- 12 Nisan 2008
- 558
- 1.375
- 113
Viksin zararlı olduğunu biliyorum, yanılmış olabilirim varsa bilgisi lan paylaşabilir mi arkadaşalarBebislerinin burnu tikli olan anneler anneme gidince annem.sıcak suyun içine viks koydu odamizda durdu çocuğun burnu açıldı biraz denyin isterseniz
Çok üzüldüm o anneye ve bebeğe. Organlarıyla 6 kişiye umut olmuş ama çok zor bir durum.Aynen canım. Korkma gaz masajı yap. Hepimiz bunalıyoruz zaman zaman ama bebeğin için senden iiyi anne yok. Bak bursa da hamile kadın ölmüş bebek kurtulmuş anne sütü arıyorlar. Ne hayatlar var. O bebek için kimse annesi yerine geçer mi?
Ben hipp kullandım, sonra aptamil 1 ve conformil kullandım kabızlık yaşadı bebeğim mama bitince bir akşam acil blabildiğimiz bebeloc aldk oda kabız yaptı, tekrar hipp e döndük günde 1 defa kaka yapıyor...Selam,benimde kızım 2 aylık oldu,bir türlü mama tutturamadık bizde,anne sütü almıyor maalesef beceremedik biz,aptamil conformil aldık fena kabız yaptı,hipp combiotik kabızlığını geçirdi bu sefer her öğün kusmaya başladı sulu bir mama diyemi bilmiyorum,aptamil pronutra 1 aldık 2 hafta onu denedik 2 günde 1 kaka yapmaya başladı ,hipp e göre daha az kustu ama Bunuda hipp kadar iştahlı yemiyo,bitirmiyor ,similar aldım şimdi 2 gündür Dr bunuda önermişti bakalım bunda kusma durumu ve kabızlık durumu ne olacak,sizlerde bu tür sorun yaşadınızmı?hangi mamayı önerirsiniz,hem kabız yapmayıp hem koşturmayan mama varmı gerçi bu çocuğa göre değişir biliyorum ama ...birde ben Dr.browns biberon kullanıyorum,suyla durulayıp tüm aparatlarını kaynar Sudan geçiyorum,sabun sürmüyorum,sizler nasıl temizliyosunuz ?
Eşim 10 kardeş, 2si erkek. Eşimin huyu birazcık. Kimseye borçlu kalmak istemez; ana babası bile olsa. Keşke çok zengin olsak...ben harcıyorum harcamasına ama meblağ hiç böylesi büyük değil!!Cnm neyin minneti bu tek evlat mı eşin ki evlatlarına yaptıkları şeyin çetelesini mi tuttular geri ödeme alıyolar?eşinin durumu çok mu iyi ki bu kadar yükleniyorlar heralde sizi para içinde yüzüyo sanıyolar eger öyleyse sende harca yawrum
Pek su vermiyordum ama bu aralar veriyorum.İyi akşamlar hanımlar ve güzel bebişleri. Umarım hepiniz iyisinizdir. Emziren annelere bi sorum olacak. Sadece anne sütü alan bebeklerinize su veriyor musunuz. Bugün bebeğim çok huzursuz uyuyo. Çok uykusu var ama sürekli ellerini emerek uyanıyo. Sütüm yetmiyor diyemem çünkü göğsümü sıktığımda sütler fışkırıyor. Bizim dr kaynamış su verebilirsin demişti idrar yolu enfeksiyonu olduğunda. Ben de o Zaman 2 gün, günde 1-2 çay kaşığı vermiştim. Cukur cukur içmişti. Acaba susuz mu ki. Çişi de kokuyo. Yoksa yine enfeksiyon mu oldu. Kucağımda mışıl mışıl uyuyo. Beşiğin koyunca uyanıyo. Orda yatmak istemiyo. Ne yapacağımı şaşırdım.
Arada böyle şeyler oluyor gerçekten.Pisikedii korktum birden canim ya herkes pyle zararli diyince bisimi yaptim dedim bilmeden bugun saat basi emdi mukusu gitti ama son kakasida bu sefer cok az yesilimsiydi. Cok emdi ama ona bagliyorum cok sukur ates yada fazladan kusma yada ekstra bi huzursuzlugu yok
Ben vermedim. Ağrı kesiciyi 4 saate 1 içirebilirmişiz. Ateşlenmesi o zamana denk gelirsen ateşin olabilir ama ilaç vermişim dersler.İnşallah kolay geçer canım
Bizimde ilk aşı iki hafta sonra olucak
Öncesinde ağrı kesici verin diyorlar doğrumuki ?
Kızlar ??
Sizler veriyormusunuz az bir şurup felan ?
Ohhhh en güzelini yapmışsın canımın içi@elffth3gul_sek @m.beauty B Began durumları cok iyi kaynanamların dikkat edin kayınvalide değil kaynana :) yine de her ay market alışverişlerini yaparız telefon faturalarını öderiz bunlar anne baba evlat arasında olur hastalık olur yine verilir hic problem değil ama sen paran bileziklerin varken(bizim kiramızla yaptığı bilezikler) bu arada dogum yaptım paramız yok diye ağlanıp 20. Gün kayınpederim ilk defa gördü torununu o Zaman taktı çeyrek altını evlerimiz arası 15 dk.her neyse ben bunu aldatma arkamdan iş çevirme sayarım 3 bin az para mı haberim olsa neyse çünkü duysam biliyordu olacakları.ben yine bişey demedim oğlunuz böyle istedi diye size önden 3 bin vermiş hadi yine iyisiniz demeye getirdim lafı moralleri inanılmaz bozuldu ilk kirada istemişler kiracıdan kiracı demiş ki gelin hesaba yatırın sorun cıkar Dedi biz Oray'a yatırdık dün demiş eşimi aramışlar ayıp değil mi senın yaptığın diye.bizim de ihtiyacımız var anne 3 bin verdim gidin gezin maaşınız var kendi eviniz daha ne olsun ihtiyacınız yok Allah korusun olursa ben yine veririm .gelininizde çalışıyor onunda Hakkı var Dedi.ve 3 bini almalarına rağmen köye gitmediler eşimle de 1 hafta konuşmadım değer miydi habersiz para vermeye demek ki herkesin parası ayrı bütçeyi ayırıyoruz dedim kim bilir kac defa daha verdin dedim vermedim diyemedi neyse annemin gıcır gıcır buzdolabı oldu cok memnun oh bundan sonra duyarsam 3 katını annemlere yollayacağım
Benim yaşadığım bir sıkıntı bu , serum fizyoloji damlatıyorum sabah öğle akşam ihtiyaç oldukça, fırk fırk diye ses çıkarıyor bide ne hikmetse salyası çoğaldı eş zamanlı, benim bebeğimde 65 günlükSelam kizlar bende agustos annesiyim.52 gunluk prensesim var. Ya aslinda size biaey sorucam bebegim uyurken horluyor cok uzuluyorum .burnunuda dogru duzgun temizletmiyor.yarin doktora goturucem imsallah onemli biaeyi yoktur.basindan hic boyle bi sorun gecen oldumu ??
slm ,bizde ilk ay aptamil verdik şu anda sma veriyorum ,smilac denedim ama bizde ishal yaptı ,sma dan memnunum hiç kusma yapmadı ,günde bir kez kaka yapıyor cok katı değil normal yani ,biberon olarak dr browb kullandım sadece 1 hafta sonrasında lansinoh kullanmaya başladım ve artık diğer bşberonları almıyor küçük hnm ,2 gunde bir bende kaynatıyorum ,bşzim kız 3 yada 4 saatte bir ancak 120ccmama yiyor 2 saatte bir 120ccyi gorunce acabamı dedim açıkcası ,birde arkadaşlar yurt dışından bir gaz ilacı yolladılar lemax diye ve bize çok iyi geldi ,gazlı bebekleri olanlara önerirşm ben çok memnun kaldım ,el emme sorunumuz var evet ellerini emmesi sıkıntı değil ama kaçırınca deliriyor bebeklikten çıkıyor bir çığlık bir ağlama ,uykudan bile ellerini emmek için kendini uyandırıyor ,sizlerde de varmı ve çözüm ne önerirsiniz ,eldiven taktım onuda emiyor ,emzik bi gun 1 saat ek desteği ile emiyor bir gün hiç ağzına almıyorSelam,benimde kızım 2 aylık oldu,bir türlü mama tutturamadık bizde,anne sütü almıyor maalesef beceremedik biz,aptamil conformil aldık fena kabız yaptı,hipp combiotik kabızlığını geçirdi bu sefer her öğün kusmaya başladı sulu bir mama diyemi bilmiyorum,aptamil pronutra 1 aldık 2 hafta onu denedik 2 günde 1 kaka yapmaya başladı ,hipp e göre daha az kustu ama Bunuda hipp kadar iştahlı yemiyo,bitirmiyor ,similar aldım şimdi 2 gündür Dr bunuda önermişti bakalım bunda kusma durumu ve kabızlık durumu ne olacak,sizlerde bu tür sorun yaşadınızmı?hangi mamayı önerirsiniz,hem kabız yapmayıp hem koşturmayan mama varmı gerçi bu çocuğa göre değişir biliyorum ama ...birde ben Dr.browns biberon kullanıyorum,suyla durulayıp tüm aparatlarını kaynar Sudan geçiyorum,sabun sürmüyorum,sizler nasıl temizliyosunuz ?
Bende yeni kullanmaya basladim ya benim yavrumda buyuk insan gibi horluyorBenim yaşadığım bir sıkıntı bu , serum fizyoloji damlatıyorum sabah öğle akşam ihtiyaç oldukça, fırk fırk diye ses çıkarıyor bide ne hikmetse salyası çoğaldı eş zamanlı, benim bebeğimde 65 günlük
Bir kaç gündür hayatımızı zehir etmekle meşgulbildiğin terör estiriyor evde. Kafam şişti artık!
Ben ütülüyorum. Ütüsüz kötü gözüküyorlar.
Himmmm deneemyi dusundum suan,Bebislerinin burnu tikli olan anneler anneme gidince annem.sıcak suyun içine viks koydu odamizda durdu çocuğun burnu açıldı biraz denyin isterseniz
Cok gecmis olsun tatlimmmAyy kızlar çok kötü bağırsaklarmı üşüttüm yada içimde bir yerlere bişey oldu tuvaletten çıkamıyorum, karnımda kırt kırt bişey dolaşıyor, zehirlenme gibi popom yanıyo tvalete çkmaktan oyyy anam oyyyy
Ben yarın işe başlıyorum be biraz stresliyim sanırım uyumam lazım çünkü erken kalkacağım ama uyuyamıyorum
Canim ayni bahsettigin gibi yapiyor bizimkide,artik damaklarimi kasiniyor acaba,damak kasiyicilardan mi alsam diye dusundum aslinda,fikri olan varmi?slm ,bizde ilk ay aptamil verdik şu anda sma veriyorum ,smilac denedim ama bizde ishal yaptı ,sma dan memnunum hiç kusma yapmadı ,günde bir kez kaka yapıyor cok katı değil normal yani ,biberon olarak dr browb kullandım sadece 1 hafta sonrasında lansinoh kullanmaya başladım ve artık diğer bşberonları almıyor küçük hnm ,2 gunde bir bende kaynatıyorum ,bşzim kız 3 yada 4 saatte bir ancak 120ccmama yiyor 2 saatte bir 120ccyi gorunce acabamı dedim açıkcası ,birde arkadaşlar yurt dışından bir gaz ilacı yolladılar lemax diye ve bize çok iyi geldi ,gazlı bebekleri olanlara önerirşm ben çok memnun kaldım ,el emme sorunumuz var evet ellerini emmesi sıkıntı değil ama kaçırınca deliriyor bebeklikten çıkıyor bir çığlık bir ağlama ,uykudan bile ellerini emmek için kendini uyandırıyor ,sizlerde de varmı ve çözüm ne önerirsiniz ,eldiven taktım onuda emiyor ,emzik bi gun 1 saat ek desteği ile emiyor bir gün hiç ağzına almıyor
Bende yeni kullanmaya basladim ya benim yavrumda buyuk insan gibi horluyorvalla annelik ne zormus.rabbim hepsine saglik versin.
Hayat su aldim 6.ay icin bebeklere ozel. onuda mi kaynatip vermek gerekiyor ?
Ben vermeyeceğim canım çıkarsa o zaman veririm.İnşallah kolay geçer canım
Kızlar ??
En zor kısmı atlatmışsın canım. Şimdiden sonra az az yerleştirin. Önce mutfak gerisi zamanla olur. Hayırlı olsun.Kızlarrr ben evime geldim.. hayal kırıklığına uğradımkapıdan girince ev dekorasyon programlarindaki gibi herşeyi yerli yerinde bekledim heralde
Herşey heryerdeneyse eve eşya gelmiş yataklarimiz kurulmuş buna da şükür artik yavaş yavaş hallederiz :))
Ben ılık çayla siliyorum canım iyi geliyorKızlar benim kızın bugün sol gözü çapaklandı yine çok kötü
Papatya çayıyla sildim
Varmı başka bir Öner'iniz acaba ?
Ben vermiyorum. Belki cok sıcak olsaydı verebilirdim.İyi akşamlar hanımlar ve güzel bebişleri. Umarım hepiniz iyisinizdir. Emziren annelere bi sorum olacak. Sadece anne sütü alan bebeklerinize su veriyor musunuz. Bugün bebeğim çok huzursuz uyuyo. Çok uykusu var ama sürekli ellerini emerek uyanıyo. Sütüm yetmiyor diyemem çünkü göğsümü sıktığımda sütler fışkırıyor. Bizim dr kaynamış su verebilirsin demişti idrar yolu enfeksiyonu olduğunda. Ben de o Zaman 2 gün, günde 1-2 çay kaşığı vermiştim. Cukur cukur içmişti. Acaba susuz mu ki. Çişi de kokuyo. Yoksa yine enfeksiyon mu oldu. Kucağımda mışıl mışıl uyuyo. Beşiğin koyunca uyanıyo. Orda yatmak istemiyo. Ne yapacağımı şaşırdım.
İnşallah kolay geçer canım
Kızlar ??
Anladm canmm farkli
Baya o zmannn... Hemsireye danisabilirsn oyleyse bilemedm simdii. Ama yine de ates olmadan verilince etki ediyor mu ki vermek bana sacma geliyo bilemiyormm
Aman masallah masallah deee uyusun misler gibiii
Hahaha ne demisler aofir beklenti: sonsuz mutluluk.
Yine de iyi olms, hayirli olsn. Yerlesirsinz zamanla
Bebislerinin burnu tikli olan anneler anneme gidince annem.sıcak suyun içine viks koydu odamizda durdu çocuğun burnu açıldı biraz denyin isterseniz
Kesinlikle canım zor kısım bitti. Mutfak da yerleşti. Gerisi yavaş yavas halledilirBen vermeyeceğim canım çıkarsa o zaman veririm.
En zor kısmı atlatmışsın canım. Şimdiden sonra az az yerleştirin. Önce mutfak gerisi zamanla olur. Hayırlı olsun.
Ben vermiyorum. Belki cok sıcak olsaydı verebilirdim.
Öncesinde verme canım hatte ateşi çıkmadan önce de vermeyin diyorlar. Çoğunda ateş yapmadı mesela. Ama sürekli gözlem altında tutup kontrol etmek gerekir
Aynen öyle olduama yine de isin büyük kısmını yaptılar Allah razi olsun. gerisi kolay. Zaten benim tercihim de kendi yerleştirmemdi. Ne nerede bilirim en azından
Canım evet viks çok etkili burun açma konusunda fakat 2 yas altı ici oldukça teklikeli. Çok etkili olduğu için solunum yollarını tahriş ediyormuş. Korkutmak istemem ama kaldırmani öneririm. Birde öksürük için ayak altına sürün diyebilirler. SAKIN YAPMAYIN..
viks tehlikesini öğrendikten sonra gözüm korkmuştu. Gaz sancısı için kullanilan acı elma yağının kokusu da viks gibi onda bile tereddüt ettim ama en azından bitkisel. Yerine belki o da suya 1 damla atılıp odanın bi köşesine kullanılır ama yine de emin değilim
Kesinlikle canım zor kısım bitti. Mutfak da yerleşti. Gerisi yavaş yavas halledilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?