• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Kaç haftaya kadar kullanmaliyiz
Gebeligin sonuna kadar kullanmakta fayda var ben tam buna baglamasam da gecen sene 14. Haftada bebegimi kaybettim 12. Haftada doktor progestani kesmisti. Bu gebeligimde gittigim doktorun ilk baktigi sey progesteron seviyem oldu ve 11 cikti hemen progestan verdi.

Benimde vardı canım. İdrar tahlilinde bakteri çıktı. Bol su iç dedi doktor. Kaşınma yanma acıma sancı olursa ara mutlaka demişti olmadı çok şükür bol su içmeye devam ediyorum. Su önemliymiş

hamileliğimi

bennnnn. Canım benim de geçen hafta tam senin anlattığın gibi şikayetim oldu,bol su içtim,dr uma da dedim dr um bir jel söyledi alabilirsin dedi ama ben bol su ile sorunu hallettim şimdi rahatım bir sorunum yok çok şükür

Cok tesekkur ederim rahatladim.booll suya devam o zaman.hamilelikte daha acikmisiz galiba bakterilere.bir de tuvaletimizi tutmamamiz gerekiyormus ama o kadar cok geliyorki arada insanin tuvalete gidesi gelmiyor :KK53::KK48:

Gebeligin sonuna kadar kullanmakta fayda var ben tam buna baglamasam da gecen sene 14. Haftada bebegimi kaybettim 12. Haftada doktor progestani kesmisti. Bu gebeligimde gittigim doktorun ilk baktigi sey progesteron seviyem oldu ve 11 cikti hemen progestan verdi.
Peki başka neyden şüphelenildi.bu arada çok geçmiş olsun çok üzüldüm kaybına .

haklısın canım sakin çalışmaya çalışıyorum ama işimin doğal hali bu maalesef. 9 saat iş sonrası, 1-1,5 saat eve gitmek için trafikle cebelleşiyorum. gel haftasonu gel :KK43:
Canım beni de ekler misin listeye, yaş 31, il konya, ilk bebeğimiz olacak allah nasip ederse, sat:14 aralık , beklenen doğum tarihi: 20 eylül, bugün mide bulantımdan iş yerinde oturamıyorum yerimde, tuzlu leblebi yemekten gına geldi. :KK43::KK43:

@CennetBahcesi53,@ddm54,@ASSELL87, @bebekicin , @maysablg @eftelyahsn bizim tarihlerimiz 1-2 gün fark var, bazılarınızla da aynı,benim hiç bulantım yok,sık sık lavaboya da gitmiyorum,sadece akşamları iştahsızlığım var,bazen eğilip doğrulurken sağ tarafıma ağrı giriyor ama anlık oluyor,ara sıra baş dönmesi oluyor göz kararması şeklinde onun haricinde bir şeyim yok. Geç döllenme benimki de bir çok arkadaş gibi,henüz kalp atışı duymadık,haftaya perşembe günü gel dedi dr umuz kalp atışı için. Kalp atışını hanginiz duydunuz,içinizde geç döllenme yaşayan var mı? mide bulantınız rahatsızlıklarınız neler?
Cnm benim gec dollenme ama beklenen dogum tarihim 12 idi ordan 20 oldu. Ben gecen persembe net sekilde duydum ve gordum ama benim doktorum vajinal muayene yapiyor.

canım benimki tam tersine erken yumurtlamışım ve erken döllenme olmuş. adet bitiminden 5 yada 6 gün sonra yumurtlamışım yani. o yüzden her ultrasona girişimde bebeğim 3 gün önde gözüktü ve 5. haftanın başında da beta hcg değerim de 13104 çıktı. 29 Ocakta kalp atışlarını duyduk gümbür gümbür :KK46: ama böyle olunca 2 hafta önce başladı bulantılarım tabi 5. haftamda, 5 gün inanılmaz kötü oldum bunalıma girdim resmen yerimden kalkamadım psikolojim bozuldu kokular yüzünden. şu 1 haftadır sabah bulantıları oluyor ama çok şiddetli değil. bulantım olmadıgında da yemek yiyemiyorum çünkü koku hassasiyeti çok fazla. mesela bugun öğlene kadar aç oturdum öğlen yemeği yemekhanede öyle kötü koktu ki iş yerinin karşısında bir lokantaya gidip 1 tabak çorba içip geri geldim. aç kaldıgım zamanlar baş dönmesi çok oluyor çünkü şekerim ve tansiyonum düşüyor biliyorum. akşamları rahatım çok şükür yeşil alma kivi muz yiyebiliyorum bir de arada bir iki dilim portakal. kahvaltı yok peynir çeşitlerinden hiçbiri yok. yemek sadece çorba. bunlarla yaşıyorum şuan. 61 Kilo ile hamile kaldım boyum 1.70 cm. şuanda 60 kilo geliyorum 1 kilo vermişim. yemiyorum ama kusmuyorum da çünkü öğürme olayı yok bende hayatımda hiç kusmadım. kuru kuru midem bulanır soğuk soğuk ter dökerim. herkes kusarsam rahatlayacağımı söylüyor ama malesef olmuyor. Ayrıca 24 yaşındayım 10 aylık evliyim ve ilk gebeliğim. Folic Trio folik asit, Dodex ampul B12 vitamini, Devid-3 D vitamini kullanıyorum. Benden bu kadar :KK15:
Cnm ben de d vit 3 ve solgar d vit kullaniuorum d vit 3 u haftada yarim ampul kullaniyorum solgari hergun dedi doktor ama icim hic rahat degil bu d vitamini kullanimiyla ilgili internetten saglikli bir makaleye veya yoruma rastlamadim. Sakincali olur diye korkuyorum. Doktor ilk yazdiginda onemsememistim o nedenle de cok sorgulamadim. ama duyduguma gore d vitamininde cok dikkatli olmak gerekiyormus prospektusunde bile gebelikte kullanimi sakincalidir diyor d vit 3 icin senin doktorun biseyler soyledi mi?

Bende cok ciddi d vitamini eksikliği çıktı(2.35 cıktı yok gibi resmen) ama doktorum 12. Haftadan önce vermedi zararı olabilir bebeğe diye. Sen kullanıyormussun kafam karıstı şimdi.
Ay gercekten mi arda bey bana yazdi ama benim de hic icim rahat degil kullanmasam mi acaba?

Kızlar benim doktorum dün benden 5 tüp kan idrar tahlili birde parmaktan kan aldiki pıhtılaşma icin. İdrarda bol epitel,orta bakteri yazmasına rağmen ilaç vermedi ben bir sorun yaşar miyim içim içimi yiyor birde kalsiyum 9.26 fosfor 2.84 çıktı bunlar normal mi bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi

bende onu diyecektim tatlım. kullanır kullanmaz hemen yükselmez ki bu değer. benimki 11 çıktı. olması gereken 90-105. bir şişe ile yükselmesi mümkün değil, güneşe falan da çıkmak lazım ama malum kış... sen bir araştır beni de haberdar edersen cok sevinirim
Cnm 30 alt sinir 30 u gecsek yetiyor 90 olsa iyi olur tabi ama 30 u gecersek artik yetmezlik olmuyor.

Beni de eklermisiniz. 1 Aralık son adet tarihim doğum 6 Eylül gibi. Hepimize hayırlı olsun inşallah.

Kızlar benim doktorum dün benden 5 tüp kan idrar tahlili birde parmaktan kan aldiki pıhtılaşma icin. İdrarda bol epitel,orta bakteri yazmasına rağmen ilaç vermedi ben bir sorun yaşar miyim içim içimi yiyor birde kalsiyum 9.26 fosfor 2.84 çıktı bunlar normal mi bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi
Cnm muhakkak farkli bir doktora gorun sana en dogru bilgiyi doktor verebilecektir.

Back
X