- 3 Haziran 2015
- 2.437
- 3.232
- 133
- 36
Cnm simdi hangi d vitamini damlasini kullaniyorsun bi de su veriyorum demissin ya ne siklikta ve ne kadar veriosun?Bugün doktora gittik rutin muayene için. Rota aşısı yaptırdım. Rotateq yaptırdım 123 tl idi. 3 aşamalı olan bu. Fda onaylı olduğu için bunu tercih ettim. Gerçi rota aşısı da eskiden zorunlu aşılar arasında varmış gerek yok diye çıkarmışlar. Sonra Amerika da yapılan bir araştırmaya göre elzem olduğu ortaya çıkmış. Araştırmayı yapan şirketi de aşı üreten firmalar finanse ediyor. Tabii yine de risk almak istemedim. Asi bu arada sadece rotadan kaynaklı ishale karşı etkiliymiş ve yine %50 imiş etki oranı. Diğer %50 yi anne sütü sağlıyormuş.
Bu aralar meşhur olan carlson damlayı sordum. D vitaminimi değiştireyim mi diye. Siz bilirsiniz ama ben biraz para tuzağı olduğunu düşünüyorum dedi. Firmalar sağlık sektöründen çok fazla para kazanıyorlar o yüzden sürekli böyle ekstrası varmıs gibi görünen ilaçlar piyasaya sürülüyor dedi.
3 saatte bir emzir dedi bende dışımdan olur tabii deyip acıkınca sen oyala o zaman Neva hanımı dedim içimden. Saatli emzirmeye karşıyım.