 'Öyle 2 saat oynattık diye ooo süper babayım çok ilgiliyim olmuyor!' Ay sonra bu kızlar neden bu kadar sinirli?! Akşama kadar çocuk yatana kadar koca sinir ediyor sonra neden sinirli?! Töbe töbeeee!!!!
Hep diyorum 'ben bu çocuğu babamın evinden getirmedim! Tek başıma da yapmadım! Bakacaksın,tutacaksın,uğraşacaksın!!! Kaynanam ya akşama kadar çalışıyor yoruluyor eve gelince de Bi dinlenemiyor diye bana laf çarpıtıyor. He anne ben akşama kadar evde yatıyorum. Çocuğu ikimiz yaptık ortak bakıp büyütecez bu işler böyle. E ne biliiim biz öyle görmedik şimdi yeni nesil de Bi değişik diyo. Yine Bi laf çarpıtmalar..

Kız onu geçtim görümceler de aynı tip haa!! İstanbul'a gittik hepsi aman yoldan geldin dur arkana yastık koyalım yatak açtım sana git uzan falan..yanlış anlaşılmasın bunları bana değil eşime diyorlar. Sanki hamile olan o sanki uçağı o kullandı da yoruldu töbe töbee!!

Aynı canım aynı. İsimleri farklı sadece :KK51:

Ben olayı çözdüm. Kaynanalar 'ne yardım edecem..ben yorulacam o keyf yapacak. Gelsin yapsın işini' modundalar. Sanki yemek temizlik yapınca ben tek kendime yapıyorum bu işleri. Tek başıma yaşıyorum ya evde...bence düşünce bu!

Yavrum benim yaa :KK43: Allah sabır versin. Bi değişik model de benimkiler. Eşim çok ağır abi modeldir. Çok konuşmayı sevmez yani öyle şakalı konuşmaları falan..çok soru sorulmasını ve yem atarak konuşmalardan nefret eder. Sağolsun kaynanam sürekli damarına basar. Her seferinde de dönüp bana 'bu hiç böyle değildi senle evlendikten sonra buna bişe oldu Bi tavırlandı bize karşı' der. İlk başlarda olur mu öyle şey falan diyordum ama şimdi 'öğretiyorum evde buraya öyle geliyoruz töbe ya! Sen oğlunu bunca yıldır tanıyamadıysan ben ne yapiim? Damarına basma ki bağırmasın sana' demeye başladım ama nafilee..Bi kulaktan giriyor ötekinden çıkıyor :işsiz:

Amin Amin tatlım Allah hepimize sabır versin .. Kolay değil sabretmek..bazen çileden çıkarıyorlar ..zaten istedikleri şeyleri duymadıkların da direk başlarla çamur atmaya sen böyle değildin çok değiştin yok bilmem ne:\ Bi tane fıkra vardı tam hatırlamıyorum ..iki kadın yolda karşılaşıp sohbet ediyorlarmış ..kız anası demişki Allah şükür Rabbim bize bir damat yolladı pırlanta kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz ..bir dediğini iki etmez .. Sever sayar evlerinden huzur hiç eksik olmaz ..sıra erkek anasına gelmiş demiş ki ayy bizede Allah bir gelin Yolladı hiç bir şey yapmaz her şeyi oğlum yapar .. Oğlum elini sıcak sudan soğuk suya sokturmaz .. Kız hep yan gelir yatar .. Yani demem o ki şu bir gerçek o zihniyetteki insanlar hala bir seyleri kabullenemiyorlar ..kız anaları kızımız damadımız Mutlu olsun derken öteki taraf Nasıl huzursuz ederiz diye uğraşıyorlar ..bu böyle gelmiş böyle gitmiş ..ama diyorum ya şimdiki nesil çok şanslı bizim gibi Anneleri olacağı için

Kızlar az önce eltim geldi ne dese kv bundan sonra iftar davetlerini bizim vermemizi öngörmüş kendisi yaşlanmışmış zaten kendisi vericeği zamanda eşim karşılıyordu bi çok şeyi iki abiside ıvır zıvır seyler alıyodu bizde hizmet ediyoduk ki Bahsettiğim davet 50-60 Kişilik falan bundan sonra biz gelinler vericekmişiz oldu cnm dedim eltime sakın kabul etmeyin çünkü ben etmem bi kere yerler onu evliliğimin ilk yılında öyle 2 davet verdirtti bana bizde böyle diye şimdi 3 yıl oldu evleneli görüyorum ki benim gibi hiç bi gelin yemek vermiyo ne enayiymişim dedim o bi kere olur kendi evimde vericeğim daveti kimseye sorucak ya da o istedi diye vericek Değilim !
Başka bir Arzu'ları varmıymış.... Birde seni bu halinle yorup misafircilik mi oynayacaklar ..bırak Can'ım ya 50 -60 kişilik diyorsun bu insanlar Cidde'n anormal

Şok dimi :/ başkasına anlatsam yok artık der... Birde üstüne bunu eşimin bağırmasına kızmasına rağmen her hafta söylüyorlar .. Tuhaf İnan çok tuhaf herkesin evladı kendine tatlı demek Can'ım

onu söyleyen kız kardeş yarın bi gün başına gelebileceğini düşünemiyor mu acaba.. ilahi adalet denen bi durum var bende çok sinirlendim..

Amin Amin tatlım Allah hepimize sabır versin .. Kolay değil sabretmek..bazen çileden çıkarıyorlar ..zaten istedikleri şeyleri duymadıkların da direk başlarla çamur atmaya sen böyle değildin çok değiştin yok bilmem ne:\ Bi tane fıkra vardı tam hatırlamıyorum ..iki kadın yolda karşılaşıp sohbet ediyorlarmış ..kız anası demişki Allah şükür Rabbim bize bir damat yolladı pırlanta kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz ..bir dediğini iki etmez .. Sever sayar evlerinden huzur hiç eksik olmaz ..sıra erkek anasına gelmiş demiş ki ayy bizede Allah bir gelin Yolladı hiç bir şey yapmaz her şeyi oğlum yapar .. Oğlum elini sıcak sudan soğuk suya sokturmaz .. Kız hep yan gelir yatar .. Yani demem o ki şu bir gerçek o zihniyetteki insanlar hala bir seyleri kabullenemiyorlar ..kız anaları kızımız damadımız Mutlu olsun derken öteki taraf Nasıl huzursuz ederiz diye uğraşıyorlar ..bu böyle gelmiş böyle gitmiş ..ama diyorum ya şimdiki nesil çok şanslı bizim gibi Anneleri olacağı için
Kesinlikle o fıkra gibi hayat. Gururlanmıyorlar ki oğlumuz eşini pırlanta gibi kıymetli tutuyor :110: önceden kv bişe dediğinde daha Bi cvp veriyordum şimdi çok umursamıyorum. Eşim 10 kardeş 8 kız 2 erkek. Görümce gırla bende yani :KK14: kızlarının yarısından fazlası annesiyle ya konuşup görüşmüyor ya da bayramda seyranda..mübareğin değişik bir huyu var! Kızlarına pek kıymet vermez. Onun varsa yoksa bacıları ve erkek kardeşi. Kv evlendiğinde erkek kardeşi 2,5 yaşındaydı. Evleneli 50 sene olacak ve o hala 2,5 yaşındaki çocuk gibi gözünde. Kızlarından birisi derdini söylese senin dersin dert mi benim kardeşimin yanında der ve başlar ondan anlatmaya :işsiz: 1-2-3 kabak tadı veriyor olay. Bi derdi sıkıntısı olmayan insan ona batar! Görümcelerimin bir kısmının da psikolojisi anaları gibi bozuk! Resmen çaba gösterirler ki 'aaaa bu Mutlu! Kat iii yen olamaz! Hemen canını sıkalım ve psikolojisi bozulsun!!' Anneleriyle konuşurlar ve o da başlar benimle uğraşmaya! Bir kaç kez sert bir dille uyardım. Seni uyarıyorum kızlarına yaptığın şeyi bana yapmaya çalışıyorsun. Zararlı çıkarsın. 1-2 ay idare ediyor sonra gene aynı :işsiz:

onu söyleyen kız kardeş yarın bi gün başına gelebileceğini düşünemiyor mu acaba.. ilahi adalet denen bi durum var bende çok sinirlendim..
Öyle söyleyen hak eder bence! O zaman anlar işte düştüğü hatayı. Gerçi öyle düşüncesiz konuşan hatasını anlar mııııı onu da bilemedim ya :KK64:

Çok kötü şeyler söylemek istemiyorum aslında. Nasipse 2 tane gelin kızım olacak. Yaşadıklarımdan iyi dersler almaya çalışıyorum. Ben biraz babaannem huyluyum aslında..benim doğurduğumu beğeniyor seviyor. Gururlanırım :süslü: oğlum yuvasında Mutlu huzurlu olsun diye elimden geleni yaparım. Gerçi bunlar şimdiki düşüncelerim. Zamanı geldiğinde Nasıl olur bilemem. Kıskanır mıyım? Ne hissederim..Rabbim hayırlısıyla göstersin inşallah.

Şok dimi :/ başkasına anlatsam yok artık der... Birde üstüne bunu eşimin bağırmasına kızmasına rağmen her hafta söylüyorlar .. Tuhaf İnan çok tuhaf herkesin evladı kendine tatlı demek Can'ım

Öyle Canım valla ne desen yeri yani. Yüzüne bakamaz artık bundan sonra. Seni anlamak zor bir şey değil bence. O görümce denen kız kendini senin yerine koysun bakalım kendi kocasını ailesi çağırsa ne yapar acaba.

Anladm canm, gecms olsn tekrar dis demkotu oluyor... Valla sevmez bence ya rahatsiz oluyorlardir yani sıkı olunca biraz da.. :KK46:

Ben de hem kremi, pompayi ve saklama posetlerini hem de gogus pedlerini lansinoh aldm bakalm canm, insalah memnun kalirzz:anneadayı: evet elektrikli cok pratik ama tasimasi zor onun da ben bi de manuel aldm 30 tl falandi wee babynin belki gerek yoktu ama o da tasimak icn pratik yani dogumdan sonra amasya istanbul gidecegimiz icn oralarda lazm olursa manueli yanima alirm dedmm :KK39:

günaydın canımm ay bu sabah uyanasım gelmedi hiç otobüste serviste hep uyudum hala uyukluyorum :uykucu::uykucu: neyseki bugün haftasın son iş günü sanki ptesi gelmicem :işsiz: zaman çabuk geçsin perşembe olsun doktora gideyim sonra o haftada bitsin bayram gelsin bende son haftamda olayım:KK45:bende baktım onlara gögüs kremi ve pedi falan şimdiden lazım zaten pompayı işe döneceğim için istiorum manueller ucuz evet pahalı olan elektrikli olan :confused:sen hasta bezi aldın mı peki kimisi al dio kimisi gereksiz dio hoş onu da kullanmak istemiorum ya :KK64:

Kizlar esim yillik izinde oldugundan bu aralar cok giremiyorum. Takiliyoruz evde hergun gezmeler alisverisler. Bi yere gidemedik eksikleri tamamliyoruz :)
Kaynanalarla dertleri olanlar yillardir gelin kaynana anlasamaz. Sizin kendi ailelerinizden baskasina tam anlamiyla guvenmeyin laflarinizi esirgemeyin. Uzulur kirilir demeyin. Onlar sizleri dusunuyor mu ?
Rahatsiz olanlar, kasintisi, agrisi olanlar. Cok cok gecmis olsun rabbim acil sifalar versin..
Kontrolden gelenler cok sevindim bebislerinizin iyi olduguna..
Bizde esim evdeyken bebek arabamizi, islak mendilimizi, bezimizi, camasir yikamak icin iki cesit deterJanini ve mevlutluk kiyafetimizi aldik..
Hepsini o kadar uyguna aldik ki cok sukur Allah yardim etti..
Mevlutlugumuz cok tatli.. Mehmet Ali'me cok yakisicak :)
Sultan kiyafeti alcaktim herkes giydiriyo diye almadim.. Oglumun ki farkli olsun istedim..
Birkac mevlutluk eksigi kaldi bardak, süs esyalari filan baskada birseyi kalmadi :)
Simdilik bizden bu kadar.. Ara ara girip okuyorum haberiniz olsun. Yanliz degilsiniz :)

Ben de diyordm kankam nerelerdeee :KK19: oh canm biraz da kocisinle takilin tabiii... Bi suru eksik tamamlamissinz ne guzel, firsat olunca mevlutluk falan foto koyyy merak ederm bennn...

Ayy kasinti olan ve enfeksiyon geciren benimm:110: sagol canm
benm :KK68:

Idrar yolu enfeksiyonunun mutlaka tedavi edilmesi gerekiyormus..karsi komsum cocuk doktoru yogun bakima da bakiyor.gecen 34 haftalik bebek dogmus ama annenin idrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmedigi icin bebek da enfeksiyonlu dogmus..durumu pek iyi degil dedi komsum..Rabbim sifa versin insallah bebege..enfeksiyonlari ihmal etmeyelim insallah..

Aman Allah korusunnn.. Yok yok zaten ihmal etmiyorm duzenli kullaniyorm ilac ve fitili.. Ay yavrum saglikla bi dogsun da insallahh :dua: yani cidden zor donemlerimiz yeni basladi tabi bunlara cok sukur..

Ayyy okudukca sinir oluyorm ya sanki ogullari kristalden yapilms da biz das cuvali :lülülü: gercekten eslerine deger verdiklerini gorseler fesatlaniyorlar hemen ne kadar ayip yaa.. Dusunseler halbuki senin oglun esine deger verip el ustunde tutuyosa demekki karsiligini aliyo demekki mutlu sen de mutlu olsan ya kadin!!! Ama nerdeee hayal bizimkiii...

Cocuk konusunda da dibine kadr haklisn valla oyle bos konusmayla olmuyoooo, bak biz burda ne hale geldik cocugumuzu saglikla dogurcaz diye, zerresini yasamayip kimse bize ahkam kesme hakkina sahip degilll :sinirli::KK47:

Kendileri ne ekerse onu biçiyorlar Can'ım .. Sözde hepsi sever bizi ama sözde ... Bir laf vardır bizde evlat değil evladının evladı daha kıymetlidir diye .. O yüzden bu saatten sonra bana değil evlatlarıma gerçekten kıymet veren değerli olacak gözümde .. Biz zaten bizi el bebe Gül bebe sevin demiyoruz ki .. Ki sevmek zorunda da değiller ona da eyvallah ama saygı duymak zorundalar aynı bizden bekledikleri saygı gibi ..

Canm benmkinde de her sy sozde dedigin gibi, yani acik yurekli olsalar daha iyi rol yapilinca daha delleniyo insannn... Kesinlikle saygi duymak zorundalar sonucta biz de onlari sevmek zorunda degiliz ki saygi yeterlii... Ama uzerimize duseni fazlasiyla yapiyoruz ama yine de safligimizdan ama uyandk sanirm arrkkk :KK45::kusmuk:

günaydın canımm ay bu sabah uyanasım gelmedi hiç otobüste serviste hep uyudum hala uyukluyorum :uykucu::uykucu: neyseki bugün haftasın son iş günü sanki ptesi gelmicem :işsiz: zaman çabuk geçsin perşembe olsun doktora gideyim sonra o haftada bitsin bayram gelsin bende son haftamda olayım:KK45:bende baktım onlara gögüs kremi ve pedi falan şimdiden lazım zaten pompayı işe döneceğim için istiorum manueller ucuz evet pahalı olan elektrikli olan :confused:sen hasta bezi aldın mı peki kimisi al dio kimisi gereksiz dio hoş onu da kullanmak istemiorum ya :KK64:

Gunaydin canmmm :KK24: ay bu uyku tuketecek seni kizzz.. Bayramdan sonra da mi calisacan kiz? Bari bayramda birakaydin artkkk :KK22:
Pompa ise gitmesek bile lazm olacak muhtemelen canm, sut artirmak icn falan bile cok faydaliyms..bol bollll sutunz olsn da insallahhh :dua:

Depend hasta camasiri aldm canm burda konusuldu bi ara cok mantikli geldi, kullan at tarzi, 10 lu paket bi paket aldm yanima ped de koydm tabi.. Ilk gunler baya ise yariyorms sen de bi bak istersenn :KK39:

Aynısını bende söyledim yakın Zaman'da evleniyor insan yaşattığını yaşar .. Çekinmedim söyledim yarın bir gün çocuğu olsun bakayım benim eşime sunduğu teklifi kendileri yapabilecek mi ...

Öyle Canım valla ne desen yeri yani. Yüzüne bakamaz artık bundan sonra. Seni anlamak zor bir şey değil bence. O görümce denen kız kendini senin yerine koysun bakalım kendi kocasını ailesi çağırsa ne yapar acaba.
Yok Can'ım kızları onlara daha tatlı onlar Mutlu olsun Mesut olsun yeter .. Zaten evlenmek üzere bakayım o da gurbete gelin gidecek bana yaptığını kendi yapacak mı ??? Ayyy bakar yüzüme niye bakmasın çünkü bu konu onlara göre gayet sıradan ve normal anormal olan bizmişiz gibi :)

Kesinlikle o fıkra gibi hayat. Gururlanmıyorlar ki oğlumuz eşini pırlanta gibi kıymetli tutuyor :110: önceden kv bişe dediğinde daha Bi cvp veriyordum şimdi çok umursamıyorum. Eşim 10 kardeş 8 kız 2 erkek. Görümce gırla bende yani :KK14: kızlarının yarısından fazlası annesiyle ya konuşup görüşmüyor ya da bayramda seyranda..mübareğin değişik bir huyu var! Kızlarına pek kıymet vermez. Onun varsa yoksa bacıları ve erkek kardeşi. Kv evlendiğinde erkek kardeşi 2,5 yaşındaydı. Evleneli 50 sene olacak ve o hala 2,5 yaşındaki çocuk gibi gözünde. Kızlarından birisi derdini söylese senin dersin dert mi benim kardeşimin yanında der ve başlar ondan anlatmaya :işsiz: 1-2-3 kabak tadı veriyor olay. Bi derdi sıkıntısı olmayan insan ona batar! Görümcelerimin bir kısmının da psikolojisi anaları gibi bozuk! Resmen çaba gösterirler ki 'aaaa bu Mutlu! Kat iii yen olamaz! Hemen canını sıkalım ve psikolojisi bozulsun!!' Anneleriyle konuşurlar ve o da başlar benimle uğraşmaya! Bir kaç kez sert bir dille uyardım. Seni uyarıyorum kızlarına yaptığın şeyi bana yapmaya çalışıyorsun. Zararlı çıkarsın. 1-2 ay idare ediyor sonra gene aynı :işsiz:

Öyle söyleyen hak eder bence! O zaman anlar işte düştüğü hatayı. Gerçi öyle düşüncesiz konuşan hatasını anlar mııııı onu da bilemedim ya :KK64:

Çok kötü şeyler söylemek istemiyorum aslında. Nasipse 2 tane gelin kızım olacak. Yaşadıklarımdan iyi dersler almaya çalışıyorum. Ben biraz babaannem huyluyum aslında..benim doğurduğumu beğeniyor seviyor. Gururlanırım :süslü: oğlum yuvasında Mutlu huzurlu olsun diye elimden geleni yaparım. Gerçi bunlar şimdiki düşüncelerim. Zamanı geldiğinde Nasıl olur bilemem. Kıskanır mıyım? Ne hissederim..Rabbim hayırlısıyla göstersin inşallah.
Tam olarak öyle Can'ım .. Eskiden inanmıyordum yok diyordum laftan anlamayan insan yoktur .. Oturur konuşulur halledersin .. He halledersin...... Dilimde tüy bitti her sefer aynı şeyi söylemekten ha bire başa sarıyorlar ..keşke Bnde ki sorun kaynana olsa o değil ki .. Ailece bir cehalet söz konusu hiç biri laf anlamaz ve anlattığım olaydaki gibi düşüncelerini sürekli dile getirirler.. Hoş onlarınki düşünce de değil ama neyse ..

Ben de diyordm kankam nerelerdeee :KK19: oh canm biraz da kocisinle takilin tabiii... Bi suru eksik tamamlamissinz ne guzel, firsat olunca mevlutluk falan foto koyyy merak ederm bennn...

Ayy kasinti olan ve enfeksiyon geciren benimm:110: sagol canm
benm :KK68:

Aman Allah korusunnn.. Yok yok zaten ihmal etmiyorm duzenli kullaniyorm ilac ve fitili.. Ay yavrum saglikla bi dogsun da insallahh :dua: yani cidden zor donemlerimiz yeni basladi tabi bunlara cok sukur..

Ayyy okudukca sinir oluyorm ya sanki ogullari kristalden yapilms da biz das cuvali :lülülü: gercekten eslerine deger verdiklerini gorseler fesatlaniyorlar hemen ne kadar ayip yaa.. Dusunseler halbuki senin oglun esine deger verip el ustunde tutuyosa demekki karsiligini aliyo demekki mutlu sen de mutlu olsan ya kadin!!! Ama nerdeee hayal bizimkiii...

Cocuk konusunda da dibine kadr haklisn valla oyle bos konusmayla olmuyoooo, bak biz burda ne hale geldik cocugumuzu saglikla dogurcaz diye, zerresini yasamayip kimse bize ahkam kesme hakkina sahip degilll :sinirli::KK47:

Canm benmkinde de her sy sozde dedigin gibi, yani acik yurekli olsalar daha iyi rol yapilinca daha delleniyo insannn... Kesinlikle saygi duymak zorundalar sonucta biz de onlari sevmek zorunda degiliz ki saygi yeterlii... Ama uzerimize duseni fazlasiyla yapiyoruz ama yine de safligimizdan ama uyandk sanirm arrkkk :KK45::kusmuk:

Gunaydin canmmm :KK24: ay bu uyku tuketecek seni kizzz.. Bayramdan sonra da mi calisacan kiz? Bari bayramda birakaydin artkkk :KK22:
Pompa ise gitmesek bile lazm olacak muhtemelen canm, sut artirmak icn falan bile cok faydaliyms..bol bollll sutunz olsn da insallahhh :dua:

Depend hasta camasiri aldm canm burda konusuldu bi ara cok mantikli geldi, kullan at tarzi, 10 lu paket bi paket aldm yanima ped de koydm tabi.. Ilk gunler baya ise yariyorms sen de bi bak istersenn :KK39:
Kesinlikle öyle inan bana karşılarında saf salak biri olsa ohoooooooooo:)
Ama yok valla beğenirlerse .. Buarada günaydın tatlım iyi hafta sonları bebişle sana :)

Günaydın kızkardeşler:)
Sabaha kadar uyumadım oğlum karnımda sürekli hareket etti daha şimdi uyudu .. Bu bebiş neden böyle ya aynı abisi uykusuz gecelere şimdiden başladım ben :/ sağa dönüyorum yatmıyor sola dönüyorum yatmıyor .. Kalkıp yürüyorum yemek yiyorum su içiyorum yatmıyor :) aç kalıyorum hepten yatmıyor :) sabrımı mı sınıyor nedir ???

Sabaha kadar uyumadım oğlum karnımda sürekli hareket etti daha şimdi uyudu .. Bu bebiş neden böyle ya aynı abisi uykusuz gecelere şimdiden başladım ben :/ sağa dönüyorum yatmıyor sola dönüyorum yatmıyor .. Kalkıp yürüyorum yemek yiyorum su içiyorum yatmıyor :) aç kalıyorum hepten yatmıyor :) sabrımı mı sınıyor nedir ???
maşllh işte kuzum ne guzel. Benm bebişimde maşşlh çok hareketli. Bide artık buyudukleri için hareketleri daha belirgin. O yuzden bu kadar net hissediyoruz.. Ben yarım saat bile hareketlerini hissetmesem tedirgin olurum, hatta inan ozluyorum :-) .. Bırak oynasın kıpır kıpır. Oteki durum da daha kotu olur ;)

Sıcaklardan bunaliyor olmasın canım? Onlar da hissediyordur bence.

Gunaydın kızlar. Dun samimi bi arkadaşımdan haber aldım. Kendisi de 30 haftalık ağustos annesi olucaktı. İki gun once hiç ağrı sızı olmamasına rağmen gece aniden suyu gelmişhemn acile gtmişler 2,5 cm açılma varmış. İpne serumla durdurmaya çalışıyorlarmış doğumu, ciğer geliştrici iğne vurulmuş. Ayrıca bebeğin olçumleri 28 haftalık çıkmış. İki hafta daha bekletebilirlerse bekletip doğuma alıcaklarmıl.. Dundendir aklımdan çıkmadı, o kadar uzuldum ki arkaddaşıma.. Kızın sesi gitmişti resmn konuşamıyodu.. Ben o haftalarımı hep korkuyla tedrginlikle atlattım. Şimdi arkadaşımda aynı şeyi duyunca çok sarsıldım.. Sizlerde dua edin..

Gunaydın kızlar. Dun samimi bi arkadaşımdan haber aldım. Kendisi de 30 haftalık ağustos annesi olucaktı. İki gun once hiç ağrı sızı olmamasına rağmen gece aniden suyu gelmişhemn acile gtmişler 2,5 cm açılma varmış. İpne serumla durdurmaya çalışıyorlarmış doğumu, ciğer geliştrici iğne vurulmuş. Ayrıca bebeğin olçumleri 28 haftalık çıkmış. İki hafta daha bekletebilirlerse bekletip doğuma alıcaklarmıl.. Dundendir aklımdan çıkmadı, o kadar uzuldum ki arkaddaşıma.. Kızın sesi gitmişti resmn konuşamıyodu.. Ben o haftalarımı hep korkuyla tedrginlikle atlattım. Şimdi arkadaşımda aynı şeyi duyunca çok sarsıldım.. Sizlerde dua edin..
Cnmm Allah yardimcisi olsun arkadasinin insallah bekleyebildigi kadar bekletirler anne karninda ne kadar kalirsa o kadar iyi toparlar . ne kadar cok duymaya basladik benzer haberleri ağrısız sizisiz dogum baslamalari sancilar falan insallah saglikla kucaklarimiza aliriz yavrularimizi vakti zamaninda. Peki cnm sorun neymis mesela neden erkenden suyu gelmis cocuktaki gelisim geriligi neden olmus olabilir ki

Back
X