-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Biz de yaza kadar almayi düşünmuyorduk canım arabayi ama babannesi almış onu kullanicaz artık
Kizlar tv de civil de uyku tulum lari indirimde reklamı çıktı dusunenler bi baksın jokerdede indirim var galiba

Biz de yaza kadar almayi düşünmuyorduk canım arabayi ama babannesi almış onu kullanicaz artık
Kizlar tv de civil de uyku tulum lari indirimde reklamı çıktı dusunenler bi baksın jokerdede indirim var galiba
Ne guzel olmus canim gule kullanin gezin oh :) bizimkilerden bir ses seda yok gecen babaanne arayip sari yazma almayi unutma dedi emriniz olur diyecektim insan sari yazma aldiniz mi almadiysaniz ben alicam falan der ah ah kaldiki araba alsin bizimki

Kiyafrt gosterdiklerim disinda sadece 1 hediye geldi benim gerisinide en son dolaptayken koymustum yani cidden ihtiyac kadar aldim ben kendimede oyleyimdir ihtiyac disinda pek bisey almam

Ay deme öyle benim aldıklarım ihtiyaç değil mi yani büyücek giycek teyzesiiii
Bizim nerdeyse odamız, kıyafetlerimizin yarısı hediye zaten..

Oto koltuğumuzla, kameralı telsizimiz kaldı bi tek onlar alınacak

Ayy Selenay eve değilde bebeğini odasına girsek yabancilik cekmeyiz doğru cidden senin kadar kimse paylaşmadi ben beceremedim ki şu resim olayını bi

Ben de resimleri hep telefondan atıyorum. Boyut yarısı veriyorsa biraz daha geriden çektim yine de yükledim ya da son zamanlarda resmi yan çevirmeyi akıl ettim ama yine de yükledim
Şu azmimin yarısını KPSS ye çalışmaya gösterseydim kesin atanırdım bu sene

Kızımın odasının her yeri ifşa oldu

Bence benim kızı dışarda görseniz yine de tanırsınız gibime geliyor

Kizlar ben ancak 0-3 aylik aldim, gelen hediyyelere guveniyorum pek tanidigim da yok, kimden bekliyorum kendim de bilmiyorum inshallah bebisle alis veris yapariz, cok ozeniyordum bebekli ciftleri avmlerde gorduyumde inshallah Allah bize de nasip eder

Ay hediye mediye güvenmiyorum ben ama kıyafetlerimizin yarısı yine hediye zaten
Geçen teyzesine (yakın arkadaşıma) odamızın resimlerini attım. dedim az eksiği var onları halledicem, kız diyor neyi eksik söyle tamamlayalım Dedim kapıya kızımın ismi yazılacak, fon perdelere kurdela hazırlıcam. Onlar senlik değil yeter artık dedim

3-6 aylıklar pek yok bende almayım bari
Nasılsa bende her gruptan var canım, bir grup olmazsa hooop diğer gruba geçeriz

Ayh benim gibi yüzsüz ol.

Geçen fındıkta eşim gitti ya bende gittim sonra baktım kaynanam harçlık veriyor.. Dedim anne verme istemez, sen dedim torununa ne takacağını düşün, annem bilezik takacak, bakalım babannesi ne takacak dedim
Kızım biliyom ben vazifemi dedi. Dedim valla ben söyleyim de görücez ne takıcan dedim. Ki bu kadın kızımın odasında büyük pay sahibi. Ama düğünümden feci anılarım var. O yüzden yapıcam diyip yapmama kapasitesi mevcut ama yıllar içinde gelişen çirkefliğimde mevcut her daim alaşağı ederim yani...
Tek çocuk, tek torun, herşeyi beklemeyi biliyor bi zahmet bişeylerde yapıversin

ayh kızımda hıçkırıyor bir yandan. Yalnız canı çıktı hıçkırıcam diye. Geriniyor yine de geçmiyor

Anammm neler diyebilmissin ben bunlarin ucundan bile diyemem hatta kendi anneme diyemiyorum malumunuz bu lafindan sonra oda bilezik alir bizimkiler ceyrek alir sanirim oyle dusunuyorum :) ama gercekten sagolsunlar sizinkiler odayi falan yaptilar :) buyuk masraftan kurtardilar sizi. Biz herseyi kendimiz yaptik. Bizimde kiyafet hediyesi vardiya battaniye falan onlar annemde almicam diyodu kadindan aldi yikamis yarin falanda utuleyecekmis :) Kayinvalidemler kaynimin cocuguna o kadarr cok sey yapmislar halada yapiyolar acikcasi suan bize birsey yapmamalari evlat ayrimi oluyor kendileri bilirler ne diyeyim. Ama bende sari yazma dediginde senin gibi olup onuda babaannesisin sen al demek isterdim hatta zaten bi hayriniz olmadida demek isterdim 3-6 ayi her sekilde giyerler canim soguk havaya denk geliyor nasilsa :) ama onlarda hediye gelir bakmissin :)

Bakalim bizim eş akrabaları ne takacak, bizde öyle adet yok, yokluğuna rağmen annem künye aldı. Kv ve görümceleri merak ediyorum, bize geldiğinde kırk gözle ağlıyorlar, biricik kardeş/abisinin çocuğuna ne takacaklar bakalım. Takmazsalar eşimin beyninin etini yeyeceğim kuru kuru sevmelerini napiim, ben de severim onların yerine
Geçen büyük görümcem kızının - bir daha soyleyim kizinin eski nevresim yorganini battaniyesini getirdi, ihtiyacin olur dedi, pembeli falan. Almadim, ihtiyacim yok dedim. Gorumcesin ya ablasin, halasin, insan bir hediyye alir, ilk cocuguma senin kizinin eskilerini mi kullanicam. Tavrimdan rahatsiz olmus ki sonra hediyye alib yolladi cok dusuncesiz, kocasi ile yanimda onumde oturub rahat rahat sigara iciyorlar, rahatsiz oldugumu biliyorlar, bi de ustune hamileyim yaa... ayyy baya dedi kodu yaptim

sekerli_seker canım bebeğin kilosu gayet iyi bir anda bebekler almaya başlıyor bir hafta sonra daha da çok aldığını göreceksin önemli olan fazla kilosu değil sağlıklı olması ve her hafta gittiğinde kilonun artmış olması geçen hafta hastaneye gittiğimde kadının biri 39 haftalıktı üç haftadır aynı kiloda kalmış 2700 de doktor Doğuma alacaktı yani stres yapmayın ben önceden ayda 2 kilo alırdım şimdi ise Bebek alıyor ben almıyorum diğer kontrolünde daha da çok aldığını duyacaksın bak

Canım rütbeden hep bunlar 6 sene kolay devrilmedi. Kaynanam neler neler söylerdi banaaa, öyle kibarlıktan da anlamıyordu. En sonunda yırttım kendimi anlayana anladığı dilden konuşuyorum iyi geliyor.
Bu kadın bana 40 günlük bebeğimi benden alıp götürecek, kendisi mamalarla bezlerle bakacak kadındı. 12 saatlik yola....
Gecenin 11 inde ısrarla arayıp (telefonlara bakmadığımız halde) ertesi gün anne bak biz çalışıyoruz gece yarısı insanlar aranmaz diye yarım saat dil döktüğümde, amaaan sizin de eve gidince yaptığınız bişey mi var yemek yiyip yatıyorsunuz diyen kadındı ki o an 15 dk bağırdım. O an oğlunun ne yaptığını söyledim ay ben ne bileyim kızııııııııım diye cevap verdi. Bende bi daha yapmadan arar size haber ederiz dedim. görgüsüz...

Geçende telefonda gancık kızın gelsin daha yalnız kalmazsın dedi o an şokla laflar boğazıma dizelendi ama gancık kelimesini de yediririm ona ben.

Yap yap dedikodu iyise iyilerini söylüyoruz canım....
Bu arada eşinin çok başının etini yeme benden tavsiye. Bikaç kere laf çak, gerisini yapmayanlara söyle.... Erkekler bi dinliyo iki dinliyo sonra hemen savunmaya geçiyorlar

Ya canım inan adetinden filan değil. Ayrıca kaynanam kızıma bişey taksa ne takmasa ne... Ama iş kendilerinin bişeyi olunca herşeyi bizden bekliyorlar.

Hani eli ayağı tutan insanlar gençler amaaaa söylesem bazılarını aklın almaz heeeeerşeyi bizden bekliyorlar yaaaaa.

Bu arada evet babanne takı mahiyetine bişeyler yapar. Kızın annesi de işte beşiğiydi, kıyafetleriydi alır. Durumu varsa bir de çeyrek takar. Annem bilezik takacakmış, durumumuz iyi şükür ama geçen gittiğimde bilezik alma tak bi zincir yeter dedim...
Bilerek kaynanama söyledim bunu çünkü odasını aldım diye biliyorum çekiliverir kenara. Benim annemde en az kaynanam kadar masraf yaptı ve hala yapıyor. Bi zahmet tek çocuğu var kaynanamın ve düğünümde yapmadığı gibi bebek meselesini de heeep bize ve annemlere yıkmasın.

İçirtme sigarayı o nasıl genişlik. Valla evimde daha içerde sigara içen olmadı ama olanı direk balkona atarım hiç esnekliğim yok. Hatta yaz zamanı kapılar açık oluyor ya o halde kapıları bile kapattım ben. Kimse kusura bakmasın.

Kullanılmış eşyaya karşı sıkıntım yok ama insan sana bi danışır, benim böyle böyle eşyalarım var kızımdan kalan istersen gel bak, ihtiyacın olanları alırsın der. Alıp almamak sana kalır yani...

Kaynanam eşimin heeeerşeyini saklamış. Al götür dedi, baştan dedim, beğendiğim ve kullanılabilecek olanları götürürüm diye.. Heepsi iyimişmiş. Gittim baktım bir örme battaniye çıkardı önüme sanırsın 10 çocuk büyümüş gibi... Demesin mi ördüm ama kullanmak nasip olmadı Eşim bile görünce o olmaz hayır dedi düşün öyle kötü bir battaniye idi....
2 kundağını aldım geldim o kadar sözde hepsi iyiydi.....

Gecen nstde bizimkinin hickiragi tuttu, tum odaya yayildi sesi, cok komikdi yaa

ilk nst maceramız yarın bakalım bizde ne çıkacak

Hadi y
Hadi yaaa cidden tuhaf olmuş oda beklenti içine girmek değilde bişey yaptıklarında insan mutlu oluyo yani

bugün kontrolumuz vardı. koca kafalı kızımın kafası çok büyümemiş çok şükür. yoksa bugün suni sancıyla doğumu başlatacaktık.

3800 olmuş bizim cadı. ama doktor teyzemiz daha kilolu doğacağını düşünüyor. alttan muayene etti tekrar. 3cm açılma var. 37. haftada 1cm di çoğalmış :)

alttan muayene ederken biraz uyardığını söyledi,doğumu tetiklesin diye.

suni sancıyla %70 normal doğabilir ama%30 sezeryan ihtimalini de göze alman lazım dedi. suni sancı etki etmeyebilir açılma ilerlemeyebilir,ilerlese bile bebek kilosundan dolayı aşağı inemeyebilir veya bebeğin kalp atışında bir sıkıntı olursa sezeryan olman gerekebilir dedi,

önce muayene etti sonra nst ye girdim 10 dk bir 70 e vuran sancı çıktı.muhtemelen alttan muayene de uyardığıiçin oldu. belki kendi sancım gelir diye pazartesiye kadar bekleyelim dedim. pazartesiye kadar gelmezse suni sancıyı deneyeceğiz karar verildi.

ilişki önerdi.sperm de bulunan hormonlar doğumu başlatabiliyormuş sizin de aklınızda bulunsun.kendi sancınla olursa daha iyi olur dedi doktorumda ama bakalım kısmet bu işler

şuan var gibi sancım inşallah kendi sancım gelir

Hakkında hayırlısı olsun inş.
40 haftalık olmuşsunuz bile maşallah

Evet doktorların çoğu ilişkiyi öneriyor. Açılmanın ilerlemiş olması da iyi, inş. açılman tamamlanır.

Kızlar ben ayakta azıcık gezineyim kısık diyorum ben (artık siz nasıl anlayacaksanız kasık ya da rahmin iyice alt kısmı) ağrı vuruyor adım atacak dermanım kalmıyor.

Demin evin içinde azıcık gezindim toparlayım diye yine kızım alt tarafa baskı yaptı zo oturdum. Napcam ben böyle yaaaa, evde hiç kalkmıcam mı ben

Senin kv baya terbiyesiz canim ben bu sekilde telefonlarini acmaz konusmalarina cevap vermezdim. Yani biseyler soylemek istesemde yapamiyorum iste sen soyle icinde kalmasin bi bakimada boyle az konusur
Hadi y

Hadi yaaa cidden tuhaf olmuş oda beklenti içine girmek değilde bişey yaptıklarında insan mutlu oluyo yani
Yani hic olmadi sunu yap bunu yap demese :)

Senin kv baya terbiyesiz canim ben bu sekilde telefonlarini acmaz konusmalarina cevap vermezdim. Yani biseyler soylemek istesemde yapamiyorum iste sen soyle icinde kalmasin bi bakimada boyle az konusur

Yani hic olmadi sunu yap bunu yap demese :)

Zaten konuşmuyordum ki canım hamile kaldığımdan beri açıyorum telefonlarını. Onu da canım isterse birini açarsam diğerini açmıyorum. Çünkü her seferinde sinirlerimi zıplatacak bişey buluyor.

He öyle çok bilmişlikleri de mevcut demi hepsine var o.
Ne gıybet ettik, ne gıybet ettik bugüüüün

Hep sıkıntıdan bunlar zaten yürüyemiyorum da

zaten yarın NST ye de gidicem. Ayh heyecan bastı. Aslında heyecan başka şeyden eşim yolda geliyor inş. ondan

Iyi yapiyosun canim insan dayanamaz cunku Bebisler dogunca lafta torunumda torunun derler :)dimi girdik hamilr hamile yine gunaha :)yaa bakalim nasil birseymis benide cumartesi sokarlar mi aca a merak ediyorum aa ne guzel artik doguma kadar yaninda mi canim

Öğrendim öğrendim Daha ismi cismi yokken 40ında alıp gitmeyi planlıyordu. Geçende 3 yaşına girince kızım 1 hafta onlarda kalacakmış bir hafta bize gelcekmiş He dedim bende heeee tam bende öyle düşünüyordum. 6 sene arayıp koşturup bulayım 3 yaşına gelince 1 hafta kaynanama yollarım 1 hafta ben bakarım diyordum dedim. Olmadı 1 haftada anana yollarsın döner durur arada dedi Laf çakmadan da anlamıyor ki

Belki sokar nstye doktor, çünkü aynı dönemdeyiz canım.
Merak ettiğim çatı muayenemde olur mu acaba

İnş. bi aksilik olmazsa yanımda canım. Aslında gitmiyor kaç haftadır, günü birlik gidip geliyordu ama misafirler İstanbuldan gelince mecbur kaldı. Hatta onlar haftaya filan gelmek istiyorlarmış da eşim demiş Selen_Ay doğurdu doğuracak ben ekimde bırakıpta gidemem, bu haftadan için gelmelerini söylemiş. Onlar da bu haftadan geldi.

Haftaya eşimin yıllık izni de var ama doğumdan sonra kullanacak.
Hatta kalan yıllık iznide varmış içerde, bölge müdüründen haber gelmiş içerde izin bırakmayın diye sanırım kasımda da izin kullanacak yine. Bebiş olunca iyi olur eşimin yanımda olması

adet agrısı gibi karnım ağrıdı wc ye gittim hafif bir kanama olmuş. bugün ki çatı muayenesinden de kaynaklı olabilir ama bana nişan gibi de geldi. sonrasında da az az pembemsi geliyor. karnımda farklı kasılıyor ama sancı mı bilemiyorum. kendimi dinliyorum bakalım. doğum sancısı anlaşılır heralde.
bi yanım çok heyecanlı bi yanımda garip bi şekilde çok sakin. değişik duygular içindeyim. hayırlısıyla kavussak artık kızımıza. şu son günleri beklemek 9 ay beklemekten zormuş kesinlikle.

Kırmızımsı kanama ise nişandır canım o, belki muayene belki başka şey etkiledi ama geldi...
Sen sancılarını bekle, hatta baya sıklaşana kadar da gitme derim ben, hatta bir ara ılık bir duş da al iyi gelir derler.
Varsa çantana koyman gereken bişey ekle onları ve son hazırlıklarında var yap

Hayırlarla doğumunu yapar evladını da kucağına alırsın inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…