doktor suyumun azalmasindan korkmustu 2 hafta da bir kontrole gidiyoruz cok sukur 1 bucuk aydan fazla oldu az diyeli hala ayni azalma yok sevindirici tarafi bu.benim de dogum 4unden 15ine cikti insanin kafasi karisiyor boyle de olunca dediklerini bi deneyim insallah ise yarar.tesekkur ederim.
Baska beslenme ile ilgili tavsiye verecek arkadaslar olursa da cok sevinirim
Bizim ilk başlarda 10 gün geç döllenme denmişti, sata göre 11 gün öne geldi şimdi 8 eylül gibi görünüyor.
Genel olarak çok dikkat ediyorum diyemem beslenmeme ama bir günlük düzenimi yazayım;
Sabah;
Kaşarlı ya da eritme peynirli yağsız tost
domates, salatalık, zeytin, unutmazsam 2 adet ceviz
Öğlen;
Ramazan haricinde iş yerinde sulu ev yemekleriydi(1 kase çorba, 1 küçük porsiyon sulu ana yemek( et yemeği, bakliyat, sebze yemeği ne varsa menüde) pilav hiç yemem ve makarna neredeyse hiç diyecek kadar az yerim, öğünlerde ekmek de yemem pek) yanında cacık, yoğurt ya da ayran
Ramazandayken maalesef ya döner ayran, ya da evden getirdiğim yeşillikli peynirli domatesli sandviçlerimle daha kuru beslenme düzeninde ilerliyoruz., ama mutlaka 0.5 litre ayran içiyorum öğlen.
İkindi;
2 tatlı bisküvi, çok açık bir bardak çay ya da meyve suyu, ya da yanımda getirdiğim meyvelerim.
Akşam,
Genelde tek ya da 2 tip yemek oluyor,
1 kase çorba, 1 porsiyon köfte,
1 kase çorba, 1 porsiyon mücver,
1 kase çorba, 1 porsiyon fırında sebze
1 kase çorba, 1 porsiyon tavuk- patates gibi
akşam yemeklerini evde kendim hazırladığım için genelde pratik , zaman gerektirmeyen yemekler oluyor, öyle dört başı mamur sofra hazırlayamıyorum, ama her akşam yemeğinde mutlaka bir kase yoğurdum ya da 2 bardak ayranım vardır.
Yoğurt ve ayran daha çok kalsiyum içerdiğinden 5. aydan itibaren süt yerine yoğurt ve ayran tüketiyorum ,sütü daha nadir tüketiyorum.
Tüm gün işte yoruluyoruz, eşim çay içmeyi sever, ben de normalde severdim ,hamilelikten sonra tiksindim bir bardağı zor içiyorum,çayın yanında da badem, fındık tüketiyorum haftada 3 gün filan, yaz akşamları malum uzun, 1 büyük porsiyon da mevsim meyvesi yiyorum, muz değil de genelde, karpuz, kiraz, kayısı, kavun filan. Geçen ay bariz şekilde muz, kaşar peyniri tüketmiştim ama, neredeyse her günki tostum kaşarlıydı ve 2 hafta düzenli muz yemiştim.
Benim düzenim bu şekilde, ekmek, makarna, tatlı çok aram yoktur, nadir olarak sütlü tatlı yapar yerim ama maşallah + 12 kg ile devam ediyoruz, 8. ayımıza gireceğiz, 12 kg iyi diyenelr de olsa bana fazla geliyor, kilolardan ziyade hem biz hem bebekelr sağlıklı olsunlar da kilo olayı kolay halledilir inşallah.