2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    391
Bugün doktora gittik rutin muayene için. Rota aşısı yaptırdım. Rotateq yaptırdım 123 tl idi. 3 aşamalı olan bu. Fda onaylı olduğu için bunu tercih ettim. Gerçi rota aşısı da eskiden zorunlu aşılar arasında varmış gerek yok diye çıkarmışlar. Sonra Amerika da yapılan bir araştırmaya göre elzem olduğu ortaya çıkmış. Araştırmayı yapan şirketi de aşı üreten firmalar finanse ediyor. Tabii yine de risk almak istemedim. Asi bu arada sadece rotadan kaynaklı ishale karşı etkiliymiş ve yine %50 imiş etki oranı. Diğer %50 yi anne sütü sağlıyormuş.

Bu aralar meşhur olan carlson damlayı sordum. D vitaminimi değiştireyim mi diye. Siz bilirsiniz ama ben biraz para tuzağı olduğunu düşünüyorum dedi. Firmalar sağlık sektöründen çok fazla para kazanıyorlar o yüzden sürekli böyle ekstrası varmıs gibi görünen ilaçlar piyasaya sürülüyor dedi.

3 saatte bir emzir dedi bende dışımdan olur tabii deyip acıkınca sen oyala o zaman Neva hanımı dedim içimden. Saatli emzirmeye karşıyım.
Cnm simdi hangi d vitamini damlasini kullaniyorsun bi de su veriyorum demissin ya ne siklikta ve ne kadar veriosun?
 
Aldımm sevgilerinii tatlımm:KK66:
2. Çocukla anlıcak buradaki dostlarımız ilkinin üstüne ne kadar düşüp kendilerini yıprattıklarını...
Not: hala ilk çocuğundan tırsan anneee
2 çocuk zor hemde çok zor ama rabbim bi yerden yardım ediyor çok şükür. Aslan çok sakin bir Bebek çok şükür. Maşallah annesini hiç üzmüyor. Büyüğü yeterince hayatımızı zindan ettiği için bi de ben eklenmeyeyim diyor sanırım. Aman şöyle olmasın aman böyle olmasın ah ağlamasın diye diye kafayı sıyırdım ilkinde.
Not: ilk çocuğundan tırsan bir diğer anne :KK43:
Ben de bazen mutfakta yemek yaparken anakucagina koyuyorum arada bir bağırıyor kimse gelmiyorsa etrafi izliyor. Sonra bir goruneyim diyorum guluyorum laf atiyorum falan hemen aglamaya basliyor al beni diye :) beni görmese sorun yok :)
Bak sen kuzucuğa! Hemencecik şımarırmış. Anne kuzusu anne nazlısı işte :anne:En Büyük TÜRKİYE
 
Valla bildiğin dolu 5 :KK70:

Bizde dolu dolu 5,en az 3.gece kesinlikle kaka yapmak yok,12 saat ara koyuyor,gunduz pek kakai o yuzden.

Ahahahhaha şimdi yandın. Yesil kaka dan sonra dolu 5 muhabbeti olacak birkaç gün. :halay: tugbayhan tugbayhan in yorum m.ali dolu 5 yapmıyor doymuyor mu bu çocuk. Zayıfladı gibi geliyor gözüme. :KK48: kız bana bak senin bebe 2 aylıkken 3 aylık kilosunda daha memeleri ızgara yapıp vermen lazım doyması için. Mangalyapansmiley:skandal:

Anaaaaaa tugba siyiricak birazdan,nasil ya benim bu cocuk doymuyor mu demeye basayacak, kiz her cocuguun biyolojisi farklidir. kahvetelvesi kahvetelvesi napsin cocugu yiyo yiyo yiyo yapamiyor. tugbayhan tugbayhan bak sakin takma kafana cocugun normal senin birseycigi yok
 
Slam kızlar nasılsınız ay bnm kız hasta oldu olalı kucağımda uyuyor yerine koyuyom uyanıyor k.v te bırakıp markete falan gidiyordum simdi onida yapamiyom gece gündüz uyanık buraya da giremiyom ay bir duzekse evde durmaktan kafayı yiyecegim
Canım kanguru sling birşey yok mu ben bugün oğlanla mahallede turladım kanguru ile sonra uyudu orada alışveriş te yaptım aldım birşeyler çok büyük rahatlık
 
Aleykum selm cnim. Ben artık çok azalttim. En fazla 2 defa oda kendi isterse. Yani emiyor emiyor ağlıyor ac belli hemen digerine geçip sagiyorim gelmiyor. Diğerinde de aynısını yaparsa mama yapıyorum 120 cc ne kadar yerse. Bizim ki artik biberon reddi yapiyor resmen. Almak istemiyor zorla veriyorum agliyorsa. Yoksa kendi haline bırakıyorum. Bakalim kilo alimimiz nasıl bu ay. 1 aydir bu duzendeyiz biz canim. Senin düzenin nasıl
Maşallah Allah nazardan saklasın ne güzel, senin iyi olmuş biberonu red etmesi. Hem mama istememesi gayet iyi inş hep öyle devam eder.
Cnm benim gece yetiyor sütüm ama gündüz 4 öğün göğsümü emdikten sonra ağlıyor bende gündüz her öğünde 90 CC mama veriyorum. En son akşam da göğsümü emdikten sonra 45 CC veriyorum yani toplam 405 CC içiyor. Bilmiyorum herhalde yetmiyor ki sütüm ona ondan ağlıyor sanırım.
 
Canım kanguru sling birşey yok mu ben bugün oğlanla mahallede turladım kanguru ile sonra uyudu orada alışveriş te yaptım aldım birşeyler çok büyük rahatlık
Aynen canım işini bitirene kadar da uyumuş oluyor çoğunlukla. Eve gel yatır işini de görürsün.
 
Slm kızlar ya bişey soracam. Bebişim 80 günlük. 80 günlük bir bebek günde 24 saatte ne kadar süt yada mama içer. bilgisi olan yardımcı olsa sevinirim. Şimdiden tşkr
 
Cnm hazir suyu kaynatip veriyorsun di mi ben oyle yapiorum da ama ben her zaman vermiyorum ya
Evet öyle yapıyorum. Canim sen bilirsin. Doktorlar vermeyin diyorlar. Ama ben sadece sütle susuzluk gideceğine inanmıyorum. O yüzden veriyorum. İçiyor da Neva. Bebeğinin tepkisine göre verebilirsin.
 
Maşallah canım pek güzel giydirmissin. Kızın da büyümüş baya. Bugün emzirme odasında 5 günlük bir bebek vardı ona bakınca baya yol katetmisiz dedim. Daha başka sıkıntılar olacak elbette ama bu kısım en azından benim için daha zordu.
Canim sorma valla buyuduler.. insalalh bugunleri ararmazlar bize canim ya yesil kaka ama cok sulu nicon oluyodu gozde ishal oldu galiba bugun 6 kez kaka yapti 6. Yesil ve cok suluydu. Niye oluyidu bu kaka? Sen bilirsin canim kesin.
 
Canım geçen haftada verem olmuştu demi sende benim gibi yakınmı yaptırdın doktorun ne dedi
3 gün var arada canım. Doktor o virüs bu bakteri sorun Olmaz dedi. Yaptırdım bende.
Canim sorma valla buyuduler.. insalalh bugunleri ararmazlar bize canim ya yesil kaka ama cok sulu nicon oluyodu gozde ishal oldu galiba bugun 6 kez kaka yapti 6. Yesil ve cok suluydu. Niye oluyidu bu kaka? Sen bilirsin canim kesin.
Mukus var mıydı? Şimdi çok önsüt almış olabilir. Çok sütun varsa saatli ver memeyi mesela 3 saat boyunca ne zaman istese aynı meme.

Süt Ürünleri alerjisi olabilir.

Üşütmüş olabilir.

Beraberinde ateş ve kusma varsa rota olabilir ki Allah korusun hemen doktora git.

Ankara da sulardan ishal salgını var dediler yıkarken bile hazır su kullanın. Bir de mutlaka ek sıvı takviyesi ver. 6 defa çok fazla vücut susuz kalır. Ge oral alabilirsin eczaneden.
 
Back
X