• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
fotoğrafçılık yaptığım dönemde 8 saat doğum odasında hastasıyla bekleyen bir kadın olarak şunu söyleyebilirimki bağırmak sadece cazgırlıktan. sakin olup sancılarda doğru nefes tekniklerini kullanmak doğru pozisyonlarda sancıları karşılamak ağrıyı hafifletiyor. tabikide dayanılmaz noktalar oluyodur ve her kadının ağrı eşiği aynı değil ama ebenin hastaya söylediği tek şey bağırırsan çocuk aşağı inemez. sancın geldiğinde nefes al ve bağırmadan ıkın. ayrıca bağırmak göz damarlarının çatlamasına falanda sebep olabiliyormuş. sonra geçici olsada bu durum annenin doğumdan sonra perişan görünmesinin en büyük etkeni olabiliyor. korkmadan gitmek lazım doğuma bence. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı normal yada sezeryan hiç farketmez bence

kızlar beni affedin ama bal şekeri ile ilgili bişey söylemek istiyorum. hamilelikte ani yükselen şeker çok riskli. bebeğin ani ölümüne kadar giden kötü sonuçları var maalesef. eğer doktorunuz bebeğin gelişimi 10 günden fazla geriden geliyo demediyse bırakın kuzucuklar normal gelişsin. şu an en çok kemikleri gelişmeli ve bunun için bol süt ve süt ürünü tüketmeliyiz. birde kendi vitamin seviyemizi korumalıyız tabiki. bunuda zaten doktorlarımız verdiği vitaminler yapıyor. çok kilolu olmak, kilolu bebek doğurmak sağlıklı değil maalesef. bebeğinizin sizin yanına gelmeden şeker kontrolü için göz altında tutulmasını istemezsiniz sanıyorum. birde şimdi ona bu kadar yükleme yapıp doğumdan sonrasında en ufak bir açlıkta sarılığının artacağını unutmayın. nacizane uyarıda bulunmak istedim lütfen kusura bakmayın
Sana tamamen katılıyorum canım

Kızlar uyuyamiyorum :KK43:(( siz ne şekilde uyuyorsunuz? Sol tarafa dönük yatmaktan sol bacağım uyuşuyor hissetmiyorum artık sağ tarafa dönsem kızım rahat etmiyor sağ taraftan tekmeler atmaya başlıyor anlıyorum ki rahatsız oluyor.nasıl yatıp uyuyacagim ben?

canım ben sırtıma 2 yastık koydum çok rahatsız olup uyuyamadığım durumlarda oturur pozisyona geçiyorum öyle dalabiliyorum bazen. bide soluna yatınca bacaklarının arasına yastık koymayı deneyebilirsin. az kaldı artık sıkıcaz biraz daha dişimizi evlatlarımız için. sağ tarafıma yatınca nefesim kesilicek gibi oluyo benimde hiç yatamıyorum zaten kızımda istemiyo öyle yatmamı hemen başlıyo tepiklere.

Gunaydin kızlar. .yüksek tansiyon nedeniyle hasta neye yatmistim geçen hafta.5 gün boyunca kadın doğum uzmanı benim preeklampsi olduğumu teşhis edemedi.bu hastalik normal idrar tahlillerinde belirlenemiyor. 24 saatlik idrarda ki protein kaçağı gozlemleniyormus. Allahtan doktor bizi erken doğan doktoru muz yok diye tokat gop univ hast sevk etmiş. Bebeğim tansiyon yüzünden kilo alamamış 3 hafta
Doktorum riskli gebelik uzmaniymis. Tansiyon ilacını 6 ya çıkardılar. Tansiyonum düzene girdi.takip edecekler sürekli.
Benim gibi eli ayağı çok şişmiş .tansiyonu yüksek olan varsa ihmal etmesin diye yazıyorum bu kadar.
Biz ucuz atlattik. Herkes bizim kadar şanslı olmayabiliyor.
Sizlere hep tatlı telaşlar diliyorum.bebeginiz e ve size sağlıklı günler inslh

Rabbim şifalar versin canım ucuz atlatmışsınız bundan sonrası bir sıkıntı olmadan geçer inşallah

canım ya malesef öyle artık çok çabuk yoruluyoruz
ben bişey yapamam zaten pazar günü 3 makina çamaşır yıkadım astım pertim çıktı yetti bana yani
kadın gelince büyük yerleri yaptırıcam ona
ertesi günde annem ablam gelecek kalan yerleri yapacaklar ev malesef büyük kadın tek başına yapamaz
bi de hamile olduğumdan beri doğru düzgün temizlenmedi her yer çok pis :KK43:
eşim süpürüyo sağolsun ama tabi bir kadın eli gibi değil bakalım hayırlısı hakkımızda
dün gece birden sancıyla kalktım karnım nasıl ağrıyo hareket edemiyorum
eşim üşüttün galiba dedi buz gibi karnın dedi öldüm ağrıdan yatamıyorum kalkamıyorum sonra sızmışım
şimdi iyiyim şükür sanırım haklı üşüttüm şu hafta bitip izne çıkayım tamam rahat edicem artık evde yatarım dinlenirim hep bişey olmaz inşallah baya ağırlaşınca zor oluyormuş bundan önceleri rahattım yine şükür şimdi gece gündüz bi tuhafım

ağırlaşma dediklerini bu hafta anladım ben. ayaklarımdaki şişlikler akşam biraz iniyo ama gündüz yine aynı oluyo kocaman tontik bileklerim var artık :) iş yerinde uzatıyorum falan ama çok fayda etmiyo. tansiyonum normal zaten bu akşam gidicem kontrole. dinlen sende güzelce canım toparlanıcak bi şekilde her yer annelerimiz iyiki varlar Allah başımızdan eksik etmesin onları

fotoğrafçılık yaptığım dönemde 8 saat doğum odasında hastasıyla bekleyen bir kadın olarak şunu söyleyebilirimki bağırmak sadece cazgırlıktan. sakin olup sancılarda doğru nefes tekniklerini kullanmak doğru pozisyonlarda sancıları karşılamak ağrıyı hafifletiyor. tabikide dayanılmaz noktalar oluyodur ve her kadının ağrı eşiği aynı değil ama ebenin hastaya söylediği tek şey bağırırsan çocuk aşağı inemez. sancın geldiğinde nefes al ve bağırmadan ıkın. ayrıca bağırmak göz damarlarının çatlamasına falanda sebep olabiliyormuş. sonra geçici olsada bu durum annenin doğumdan sonra perişan görünmesinin en büyük etkeni olabiliyor. korkmadan gitmek lazım doğuma bence. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı normal yada sezeryan hiç farketmez bence
Hani derler ya bir avazda kurtul diye inşallah bir avazda dogururuz

Kizlar kilo aliminiz ne durumda 10,5 kilo almis bulunmaktayim:110:son haftalarda biraz abur cuburu da abartmanin etkisiyle hizli kilo aliyorum.siz ne alemdesiniz???
Ben de aynen 10,5 falan oldum cnm. Ben de bu ara daha çok yiyo gibi hissediyorum, tam dün bunu düşünüyordum sağlık ocağındaki hemşire mesaj attı gebeliğiniz nasıl gidiyor kaç kilo oldu toplam diye, somra da bu son haftalar dikkat etmelisiniz kilonuza yazdı. :) tamam dedim ederim :)

kızlar beni affedin ama bal şekeri ile ilgili bişey söylemek istiyorum. hamilelikte ani yükselen şeker çok riskli. bebeğin ani ölümüne kadar giden kötü sonuçları var maalesef. eğer doktorunuz bebeğin gelişimi 10 günden fazla geriden geliyo demediyse bırakın kuzucuklar normal gelişsin. şu an en çok kemikleri gelişmeli ve bunun için bol süt ve süt ürünü tüketmeliyiz. birde kendi vitamin seviyemizi korumalıyız tabiki. bunuda zaten doktorlarımız verdiği vitaminler yapıyor. çok kilolu olmak, kilolu bebek doğurmak sağlıklı değil maalesef. bebeğinizin sizin yanına gelmeden şeker kontrolü için göz altında tutulmasını istemezsiniz sanıyorum. birde şimdi ona bu kadar yükleme yapıp doğumdan sonrasında en ufak bir açlıkta sarılığının artacağını unutmayın. nacizane uyarıda bulunmak istedim lütfen kusura bakmayın
Canım ben de sana çok katılıyorum.. Daha önce de ben yazdım aslında, bebek kilolu olsa ne faydası var ki? Hem doğumu zor olcak hem belki şekerli doğcak çocuğun sağlığıyla oynamamalıyız.. 24. Haftalarda yaptırdığımız şeker testinde mesela benim şekerim çıkmadı ama doktor yine de her gün tatlı yeme, tatlı hamilelikte faydası olan bişey değil, canın çektiğinde ye öylesine yeme dedi. Ordan hesab edin. Bebeğin gelişiminin geride olması sadece beslenme ile alakalı değil ki. Genetikle de alakalı. O hamileliğim yapısı plesentası kordonu damarı ile de alakalı. Ama geri olduğu zmn doktor ilk etapta protein ve kalsiyum öneryor. Arkadaşmn bi hafta geriydi yumurtayı günde 2 ye sütü günde 2 ye çıkar dedi doktor, biraz açığı kapattı ama ne oldu.
40.haftada 50 cm 2900 kilo doğdu. Yani illa 3,5 kilolar doğurcaz doğurmalıyız diye bişey yok. Kendinizi stres yapmayın allah korusun en kötüsü stres ve yanlış beslenme..
Hepimiz sağlıcakla kavuşuruz yavrularımıza inşallah:KK200:

Canım benim doğum yapan arkadaşlarım, doğum sırasında ebenin yönlendirdiğini söylüyor. Ebe nefes al nefes ver ya da ıkın gibi konutlar veriyormuş, ebenin dediğini dinleyince herşey kolay ve güzel oluyormuş. İnşallah bize de böyle denk gelir normal doğum olacaksa, söylenenler yapar bi avazda kurtuluruz inşallah

Hani derler ya bir avazda kurtul diye inşallah bir avazda dogururuz

amiiiinn inşallah

Canım ben de sana çok katılıyorum.. Daha önce de ben yazdım aslında, bebek kilolu olsa ne faydası var ki? Hem doğumu zor olcak hem belki şekerli doğcak çocuğun sağlığıyla oynamamalıyız.. 24. Haftalarda yaptırdığımız şeker testinde mesela benim şekerim çıkmadı ama doktor yine de her gün tatlı yeme, tatlı hamilelikte faydası olan bişey değil, canın çektiğinde ye öylesine yeme dedi. Ordan hesab edin. Bebeğin gelişiminin geride olması sadece beslenme ile alakalı değil ki. Genetikle de alakalı. O hamileliğim yapısı plesentası kordonu damarı ile de alakalı. Ama geri olduğu zmn doktor ilk etapta protein ve kalsiyum öneryor. Arkadaşmn bi hafta geriydi yumurtayı günde 2 ye sütü günde 2 ye çıkar dedi doktor, biraz açığı kapattı ama ne oldu.
40.haftada 50 cm 2900 kilo doğdu. Yani illa 3,5 kilolar doğurcaz doğurmalıyız diye bişey yok. Kendinizi stres yapmayın allah korusun en kötüsü stres ve yanlış beslenme..
Hepimiz sağlıcakla kavuşuruz yavrularımıza inşallah:KK200:

kesinlikle katılıyorum sana canım. bende şeker yüklemesinde biraz yüksek çıktı ama yinede diyet verdi toklukları takip edip endokronoloğa gidiyorum riske atamam yavrumu. canım çok tatlı istemedi hamilelik başından beri ama meyve çok yedim onu bile azalttım diyetimde olmasına rağmen. çok şükür kuzumun gelişimini etkilemiyo şekerim hatta 1 hafta önden gidiyodu en son ama bunlar değişebilir şeyler önden gidip geriden gelmesi falan. bi kaç gündür konu konuşuluyo yanlışta anlaşılmak istemem herkes kendi doğru bildiğini yapar sonuçta akıl vermek haddime değil ama nacizane uyarmak istedim sadece.

Canım benim doğum yapan arkadaşlarım, doğum sırasında ebenin yönlendirdiğini söylüyor. Ebe nefes al nefes ver ya da ıkın gibi konutlar veriyormuş, ebenin dediğini dinleyince herşey kolay ve güzel oluyormuş. İnşallah bize de böyle denk gelir normal doğum olacaksa, söylenenler yapar bi avazda kurtuluruz inşallah

kesinlikte ebe çok önemli. doktordan daha tecrübeli olabiliyolar anneyi yönlendirme konusunda. internetten biraz nefes taktiği falan okumak lazım. hatta doğum yapacağımız hastaneye gidip ebelerle bile tanışabiliriz bence. şükür o konuda şanslıyım ben doğumhane ekibininde ameliyathane ekibininde neredeyse hepsini tanıyorum. zaten bi aksilik olmadığı sürece kendi doktorum giricek doğuma. hatta asistanı arkadaşım o da diyo bende giricem doğuma diye. inşallah kolay ve sağlıklı doğumlar geçiririz

Her cocuk ayri bi tecrube sanirim.Gercekten son zamanlarida ilk zamanlari gbi zormus hamileligin yola ciktiklari anda basliyor imtihanimiz ama cok sukur yeterki saglikli olsunlar.benim ilk bebegim 4senenin sonunda.bazen gucumun tukendigini hissediyorum icerden bi tepikle kendime geliyorum:KK66:cok sukur bin sukur bunlari yasamak icin cok bekledim.
Haklısn cnm zaten çocuğun sevgiside olmasa evlat isteğide olmasaa hangi kadın dayanır ki bu kadar acıya. Zorluğu ne kadarsa güzelliği daha çok oluyor bazen o kadar sabırsızlanıyorm ki doğsada oyuncağımmış gibi oynasam mıncıklasam diye:)

bendede yanma çok oluyo canım yudum yudum soğuk su yada süt içiyorum. baktın çok geçmiyo bi parça buzu bütün yutabilirsin hap gibi o da çok iyi geliyo. eğer çok geçmiyo gibiyse mutlaka doktorunla konuş geçmiyo ilaçla falan diye mide için git bi doktora çok geçmiş olsun
Deniyecm cnm bunuda çok teşekkür ederim. Bence bnm midemde zatn sorn var dr hiç gitmedm daha önce ama bazn böyle oluyordu. Bu son bir haftadr aralıksz birde çok fena yanınca dedim ne oluyo:) bakalm bugün gitmeye çalışacm doktora umarm harikulade bir işaç vardırda bana yazar ;)

kesinlikte ebe çok önemli. doktordan daha tecrübeli olabiliyolar anneyi yönlendirme konusunda. internetten biraz nefes taktiği falan okumak lazım. hatta doğum yapacağımız hastaneye gidip ebelerle bile tanışabiliriz bence. şükür o konuda şanslıyım ben doğumhane ekibininde ameliyathane ekibininde neredeyse hepsini tanıyorum. zaten bi aksilik olmadığı sürece kendi doktorum giricek doğuma. hatta asistanı arkadaşım o da diyo bende giricem doğuma diye. inşallah kolay ve sağlıklı doğumlar geçiririz
benim hastanemde gündüz ebesi brsürü arkadaşımı doğurttu, ismen biliyorum ama tanışmadım, artık doğum zamanı tanışırım dedim :) ama herkes çok memnun. geceye denk gelirsem ebe kim olcak bilmiyorum ama o da iyidir dedi doktorum sonsuz güveniriz onlara dedi. inşallah canım ya gönlümüze göre olsun güzel doğum anılarımız olsun inşallah

Haklısn cnm zaten çocuğun sevgiside olmasa evlat isteğide olmasaa hangi kadın dayanır ki bu kadar acıya. Zorluğu ne kadarsa güzelliği daha çok oluyor bazen o kadar sabırsızlanıyorm ki doğsada oyuncağımmış gibi oynasam mıncıklasam diye:)
canım senin 2. mi :) bilmiyodum ben, valla evde zaten çocuk varken misafir ağırlıycan bi de ben sana çok imrendim şu an :) ben olsam çocuğu doğumu bahane eder sadece çay poğaça kek ikram ederdim :D ya şaka bi yana en son dediğin lahmacun çiğköfte ayran mantıklı ;) erkekler bayılır zaten :)

Günaydın arkadaşlar zorlu bir bayram haftasına giriyoruz Allah yardımcımız olsun hem son zamanlarımız hem bayram misafir gelen giden işimiz zor valla.

kızlar beni affedin ama bal şekeri ile ilgili bişey söylemek istiyorum. hamilelikte ani yükselen şeker çok riskli. bebeğin ani ölümüne kadar giden kötü sonuçları var maalesef. eğer doktorunuz bebeğin gelişimi 10 günden fazla geriden geliyo demediyse bırakın kuzucuklar normal gelişsin. şu an en çok kemikleri gelişmeli ve bunun için bol süt ve süt ürünü tüketmeliyiz. birde kendi vitamin seviyemizi korumalıyız tabiki. bunuda zaten doktorlarımız verdiği vitaminler yapıyor. çok kilolu olmak, kilolu bebek doğurmak sağlıklı değil maalesef. bebeğinizin sizin yanına gelmeden şeker kontrolü için göz altında tutulmasını istemezsiniz sanıyorum. birde şimdi ona bu kadar yükleme yapıp doğumdan sonrasında en ufak
bir açlıkta sarılığının artacağını unutmayın. nacizane uyarıda bulunmak istedim lütfen kusura bakmayın

Tamamen katiliyorum. Lutfen bilincsizce seker yuklemeyelim bebeklerimize. Benim de hep haftasiyla uyumlu veya birkac gun geriden geliyor ve doktorum gelisimi cok iyi diyor masallah. Bu sekilde normal dogum kolay olur diyor. Zaten bende seker cikmisti hatirlarsaniz bebek kilolu olabiliyor, ben kilo aldirmamak ve almamak icin ugrasiyorum.

Günaydınlar...
Cvb icin tesekkurler canim.usg kagidiba bibbakim neler gerideynis bizde.Karin cevresinin geriden gelmesimi olusturuyodu erken dogum riskini sende canim? Karin cevresi bebegin kilosunun olcumnu veriyo minyon bi bebekte olabilir belki ne gbi erken dogum riski olusturabilio.
Canım bebegin geriden gelmesi erken doğum riski oluşturmaz. Ben kendimi epey yordum ev taşıdım, işe gittim geldim bir de diğer çocuğun sorumluluğu hepsi benim üzerimde. Dinlenmek mümkün olmadı. Sanırım ondan dolayı erken doğum riski atlattım.
Kizlar kilo aliminiz ne durumda 10,5 kilo almis bulunmaktayim:110:son haftalarda biraz abur cuburu da abartmanin etkisiyle hizli kilo aliyorum.siz ne alemdesiniz???
Ben 70 le hamile kaldım bir hafta 78 bir hafta 77 çıkıyorum. 78 in üzerine çıkmadı ilginç bir şekilde. oğlumda 78 le doguma gitmiştim. Bunda da öyle olacak galiba.

canım senin 2. mi :) bilmiyodum ben, valla evde zaten çocuk varken misafir ağırlıycan bi de ben sana çok imrendim şu an :) ben olsam çocuğu doğumu bahane eder sadece çay poğaça kek ikram ederdim :KK70: ya şaka bi yana en son dediğin lahmacun çiğköfte ayran mantıklı :KK66: erkekler bayılır zaten :)
Evet cnm ikinci bir kzıım var ellerindn öper ablası dört yaşında bugün gidip olula yazdrcm formu dolduruyrm şu an:) zamanlamamız süper oluyor sabah 12 akşam 5 bebişimle başbaşayız şu an tek duam kızımın okula gittiğinde ağlayıp beni istememesi aşırı düşkün olmuş bana hiç ayrılamıyor:( çiğ köfte lahmacunu tek erkekler değil ya bütün urfa halkı seviyor emin ol:) gebeliğimdn beri öyle canm çiğ köfte istiyor ki anlatamm ama bir lokma bile yemdm ya etsz yada yumurtalı yedim ama içimde bi herde kaldk işte:) ama doğum eder etmez diyecm bana iyi bir çiğköfte yapın:)

Back
X