- 9 Haziran 2015
- 466
- 795
- 303
Hayirli Cumalar,Sorma cok mutsuzumbiraz bilgi olması açısından açıklayayım.
Heterotopik gebelik: çok nadir görülen bir durum. Hayatında böyle bir vakayla karşılaşmadan emekli olan doktor cokmuş.
Hem normal gebelik hem de dış gebeliğin bir arada olması. (Ameliyattan başka çözümü yok cok zor günlerdi ağrı kesicisiz dikişin düzelmesini bekleme süreci)
Ohss sendromu: normalde tüp bebek tedavisi olan kadınlarda verilen ilaçlardan dolayı yumurtaların aşırı uyarılmasından kaynaklanan bir sorunken benim ki doğal yolla oluştu. Yumurtalıklarım kocaman oldular sancı yapıolar ilk zamanlar dayanılmaz boyuttaydı bir ayı aşkın süredir çekiyorum ve yine ilaç kullanamadığımdan kendi geçmesini bekliyoruz bebeğe bi zararı yok ama bana cok sıkıntı oluyo biraz yürüyünce sancılanıyorum hala.
Bartholin kisti: vajina girişinde bulunan bartholin bezleri kanallarının sebebi tam olarak bilinmeyen nedenlerden tıkanması ile oluşuyor. Vajina iç dudağım o kadar şişti ki ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum. Bebeğe zararı olmayan bi Antibiotik ilacı ile sonuç almaya çalışıyoruz. Olmazsa cerrahi müdahele gerekli bu da bebeğe sakıncalı zaten bi kere genel anestezi ile ameliyat oldum ikincisini kaldırabilir miyiz şüpheli
Yani grubumuzun bahtsız annelerindenim. Allahımdan güç sabır diliyorum artık yapıcak bişiyim yok. Üç aydır rahat yüzü gormedim.
okurken icim kötü oldu rabbim bu mesakatli yolda bebeginizi sizi korusun.. İleride yavrunuza kizdiginizda söylenecek tatli anilar olarak kalsin insallah.. Anne olmak zor , annelerimizin dedigi gibi anne olunca anlarsin oyle gercekten
tekrar gecmis olsun
