Ayyy selenay sizinki de az değilmiş hani ben de diyemem diye düşünmüştüm kv ye ama seni dinleyince hak verdim sana da yani bazıları cidden hakediyorCanım rütbeden hep bunlar6 sene kolay devrilmedi. Kaynanam neler neler söylerdi banaaa, öyle kibarlıktan da anlamıyordu. En sonunda yırttım kendimi anlayana anladığı dilden konuşuyorum iyi geliyor.
Bu kadın bana 40 günlük bebeğimi benden alıp götürecek, kendisi mamalarla bezlerle bakacak kadındı. 12 saatlik yola....
Gecenin 11 inde ısrarla arayıp (telefonlara bakmadığımız halde) ertesi gün anne bak biz çalışıyoruz gece yarısı insanlar aranmaz diye yarım saat dil döktüğümde, amaaan sizin de eve gidince yaptığınız bişey mi var yemek yiyip yatıyorsunuz diyen kadındıki o an 15 dk bağırdım. O an oğlunun ne yaptığını söyledim ay ben ne bileyim kızııııııııım diye cevap verdi. Bende bi daha yapmadan arar size haber ederiz dedim. görgüsüz...
Geçende telefonda gancık kızın gelsin daha yalnız kalmazsın dedio an şokla laflar boğazıma dizelendi ama gancık kelimesini de yediririm ona ben.
Yap yap dedikoduiyise iyilerini söylüyoruz canım....
Bu arada eşinin çok başının etini yeme benden tavsiye. Bikaç kere laf çak, gerisini yapmayanlara söyle.... Erkekler bi dinliyo iki dinliyo sonra hemen savunmaya geçiyorlar
Ya canım inan adetinden filan değil. Ayrıca kaynanam kızıma bişey taksa ne takmasa ne... Ama iş kendilerinin bişeyi olunca herşeyi bizden bekliyorlar.
Hani eli ayağı tutan insanlar gençler amaaaa söylesem bazılarını aklın almaz heeeeerşeyi bizden bekliyorlar yaaaaa.
Bu arada evet babanne takı mahiyetine bişeyler yapar. Kızın annesi de işte beşiğiydi, kıyafetleriydi alır. Durumu varsa bir de çeyrek takar. Annem bilezik takacakmış, durumumuz iyi şükür ama geçen gittiğimde bilezik alma tak bi zincir yeter dedim...
Bilerek kaynanama söyledim bunu çünkü odasını aldım diye biliyorum çekiliverir kenara. Benim annemde en az kaynanam kadar masraf yaptı ve hala yapıyor. Bi zahmet tek çocuğu var kaynanamın ve düğünümde yapmadığı gibi bebek meselesini de heeep bize ve annemlere yıkmasın.
İçirtme sigarayıo nasıl genişlik. Valla evimde daha içerde sigara içen olmadı ama olanı direk balkona atarım hiç esnekliğim yok. Hatta yaz zamanı kapılar açık oluyor ya o halde kapıları bile kapattım ben. Kimse kusura bakmasın.
Kullanılmış eşyaya karşı sıkıntım yok ama insan sana bi danışır, benim böyle böyle eşyalarım var kızımdan kalan istersen gel bak, ihtiyacın olanları alırsın der. Alıp almamak sana kalır yani...
Kaynanam eşimin heeeerşeyini saklamış. Al götür dedi, baştan dedim, beğendiğim ve kullanılabilecek olanları götürürüm diye.. Heepsi iyimişmiş. Gittim baktım bir örme battaniye çıkardı önüme sanırsın 10 çocuk büyümüş gibi... Demesin mi ördüm ama kullanmak nasip olmadıEşim bile görünce o olmaz hayır dedi düşün öyle kötü bir battaniye idi....
2 kundağını aldım geldim o kadarsözde hepsi iyiydi.....
ilk nst maceramız yarın bakalım bizde ne çıkacak
Öğrendim öğrendimDaha ismi cismi yokken 40ında alıp gitmeyi planlıyordu. Geçende 3 yaşına girince kızım 1 hafta onlarda kalacakmış bir hafta bize gelcekmiş He dedim bende heeee tam bende öyle düşünüyordum. 6 sene arayıp koşturup bulayım 3 yaşına gelince 1 hafta kaynanama yollarım 1 hafta ben bakarım diyordum dedim. Olmadı 1 haftada anana yollarsın döner durur arada dedi Laf çakmadan da anlamıyor ki
Belki sokar nstye doktor, çünkü aynı dönemdeyiz canım.
Merak ettiğim çatı muayenemde olur mu acaba
İnş. bi aksilik olmazsa yanımda canım. Aslında gitmiyor kaç haftadır, günü birlik gidip geliyordu ama misafirler İstanbuldan gelince mecbur kaldı. Hatta onlar haftaya filan gelmek istiyorlarmış da eşim demiş Selen_Ay doğurdu doğuracak ben ekimde bırakıpta gidemem, bu haftadan için gelmelerini söylemiş. Onlar da bu haftadan geldi.
Haftaya eşimin yıllık izni de var ama doğumdan sonra kullanacak.
Hatta kalan yıllık iznide varmış içerde, bölge müdüründen haber gelmiş içerde izin bırakmayın diye sanırım kasımda da izin kullanacak yine. Bebiş olunca iyi olur eşimin yanımda olması
Oyyy acaba basliyor mu dogum :))adet agrısı gibi karnım ağrıdı wc ye gittim hafif bir kanama olmuş. bugün ki çatı muayenesinden de kaynaklı olabilir ama bana nişan gibi de geldi. sonrasında da az az pembemsi geliyor. karnımda farklı kasılıyor ama sancı mı bilemiyorum. kendimi dinliyorum bakalım. doğum sancısı anlaşılır heralde.
bi yanım çok heyecanlı bi yanımda garip bi şekilde çok sakin. değişik duygular içindeyim. hayırlısıyla kavussak artık kızımıza. şu son günleri beklemek 9 ay beklemekten zormuş kesinlikle.
Masallah yavrusuna :) iyice heyecan basar simdi gun belli oluncaKızlaaaaaarr ben geldim kontrolüm vardı bugün nst ye de girdim iyi çıktı bebişim 2700 olmuş 10 günde 100 gr almış Minikim doktor alt sınırda kilosu ama iyi bi sıkıntı yok dedi boyu da 49 cm olmuş veeee ayın 15 ine gün aldık dogum icin heyecan bastı bana yaaa korku da var bi taraftan 2 hafta mız kaldıi
Kırmızımsı kanama ise nişandır canım o, belki muayene belki başka şey etkiledi ama geldi...
Sen sancılarını bekle, hatta baya sıklaşana kadar da gitme derim ben, hatta bir ara ılık bir duş da al iyi gelir derler.
Varsa çantana koyman gereken bişey ekle onları ve son hazırlıklarında var yap
Hayırlarla doğumunu yapar evladını da kucağına alırsın inş.
Aynen canım valla içim kıpır kıpir dünden beri :))Tovbeee ona mi doguruyormussun :) buna bende susamam bak1 gece bile birakamam icin acikcasi birde kv nin guzel sekilde cocuk bakabildigini dusunmuyorum gordugum kadariyla. Ben nereye kizim oraya insallah
Oyy ne guzel canim ya bu surecte esinin izin yapabilecek olmasi cok guzel. Esime dogum sonrasi izin verirler mi o bile belli degil hani 2-3 gunde olsa :/
Oyyy acaba basliyor mu dogum :))
Masallah yavrusuna :) iyice heyecan basar simdi gun belli olunca
Günaydın canım sisliklerdendir o kilo yaa 15 güne falan inmeye başlar göğüs için silikon uçları dene istersen faydası olabilir arkadaş da göğüs ucu yok diye kullanıyordu memnunduGünaydın kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler birazdan hastaneden eve çıkacağız bu arada burda tartı vardı çıktım biraz önce 3 kilo vermişim şaka gibiserum çok verdiler ondan mı anlamadım bunun dışında bebişim gögüs ucum tam olmadığından zor emiyo ağlıyo bulana kadar inş zamanla büyür ucuda rahat emer Anne olmak eşsiz birşeymiş onun için nefes alıyosun herşeyin oluyor kcücük sana muhtaç çok güzel yüce bir duygu
tugder sormuşsun cnm ultrasyondan 200 gr eksik doğdu
Korkma canim gelecegi zaman saglikla gelsinde insallahKızlar 36.haftam bitti 37ye başladım bugun nst te girdim sancım çıktı serum aldım yine çıktı korkuyorum erken doğum olacak diye 28 ekimde gunum doluyo çünkü
İnşallah beklemiyodum böyle bişey ama 2 haftadr karnım taş gibi ve sürekli bi yerlere toplanıyodu kontrolde dr şüphelenip gönderdi iyiki göndermişKorkma canim gelecegi zaman saglikla gelsinde insallah
Korkma canım artık kucuk değil miniklerimız sağlıkla hayırla gelsin inş.Kızlar 36.haftam bitti 37ye başladım bugun nst te girdim sancım çıktı serum aldım yine çıktı korkuyorum erken doğum olacak diye 28 ekimde gunum doluyo çünkü
Benimde kasilma cok oluyor :/İnşallah beklemiyodum böyle bişey ama 2 haftadr karnım taş gibi ve sürekli bi yerlere toplanıyodu kontrolde dr şüphelenip gönderdi iyiki göndermiş
Cnm o sancılardan bende 32. Haftadan var, erken erken dogum dediler, 39a girdim hala tık yok. Korkma cnm, arkadaşların söylediği gibi bebek olsa bile normal bir bebek, tıbbı premature sayılsa da, 35de doğan ve küvöze ihtiyac duymayan bebekler var, aynı zamanda 40da doğum küvöze ihtiyac duyan bebek te var. O yüzden üzülme. Önemli olan bebek sağlıklı doğsun, kendi sancınla doğurmak daha iyi. Sen dinlenmeye çalış,Kızlar 36.haftam bitti 37ye başladım bugun nst te girdim sancım çıktı serum aldım yine çıktı korkuyorum erken doğum olacak diye 28 ekimde gunum doluyo çünkü
Ayyy selenay sizinki de az değilmiş hani ben de diyemem diye düşünmüştüm kv ye ama seni dinleyince hak verdim sana da yani bazıları cidden hakediyor
Ben de eşya komüsün da takıntılı değilim ama sorma düşüncesinde bulunması lazımdı emrivaki yapıldığı zaman deli oluyorum bende
Kızlaaaaaarr ben geldim kontrolüm vardı bugün nst ye de girdim iyi çıktı bebişim 2700 olmuş 10 günde 100 gr almış Minikim doktor alt sınırda kilosu ama iyi bi sıkıntı yok dedi boyu da 49 cm olmuş veeee ayın 15 ine gün aldık dogum icin heyecan bastı bana yaaa korku da var bi taraftan 2 hafta mız kaldıi
Tovbeee ona mi doguruyormussun :) buna bende susamam bak1 gece bile birakamam icin acikcasi birde kv nin guzel sekilde cocuk bakabildigini dusunmuyorum gordugum kadariyla. Ben nereye kizim oraya insallah
Oyy ne guzel canim ya bu surecte esinin izin yapabilecek olmasi cok guzel. Esime dogum sonrasi izin verirler mi o bile belli degil hani 2-3 gunde olsa :/
Oyyy acaba basliyor mu dogum :))
Masallah yavrusuna :) iyice heyecan basar simdi gun belli olunca
Günaydın kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkürler birazdan hastaneden eve çıkacağız bu arada burda tartı vardı çıktım biraz önce 3 kilo vermişim şaka gibiserum çok verdiler ondan mı anlamadım bunun dışında bebişim gögüs ucum tam olmadığından zor emiyo ağlıyo bulana kadar inş zamanla büyür ucuda rahat emer Anne olmak eşsiz birşeymiş onun için nefes alıyosun herşeyin oluyor kcücük sana muhtaç çok güzel yüce bir duygu
tugder sormuşsun cnm ultrasyondan 200 gr eksik doğdu
amin inşallah. hepimiz sağlıcakla kucağımıza alalım.
adet agrısı gibi agrım devam ediyor ama düzenli bir sancı yok. gece uyudum uyandım ara ara geldi ama tam bir düzen yok. az az kahverengi akıntı oluyor. bebek hareketleri iyi olduğu sürece sorun olmaz demişti doktorum o yüzden hiç aramadım bile. kendimi dinlemeye devam. birazdan haber vereceğim doktora bilgisi olsun belki bugün gelir kızımız. ya da kontrol amaçlı çağırır nst ye filan sokar.
Ben de aynı durumdayım cnm, her saatte kasılmadan uyanıyorum, son günler çok canımı yakıyor kasılmalar, uyku düzeni de yok, ne gece uyuyorum ne gündüzleri... bi de salak salak rüyalar, gündüz izlediğim dizilerin yeni bölümleri giriyor ruyamaKizlar bi can sikintisi bi can sikintisi var ustumde sormayin. Gecelerden nefret eder oldum surekli kabuslar,kotu kotu ruyalar :/ Sanki gunlerde gecmiyo artik.. Yani aslinda geciyorda gecmiyor ne bileyim hala cok zaman var sanki :/ napsam ne etsem bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?