Ben istanbuldayım, daha ilk gidişimde hemşire cep numarasını verdi, kızım yada benle ilgili ne olsa arıyorum. Özel hastaneye gidiyorum herşeyi yapıyorlar, o yüzden sağlık ocağı çok bişey istemiyor benden yaptırdığımı bildiği için. Ama hastane kontrollerimi de takip ediyorlar. Her kontrol sonrası arıyorlar beni sağlık ocağından, ne dedi doktorunuz, ne tahlil yapıldı, sonucu ne çıktı, hepsini sağlık ocağı kayıtlarına geçiyorlar. Tahlil yapıyorlar, kilo, tansiyon bakıyorlar. Bebeğin kalp atışını dinletiyorlar. Bizimkiler oldukça ilgili, yerine göre değişiyor sanırım. Aslında hepsi sağlık bakanlığına bağlı, görevleri aynı, kafalarına göremi iş yapıyorlar bilmiyorum ki.
Bize doktorumuz hiç vermedi, hergün su kaynat, soğut, o suyla bebeğin bakımını yap dedi. Makyaj pamuğu gibi pamuk vermişlerdi hastaneden, o kaynamış soğumuş suyla, bebeğin gözlerini, kulaklarını, boyun, kol altı, göbek bölgesini temizleyin dedi, ekstra bi bakım seti aldırmadı.
tugder
Canım iyi olmana sevindim, bazı doktorlar gerçekten çok düşüncesiz oluyor, durduk yere hamile birini strese sokmak nedir yahu. Ya hiç bişey söyleme, yada bi şüphen varda yapılması gereken tüm tahlilleri, muayeneleri yap ondan sonra deki ben şu şu tahlilleri yaptım, sonuç bu çıktı.
Ama bunlar bi test yapıyo, ihtimaller üstünden kesin sorun varmış gibi konuşup stres yaptırıyolar insanı.