• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Arkadaşlar selamlar, burada bebişi sünnet olan bir arkadaş vardı yanlış hatırlamıyorsam. Benim yavrum da perşembe günü olacak. Nelere dikkat edilmeli meler yapmalıyım? Mesela lokal anestezi nasıl oluyor? Bebek çok ağlıyor mu? Bir numara büyük bez mi takmak gerekir? Tecrübelerini paylaşır ise çok sevinirim...

Lokal anestezi de sadece o bölgeye iğne yapıyor uyuşturuyor. Bizimki iğne yaparken ağlamıştı. 10 dakika beklediler sonra sünneti yaptılar. Sünneti yaparken ağlamadı. Ama sünnetten sonra bir çığlığı bastı. O gün 4 saat ara ile calpol verdim. Karton bardağı kestim dip kısmı ve biraz kenarı kaldı. Onu da bezinin içine koydum. 2 gün öyle yaptım. Bir de 3-4 gün her alt açmasında 2-3 damla tentürdiyot damlattım.

Bir de bebekler 40 günden önce acı ağrı hissetmezmiş. Onun da etkisi ile kolay geçti.

Ben 7 günde bir yıkıyorum çok mu yapmışım ne diyosunuz kızlar ?

7 gün çok sanki. 5 günden sonra ben duramıyorum. Haftada 2 kere yıkıyorum ben. Aslında bir ısıtıcı almak istiyorum. Banyo yaptıracağım Zaman açayım sıcacık olsun. Şimdi üşüyecek diye çok keyifle yaptıramıyorum banyosunu.

Kizlar benim kizim surekli dilini cikartiyor omzumdayken kiyafetimi emiyor surekli anlamadim. Sizinkilerde de var mi bu ?
Var var olmazmı ,el emmeler yumruk yapıp 2 elide ağzına götürmeler,omuz kol artık kendininkiler yetmiyor benim omuz kol emiyor da emiyor ,tükürüyor tükürüğünü baloncuk yapıyor :)))

Olmaz mi cnm dil çıkarma bisey degil bi de tukurmeye basladi bizimki ust bas birakmio isimiz gucumuz kiyafet degisme oldu

Benimkide öyle doktora sordum ama önemli değil keşif zamanı dedi.

Var var olmazmı ,el emmeler yumruk yapıp 2 elide ağzına götürmeler,omuz kol artık kendininkiler yetmiyor benim omuz kol emiyor da emiyor ,tükürüyor tükürüğünü baloncuk yapıyor :)))

Oyy ya kuzucuklar elini emiyor artik ona alıştım da omzumdayken benim kıyafeti bile emmesine şaşırdım :) ben de az önce önlük taktım tükürük ve baloncuk meselesi bizde de var :)

Saolasın canım. İnşallah döner. Süt sıtması süt kanallarından biri veya bir kaçının tıkanması. Memenin ateşi yükseliyor ve bildiğin tir tir titretiyor ağrılı sancılı durum. Sıtması geçince yorgun ve bitkin düşürüyor. Kol kaldırmaya mecalin olmuyor ama memeyi boşaltmak gerekiyor o tıkalı yerler fena ağrı yapıyor..velhasıl çekilir durum değil..tarifsiz :KK43:

Burcum böyle bir şey yok! Bildiğin mahvoldum :KK43: mememin içinde 2 tane yumurta oluştu :KK43: Dr gittim o gün oğlan öksürüyor diye..o gün görüp seven sevene. Artık ordan biri fazla sevmiş zaar :KK43: teyzenin biri de arabamı çizdi o gün! Hemde ben içindeyken!! Merdivenden sığamıyormuŞ bastonuyla dannn diye vurunca ödüm patladı! Eve gelip arabadan inince farkettim :KK43:
Allahım bütün bebekleri nazarlardan kötü gözlerden fenalıklardan korusun inşallah (anne baba kardeşlerinide).

Amin güzelim ❤️ Sabah uyandım mememde biraz sızlama ağrı vardı sonra hafiften üşümeye başladım sonrası kaos! Emziriyorum yani mecburum :KK43: inşallah geçecek. Az kaldı...

Kuzum inşallah hiç bilmezsin. Büyük oğlumda sütüm yoktu mama verdim çoğunlukla her süt sıtması olduğumda mama ne iyi şeymiş hiç böyle sıkıntıların olmuyor emzirmek istemiyorum diye ağlıyorum :KK43: inşallah geçecek ve eski haline dönecek.

İnşallah düzelecek tatlı lunem. Ucu mahvoldu :KK43: o Bi iyileşse...hani ucunda tomurcuklar var ya hıh onlar..ortada birkaç tanesi şişti kocaman oldu. Patlamasından korkuyorum :KK43: emdikçe daha çok şişiyor ve ağrısı artıyor. Emzirmeyeyim iyileşsin desem kanallar tıkalı :KK43: afffff Allah'ım affffff!!
Bendede olmstu ayni sey.ıki hfta surdu.boyle bir hstalk dye blmydm.lohusalkta normaldr sandm.sut sitmasiymis yasadigim demek.niye oluyoki?smdi hc kalmadi mesela

Kizlar yaaa bir kac kan testi eksikti onlari yaptirmistik dediydim yaaa,sonuclar geldi simdi mail ile, cmv virusu hem igg hem igm poZitif diyor,cocuk virus almis dogduktan sonra,opme ve elle gecermis,vucutta da sarilikla ortaya cikarmis,yenidoganlarda tehlikeli olabilirmis hasar birakabilirmis,bende pazartesi doktoru ariycam salida gidicem,biopsi sonucuda daha gelmesi o da gelirse tam teshisi koyarlar herhalde. Cocugu gelen gecrn ope ope hastalik bulastirdi iste. 2. Cocufu yaparsam eve kimseyi almicam,kimseyede gitmicem.kusura bakmayin kimseyi kabul etmiyorum dicem,kaynanamda dahil.
Geçmiş olsun Allah acil şifa versin dilerim oğlun çabuk toparlar

Pisikedii Pisikedii okudum çok üzüldüm yaşadıklarını sanki bende hissettim çok geçmiş olsun arkadasım inşallah bir an önce düzelirsin ... Yaşadığın Ağrı'lar ve bu sancılı süreç dilerim çabuk geçer Allah şifa versin

IMG_1791.webp IMG_1517.webp
Al dümürüm
Saçaklı gelinin :))

hayalimsin1 hayalimsin1 dünürüm nasılsın? Nevşin e kocaman Bi maşallah. Nasıl tatlı Bi bakış o öyle yaaa ❤️❤️❤️ Yerim ben onu bal suratlı ❤️ Tatlım gelinimin fotosunu atsana Bi göreyim. Yahu kız evi naz evi mi yapıyorsun?? Aaaaaa aşk olsun :KK70:

Saolasın canım. İnşallah döner. Süt sıtması süt kanallarından biri veya bir kaçının tıkanması. Memenin ateşi yükseliyor ve bildiğin tir tir titretiyor ağrılı sancılı durum. Sıtması geçince yorgun ve bitkin düşürüyor. Kol kaldırmaya mecalin olmuyor ama memeyi boşaltmak gerekiyor o tıkalı yerler fena ağrı yapıyor..velhasıl çekilir durum değil..tarifsiz :KK43:

Burcum böyle bir şey yok! Bildiğin mahvoldum :KK43: mememin içinde 2 tane yumurta oluştu :KK43: Dr gittim o gün oğlan öksürüyor diye..o gün görüp seven sevene. Artık ordan biri fazla sevmiş zaar :KK43: teyzenin biri de arabamı çizdi o gün! Hemde ben içindeyken!! Merdivenden sığamıyormuŞ bastonuyla dannn diye vurunca ödüm patladı! Eve gelip arabadan inince farkettim :KK43:
Allahım bütün bebekleri nazarlardan kötü gözlerden fenalıklardan korusun inşallah (anne baba kardeşlerinide).

Amin güzelim ❤️ Sabah uyandım mememde biraz sızlama ağrı vardı sonra hafiften üşümeye başladım sonrası kaos! Emziriyorum yani mecburum :KK43: inşallah geçecek. Az kaldı...

Kuzum inşallah hiç bilmezsin. Büyük oğlumda sütüm yoktu mama verdim çoğunlukla her süt sıtması olduğumda mama ne iyi şeymiş hiç böyle sıkıntıların olmuyor emzirmek istemiyorum diye ağlıyorum :KK43: inşallah geçecek ve eski haline dönecek.

İnşallah düzelecek tatlı lunem. Ucu mahvoldu :KK43: o Bi iyileşse...hani ucunda tomurcuklar var ya hıh onlar..ortada birkaç tanesi şişti kocaman oldu. Patlamasından korkuyorum :KK43: emdikçe daha çok şişiyor ve ağrısı artıyor. Emzirmeyeyim iyileşsin desem kanallar tıkalı :KK43: afffff Allah'ım affffff!!

Tovbe estagfurullah tovbeee,allahim sen kotu niyetli insanlardan,kotu enerjilerden koru cocuklarimizi ve bizi yarababim. Kotu nazara gelmissin,dikkat et kendine cok.

2 güne 1 yıkıyorum tatlım. Bizimki banyoyu seviyor. Rahatlıyor ondan şimdi değil de Kasım sonu gibi 3 günde 1 e düşerim. Bende siliyorum yikamadigim gün

Aman bu nedir yaa masallah. O açık ağzını yerim ben senin teyzem. Maşallah yaaa.

Ağlıyor mu memede? Aglamıyorsa doyuyordur canım. Günde 3 4 tane yumurtadan ağır bezi varsa doyuyordur. Memen yumuşak tamam ama içinde süt olabilir. Biz sağarken belli yere kadar sağıyoruz onlar dipten cekebiliyorlarmis. O yüzden sağlığın süt yaptığın süt değildir diyorlar.

Tşk ederim canım
Lunem benim kız zaten meme hastasıki
Süt içmese bile emzik niyetine çok kullanıyor
Bu yüzdende kafam çok karışıyor
Bu kız beni emzik içinmi isteyip ağlıyor yoksa süt gelmiyor diyemi ?bari emzik yapayım kendimemi diyemi
Valla hiç anlamıyorum
Çiş olayına gelince her aldığım bezi
Hep çiş dolu orda sıkıntımız yok

Bende banyoyu 3e çıkarmayı düşünüyorum
Değilse hastalanacak diye korkuyorum malum havalar gittikçe soğuyor

Kızlar çok kötüyüm acildeyim. Annemşere gelfik 1 hfya kalmaya ev kalabalıktı üstüne uykusuzluk d vit.yerine adacayı, acı elms yağı verdim. Ağlamaktan helak oldum. Bugün bide 2.ay asısı oldu garibim emzirmekte yasak dediler damar yolu açılınca gözüme bakarsk öyle bşr ağladıki hemşireler zaptedemedi. 24 saat gözetimde olcaz lütfen dua edin kızıma bişey olmasın
Canım çok geçmiş olsun kardeşim beni uyarmıştı abla dikkat et zinco yerine adaçayı yağı verme diye bi arkadaşı yapmış merak etme bebeği iyi

Ben 7 günde bir yıkıyorum çok mu yapmışım ne diyosunuz kızlar ?

Nasıl yani :KK57: 7 günde bir derken
Haftada bir mi yıkıyorsun ?
Neyapıyon ablam ya çocuklar banyoyla çiçek gibi açılırlar, rahatlarlar, rahat uyurlar, bide eller hep kapalı , boyun kapalı olduğu için çok çabuk kir topluyor,silmeyi yeterli bulmuyorum ben bir gün siler birgün yıkarım yani

Oyyy yerim o bakışlarını. Maaşallah sana tatlı kuzuuuuu. Bu arada dönencemiz de aynıymış :)

Sağol tatlım
İki tane dönencemiz var biri bu gördüğün salon beşiğe takılı?
Diğeri daha büyük ve büyük yatak odası beşiğine takılı
İkisinide ben almadım
Benim arkadaşın,oğlundan kalma, bana verdi kullanayım diye sağolsun :)

Ben anca girebildim hep aklımdaydın kuzum kusura bakma, totom yeni yer gördü. Kız durmadı bugün uykusuzluktan ölüyorum sarhoş gibiyim, belki yazmış olabilirim gün içinde sana hatırlamıyorum bile... Kuzu inşallah iyidir çok öptüm canım

Ben aşıdan sanmıştım ahh kuzum benim

Allah razı olsun ablam ya eksik olmayın
Hepimiz bebekliyiz telaşlı oluyoruz, saatimiz saatine uymuyabiliyor.
Hem yazmıştın zaten,
Biz iyiyiz çok şükür o ateş o gecede kaldı allahtan tekrarı olmadı.
Senin kızıda yerime kokla :) niye durmamış kuzum

Kizlar yaaa bir kac kan testi eksikti onlari yaptirmistik dediydim yaaa,sonuclar geldi simdi mail ile, cmv virusu hem igg hem igm poZitif diyor,cocuk virus almis dogduktan sonra,opme ve elle gecermis,vucutta da sarilikla ortaya cikarmis,yenidoganlarda tehlikeli olabilirmis hasar birakabilirmis,bende pazartesi doktoru ariycam salida gidicem,biopsi sonucuda daha gelmesi o da gelirse tam teshisi koyarlar herhalde. Cocugu gelen gecrn ope ope hastalik bulastirdi iste. 2. Cocufu yaparsam eve kimseyi almicam,kimseyede gitmicem.kusura bakmayin kimseyi kabul etmiyorum dicem,kaynanamda dahil.
Geçmiş olsun canım çok haklısın eşim oğlumda kimseye elletmemişti öptürmemişti bnda biraz daha iyi bende kızardım haklıymış

Back
X