• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Selam kızlar. .. kusura bakmayın geç cevap verdim size... 29 agustos saat 10.15 de sabırsız paşami spinal sezeryanla dünyaya getirdim:) Mustafa Hamza yi kuvoze aldılar solunum sıkıntısı var malesef... Bugün ilk defa süt götürdüm kuzuma ilk defa dokundum bugün kendimi tuttamayip ağladım malesef :KK43: yarın emzirmeyi deniyecegim eğer tutarsa kuzum inşallah taburcu olucak kuzum... ben evdeyim taburcu oldum inşallah oglusuma da kavuşsam daha ne isteyebilirim ki rabbimden... dualariniza ihtiyacimiz var teyzoslar :) ve kızlar size tavsiyem küçücük bir sancıyı ve bel ağrısını bile küçümsemeyin doktora gidin rabbim vakitlice evlatlarıniza kavustursun inşallah :) hepinizi çok seviyoruz...

Allah şifa versin tez zamanda inşallah

Hayırlısı canım stres olmaman lazım senin hele ki erken doğum riskin varken. hiç düşünme, aşağıda yazanları oku bebişin hep parmağını emiyomuş içerde bak, böbrekleri de gelişmiş:KK66::KK66: bunları düşün mutlu ol...

doktorların kafası başka yerde olunca öyle şeyler oluyo canım. ben doktorumu çok severim normalde ama bi keresinde benim muayenemi yaparken telefonu çaldı telefonla konuştu mesela çok sinirlenmiştim, bi kere de benim muayenemi yaparken asisten kızla başka bi hastanın lab sonuçları hakkında konuşmuştu. normalde sadece bize odaklanmaları gerekirken başka şeyler oluyo kafaları oraya gidiyo heralde..

bi de son 2 gittiğimde makineyi değiştirmiş, renkli resimler bildiğin kağıda basılıyo, olması gerektiği gibi parlak kağıt değildi, o da kartuş yok diye kötü çıktı, biz de bebeğimizin görüntüsünü cep telefonuyla çekmiştik.
bak düşününce sinirlendim şimdi. yarın gittiğimde yine aynı şey olursa dycem başka bi doktorun makinasına gidelim orda ölçün diycem ben niye mahrum kalıcam bebeğimin fotoğrafından demi ama :KK70::KK70:
Ay ne güzel moral verdin valla sağol :) Çok şükür bebiş epey hareket ediyor oynuyoruz onunla, karnımda çıkıntı yapınca tutuyorum çekiyor :)

Senin doktor iyiymiş yine bizimki resim bile vermedi bu sefer, yüzünü görelim dedim "ay nolur yüz aratmayın bana çok kalabalık bugün" dedi yine göremedim yavrumun yüzünü. İçerde benden başka 2 hasta daha vardı:KK70: Tıp fakültesi eğitim hastanesi olunca böyle oluyor heralde.

canım hastaneden hastaneye farklılık gösterir tabi ama genelde sancı çekerken falan ameliyat önlüğü giydiriyolar bildiğim kadarıyla
Birkaç sefer sancı odasında nstye bağlandığımda doğum bekleyenler vardı, hepsinde kendi gecelikleri vardı. Sezeryan bekleyenlere önlük giydiriyorlar da, sancı çekenler hep kendi gecelikleriyleydiler. O yüzden ucuz bi gecelik aldım sancı anları için.

Gunaydin kizlar. Benim yavrum mâasallah geceleri hic durmuyor ve ben hep hareketlerine uyaniyorum. Ozellikle bu gece cok daha hareketliydi ve ben korkmaya basladim acaba rahatsiz mi bu yuzden mi tepiyor diye. Sabaha karşi sizip kalmisim. Ama saat 6 dan sonra yine tepmeye basliyor ve acitiyor. Siizin bebekleriniz bu kadar aktif mi doktoruma bir sorayim mi ne dersiniz ?
Benimki de tepiyor geceleri, soluma yatınca rahat ediyorum. Sağa yatınca hiç sevmiyor, hele sırtüstü yatınca güm güm :) Hareketlerinde ani bir artış veya azalış varsa endişelen ama rutin hep böyleyse endişelenmeye gerek yok bence.

M
Canım cok yok ama merak ettim yinede..
Tekrar olursa doktoruma sorayım o halde

Teşekkür ederim:KK200:
merhaba ankaa ben 17 haftaligim suan ve bebegim 12 haftada 3,4 ense kalinligi vardi Hemen cvs ve array yaptirdim temiz cikti simdi 15 haftada kalbinde delik vsd gorundu fetal eko cekilecek simdi cok korkuyorum

Birkaç sefer sancı odasında nstye bağlandığımda doğum bekleyenler vardı, hepsinde kendi gecelikleri vardı. Sezeryan bekleyenlere önlük giydiriyorlar da, sancı çekenler hep kendi gecelikleriyleydiler. O yüzden ucuz bi gecelik aldım sancı anları için.

hımm senin hastanede farklıymış prosedür demekki, benimkinde önce bi kontrol ediyolar baktılarki doğum başlamış yatış veriliyo hemen ameliyat önlünü giydiriyolar onunla çekiyosun sancını falan

Benim gittiğim hastanede de kendi gecelikleri ile doğum yapıyorlar. Ben de 10 liraya kısa kollu bişey aldım.

M

merhaba ankaa ben 17 haftaligim suan ve bebegim 12 haftada 3,4 ense kalinligi vardi Hemen cvs ve array yaptirdim temiz cikti simdi 15 haftada kalbinde delik vsd gorundu fetal eko cekilecek simdi cok korkuyorum

Canim merhabaa .. Oncelikleee lutfen korkma temiz cikmis.
Ben cvs bile yaptirmadim sadece harmony test yaptirdim .
Array guvenilir bir test.
Kalbi delik olabilir ama bebeklerde kapaniyor biliyorsun.

Sadece kalp delik olmasi bazi sendromlara isaret oluyor ama array bunlari arastiriyor zaten.
Sen asla kendini uzme..
Once ayrintili ultrasona(24. Hafta civari)
Sonrada fetal eko isteyeceklerdir(26.hafta civari)

Ben amniyosentez yaptirmadim artik kendimi uzmek istemedigim icin.
Sureci benimle paylas.
Ense kaliginliginin yurtdisinda siniri 3,00
Ve 6 cikip saglikli dogan bebekler var..

Insallah kizlar dr 36.haftayi gorursek rahat bi nefes alicam diyo 34 de bi oh dicem 36 da dahada rahatlicam 38 i gorursek beni kimse durduramaz gari diyo:KK66: minumum 4 litre su iceceksin ictigin sodalar sutler ayranlar haric dedi dr.tedbir bizden takdir Allahtan insallahh hepimiz saglikli bi sekilde alalim kuzulari kucagimiza.

merhaba canım öncelikle inşallah sağsalim alırsın kucağına denizlidesin galiba kime gidiyorsun dr bende 32.haftamdayım bugün dr gittim 2250kg 45cm olmuş 12 önden gidiyor dedi umarım hepimiz sağsalim alırız kucağımıza bebişleri

Kizlar bugun bal serbetine baslamis bulunmaktayim :) en son 9 gun once gittigimde doktora 1870 gr di. Simdi ikinci kontrolum sali gunu. Yaklasik bi hafta var. Bakalim normal bi kilo artisimi yoksa fazla bi kilomu cikicak :KK46::dondurma: bide tosuncuk oluyomuymus 3 kilo :silah:

Canim merhabaa .. Oncelikleee lutfen korkma temiz cikmis.
Ben cvs bile yaptirmadim sadece harmony test yaptirdim .
Array guvenilir bir test.
Kalbi delik olabilir ama bebeklerde kapaniyor biliyorsun.

Sadece kalp delik olmasi bazi sendromlara isaret oluyor ama array bunlari arastiriyor zaten.
Sen asla kendini uzme..
Once ayrintili ultrasona(24. Hafta civari)
Sonrada fetal eko isteyeceklerdir(26.hafta civari)

Ben amniyosentez yaptirmadim artik kendimi uzmek istemedigim icin.
Sureci benimle paylas.
Ense kaliginliginin yurtdisinda siniri 3,00
Ve 6 cikip saglikli dogan bebekler var..
Bir prof ense kalinligi 9-10 cikip saglikli dogan bir suru hastam var dedi seninkinin sebebi kalpmis dedi bazen sadece enseden gecen lenf damarlari gec gelistigi icin bile kalinlik olabilir daha sonra o damarlar gelisit ve ense normale doner dedi

Canım taşınma çok zor oldumu? Bizde bebek doğduktan 20 gün sonra fln inş. Farklı bir şehre tasinacagiz. Olduğumuz ev kendi evimiz, orayı kiraya verip doğum izninde eşimin olduğu ile taşınmayı düşünüyorum. Maddi olarak bu daha mantıklı yada 1+1esyali ev tutup daha çok masraf edeceğiz, okadar kararsız kaldimki ne yapacağım bilmiyorum. Bir önerin olurmu bunun için?

Valla zordu ne yalan diyim, ama ilk defa bir nakliye şirketi ile anlaşmadık, akrabalar falan biz taşıdık, öyle olunca bana çok iş kaldı.
Sen güzel bir şirketle anlaşırsan daha hafif atlatırsın.
Zor falan ama bir iki günde atılıyor yorgunluğu.

Valla zordu ne yalan diyim, ama ilk defa bir nakliye şirketi ile anlaşmadık, akrabalar falan biz taşıdık, öyle olunca bana çok iş kaldı.
Sen güzel bir şirketle anlaşırsan daha hafif atlatırsın.
Zor falan ama bir iki günde atılıyor yorgunluğu.
Ben sadece bebeği düşündüğüm için korkularım var hasta olmasın diye. . . Ama evden eve 2 kere taşındık, biraz şans işi biri çok güzel yerleştirdi. Diğeri atar gibi gitti, ertesi gün gelmediler. 5 günde ancak yerleştik. İnş. Bu sefer iyi bir nakliye şirketi denk gelir.

Kızlar kontrol günümüzdü 35+3 48 cm boy 3 kilo olmuş çok tombiş bir kızım olacak kilolu doğacak nasıl doguracam diye korkmaya başladım
benim de korkum kilolu olması canım dr. ne dedi bundan sonra daha kaç kilo alırmış. Bir de yaptıkları ölçüm gerçekten de tutuyor mu acaba yanılma payı ne kadar var. Ablamda 4,5 kilo doğum yaptı dr. anlamadı mesela ona da ebe demişti kilolu diye

merhaba canım öncelikle inşallah sağsalim alırsın kucağına denizlidesin galiba kime gidiyorsun dr bende 32.haftamdayım bugün dr gittim 2250kg 45cm olmuş 12 önden gidiyor dedi umarım hepimiz sağsalim alırız kucağımıza bebişleri

Amin canim insallahh hepimiz icin.masallah kuzucuga:)evet canim denizlideyim tekdende semih mun a gidiyorum canim senin dr un kim.bizde bugun 33.haftaya girdik 32.haftanin basinda 1730 du kilosu 1 hafta gerideymis 2 haftaya kadar tolere edilebilir dedi.bakalim .

Back
X