2016 Aralık Anneleri

Canım bunun hamilelikten mi enfeksiyondan mı kaynaklandığını idrar testiyle ancak öğrenebilirsin. Hamilelik 10. 11.Haftadan itibaren sık idrara çıkma nispeten azalıyor, sebebiyse rahim büyüyüp göbek bölgesine doğru ilerliyor ve öne doğru konumlanıyor, idrar torbasındaki baskısı yavaş yavaş azalıyor. Ben çok ileri enfeksiyon yaşadım hayatım boyunca bu yüzden sadece çok koyu sarı ve yakıyorsa ve çok çok az geliyorsa enfeksiyon belirtisi diye doktora başvurmanı öneririm.

Daha once enfeksiyon oldugumda dedigin gibiydi. Suan rengi acik ve yakmiyo. Cok az geliyo o da sık sık gittigim icinmis. Bundan sonra azalir dedi. Son aylar yine devamli tuvalete tasinicaz galiba :)

Bu arada bebişimizi gormeye gittik. Masallah nasi hareketli bi zipladi ultrasonla bakarken eller ayaklar hic durmuyo. Simdiden yaramaz olcak gibi geldi bana :)
Doktor kesin degil ama kiz gibi dedi. Bakalim hayirlisi. Zaten bana da kiz gibi geliyodu. Ikili test icin ense kalınlığına bakti. Normal gorunuyor her sey. Cok sukur guzel seyler duyduk. Hele o ziplamasi gozumun onunden gitmiyor. :KK68:

Kizlaar calismiyorum evdeyim canim sıkılıyor bazen fazlasıyla havalarda güzel olunca disari cikmak istiyorum Esim evde olduğu surece disari cikiyoruz enerjik oluyorum cikarken falan geziyoruz dolasiyoruz fazla yorulmadan geliyoruz eve ama allahim o kadar çok yorulmuş oluyorum ki sanki tüm gün ayakta kalmis bahçede calismis gibi yorgun oluyorum sizdede boylemi durumlar

Bu arada bebişimizi gormeye gittik. Masallah nasi hareketli bi zipladi ultrasonla bakarken eller ayaklar hic durmuyo. Simdiden yaramaz olcak gibi geldi bana :)
Doktor kesin degil ama kiz gibi dedi. Bakalim hayirlisi. Zaten bana da kiz gibi geliyodu. Ikili test icin ense kalınlığına bakti. Normal gorunuyor her sey. Cok sukur guzel seyler duyduk. Hele o ziplamasi gozumun onunden gitmiyor. :KK68:
çok sewindim canım senin adına maşallah herşeyin güzel çıkmış en önemlisi de bebişinin sağlığı güzel Allah hepimize nasip etsin :)

Bide içinde duygusu hevesi olmayan arkadaşlar benden tavsiye internetten bebis için birşeyler arastirin arabasini odasini yatagini dosegini insan baktikca hevesleniyor ben şimdiden araba arastirmasini yapip kararimi verdim bile :oha::KK70:

çok güzel bir duygu gerçekten hareket edip elllerinin ayaklarının oynaması. içimizde bir canlı var büyüyen. Mucizeyi başka yerde aramamak lazım. En büyük mucizedir belki de, yoktan var ediyor Allah'ım. Düşününce çok garip oluyorum gerçekten.

Kizlaar calismiyorum evdeyim canim sıkılıyor bazen fazlasıyla havalarda güzel olunca disari cikmak istiyorum Esim evde olduğu surece disari cikiyoruz enerjik oluyorum cikarken falan geziyoruz dolasiyoruz fazla yorulmadan geliyoruz eve ama allahim o kadar çok yorulmuş oluyorum ki sanki tüm gün ayakta kalmis bahçede calismis gibi yorgun oluyorum sizdede boylemi durumlar
e haliyle vücudun bebişin için de çalışıyor, 2 kat yoruluyor:) çabuk yorulmamız halsiz düşmemiz normal bu süreçte. tadını çıkar:))

Günaydın arkadaşlar
Ben dün araştırdım şimdilik badem yağı sürüyorum ama bepanthol çatlak kremi almayı düşünüyorum eczaneden.
Bende badem sütü sürüyorum ama çok araştırdım palmers diye bir marka var ondan alıcam
Kaşıntıları Başlayan arkadaşlar
İlk gebeliğiniz mi Merak ettim
benim ilk canım düşüğü saymazsak:KK66:

evet canım varmış annemde hiç çatlak olmamış bişey sürmediği halde ama benim vücudum musait çatlamaya önlemimizi alalım
annemde çok badem yağı sürmüş ama aşırı çatlak var yapı meselesi galiba işallah benim öyle olmaz

canım tuvalete çıkamama için kesinlikle kefir tavsiye ediyorum hergün mutlaka iç fadasını göreceğine eminim ben hergün içiyorum ve kabızlık yaşamıyorum çok şükür
bende içim marka almıştım ama beğenmedim hiç tadını

Yaa sevindim canım ne güzel tabi imkanlar elvermeyince sezaryen oluncak yeterki bebişle bizler sağlıklı olalım en önemlisi o canım ama sezeryana olan korkumu senin sayende hafiflettim çok sağol
bende ameliyatlıyım sanırım benimde sezeryan olur hiç konuşmadık doktorla ama doğum zamanı tam 2 yıllık ameliyatlı olmuş olucam

Bende badem sütü sürüyorum ama çok araştırdım palmers diye bir marka var ondan alıcam

annemde çok badem yağı sürmüş ama aşırı çatlak var yapı meselesi galiba işallah benim öyle olmaz

bende ameliyatlıyım sanırım benimde sezeryan olur hiç konuşmadık doktorla ama doğum zamanı tam 2 yıllık ameliyatlı olmuş olucam
Hayırlısı canım inşallah Allah o günleri göstersin kolay doğumlar nasip olsun hepimize

Kizlar ayni durum bende de var surekli.migde bulantisi hicbirseyi. tadi kalmdi. surekli.evde yalniz.basima.yatiyorum.bir yere gitmek istemiyorum iyice hastalik hastasi oldum.icimden hicbirsey yapmak gelmiyor bebisle de daha bag kuramadik gibi kendimide kotu hissediyorum bu durumda hep boyle gecicek gibi resmen depresyona.girdim gercekten kötuyum allahim yardim eder insallah bu durumdan kurtulurum eski.enerjime.donup bebisime yonelmek.istiyorum.kendimide kotu hissediyorum.:KK42:

Canım benim, doktorlar ve psikologlar, ilk aylarda böyle hislerin yaşanabileceğini, bunun bir sorun değil, vücudun ve hormonların alışma sürecinde olduğundan kaynaklandığını söylüyorlar. Hiç korkma, endişe etme olur mu? Bak tecrübeli anneler 3.-4. aydan sonra herşeyin normale döneceğini, hele hele bebişin hareketlerini tekmelerini hissettikten sonra zaten onun bizle bağ kuracağını, kendini hatırlatacağını söylüyorlar. Asıl o zaman hissetmeye başlayacakmışız bebişi. O nedenle şu anda hissettiklerin çok normal, inşallah 2-3 hafta içinde bu durumdan eser kalmayacak, ne bulantı, ne yorgunluk, ne sıkıntı.
Bir de şu var, her an bebeği düşünmek de iyi birşey değil zaten. Herşeyin bir kararı var, tamamen tüm yaşantından, hobilerinden, işinden ya da arkadaşlarından uzaklaşıp, varsa yoksa bebeği düşünmek. O da paranoyaklığa neden oluyor. Ay bişey oldu mu, olacak mı, neden böyle oldu diye. Sana bir tavsiyem, eğer yapabilirsen canım bir uğraş bul kendine. Roman*hikaye mi okursun, çiçek mi bakarsın, boya kitabı mı boyarsın, bunlar hep rahatlatır insanı, kötü düşüncelerine terapi gibi gelir. Herşey Allah'ın izniyle çok güzel olacak merak etme olur mu?:KK36:

Canım benim, ne güzel bir haber. Maşallah ona, müstakbel kızımıza:KK36: Hep böyle bıcır bıcır olsun inşallah annesi, sağlıklı, güzel haberlerini almaya devam edelim inşallah.:nazar:

çok sewindim canım senin adına maşallah herşeyin güzel çıkmış en önemlisi de bebişinin sağlığı güzel Allah hepimize nasip etsin :)

Amin insallah canim. En onemlisi sagligi gerçekten cinsiyet fln benim icin hic onemli degil. :)

çok güzel bir duygu gerçekten hareket edip elllerinin ayaklarının oynaması. içimizde bir canlı var büyüyen. Mucizeyi başka yerde aramamak lazım. En büyük mucizedir belki de, yoktan var ediyor Allah'ım. Düşününce çok garip oluyorum gerçekten.

Henüz hissedemedigim icimde bu kadar oynadigini düşünmemistim.gorunce ekrana bakakaldim. Dedigin gibi mucize bu gerçekten. Rabbim o kadar buyuk ki bize bu mucizeyi nasip etti cok şükür

Canım benim, ne güzel bir haber. Maşallah ona, müstakbel kızımıza:KK36: Hep böyle bıcır bıcır olsun inşallah annesi, sağlıklı, güzel haberlerini almaya devam edelim inşallah.:nazar:

Ay insallah canim. Hepimiz guzel haberler aliriz insallah boyle. Bicir bicir citi piti annesi gibi olur benim kizim :)

kızlar 9 haftalık bir bebeğin kese boyu nekadardır bilginiz varmı?
Canim bende gecen hafta gittim 8+1 di fakat dr kese boyutuna bakmadi usg kagidindada bulamadim.dr bisi demedimi?

Masallahh canim rabbim saglikla kucaginiza almayi nasib etsin

Ne ameliyatı oldun cnm

sunflower sunflower gözün aydın cnm bebiş ii cinsiyeti de kız :) maşallah

T TugbaAnk nerdesin canım sen gözükmüyorsun bir sorun yoktur umarım

Selamlar,

Benim için dua edin,bu sabah kahverengi lekelenmem oldu dr.u aradim yatacaksin hiçbirşey yapmayacaksin devam ederse hemen gel dedi hic kalkmadim namaz bile kilmadim sonra akşama kadar hiç olmadi tam mutlu olmuştum ki oldukca yoğun geldi bu sefer.
Dr.u aradim progestan basla hemen,yarin sabahtan görüşelim devam ederse acile git dedi.
Aglamaktan gözlerim şişti cok fena durumdayım :(

Selamlar,

Benim için dua edin,bu sabah kahverengi lekelenmem oldu dr.u aradim yatacaksin hiçbirşey yapmayacaksin devam ederse hemen gel dedi hic kalkmadim namaz bile kilmadim sonra akşama kadar hiç olmadi tam mutlu olmuştum ki oldukca yoğun geldi bu sefer.
Dr.u aradim progestan basla hemen,yarin sabahtan görüşelim devam ederse acile git dedi.
Aglamaktan gözlerim şişti cok fena durumdayım :KK43:
Canım benim sakin ol. Ağladıkça daha çok artar psikoloji çok etkili. Hiç kalkma, az az ye bolll su iç. Mutlu şeyler düşün. Yarın güzel bi kahvaltı edip yatağında, doktoruna git

Back
X