2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Çok geçmiş olsun, gelmez mi ki süt tekrar? Süt sıtmasının ne olduğunu da bilmiyorum ki, inş eski haline dönersin:dua::dua:
Emzırdikce gelir. Canim yumurta sarısı sütun sıvı kalmasını sagliyormus yumurta ye bol bol. Elinle de masaj yap eline gelen yerlere tekrar emzırdikce sütun gelir. Çok acıyor ama inan geçecek. Pisikedii Pisikedii

Arkadaşlar selamlar, burada bebişi sünnet olan bir arkadaş vardı yanlış hatırlamıyorsam. Benim yavrum da perşembe günü olacak. Nelere dikkat edilmeli meler yapmalıyım? Mesela lokal anestezi nasıl oluyor? Bebek çok ağlıyor mu? Bir numara büyük bez mi takmak gerekir? Tecrübelerini paylaşır ise çok sevinirim...
Canım lokal anestezi ile bi iğne vuruyorlsr5 ağlıyor sonra emzirdim ben sakinleşti hemen. 15 dk sonra fln etki ediyor. Sağa sola saf saf bakarken iki dk da oldu da bitti maşallah. Büyük beze gerek yok ama ben köpük bardak kapattım üstüne bez ile temas etmesin diye. Her alt değiştimede gazlı bez ile sarıp bardağı kapatıyodum. Köpük bardağı küçülttüm makasla. Bardağın kapalı altta kalan kısmından iki parmak uzunlukta kestim kapalı kısmını da oydum öyle taktım küçülttüm yani ilk akşam yinr fe baya çiş geçti kuyafet değiştirdim bol bol .
Bu arada lokal anestexi nin etkidi geçince ilk çok ağlıyor hazırlıklı ol. Calpol ver hiç çekinme doktor krem önerfi ise ilk akşam bol bol sür. Emzirdim ben ağladığında uyuyana kadar acıdsn memeden çıkıp ağlıyodu. Farklı bi ağlama. Ama bi defa uyuyuncs ilk geceyi atlatıncs bi daha ağlamadı öyle. 3 gün ödem oluyo pipidr sonra iniyo. 3 gün sonrs yıkayabilitdin demişti doktor ama ben korktum 5 gün bekledim.

Antalyada nerdesin canım, martda teftişe gittik antalyaya yerleşmeyi düşünmüştük, istanbuldan yoruldum ben

Istanbul ve antalyayi bile biri olarak soyluyorm cokkk haklisin :) antalyada lara tarafindayim ben kırcami diye geciyor. Antalya guzel sehir. Iki ay yaniyosun ama diger aylar hep daha rahat. Bi de klimasiz zaten ev, isyeri yok. Ne teftisi canm? Hangi kurum??

Aynen canim Rabbimin mucizeleri yaa valla sukurler Olsun.

Iste o biziz biz anneyiz :KK70:
Kurban olurum verene yaa.. Masallah evlatlarimiza :)

Masallah masallah kuzularimiza ciddenn Allaha bin sukurr :nazar:

Selam kızlar bende olaylar olaylar :KK43:
Mememde süt sıtması oldu. Ama öyle böyle değil!!! Bütün midemi çıkardım bayıldım tansiyon yerlerde betim benzim kağıt oldu...apar topar hastaneye götürdüler beni. Serumlar iğneler biraz kendime geldim. Allah im gitsin ve bir daha gelmesin! Hiç birinize de yaşatmasın böyle bir şey :KK43: şuanda mememin ucu uç vermiş durumda :KK61: dişlerimi sıka sıka emzirdim ve hemen merhem sürdüm. Henüz tam anlamıyla iyileşmedi inşallah sabah uyandığımda her şey normale dönmüş olur. Kabus gibi günler geçirdim. Sütüm neredeyse kurudu :KK43: mama başladım :KK43: hala inanamıyorum. 2 gün öncesine kadar içip bitiremiyordu şimdi :KK61:
Kızlar bana dua edin..çok ağrım var. Buranın gücüne gerçekten inanıyorum. Her zorluğumu burda paylaştım ve çok şükür güzel bir şekilde geri dönüş aldım :KK200::nazar: Allah hepinizden razı olsun. Evlatlarınızın hayrını görün inşallah :KK200::nazar:

nymeria-burcu nymeria-burcu tatlım Alp oğlumu kokluyorum gıdısından :KK200:
:nazar: Özledim hokka burnunu :KK15: kuzum oğlumun adı Hamza. Allah'ın Aslan'ı Hamza :KK200::nazar:

Parçacıksı kaka işini kim demişti? @gul_sek cim sen miydin? :KK64: bugün Bizde de oldu öyle bir şey hemen aklıma geldi güldüm :p

Ah canm benimmm o neymis oyle ilk defa duydumm. Allah gani gani sifa versin de Hamzamizin sutleri saglikla gelsin insallah. Cok cok gecmis olsn canm. Cok uzuldm yaaa..

nymeria-burcu nymeria-burcu oy kiyamam yaaa. O virusu bulastirani var yaaa ibretlik opcen.... Tovbeee...
Cidden insanlar var yaaa... Of offf nasi doldum su an... Gecmis olsn canm insallah guzel haberlerle gel hep Allahim sifa versin Alpine.

Kizlar size bi sey soracaktimm, benim kiz dun kac defa memede aglamaya basladi, hem emmek istiyo veriyorm agliyo kivraniyo. Hayir gaz dicem de oyle ceker cekmez mi oluyo memeyi anlamiyorm. Tabi ac oldugu saatler oldugu icn zorla emzirdm bi kac defa. Bi sure sonra kapiyo memeyi susuyo, sut mu gelmiyo diye bakiyorm geliyo.. Anlamiyormm uzuluyormmm

Kizlar size bi sey soracaktimm, benim kiz dun kac defa memede aglamaya basladi, hem emmek istiyo veriyorm agliyo kivraniyo. Hayir gaz dicem de oyle ceker cekmez mi oluyo memeyi anlamiyorm. Tabi ac oldugu saatler oldugu icn zorla emzirdm bi kac defa. Bi sure sonra kapiyo memeyi susuyo, sut mu gelmiyo diye bakiyorm geliyo.. Anlamiyormm uzuluyormmm
oku üfleme canım. ben derdini anlamayınca öyle yapıyorum.

Çok geçmiş olsun, gelmez mi ki süt tekrar? Süt sıtmasının ne olduğunu da bilmiyorum ki, inş eski haline dönersin:dua::dua:
Saolasın canım. İnşallah döner. Süt sıtması süt kanallarından biri veya bir kaçının tıkanması. Memenin ateşi yükseliyor ve bildiğin tir tir titretiyor ağrılı sancılı durum. Sıtması geçince yorgun ve bitkin düşürüyor. Kol kaldırmaya mecalin olmuyor ama memeyi boşaltmak gerekiyor o tıkalı yerler fena ağrı yapıyor..velhasıl çekilir durum değil..tarifsiz :(
Ay canim yaaa cok gecmis olsun,bendr diyorum pisi nerde,cok uzuldm,biran once toparlan insallh,kim geldi gordu seni yine cok pis nazara geldin ben sana diyim
Burcum böyle bir şey yok! Bildiğin mahvoldum :( mememin içinde 2 tane yumurta oluştu :( Dr gittim o gün oğlan öksürüyor diye..o gün görüp seven sevene. Artık ordan biri fazla sevmiş zaar :( teyzenin biri de arabamı çizdi o gün! Hemde ben içindeyken!! Merdivenden sığamıyormuŞ bastonuyla dannn diye vurunca ödüm patladı! Eve gelip arabadan inince farkettim :(
Allahım bütün bebekleri nazarlardan kötü gözlerden fenalıklardan korusun inşallah (anne baba kardeşlerinide).
Ay canım benimm çok geççmiiş olsun sıtma birden bire mi oldu arkadaşım inşallah sabaha bişeyciğin kalmaz :KK43: hepsi gecmiş gitmiş olur
Emziremio musun süt mü gelmiyor ?? Allah sifa versin tatlımm :KK43:
Amin güzelim ❤️ Sabah uyandım mememde biraz sızlama ağrı vardı sonra hafiften üşümeye başladım sonrası kaos! Emziriyorum yani mecburum :( inşallah geçecek. Az kaldı...
Cok dogru anlamissin :)

Hmm anladim simdi. Insallah rabbim sifasini verirde iyi haberlerinide aliriz :KK43:

Cok cok gecmis olsun Allah'im sifa versin yaa. Valla nasil bisi bilmiyorum ama Allah kimseye yasatmasin cok zor heralde.
Kuzum inşallah hiç bilmezsin. Büyük oğlumda sütüm yoktu mama verdim çoğunlukla her süt sıtması olduğumda mama ne iyi şeymiş hiç böyle sıkıntıların olmuyor emzirmek istemiyorum diye ağlıyorum :( inşallah geçecek ve eski haline dönecek.
Emzırdikce gelir. Canim yumurta sarısı sütun sıvı kalmasını sagliyormus yumurta ye bol bol. Elinle de masaj yap eline gelen yerlere tekrar emzırdikce sütun gelir. Çok acıyor ama inan geçecek. Pisikedii Pisikedii
İnşallah düzelecek tatlı lunem. Ucu mahvoldu :( o Bi iyileşse...hani ucunda tomurcuklar var ya hıh onlar..ortada birkaç tanesi şişti kocaman oldu. Patlamasından korkuyorum :( emdikçe daha çok şişiyor ve ağrısı artıyor. Emzirmeyeyim iyileşsin desem kanallar tıkalı :( afffff Allah'ım affffff!!

Canım lokal anestezi ile bi iğne vuruyorlsr5 ağlıyor sonra emzirdim ben sakinleşti hemen. 15 dk sonra fln etki ediyor. Sağa sola saf saf bakarken iki dk da oldu da bitti maşallah. Büyük beze gerek yok ama ben köpük bardak kapattım üstüne bez ile temas etmesin diye. Her alt değiştimede gazlı bez ile sarıp bardağı kapatıyodum. Köpük bardağı küçülttüm makasla. Bardağın kapalı altta kalan kısmından iki parmak uzunlukta kestim kapalı kısmını da oydum öyle taktım küçülttüm yani ilk akşam yinr fe baya çiş geçti kuyafet değiştirdim bol bol .
Bu arada lokal anestexi nin etkidi geçince ilk çok ağlıyor hazırlıklı ol. Calpol ver hiç çekinme doktor krem önerfi ise ilk akşam bol bol sür. Emzirdim ben ağladığında uyuyana kadar acıdsn memeden çıkıp ağlıyodu. Farklı bi ağlama. Ama bi defa uyuyuncs ilk geceyi atlatıncs bi daha ağlamadı öyle. 3 gün ödem oluyo pipidr sonra iniyo. 3 gün sonrs yıkayabilitdin demişti doktor ama ben korktum 5 gün bekledim.

neverever1985 neverever1985 köpük bardak kullan muhakkak gooody nin dediği gibi çok rahat edersin. Kaka yaptığında sünnet yerine bulasmamasini sağlıyor hem olası hafif darbelerden hem de beze değmesinden koruyor.

Begüm kuzusu ya ❤️❤️ Kıyamam ben ona. Bende B Began gibi yapıyorum. Hiç çözemediysem okuyup üflüyorum. Valla da iyi geliyor ❤️

günaydın hanımlar
bugün görümce geliyor iki çocukla.
geceden cevizli peynirli çörek yaptım. az önce kurabiye attım fırına. başka ne yapsam?
Pisikedii Pisikedii çok geçmiş olsun canım.
Saolasın canımcım. Hayırlısıyla Bi atlataydım. Sende geçen gün demiştin ya mememde Bi ağrı var falan diye...aklıma geldin çok dua ettim sana. 3 çocuk yardım edenin yok:( Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.
Canım limon veya portakallı kek, evde garnitür konserve mısır falan varsa makarna salatası şööööyle yoğurtlu mayonezli ❤️ Doyurucu olsun diyorsan fırında makarna, mantı?? Daha bir sürü sayarım da...

Bize de aksam kayinvalidemler yemege geldi , hayir o sorun degil asil mesele bizim o kadr kavgalara sebep olan neneyi de getirmisler. Kv ye nenenin bebegi almak istemesi meselesini anlatmistm, hak vermisti bana. Allahtan kayinvalidem neneye hic vermedi begumu, bi ara verir gibi yapti kendi de tuttu hic birakmadi, oh sukurler olsn dedm. Harirlarsaniz kolunda sıkıntı var çünkü kaldıramaz tutamaz bi şeyi. Cok sukur dedim yani kv ye. Insallah her konuda beni boyle anlar da aklim kuzumda kalmaz... Binde sey diyo aksam nene diyo iste sunu ne zman yedircez bunu ne zman yedircez falan hayir bi de sanki onla karar vercem her sye. Ben de doktor neyi ne zamn derse dedm. Kv de diyo simdi her sey farkli diyo, her sey degisti onlar da hakli falan dedi. Hele suir anladiysan dedim icimden :) ama hep boyle olsn canimi yesin ben gerekeni yaparm yani. Esim, ailesi evde cikti icki icmeye gitti. Ailesi benle saatlerce oturdu, begumu uyuttum hala oturduk falan. Yani benden memnunlar, karsilikli memnun olsak ne var yani...

Ayrica konuyu da esime getirdm o da zil zurna gelmesin mi eve bir sinirlendm bir sinirlendm. Bu sefer baya uzatacam bu meseleyi bi kere de hamileyken boyle geldi bu ne soumsuzluk anlamiyorm!!! Hayir illa iceceksen de sinirini bil ya, ergen gibi... Bi de baba su an yani!!! Of offf...

Begüm kuzusu ya ❤️❤️ Kıyamam ben ona. Bende B Began gibi yapıyorum. Hiç çözemediysem okuyup üflüyorum. Valla da iyi geliyor ❤️

Saolasın canımcım. Hayırlısıyla Bi atlataydım. Sende geçen gün demiştin ya mememde Bi ağrı var falan diye...aklıma geldin çok dua ettim sana. 3 çocuk yardım edenin yok:KK43: Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.
Canım limon veya portakallı kek, evde garnitür konserve mısır falan varsa makarna salatası şööööyle yoğurtlu mayonezli ❤️ Doyurucu olsun diyorsan fırında makarna, mantı?? Daha bir sürü sayarım da...

Valla okuyorm da ama ne bilimm... Neden oldunu da anlamiyorm deliriyorm onu oyle gordukce... :dua: Insallah her sey saglikla devam etsin hepimiz icn Allah yardimcimiz olsnn

Pisikedii Pisikedii çok üzüldüm çok geçmiş olsun bi daha olmaz inşallah. Bazıları nazarı çeker. Mesela benim ablacik ne zaman birlikte bi yrlere gitsek, veya kendisi kalabalık bi yere gitsin muhakkak hasta olup yatar. Belki bebekten çok sana da degiyodur saanada okusun birileri:)
Nazar değmeden önce okunacak dua var öyle oku da çık bi yere gidecekken.

Gunaydin guzel anneler hasta annelere ve hasta bebislere acil sifalar diliyorum insallah tez zamanda atlatirsiniz Allahin izniyle
Kizlar bu bizim zeynoyu emziremiyorum ben artik ya iki firt cekio sonra bana bakio baslio ses cikarmalara gülüşmelere dil çevirmelere yine veriom memeyi agzina yine aynisini yapio 5 dk emme suremiz 10 15 dk ya cikio böylece simdi artik yüzüne. Bakmiyim diyorum kafayi baska yere çeviriyorum :) basladi mi sizinkilerde boyle seylere.
Bi de bugünlerde burnu cok tikanio ve hiriltisi cok oluo doktor ilac vermedi gecenlerde sadece bi damla verdi gunde 4 kez burna damlaticak otribebeyi de her gun kullnma dedi sizler ne siklikta otri bebeyi kullaniyorsunuz sanki damlayi damlatip otriyle cekmeyince tam temizlenmio gibi geliyor rahat edemiyorum

Gunaydin guzel anneler hasta annelere ve hasta bebislere acil sifalar diliyorum insallah tez zamanda atlatirsiniz Allahin izniyle
Kizlar bu bizim zeynoyu emziremiyorum ben artik ya iki firt cekio sonra bana bakio baslio ses cikarmalara gülüşmelere dil çevirmelere yine veriom memeyi agzina yine aynisini yapio 5 dk emme suremiz 10 15 dk ya cikio böylece simdi artik yüzüne. Bakmiyim diyorum kafayi baska yere çeviriyorum :) basladi mi sizinkilerde boyle seylere.
Bi de bugünlerde burnu cok tikanio ve hiriltisi cok oluo doktor ilac vermedi gecenlerde sadece bi damla verdi gunde 4 kez burna damlaticak otribebeyi de her gun kullnma dedi sizler ne siklikta otri bebeyi kullaniyorsunuz sanki damlayi damlatip otriyle cekmeyince tam temizlenmio gibi geliyor rahat edemiyorum

Ay o oyunlara benmki de basladi, artk dis dunya ilgilerini cekiyo bidiklarin :KK46:

ben hiç temizlemiyorum.
hırıltı olursa peçete ucuyla görüneni temizliyorum.

Back
X