-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
B BirAnneBirEvlat canım internette okuduğum kadarıyla soğan sarımsak kokusundan bebekler emmeyebiliyormuş öyle bir sorun olmadı mı?

Soğanı sürüp hemen peşine emzirmiceksin canım, mikrobunu kırması için sürersin sonra silip emzirirsin. Zaten ilk günler bebek hemen tutup cok cok emmiyor, önemli olan bebeğin ağzının memeye değmesi ve süt üretimi olması. Onu çok anlamıyorlar o zaman.

Kızlar alakasız olacak konulara ama sabahtan beri tam yazacağım, işim çıktı. Aklımdan gitti.
Benim saçlarım hep kupkuruydu asla yağlanmazdı. Şuanda çok daha fazla kuru olmaya başladı, saç derim soyuluyor kepek gibi olur ya öyle ama derimden kalkıyor. Neden böyle oldu bilmiyorum.. Kendimi kötü hissediyorum.
Ne kullanabilirim, önerisi olan varmı?o_O
bir de bol su iç, suyu ihmal etme, o da deride kuruluk yapıyo. Benim bazen ellerim çok kuru, derisi çikiyo hatta. şimdi de bakıyorum vücudum da kuru, nemlendirici krem sürüyorum

anladım canım mantıklı yoksa kırlense mınder onu yıkanıp kuruyna kadar yıne ıhtıyac olurdu :))

Canım Allah korumus yavrunu :KK51: kendı arabamız olmadıgı ıcın puset almayı dusunmemıstım aslında :KK51:
Anladım canım cook cok sagol guzel tecrubelerın ıcın :KK68::KK68:

Bizimde arabamız yoktu o zamanlar canım. Kış bebeği olacak, kontroldü aşıydı genelde taksiyle gideceksin heryere. Kucağında çanta gibi tutmaktan daha güvenli puset. Hem evde, dışarda hafif hafif sallayıp içinde uyutabilirsin. Biraz taşımak sıkıntı tabi, bebekten daha ağır oluyorlar ama dışarı çıkarken gerçekten çok iyi oluyor.

bir de bol su iç, suyu ihmal etme, o da deride kuruluk yapıyo. Benim bazen ellerim çok kuru, derisi çikiyo hatta. şimdi de bakıyorum vücudum da kuru, nemlendirici krem sürüyorum

Ben çok su içiyorum rahat 2,5lt geçiyo günlük su tüketimim, ondan değil demekki. Kaşıntımda oluyor, pul pul dökülüyor nasıl anlatabilirim bilemiyorum ama çok rahatsız edici. :kızgın:

Canım derinin kuruması normal hamilelikte. Benim saçım çabuk yağlanıyordu, şimdi ise yağlanmıyor daha güzel oluyo :KK48: tabii senin saçın normal olduğu için şimdi derinin kuruyup kepek yapıyo. endişeli durum yok. ben Sebamed'in şampuanını kullanıyorum, katkısız falan olduğu için. Hamilelikte kullanmaya başladım. sen de kuru saçlar için şampuan bak

Sebamed'in varmı acaba saç derisi için bir şampuanı bir araştırayım ben haklısın, sağol canım.

Bizimde arabamız yoktu o zamanlar canım. Kış bebeği olacak, kontroldü aşıydı genelde taksiyle gideceksin heryere. Kucağında çanta gibi tutmaktan daha güvenli puset. Hem evde, dışarda hafif hafif sallayıp içinde uyutabilirsin. Biraz taşımak sıkıntı tabi, bebekten daha ağır oluyorlar ama dışarı çıkarken gerçekten çok iyi oluyor.
evet okudumda bıraz yorumları baya agır bırsey oldugunu yazmılar 5 kılo falan :)

Ben çok su içiyorum rahat 2,5lt geçiyo günlük su tüketimim, ondan değil demekki. Kaşıntımda oluyor, pul pul dökülüyor nasıl anlatabilirim bilemiyorum ama çok rahatsız edici. :kızgın:
ayyyy o pul pul deriden bende de var, özellikler ellerimde, daha önce sinir oluyordum, şimdi sürekli nemlendirici kullanıyorum, banyodan sonra da sürüyorum her yerime. artık alıştım. sebamedin nemlendiricisini de aldım, sürüyorum bol bol her yerime

Ay böyle aynen, ben de şööyle hanımefendi gibi olsun beyfendi gibi olsun çok seviyorum

selam kızlar sizleri gördükçe benimde alışveriş yapasım geliyo valla :KK70:
alışveriş yapasım var da birkaç kişinin bebeğinin cinsiyeti değişince bebeğimin cinsiyeti değişir mi kafam karıştı:işsiz:
salı günü doktor erkek dedi kesin dedi ama herhalde değişmez bu saatten sonra şu an 16.haftadayım.

Şu haftada daha cinsiyet göremiyorsa doktorluk yapmasın diye büyük idda edicem yani, muhtemelen değişmez canım. Bilemiyorum ama ufak tefek başla artık

İlkinde kalkmadım yattım sürekli, bir lokma yemekte yesem idare ettik. Ama şimdi mecbur kalkıcam kızıma bakmak için, o düşündürüyor biraz beni.

Bakmıyorum zaten artık canım, benim burdaki arkadaşlarım bana yeterrrr.

İşte tek ve en büyük sıkıntı ama Allah yardımcın olur hiiç merak etme sen. Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş :KK73:

ayyyy o pul pul deriden bende de var, özellikler ellerimde, daha önce sinir oluyordum, şimdi sürekli nemlendirici kullanıyorum, banyodan sonra da sürüyorum her yerime. artık alıştım. sebamedin nemlendiricisini de aldım, sürüyorum bol bol her yerime

Saçıma nemlendirici süremem :-)
Şampuan bakayım bende en iyi o olcak galiba inşallah geçer ya.

Kızlar bi dışarı çıktık geldik maşallah hızınıza yetişilmez olmuş

Cevapları da dışarı çıkmadan yazmıştım gönder tuşuna basamamıştım gelince bastım baya geride kaldım :KK50:

canım tecrübenden faydalanıyoruz ne güzel bebişler oluncada burdan devam ederiz inş.o zamanlarda bilinçsiz olacağız ben alt değiştirmeyi bile becerebilcek miyim bilmiyorum:KK46::110:
Bende alt değiştirme Minderi hemde kullan at alacam altına geçmesin diye kıyamam sana bende banyodan çok korkuyorum bebeği Nasıl yıkarız acaba hepsini öğreniriz inşallah

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 25
Bende saçımda kuruluk oldu ama yağlıydı normalde saçım Argan yağı kullan hem besler saçı hemde nemsiz bırakmaz almayı düşünürsen benimkinin markasını veririm bende el kuruması çok kötü durumda resmen elimin üstü kupkuru durumda oluyor bende su çok içiyorum hamilelikten oluyor sanırım bu sorunlar

Iyi akşamlar kızlar Nasılsıniz bende de aynı el ve vücut kuruluğu var bende bebek yağı kullaniyorum

Ay kızlar valla baya girmedim ne konular ne konular neyse siz iyi olunda ben bugun bir progamda gördüm anneler cocuk dogununca onu emzirmek iştemez veya süt yetmiyor diye kendi psklokjisi bozuluyormuş ve alışveriş yaptım Yelek ceket işletim :)

B BirAnneBirEvlat canım internette okuduğum kadarıyla soğan sarımsak kokusundan bebekler emmeyebiliyormuş öyle bir sorun olmadı mı?
Can'ım sen doktorundan memnunmuşum hangi hastaneye gidiyorsun birde Bebek arabasını İzmir'de nerden bakacaksın ben internetten almayacağımda gidip göreyim diyorum:KK46:

Ben de yarin inşAllah kismetse alış verişe çıkacağım. Aslında fiyat falan araştıracağım :KK51:
Bende dün öyle yaptım bayağa fiyat araştırması yaptım herşey çok pahalı yaa aslında fiyat uygunda varda markasız zaten Bursa çok pahalı bir memleket ben hala alışamadım ve asgari ücretle çalışan bir insan burda Nasıl geçiniyor hayret ediyorum allah hepimizin yardımcısı olsun onun için ufak ufak başlayıp bir anda yüklenmemek lazım alışverişe

Back
X