• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Tutturma sorunu bizde de var ya beceremiyoruz :KK43: Kucucuk aciyo agzini haliyle memeyi tam alamiyo. Hatta bazen keyfi istemezse agzini bile tam acmiyo diliyle sapir supur memenin ucundski sutleri yaliyo sipa. Emzirdikten sonra meme dedigin gibi yamyassi oluyo kagit gibi. Bi de aciyo tabi ordan biliyorum ben yanlis tuttugunu. Buyudukce agzi genisledikce dogru tutar mi acaba..
Büyümesini beklememeliyiz canım bunu şimdi başarmalıyız. Ağzını açması için memeyi ağzına dudağına çenesine dokunduruyorum tam açtığı an tutturuyorum. Alt dudağını altında kalan kahverengi kısım üst dudağının üstünde kalandan daha küçük olacakmış. Bugün biraz ilerleme kaydettik. Sen de dene. Olur bence

9ay 9ay canım emzirme kampını yapmaya çalıştım , dahadoğrısu. Her mızıklandığında mememi verdim çok uyuyamadım ama , anneme anlatamadım bir Türlü , yataktayjen gelip bu bebek uyumuyor deyip kucağıma verdi mecburen antrede gezinmelere hoplatmaşar zıplatmalar , akşamda eşim vardı , çok ağlayınca ben uyuduğumda uyandırmamış beni basmış mamayı ben 5 saat uyudum bi geldim odaya bebek hala uyuyor nasıl uyuyor bu falan deyince çok yorgundum azıcık kafa dinleyeyim dedi :( ondan sonrada gündüzleri hep verdim , gündüz uyuyamadığım için geceleri sütümü sağıp mama takviyeli veriyordum , son Günler'de gece emzirmeye başladım , 2. Uyandığında doymuyor bir saat sonra çığlığı basıyor mememide kabul etmiyor bende çok uykulu olduğumdan mama yapıyorum :( aslında yanlış yaptığım ... Memelerini çıplak emzirdiğimde yara oldu , şimdi silikon Uç kullanıyorum , standart olanı kabul ettirdin sonunda , onunla emiyor , çok öyle cok cok sesi çıkmıyor genelde 5 dk içinde uyuyor uyurken emiyor, yavaş yavaş bazen 45 dk 1 saat sürdüğü oluyor , yatakta emzirmeye başladım bugünden itibaren ... Birşeyleri yanlış yapıyorum farkındayım ama pek destekçimde yok sanki annem mama Firması ile anlaşmış gibi ;))) eşimede çok Başlı yapamıyorum zaten bayram tatilinde öğrendi emmeyi eşim ı zaman çok destek olmuştu şimdi yorgunum diyor , bende hergun evde olunca benden bekliyor bazı şeyleri ... Sevindiğim nokta bebek mememi reddetmiyor ne versem alıyor

Nasıl ? Hep hissiz mi kalacak ? Çok şaşırdım

Bana doktorum 6 ayda düzelecek o his geçecek dedi.
emy0364 emy0364 meyveleri gönül rahatlığıyla ye canım. Annem bir hikaye anlattı tam hatırlamıyorum ama kadının biri emzirirken seve seve bir meyve yiyormuş, komşusu ay yeme çocuğa dokunur dediği an ağzındaki lokmayı yutmadan çıkarmış sen ne kötü düşünceli birisin önceden yesem bir şey olmuyordu ama senin bu lafından sonra dokunur demiş. Demem o ki dokunmaz diye düşünüp yersen dokunmaz. Her şeyi yiyorum gaz sorunumuz yok Allah'a şükür. Sen Bismillah de ye.

Ya kızlar gaz olayı bizi mahvediyo çocuğum ememiyo gazdan bugün sab simpleks zinco bioga hepsinden verdim yanlış yaptım biliyorum ama çarem kalmadı ama ona rağmen yine gazlı milupa rezene aldım ama ona versem mi kararsizim napicam :KK43:
Kuzum kimyon demle ver bizde cok etki etti. Yarim fincan suya yarim cay kasigi kimyon ve ceyrek seker at 1 dk kaynat. Iliyinca da süz 2 cay kasigi ver acken. Uzerine de emzir yada mama veriyorsan biberon ver.

@emyo364 ah canım sana yardım etmemişler ama. Annem mamaları kaldırdı ve istesen de vermeyeceğim diye yemin etti. Aç bu diye ağlaya ağlaya emzirdim. Bu işi bir daha yapamam 2-3 günde bitirmeliyim de. Annen sana baksın madem. Eşine de acıma 2-3 gün pışpışlasın. Bebeğin uyuyunca uyu. Yalnız bile yaparsın. Sen çok güçlü bir kadınsın. Neler yaşadın da yılmadın. Sağmayı da bırak. Sadece emzir. Silikonu da bırakmak zorundasın. Sütünü azaltır. Bebeğin dil hareketi sütünü arttıracak.

O yavaş emme aktif besleyici bir emme değil. Emzik gibi emiyor. Çenesini hafifçe aşağı çekerek memeyi de yukarı çekerek nazikçe bıraktır. Gazını çıkar tekrar tuttur. Uyudu mu altını aç tekrar tuttur. İyi emdir. İyice emdikten sonra o yavaş emmesini yapsın isterse ama uyuyamazsın o zaman. Kamp boyunca izin verme, sonra sen bilirsin.

Bunu başarabileceğine eminim. Bir de memenden doyunca nasıl Mutlu olacaksın gör bak.

@emyo364 ah canım sana yardım etmemişler ama. Annem mamaları kaldırdı ve istesen de vermeyeceğim diye yemin etti. Aç bu diye ağlaya ağlaya emzirdim. Bu işi bir daha yapamam 2-3 günde bitirmeliyim de. Annen sana baksın madem. Eşine de acıma 2-3 gün pışpışlasın. Bebeğin uyuyunca uyu. Yalnız bile yaparsın. Sen çok güçlü bir kadınsın. Neler yaşadın da yılmadın. Sağmayı da bırak. Sadece emzir. Silikonu da bırakmak zorundasın. Sütünü azaltır. Bebeğin dil hareketi sütünü arttıracak.

O yavaş emme aktif besleyici bir emme değil. Emzik gibi emiyor. Çenesini hafifçe aşağı çekerek memeyi de yukarı çekerek nazikçe bıraktır. Gazını çıkar tekrar tuttur. Uyudu mu altını aç tekrar tuttur. İyi emdir. İyice emdikten sonra o yavaş emmesini yapsın isterse ama uyuyamazsın o zaman. Kamp boyunca izin verme, sonra sen bilirsin.

Bunu başarabileceğine eminim. Bir de memenden doyunca nasıl Mutlu olacaksın gör bak.
Çok Sağol canım , emiyor beni diye seviniyordum , meğersem besleyememişim bebişi , göğüslerim baya yara oldu , az önce silikonsuz emzireyim dedim kanadı yine , kanayınva almıyor , biraz da mecburiyetten sağıyorum , bu hafta sonuna kadar bu Kampı daha ciddiyetle yapayım , desteğin için çok Sağol :)

Kuzum kimyon demle ver bizde cok etki etti. Yarim fincan suya yarim cay kasigi kimyon ve ceyrek seker at 1 dk kaynat. Iliyinca da süz 2 cay kasigi ver acken. Uzerine de emzir yada mama veriyorsan biberon ver.
Sağol canım ilacini vereyim ama demi yine de bunu yapınca bi de şeker zararlı değil midir bebislere daha çok küçükler :(

Canım ayaklarını bacaklarını karnını sıcak tut bebeğinin iki kat çorap giyindir gerekirse
Üşüdükçe gaz yapar sancısı olur
Biz annemle yaptıgımız söylim sana
Günlük duş aldırıyoruz
Duş aldıktan sonra annem yüzüstü çevirip fön makinası tutarak sırtına bacaklarına masaj yapıyor
O kadar rahatlıyor ki hem o sıcaklık hem masaj
Uyuyor uzunca..
Uyandıktan sonra da zırtt zorttt
Ve mutlu son ..
Çok sağol cnm yikadim azonce fon makinasini da deniyim yarın yavrumu gördükçe içim parcalaniyo artık :(

Canım ayaklarını bacaklarını karnını sıcak tut bebeğinin iki kat çorap giyindir gerekirse
Üşüdükçe gaz yapar sancısı olur
Biz annemle yaptıgımız söylim sana
Günlük duş aldırıyoruz
Duş aldıktan sonra annem yüzüstü çevirip fön makinası tutarak sırtına bacaklarına masaj yapıyor
O kadar rahatlıyor ki hem o sıcaklık hem masaj
Uyuyor uzunca..
Uyandıktan sonra da zırtt zorttt
Ve mutlu son ..
Ya hava çok sıcak burda die ben sıfır kol zibin giydiriyorum sadece uyurken de üstüne pike atıyorum ondan üşütüyo mu acaba ya

Çok Sağol canım , emiyor beni diye seviniyordum , meğersem besleyememişim bebişi , göğüslerim baya yara oldu , az önce silikonsuz emzireyim dedim kanadı yine , kanayınva almıyor , biraz da mecburiyetten sağıyorum , bu hafta sonuna kadar bu Kampı daha ciddiyetle yapayım , desteğin için çok Sağol :)
Şakır şakır kanamıyorsa emebiler dedi bana hemşireler. Ben de kanadığı halde emzirdim. Süt kanalı görünüyordu ucu açılmıştı. Kabukları en güzel o emerken iyileştiriyor. Emer sonra kabukları kusardı. 3-4 günde iyileşti. Emzirince daha çabuk iyileşecek :) beslemişin öyle düşünme, kilo vermemiş. Şimdi alacak. Her gün daha iyi olacak

Ya hava çok sıcak burda die ben sıfır kol zibin giydiriyorum sadece uyurken de üstüne pike atıyorum ondan üşütüyo mu acaba ya
Canım ben kısa kollu bile giydirmiyorum , onların tenleri çok hassas , ince uzun kol giydirmek daha mantıklı, üstüne ince bir battaniye , ayaklarına mutlaka Çorap giydir canım , uyumadan önce Göbek Bölgesi'ne sıcak havlu koyabilirsin , normal sıcaklıkta olacak , ben Ayakları kapalı pantolon giydiriyordum , bi kaç kez Çorap giydirmedim , baya sıkıntı yaptı

Back
X