- 26 Mayıs 2015
- 2.735
- 7.760
- 108
- 36
Bende butun mamalari denedim,sindirimi en iyisi similac dedi doktor,artik onu kullaniliyorun,bindan once hipp ti,ama hippti cok memnun kalmadim,similactan memnunum,kakasi daha yumusak ve kolay cikiyor,.memnun kalirsin,bende de dr browns var. 2 saatte bir mama aldigi icin pek kaynatmaya vaktim olmuyor o yuZden, baby&me nin biberon temizleyicisini aldim,onunla temizliyorum,ama her defasinda degil,bazi gunler sadece sudan geciriyorim o kadar.Selam,benimde kızım 2 aylık oldu,bir türlü mama tutturamadık bizde,anne sütü almıyor maalesef beceremedik biz,aptamil conformil aldık fena kabız yaptı,hipp combiotik kabızlığını geçirdi bu sefer her öğün kusmaya başladı sulu bir mama diyemi bilmiyorum,aptamil pronutra 1 aldık 2 hafta onu denedik 2 günde 1 kaka yapmaya başladı ,hipp e göre daha az kustu ama Bunuda hipp kadar iştahlı yemiyo,bitirmiyor ,similar aldım şimdi 2 gündür Dr bunuda önermişti bakalım bunda kusma durumu ve kabızlık durumu ne olacak,sizlerde bu tür sorun yaşadınızmı?hangi mamayı önerirsiniz,hem kabız yapmayıp hem koşturmayan mama varmı gerçi bu çocuğa göre değişir biliyorum ama ...birde ben Dr.browns biberon kullanıyorum,suyla durulayıp tüm aparatlarını kaynar Sudan geçiyorum,sabun sürmüyorum,sizler nasıl temizliyosunuz ?
ben hepsini özelde yaptım. kimse bir şey söylemedi :)Yni kanunlara göre kucakta çıkaramıyosun, ben zeynep kamilde yaptom hatırlarsanız kim kime dum duma sormadılar bile ama arkadaşım acıbadem de yaptı doğuma gitmeden önce bebek arabasına takıyoruz ya elde taşıyabildiğimiz adını unuttum onu istemişlerdi, kucakta çıkarmıyorlarmış.. Ön koltuk yaş sınırlaması 14, oto koltuğu da boy ölçüsüne göre değişen koltuklarla 12 yaş sanırım... Kimse uymuyor kurallara gerçi
çatlayıp ölseler keşke diyorum bazen :)Aynen katılıyorum arkadaşım, geçen sene anneme demiş ki kp büyük kızı siz alın küçüğü biz bunlarda ayrılır mı gider mi kalır mı ne olursa olsun, aaa deli mi ne uyuşturucu müptleasımıyız alkolik mi sapık mı sadist mi?? Boşanmamızı bekliyorlar 22 sene olmuş 3 numarayı duyunca delirmişlerdir eminim amannnn çokta tın
Ne Bİçim bi insan bu
Son durum ne oldu grillcim sıkıntı yok inşallah
ya işte yüzsüz. bir de benimle konuşmaya çalışıyor. onunla aynı odada olmamak için iş icad ediyorum :)Ne kaynanaymış be Allah sabır versin bir de utanmadan geliyor yüzü var
inşallah canım.Gitmiş kvalidesi bu gece de onlarda kalcakmış canım. İnşallah kavgasız gürültüsüz geçer şu iki günleri
bir de yatak odamıza dalarsa @honeybee_34 nin kv siyle yarışır :)B Began senin kv nirvanaya ulaşmış canım
Sen takmıyorsun zaten boşver gelsin gitsin.
En büyük şansın eşinin senden yana olması
Canım geçmiş olsun. Annenin kendi kararına bırakman iyi olmuş. Ameliyat olsa rahat ederdi aslında ama zamanla o da kabul edecektir.
Daha iki ay oldu kilolar için acele etmeyin her halimizle güzeliz :) bi mucize gerçekleşti bedenimizde. 9 ayda şiştik :)
Çok iyi geliyor değişiklik çıkın çıkın gezin eve kapanınca bunalıma giriyor insan
Cumle bence bu şekilde anlamını bulmuş : :)) her ne kadar sakin olunca gazsız desek de ağlayinca el ayak dolanıyor birbirine
Bende o sayfayı son sayfa sandım daha varmış yazmışsın ebe söyledi diye :) bende sasirmistim sadece çiş normal mi diye. Bol bol çiş yapsınlar inşallah rahat rahat da kaka :) herşeyden midesi bulanan ben elime mıçınca seviniyorum
gul_sek yahu bu cocugun yedigi nereye gidiyor,soZde derin iykuda,5 te yedi,6.30 da kivranmaya basladiii,poffff aha agzi yine biberonda,bende cok yorulmusum bacaklarim segiril duruoyr,bir turlu uyki tutmadi beni.
kelebek.hill gul_sek yerim ben bu minnoşları ya iyice sesleri çıkıyor artık yamuk yamuk gülüyorlar sesli sesli maşallah
Pisikedii canım benım geçmiş olsun suan neler hissettiğini anlayabiliyorum gerçekten.mutfak yapılmadan eve oturulmuyor mu ya da kendileri yaptırsın ayıp ya cok kızıyorum deliriyorum ya.kocan senın Bilgin rızan olmadan Nasıl yaptırabilir cok yanlıs.bak benım eşim ben 7 aylık hamileyken annesigil memlekete köye 1 aylığına gezmeye gitmek için 3 bin istemişler.yılda 2 giderler köye.köyde ev falan yok biraz otel biraz akrabalarda kalacaklarmış.eşim de vermiş.bende nette Bebek eşyaları alırken hangisi daha ekonomik diye araştırıp duruyorum düşün.ben bunu bir duydum delirdim sinir krizi geçirdim hastalık falan olsa ağzımı açmam gezmek ya.eşimi paraladım git ananda kal diye evden kovdum anasıgil bizim Bi kiramızı alıyorlardı eşim evlenmeden söz vermiş siz kirayı almaya devam edeceksiniz diye ne yaptıysam alamadım kirayı ihtiyacları da yok.eşim yalvardı özür diledi affetmedim sonra bindim arabaya bunu da aldım dedim ananlara gidiyoruz yolda da bundan sonra kirayı ben alacağım çocuğum olacak hayır olmaz Dedi sen bizim ortak olan paramızı Nasıl haberim olmadan verirsin dedim yoksa eve gelemezsin dedim bilir yaparım gittik oturduk anasıgile eşim titriyor ama haksız haklı olsa bağırır çağırır bastırır beni.oğlunuz 3 bin vermiş güle güle harcayın neden verdiğini sorduğumda da bundan sonra kiramızı biz alacakmışız önden yine sizi düşünüp 3 bin vermiş harçlık dedim olur mu oyle şey o kira bizim diye yırtındılar bizim olan evin kirası Nasıl sizin oluyor eşim oyle karar vermiş yoksa 2 ay sonra doğum yapacagım çocuk masrafı hastane masrafı var niye size gezmek için 3 bin versin dimi dedim eşim ses çıkarmadı hemen ordan kiracıya gittim hesap no yazdım bundan sonraki kiraları bu hesaba yatırıyorsun eskisi gibi elden kaynanama vermiyorsunuz yasal olarak hesaba yatması daha uygun biliyorsunuz tapu eşime ait dedim tamam Dedi sonra annemi aradım çarşıya in bankaya git sana 3 nin gönderiyoruz damadın ısrar ediyor buzdolabın eskimişti ya yenilesin annem diyor dedim gönderdik.eşime de dedim eğer bir daha sebepsiz ihtiyaç olmadan fuzuli para verirsen haram olsun o gün bugündür tek lira vermez habersiz hic bir şey yapmaz mahcup oldu çünkü 5 aydır kirayı hala ben alıyorum haketti hepsi
Sezeryan ile bebeğini kaybedenleri okumak derken ?Ya bak ne güzel dert bunlar. Şükret. Ben bazen sabır etmek için açıp sezeryan ile bebeğini kaybedenleri okuyorum. Bebeğimin ağladığı bile nimet çünkü yaşıyor. Çok sinir oluyorsan bırak bir beş dakika çık balkona hava al sakinleş yine gel.
Geçmiş olsun kuzum hiiiiii dedim kaldım görünce...Kızlar dün gece aklım çıktı kız gece 12 gibi emip yattı saat 3 gibi wc ye kalktım Bi baktım kız beşiğin ucuna kadar gelmiş ilk defa oldu cok korktum hemen yatağın ayak kısmını da yastıkla bariyer yaptım parmaklıklı mobilya beşiği diğer odada ona yatırmak için erken bu yanımda rahat oluyor diye düşünüyordum bu tarz beşiklerde yatıran varsa aman dikkat etsin nolur resim ekliyorum.ha bir de arkadasın bebegi battaniyesinin altında kalmış son anda farketmiş ben üzerine örtmek yerine battaniye ile kundak yapıp yatırıyorum bugün duyduğumdan beri
Helal olsun kız :) hayatta kaynanamlara hesap soramam ama aynı miktar parayı Eşimden çatır çatır alır aileme harcardım bendePisikedii canım benım geçmiş olsun suan neler hissettiğini anlayabiliyorum gerçekten.mutfak yapılmadan eve oturulmuyor mu ya da kendileri yaptırsın ayıp ya cok kızıyorum deliriyorum ya.kocan senın Bilgin rızan olmadan Nasıl yaptırabilir cok yanlıs.bak benım eşim ben 7 aylık hamileyken annesigil memlekete köye 1 aylığına gezmeye gitmek için 3 bin istemişler.yılda 2 giderler köye.köyde ev falan yok biraz otel biraz akrabalarda kalacaklarmış.eşim de vermiş.bende nette Bebek eşyaları alırken hangisi daha ekonomik diye araştırıp duruyorum düşün.ben bunu bir duydum delirdim sinir krizi geçirdim hastalık falan olsa ağzımı açmam gezmek ya.eşimi paraladım git ananda kal diye evden kovdum anasıgil bizim Bi kiramızı alıyorlardı eşim evlenmeden söz vermiş siz kirayı almaya devam edeceksiniz diye ne yaptıysam alamadım kirayı ihtiyacları da yok.eşim yalvardı özür diledi affetmedim sonra bindim arabaya bunu da aldım dedim ananlara gidiyoruz yolda da bundan sonra kirayı ben alacağım çocuğum olacak hayır olmaz Dedi sen bizim ortak olan paramızı Nasıl haberim olmadan verirsin dedim yoksa eve gelemezsin dedim bilir yaparım gittik oturduk anasıgile eşim titriyor ama haksız haklı olsa bağırır çağırır bastırır beni.oğlunuz 3 bin vermiş güle güle harcayın neden verdiğini sorduğumda da bundan sonra kiramızı biz alacakmışız önden yine sizi düşünüp 3 bin vermiş harçlık dedim olur mu oyle şey o kira bizim diye yırtındılar bizim olan evin kirası Nasıl sizin oluyor eşim oyle karar vermiş yoksa 2 ay sonra doğum yapacagım çocuk masrafı hastane masrafı var niye size gezmek için 3 bin versin dimi dedim eşim ses çıkarmadı hemen ordan kiracıya gittim hesap no yazdım bundan sonraki kiraları bu hesaba yatırıyorsun eskisi gibi elden kaynanama vermiyorsunuz yasal olarak hesaba yatması daha uygun biliyorsunuz tapu eşime ait dedim tamam Dedi sonra annemi aradım çarşıya in bankaya git sana 3 nin gönderiyoruz damadın ısrar ediyor buzdolabın eskimişti ya yenilesin annem diyor dedim gönderdik.eşime de dedim eğer bir daha sebepsiz ihtiyaç olmadan fuzuli para verirsen haram olsun o gün bugündür tek lira vermez habersiz hic bir şey yapmaz mahcup oldu çünkü 5 aydır kirayı hala ben alıyorum haketti hepsi
geçmiş olsun. inşallah mühim bir şey değildir.Neyse Pazartesi randevu almıştım zaten ultrason yapıp bakacaklar
Dikiş olayı olmasa bile tuhaf bişeyler var sanki
Çünkü
İçerden tuhaf ağrılarım hep var,
Belki buyüzdende karnımın şişliği birtürlü inemiyor bilemiyorum
ama bizim gibi deliler üçüncüyü de doğuruyor o kadar sıkıntıya rağmen :)Bugun fazla gezdim,eve yenigeldim sayilr,oglan uyuyali 2 saat oluyor,uyandi uyanacak diye beklitorum,mamasini verip uyuycam,goZlerimden de uyku akitor. Ben hic dinlenemiyorim yaaaa,he yorgun hep iykusuzum,dun gunduzdem kardescegz geldi de Aziick evi toparladik,saolsun cocugada coook bakti,az once annemi aradim da kardesimi istedim,annem dokunma ona cok yorulmus,horlayarak uyuuor dedi ben sok. Birde dert yanmis anneme,anne cok zor bu bebek isi yaaa,allah ablama sabir versin dedi,gercekten oyle,dogurdum lohusalik derkrn dinlenemedim,sonrada cocugun hastaligi derken 10 gun hastanede kaldik,stresi yorgunlugu pek fenaydi.3 haftasir zaten kv burdaydi onlara gerilmekten acayip yorulmustum. Cocugun hastaligi nedeyniyle her gin bir maceramiz var yine yollardayiz doktorlardayizz. Bende anneme dert yandim anne cok yorgunum gecem gunduzum karisti nabicam bem kocamda bana yardim etmiyor haklida ona da uzuluyorum. Annemde ditorki vucudun bu tempoya alismasi az daha sabret.3. Aydan sonra oooooo ben daha iyisini de yaparim diceksin,ayakta yorgunlginu atacaksin merak etme,hayatin bundan sonra bu maratonda devam edecek,sorunlar sekil degistirecek ama hic bitmeyecek ,aklin hep dusun eli hep uretken olacak dedi. Sanirim anne olmamayi secmek de anne olmayi secmek kadsr dogal bir hakmis,hamdolsun iyiki yaptim tabiki cocuggmdan ote dunyayi tanimam,ama cocuk istemeyen kadinlari anlayabilirim. Psikoloji isi bu,bence herkrs hakedemez ve kaldiramaz. Buyuuuuuuuk sorumluluk.
Onların sindirim sistemi de bunlara hazır değil canım.eskiler ve geleneksel bacılar diyordur eminim herşeyden sür ver falan:)hele ki balda clostridium botulinum adı verilen bir bakterinin sporları bulunur.spor kendini korumaya almış tohum hali dersek sindirim sisteminde tekrar üremeye başlar.çok az miktarı bile oldürücü olabilen toksin dediğimiz zehiri salgılamaya başlarlar.yetişkinlerin ve bir yaşında büyuk bebeklerin sind.sistemlerinde bakterinin toksin salgılanmasını önleyen faydalı bakteriler bulunur.1 yaşın altındaki bebelerde bu faydalı bakterilerden olmadığından bu hastalığa savunmasızdirlar.Ne zarari var ki canim acaba bilim de yapmiyim birdaha vallaha oyle bi surdum vermedim hani emzige degdirdim az bisi tadi gelirse belki atmaz diye. Atmadida emzigi. Cok mu zararli ki. Herseyin tadina baktirin diyolar her kafadan bi ses cikiyo her yaptigin yemegin suyundan bir damla ver diyolar demekki denenmis bisi olmamis diyorum bende. Ha verdigimden degil asla vermem ama cok cok zararli oldugunuda düşünmüyorum acikcasi :) :)
Bal pekmez vermeyin alarji icin onu 6 aydan sonra verin diye duymustum ama cikolatadan bisi duymadim canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?