2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Alkol bi çok ilaç içeriğinde vardır aslında tedavi edici Maksatlı kullanımında sıkıntı edicek bişey değil
Bende zaten alkol olanını kullanıyorum canım eskisi yani yenilerinde yokmuş ama eskisinin içeriği daha iyi gaz için yenisi daha çok çinko ağırlıklı istemedim onu evet peditus dahil bi çok şurupta var alkol

Bize de aksam kayinvalidemler yemege geldi , hayir o sorun degil asil mesele bizim o kadr kavgalara sebep olan neneyi de getirmisler. Kv ye nenenin bebegi almak istemesi meselesini anlatmistm, hak vermisti bana. Allahtan kayinvalidem neneye hic vermedi begumu, bi ara verir gibi yapti kendi de tuttu hic birakmadi, oh sukurler olsn dedm. Harirlarsaniz kolunda sıkıntı var çünkü kaldıramaz tutamaz bi şeyi. Cok sukur dedim yani kv ye. Insallah her konuda beni boyle anlar da aklim kuzumda kalmaz... Binde sey diyo aksam nene diyo iste sunu ne zman yedircez bunu ne zman yedircez falan hayir bi de sanki onla karar vercem her sye. Ben de doktor neyi ne zamn derse dedm. Kv de diyo simdi her sey farkli diyo, her sey degisti onlar da hakli falan dedi. Hele suir anladiysan dedim icimden :) ama hep boyle olsn canimi yesin ben gerekeni yaparm yani. Esim, ailesi evde cikti icki icmeye gitti. Ailesi benle saatlerce oturdu, begumu uyuttum hala oturduk falan. Yani benden memnunlar, karsilikli memnun olsak ne var yani...

Ayrica konuyu da esime getirdm o da zil zurna gelmesin mi eve bir sinirlendm bir sinirlendm. Bu sefer baya uzatacam bu meseleyi bi kere de hamileyken boyle geldi bu ne soumsuzluk anlamiyorm!!! Hayir illa iceceksen de sinirini bil ya, ergen gibi... Bi de baba su an yani!!! Of offf...
Ayyy yanlış anlamada ballim için sıkıldı okurken. Ya anan baban nenenin derdiyle zor uğraşıyorken bir de koca,eksikmiş gibi, içip gelmiş eve! Töbe töbeee! Ahhhh sopa ahhh! Duy sesimizi de gel :sinirli:

Pisikedii Pisikedii çok üzüldüm çok geçmiş olsun bi daha olmaz inşallah. Bazıları nazarı çeker. Mesela benim ablacik ne zaman birlikte bi yrlere gitsek, veya kendisi kalabalık bi yere gitsin muhakkak hasta olup yatar. Belki bebekten çok sana da degiyodur saanada okusun birileri:)
Nazar değmeden önce okunacak dua var öyle oku da çık bi yere gidecekken.
Ah canım ilk oğlumda iki göğsümün arasına 1 biberon kaynar su dökülmüştü. Buna da şükür evlatlarıma bir şey olmasın da ben razıyım. Sürekli okuyorum asılında ama yeterli gelmiyor sanırım.
Gunaydin guzel anneler hasta annelere ve hasta bebislere acil sifalar diliyorum insallah tez zamanda atlatirsiniz Allahin izniyle
Kizlar bu bizim zeynoyu emziremiyorum ben artik ya iki firt cekio sonra bana bakio baslio ses cikarmalara gülüşmelere dil çevirmelere yine veriom memeyi agzina yine aynisini yapio 5 dk emme suremiz 10 15 dk ya cikio böylece simdi artik yüzüne. Bakmiyim diyorum kafayi baska yere çeviriyorum :) basladi mi sizinkilerde boyle seylere.
Bi de bugünlerde burnu cok tikanio ve hiriltisi cok oluo doktor ilac vermedi gecenlerde sadece bi damla verdi gunde 4 kez burna damlaticak otribebeyi de her gun kullnma dedi sizler ne siklikta otri bebeyi kullaniyorsunuz sanki damlayi damlatip otriyle cekmeyince tam temizlenmio gibi geliyor rahat edemiyorum
Benimkide öyle eşeklikler yapıyor. Kaldırıp Bi güzel öpüyorum. Bana bakıyor agu eğğğ buuuı anlatıyor da anlatıyor gülüyor falan..zaten eller hiç durmuyor :KK48: yerim ben hepsini ballitoslar ❤️
Pisikedii Pisikedii makarna en kolayı benim için. sağol canım
Afiyet olsun tatlım. Ayyy bende peynirlisini pek severim :KK66:

kızlar evi dağıtıyor. ben de oturdum atv de, dizi izliyorum.
Oooohhh sefaan olsun valla :KK73:
Olmaz mi cnm dil çıkarma bisey degil bi de tukurmeye basladi bizimki ust bas birakmio isimiz gucumuz kiyafet degisme oldu
Ahhhh tükürme işi bizde de var.
Var var olmazmı ,el emmeler yumruk yapıp 2 elide ağzına götürmeler,omuz kol artık kendininkiler yetmiyor benim omuz kol emiyor da emiyor ,tükürüyor tükürüğünü baloncuk yapıyor :)))
Bazen öyle Bi bastırıyor ki ağzına oğlum ihtiyaç varsa benimkileri de vereyim diyorum artık :D

Bendede olmstu ayni sey.ıki hfta surdu.boyle bir hstalk dye blmydm.lohusalkta normaldr sandm.sut sitmasiymis yasadigim demek.niye oluyoki?smdi hc kalmadi mesela
Canım lohusalıkta bende de oldu 2-3 kere. Şimdi zaman baya geçti neredeyse 3 aylık olacaz tekrarlamasına şaşırdım bende :(
Pisikedii Pisikedii okudum çok üzüldüm yaşadıklarını sanki bende hissettim çok geçmiş olsun arkadasım inşallah bir an önce düzelirsin ... Yaşadığın Ağrı'lar ve bu sancılı süreç dilerim çabuk geçer Allah şifa versin
Amin canım benim amiiin. Gitsin ve bir daha gelmesin inşallah!!!!

Ayyyyyyy!!! Maşallah maşallah. Kız bu nasıl 2,5 yaş:KK57: koca kız gibi duruyor. Maşallah manken gibi boylu boslu :cool:

Canım çok teşekkürler hemen cevaplamışsın :KK15:
Peki lokal anestezi iğne ile mi yapılıyor?
6 numara bez büyük değil mi çişi kakası taşmıyor mu içinden? Ben 3 numara mı alayım derken şimdi arada kaldım...
Vazelini yarın sorayım ben de canım eczaneye, haklısın normal vazelinde paraben mevcut bolca, kullanmak olmaz hele de açık yara varken tam temas ettiği yerde...
Bez için şöyle yapabilirsin a101 de 9 lu bezler 3 tl ondan al ziyan olmasın bence 5 no falan

Kızlar kanguru almak istiyorum ama neye göre alıyoruz bunu bebeğin bacaklarına zarar vermez dimi kullanan arkadaşlar hangisini tavsiye ediyorsunuz?

Selam kızlar bende olaylar olaylar :KK43:
Mememde süt sıtması oldu. Ama öyle böyle değil!!! Bütün midemi çıkardım bayıldım tansiyon yerlerde betim benzim kağıt oldu...apar topar hastaneye götürdüler beni. Serumlar iğneler biraz kendime geldim. Allah im gitsin ve bir daha gelmesin! Hiç birinize de yaşatmasın böyle bir şey :KK43: şuanda mememin ucu uç vermiş durumda :KK61: dişlerimi sıka sıka emzirdim ve hemen merhem sürdüm. Henüz tam anlamıyla iyileşmedi inşallah sabah uyandığımda her şey normale dönmüş olur. Kabus gibi günler geçirdim. Sütüm neredeyse kurudu :KK43: mama başladım :KK43: hala inanamıyorum. 2 gün öncesine kadar içip bitiremiyordu şimdi :KK61:
Kızlar bana dua edin..çok ağrım var. Buranın gücüne gerçekten inanıyorum. Her zorluğumu burda paylaştım ve çok şükür güzel bir şekilde geri dönüş aldım :KK200::nazar: Allah hepinizden razı olsun. Evlatlarınızın hayrını görün inşallah :KK200::nazar:

@nymeria-burcu tatlım Alp oğlumu kokluyorum gıdısından :KK200:
:nazar: Özledim hokka burnunu :KK15: kuzum oğlumun adı Hamza. Allah'ın Aslan'ı Hamza :KK200::nazar:

Parçacıksı kaka işini kim demişti? @gul_sek cim sen miydin? :KK64: bugün Bizde de oldu öyle bir şey hemen aklıma geldi güldüm :p
Çok geçmşş olsun canım Allah bi daha yaşatmasıın

Ayyy yanlış anlamada ballim için sıkıldı okurken. Ya anan baban nenenin derdiyle zor uğraşıyorken bir de koca,eksikmiş gibi, içip gelmiş eve! Töbe töbeee! Ahhhh sopa ahhh! Duy sesimizi de gel :sinirli:

Ah canım ilk oğlumda iki göğsümün arasına 1 biberon kaynar su dökülmüştü. Buna da şükür evlatlarıma bir şey olmasın da ben razıyım. Sürekli okuyorum asılında ama yeterli gelmiyor sanırım.

Benimkide öyle eşeklikler yapıyor. Kaldırıp Bi güzel öpüyorum. Bana bakıyor agu eğğğ buuuı anlatıyor da anlatıyor gülüyor falan..zaten eller hiç durmuyor :KK48: yerim ben hepsini ballitoslar ❤️

Bazen öyle Bi bastırıyor ki ağzına oğlum ihtiyaç varsa benimkileri de vereyim diyorum artık :KK70:

Canım lohusalıkta bende de oldu 2-3 kere. Şimdi zaman baya geçti neredeyse 3 aylık olacaz tekrarlamasına şaşırdım bende :KK43:

Ayyyyyyy!!! Maşallah maşallah. Kız bu nasıl 2,5 yaş:KK57: koca kız gibi duruyor. Maşallah manken gibi boylu boslu :cool:

21 kasımda 3 yaş olucak
2 buçuk luk bişi kalmadı
Boyuda çok uzun zaten evet :))

Pisikedii Pisikedii
Dünür başına gelenleri okumuştumda
Geçmiş olsunlarımı diledimi sana hatırlamıyorum
Çok kötü olmuş,
İnsani bu durumlara getirebiliyormuydu bu meme işleri ya İlk kez duyuyorum.
Çocuklara kim baktı o arada?
Allah yaşatmasın bidahay ya inş

Arkadaşlar selamlar, burada bebişi sünnet olan bir arkadaş vardı yanlış hatırlamıyorsam. Benim yavrum da perşembe günü olacak. Nelere dikkat edilmeli meler yapmalıyım? Mesela lokal anestezi nasıl oluyor? Bebek çok ağlıyor mu? Bir numara büyük bez mi takmak gerekir? Tecrübelerini paylaşır ise çok sevinirim...
Merhabalar, şimdiden geçmiş olsun.
Biz oğlumun sünnetini doğduktan bir hafta sonra yaptırdık. Lokal anestezi yapıldı. İyileşmesi yaklaşık bir hafta sürdü. Terramycin sürdük her alt değiştirmede, doktorumuz on kutu ilaç verdi hepsi de bitti. Dikişler kendiliğinden düşüyor zaten ama bizimkinde son dikişin düşmesi yaklaşık bir ayı buldu. Batticonla temizlemenize bile gerek yok dediler; sadece ilaç zaman içinde pipi etrafında bir tortu bırakıyor onu temizlemeniz lazım.
Sana söylemedikleri şey ise, bu dönemde altını değiştirirken saçını toplaman, veya çevredeki olası kıl kaynaklarından koruman. Zira gözle görülmeden pipinin etrafına dolanabiliyormuş.

Tşk ederim canım
Lunem benim kız zaten meme hastasıki
Süt içmese bile emzik niyetine çok kullanıyor
Bu yüzdende kafam çok karışıyor
Bu kız beni emzik içinmi isteyip ağlıyor yoksa süt gelmiyor diyemi ?bari emzik yapayım kendimemi diyemi
Valla hiç anlamıyorum
Çiş olayına gelince her aldığım bezi
Hep çiş dolu orda sıkıntımız yok

Bende banyoyu 3e çıkarmayı düşünüyorum
Değilse hastalanacak diye korkuyorum malum havalar gittikçe soğuyor
Bence senin kız akıllı. Memeden ayrılırsam annem diğer kızlarla ilgilenir bu Nisa abladan bana sıra gelmez diyor. Ee her bez ıslaksa kilo alımı da iyi ise gayet sütun yetiyor kuzum. Biz de ayniyiz. Sürekli meme. Daha yeni emdi mesela yarım saat sonra hadi meme. Şu an bildikleri tek oyuncak bu. 3. Ayın sonunda azalacak.
Canim isi nasıl bilmiyorum orada çok soguksa çıkar tabii.

Bazen öyle Bi bastırıyor ki ağzına oğlum ihtiyaç varsa benimkileri de vereyim diyorum artık :KK70:

:KK43:

Ah canm sorma ahhh...neden yanlis anlimm ortak olduun ocn cok sagoll gercekten yoruldm artk. Neyse ki haftaya annem geliyor sukurler olsn biraz rahatlimm...

Kızlar kanguru almak istiyorum ama neye göre alıyoruz bunu bebeğin bacaklarına zarar vermez dimi kullanan arkadaşlar hangisini tavsiye ediyorsunuz?
Ben wrap sling kullanıyorum canım ama boba almayı düşünüyorum. Babywearing Türkiye var faceden bakabilirsin.

Kizlar size bi sey soracaktimm, benim kiz dun kac defa memede aglamaya basladi, hem emmek istiyo veriyorm agliyo kivraniyo. Hayir gaz dicem de oyle ceker cekmez mi oluyo memeyi anlamiyorm. Tabi ac oldugu saatler oldugu icn zorla emzirdm bi kac defa. Bi sure sonra kapiyo memeyi susuyo, sut mu gelmiyo diye bakiyorm geliyo.. Anlamiyormm uzuluyormmm
Aynı durumdayız ataktayız galiba Can'ım:bicak:

Bebeğim saol gercekten bnde sabahladm uyanp durdu hep ayakta salladım bugünde bi izleyim bakalım nasıl olcakk slinge bağladım uyutuyom sabahtan beri uyuyunca kendine gelir belkii
Geçmiş olsun canım nasıl oldu enes. Sling nasıl memnun musun ben kanguru aldım Deniz sevmedi acaba sling kac aya kadar kullaniliyor

Bence senin kız akıllı. Memeden ayrılırsam annem diğer kızlarla ilgilenir bu Nisa abladan bana sıra gelmez diyor. Ee her bez ıslaksa kilo alımı da iyi ise gayet sütun yetiyor kuzum. Biz de ayniyiz. Sürekli meme. Daha yeni emdi mesela yarım saat sonra hadi meme. Şu an bildikleri tek oyuncak bu. 3. Ayın sonunda azalacak.
Canim isi nasıl bilmiyorum orada çok soguksa çıkar tabii.

Ya aslında bu duruma üzülüyorum
Niyemi diyosun .. bilmem:KK70:
Yani şöyle :))
Benim diğer kızlar arada papatya çayı içerlerdi yada Bebek çayı,
Bu onuda sevmiyor mamayıda almıyor
Sadece benden beslenmeye çalışıyor ama benim süttüm 24 saate yetmediğini düşünüyorum
O yüzden günde 1 defada olsa mama almasını isterdim

Kızlar kızımı Dr goturdum çok ağlıyordu boğazları kızarmış kulağı iltihap almış usutmis salgın varmis dikkat edin bebeklere antibiyotik verdi Dr.birde ağrı kesici

Çok geçmiş olsun canım

hayalimsin1 hayalimsin1 tulaaayyy kız bu Nisa ne güzel yahu. Annesi gibi afet olacak masallah.

Aslında annesine çekseydi daha güzel olurdu :KK70:ama
Babası kılıklı herşeyi ondan almış
Yaf okadar kız yaptım bitenesi bana benzemedi la
Bu nasıl iş :KK48:

Bize de aksam kayinvalidemler yemege geldi , hayir o sorun degil asil mesele bizim o kadr kavgalara sebep olan neneyi de getirmisler. Kv ye nenenin bebegi almak istemesi meselesini anlatmistm, hak vermisti bana. Allahtan kayinvalidem neneye hic vermedi begumu, bi ara verir gibi yapti kendi de tuttu hic birakmadi, oh sukurler olsn dedm. Harirlarsaniz kolunda sıkıntı var çünkü kaldıramaz tutamaz bi şeyi. Cok sukur dedim yani kv ye. Insallah her konuda beni boyle anlar da aklim kuzumda kalmaz... Binde sey diyo aksam nene diyo iste sunu ne zman yedircez bunu ne zman yedircez falan hayir bi de sanki onla karar vercem her sye. Ben de doktor neyi ne zamn derse dedm. Kv de diyo simdi her sey farkli diyo, her sey degisti onlar da hakli falan dedi. Hele suir anladiysan dedim icimden :) ama hep boyle olsn canimi yesin ben gerekeni yaparm yani. Esim, ailesi evde cikti icki icmeye gitti. Ailesi benle saatlerce oturdu, begumu uyuttum hala oturduk falan. Yani benden memnunlar, karsilikli memnun olsak ne var yani...

Ayrica konuyu da esime getirdm o da zil zurna gelmesin mi eve bir sinirlendm bir sinirlendm. Bu sefer baya uzatacam bu meseleyi bi kere de hamileyken boyle geldi bu ne soumsuzluk anlamiyorm!!! Hayir illa iceceksen de sinirini bil ya, ergen gibi... Bi de baba su an yani!!! Of offf...

Ah canım kv deler keşke hep böyle insanı anlamaya çalışsalar ortada sorunda kalmaz ozaman kimsede.
Eşinlede konuş bu iki oldu de üçüncüde affetmem felan filan konuş yani ,sorumluluğunu bilsin,artık bir baba sonuçta kendisi.
Begümcüğü yerime kokla kelebeğim

Aynı durumdayız ataktayız galiba Can'ım:bicak:

Oyle mi oluyor acaba... Tamam canm yalniz degiliz demek kii

Ah canım kv deler keşke hep böyle insanı anlamaya çalışsalar ortada sorunda kalmaz ozaman kimsede.
Eşinlede konuş bu iki oldu de üçüncüde affetmem felan filan konuş yani ,sorumluluğunu bilsin,artık bir baba sonuçta kendisi.
Begümcüğü yerime kokla kelebeğim

Aynen oyle canm valla ben de o zaman anne gibi de davranirm ama iste ben inanip hemen yelkenleri indirirsem eskiye donmesi an meselesi. Hep bi mesafe koruyup arayi bulcak olan benm. Neyse boyle olsn da tek ugrasirm benn...

Koklarm canm sen de fistiklari kokla sen de benm icinn

Oyle mi oluyor acaba... Tamam canm yalniz degiliz demek kii

Aynen oyle canm valla ben de o zaman anne gibi de davranirm ama iste ben inanip hemen yelkenleri indirirsem eskiye donmesi an meselesi. Hep bi mesafe koruyup arayi bulcak olan benm. Neyse boyle olsn da tek ugrasirm benn...

Koklarm canm sen de fistiklari kokla sen de benm icinn

Begümle hayat nasıl gidiyor peki herşey yolundamı
Biz sürekli yarım saate bir emişmekten kendimi işi gücü olmayan çimlerde yan yatmış inek gibi hissediyorum bu ne yaaa:)))

Selam kızlar bende olaylar olaylar :KK43:
Mememde süt sıtması oldu. Ama öyle böyle değil!!! Bütün midemi çıkardım bayıldım tansiyon yerlerde betim benzim kağıt oldu...apar topar hastaneye götürdüler beni. Serumlar iğneler biraz kendime geldim. Allah im gitsin ve bir daha gelmesin! Hiç birinize de yaşatmasın böyle bir şey :KK43: şuanda mememin ucu uç vermiş durumda :KK61: dişlerimi sıka sıka emzirdim ve hemen merhem sürdüm. Henüz tam anlamıyla iyileşmedi inşallah sabah uyandığımda her şey normale dönmüş olur. Kabus gibi günler geçirdim. Sütüm neredeyse kurudu :KK43: mama başladım :KK43: hala inanamıyorum. 2 gün öncesine kadar içip bitiremiyordu şimdi :KK61:
Kızlar bana dua edin..çok ağrım var. Buranın gücüne gerçekten inanıyorum. Her zorluğumu burda paylaştım ve çok şükür güzel bir şekilde geri dönüş aldım :KK200::nazar: Allah hepinizden razı olsun. Evlatlarınızın hayrını görün inşallah :KK200::nazar:

@nymeria-burcu tatlım Alp oğlumu kokluyorum gıdısından :KK200:
:nazar: Özledim hokka burnunu :KK15: kuzum oğlumun adı Hamza. Allah'ın Aslan'ı Hamza :KK200::nazar:

Parçacıksı kaka işini kim demişti? @gul_sek cim sen miydin? :KK64: bugün Bizde de oldu öyle bir şey hemen aklıma geldi güldüm :p
Inş düzelir göğsün ve sütlerin geri gelir cnm

Back
X