- 2 Eylül 2014
- 1.275
- 3.641
- 133
- 40
Benimde karnım yamuk görünüyor sürekli sağ tarafta ayakları poposu o kısmı çok ittiği için galibaSon zamanlar baya zorluyor artik canım havalarda sıcak bebeklerde kilo almaya başladı. Ben yürürken bazen karnim düşecekmiş gibi geliyor :) bir de değişik bir şekil aldı yukaridan bakınca top gibi önümde duruyor :) toparlandi sanki yukarida. Onceden asagidaydi hareketleri
Benimde karnım yamuk görünüyor sürekli sağ tarafta ayakları poposu o kısmı çok ittiği için galibaannem soruyor daha ister misin diye bende isterim ama tekrar yaza denk getirmemeye çalışırım diyorum sıcaklar benide çok bunalttı üstüne birde nem olayı yapış yapışım sürekli evde klima yok bu zamana kadar hiç gerek duymamıştım, vantilatör gibi bişeyde almadık böyle her tarafı kapatıp içeride kalmak beni bunaltıyor arabada bile klima açmıyorum cam açıyorum, sürekli temiz hava istiyorum, ayy sanırım biz en sıcak yaza denk getirdik
Evet bizdede genelde öyledir şubat martta doğarsa, yazın dönem içine göre daha rahat olduğumuz için yazla birleştirmeyi düşünürler hatta arkadaşlarımın çoğu bebişi o aylarda doğumludurAynen canım. Öğretmenler genelde mayis hazirana hamile kalmayi ister subat martta doğum olsun diye :) bizim hiç öyle deme lüksümüz olmadı :) şükür ki olmaz dedikleri ay rabbim nasip etti. Saglikla dogsunlar da biz herseye raziyiz. Ama bu ay bebegin dogmus olmasi da zor olurdu iceride olmasi onlar icin daha iyi bence :)
Bende şeker çıkmadı ama teyzemde vardı hamilelikte diyet uyguladığı halde 38. Haftalıkken 3.800 gr oğlunu normal doğumla doğurdu seker olanlar da normal diye biliyorumMerhaba arkadaşlar
Ben 33. Haftamdayım. Bebeğin kilosu geçen ay 2.70 gr dedi. Cumartesi günü tekrar gidicem ama 2.500 olmuştur diye düşünüyorum. Yani biraz iriymiş. Daha öncede şeker yüklemesinde şekerim biraz yüksek çıkmıştı. Doktor bişey demedi ama bebeğin iri olmasını ben buna bağlıyorum. Tatlı kavun karpuz dondurma hamur işi gibi şeyleri yasakladı dr. Sizde de boyle bi durumla karşılaşan var mı?
Alanyada görümcemin doktorumun bir usgsi var, 12. ve 21. hafta usgleri gördüm, hayran kaldım, biz 32. haftada dahi alamadık o görüntüleriBiz hic 4 boyutlu yada 3 boyutlu olarak göremedik bile
Ay işte bekledigim yazı canimBugun is yerinde son günüm kızlar. Çalışabilir raporu almayacagim.sandalyede oturmaktan ayaklarım bacakların sisti
Alanyada görümcemin doktorumun bir usgsi var, 12. ve 21. hafta usgleri gördüm, hayran kaldım, biz 32. haftada dahi alamadık o görüntüleri
Zaten makat geliş olanları normal doğum yaptırmıyorlar, mecburen sezeryan olması gerekecek son anda dönmezse, kilosuna da boyuna maşallah canm, sağlıklı olsunlarda kilolar da alınır boylarda uzar
evet cnm sezeryan görünüyo şuanda sağlıklı doğsunda ben herşeye katlanırımZaten makat geliş olanları normal doğum yaptırmıyorlar, mecburen sezeryan olması gerekecek son anda dönmezse, kilosuna da boyuna maşallah canm, sağlıklı olsunlarda kilolar da alınır boylarda uzar
Açıkçası sana ben döndürmeni önermiştim ama bugün dr dan sonra sanırım bende fikrimi değiştirdim ne gerek var zaten kalça çıkığı gibi bi risk varken allahım korusun bebklerimizi. Yurtdışında çoğunluk normal doğum yapıyo sanırım o yüzden sana sezeryan olmak fikir olarak yabancı ama boşver canım bence döndürmeyibenim de makat gelişli ve kız . umarım öyle bir şey olmaz ya. bende netten okudum olursa da ne kadar erken farkedilirse tedavisi o kadar kolay oluyor muş. ben 35+3 üm ve umudum tükenmeye başladı. burada dışardan elle çevirme yöntemini çok sık yapıyorlar. eğer kabul edersem 37 de de yapacaklar. ama ben riski alamayacak gibiyim. senin daha zamanın var umarım döner. sağlıkla kal
burada bütün hastane ılımlı bakıyor ama bizler in çevresinde bu tecrübeyi yaşayanlar olmadığı için ister istemez tedirgin yaklaşıyoruz. onlar için hem bebek hem anne önemli. ve ameliyat diye sezeryana ılımlı bakmıyorlar. tr ye den gelen biri olarak o kadar çok sezeryan gördüm ki bana da ister istemez o daha mantıklı geliyor. birde birşey olsa vicdan azabından ölürüm. ya kalbi durursa ya kafası kemikleri zarar görürse. bu şekilde bile kalça çıkığı riski varmış baksana. sezeryan bebiş için en az risk.sezeryana katlanmam daha mantıklı geldi.umarım herşey yolunda gider. sağlıkla alalım kucaklarımızaAçıkçası sana ben döndürmeni önermiştim ama bugün dr dan sonra sanırım bende fikrimi değiştirdim ne gerek var zaten kalça çıkığı gibi bi risk varken allahım korusun bebklerimizi. Yurtdışında çoğunluk normal doğum yapıyo sanırım o yüzden sana sezeryan olmak fikir olarak yabancı ama boşver canım bence döndürmeyi
Ne güzel canım artık görüntü olmak daha zormuş sanırım ben hiç 3 yada 4 boyutlu ultrasonu olan bir doktora denk gelemedim maalesef o yüzden hiç öyle resmimiz olmadiayrıntılı da yaptıramadım o yüzden kime benzediği konusunda fikrimiz yok :)
bende yaaaa zaten defalarca tuvalete kalktığımdan bölünen uykum ağrıyla daha da zor. bu ayımız da böyle geçecek herhalde . ben artık sağdan sola dönerken kalkıp oturup öyle dönüyorum. geçen gece kasığıma ağrı girdi ölüyorum sandımBu ayak sismeleri ve gece olan bel agrisi kotu ya. Ev terligi bile giyemeyecegim yakindabir de gunduz hemen hic belim agrimazken gece uyurken epey agri vuruyor bana, hatta kalkip oturuyorum bir sure
Canim ben hep 3 boyutluya gidiyorum ama bizimki gostermiyoki hic. Net bi fotosu yok. Sakliyor yuzunu elini kapatiyor
bende yaaaa zaten defalarca tuvalete kalktığımdan bölünen uykum ağrıyla daha da zor. bu ayımız da böyle geçecek herhalde . ben artık sağdan sola dönerken kalkıp oturup öyle dönüyorum. geçen gece kasığıma ağrı girdi ölüyorum sandım
çok güldüm canım yaaaaa aynen bende. eşim yataktan kalkmamla uyanmıyor lıkır lıkır su sesimle uyanıyormuş.Ben 5d ultrasonla gormustum en net sonra benimki de hep sakladi yuzunu ya ayagi var yuzunde ya da eli
Benim gecelerim hep bir kisir dongu halinde zatentuvalete kalkiyorum ,sonra cok susadigim icin su iciyorum yatiyorum. Bu sefer su ictigim icin yine tuvalete kalkiyorum kalkinca yine susuyorum vs vs
Merhaba, benim dördüncü normal doğumum olacak inşallah ama nefes konusunda ne kadar araştırma yapsam da video olarak yararlı birşey bulamadım. Bilgi olarak ara ara bizle paylaşabilirseniz çok sevinirim. Bulunduğum şehirde kurs vesaire imkanı da yokBen 4. Ayda yurtdışında hamile sınıflarına katılmıştım. Oradaki yoga ve pilates topu hareketlerini şuan evimde uyguluyorum canım. Türkiye'de de kendi doktorumun ebeyle hazırladığı doğuma hazırlık eğitimine gittim, orada da top ile özellikle çok faydalı kasık, bel, sırt hareketleri gösterdiler. Nefesi de günde 10 dk kendime ayırıp çalışıyorum. Onda da hypnobirthing kitabındaki tekniklerden faydalandım. Onun dışında her gün 1 saat yürümeye çalışıyorum. Kendimi çok şartladım normal doğuma, doğum esnasında ne kadarını uygulama şansım olur bilmiyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
Ben de deneyen var mı, tadı nasıldır ki diye soracaktım canım. Çok iyi oldu söylediğin, saol.Kızlar bu arada hacışeriften alışveriş yapmak isteyenler varsa ben çok memnun kaldım çok güzel çikolataların tadı bilginize
bir denizlili olarak herşeyini öneririm canım.dondurmalı irmik helvası olsada yesek:)Ben de deneyen var mı, tadı nasıldır ki diye soracaktım canım. Çok iyi oldu söylediğin, saol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?