• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar bebeğim emiyor tokken de emiyor sonra kusuyor emzik kabul etmiyor çok yorgunum sinirlerim yıpranmış durumda tahammül edemiyorum en ufak bir şeye zavallı bebeğin suçu yok Ama bu kusma işi de canımı çok sıkıyor doktorda hiçbir şey söylemedi delirtti

Kızlar bebeğim emiyor tokken de emiyor sonra kusuyor emzik kabul etmiyor çok yorgunum sinirlerim yıpranmış durumda tahammül edemiyorum en ufak bir şeye zavallı bebeğin suçu yok Ama bu kusma işi de canımı çok sıkıyor doktorda hiçbir şey söylemedi delirtti
Canım çok emdiği için kusuyor işte. Benimki de bir ara öyleydi. Şimdi geçti. Emme ve senin kokunu koklama ihtiyacı duyuyor demek ki annesi :) ama biliyorum yorucu saatlerce kucakta em em sıcakta çekilmiyordu.

Kızlar yine aynı ikilemi yaşıyorum. 10:30'da uyuttum. 3 saat sonra 01:30'da emzirmek için kaldırdım. Ancak tek memedeki sütü bitirebildi. Hatta onu da tam bitiremedi de biraz yumuşattı. Diğerini hiç ememedi. O da ucu kaybolacak kadar şişmiş. Şimdi bir 3-4 saat uyanmaz. Ben böyle mi yatayım yoksa sağayım mı? Süt üretimini araştırırken 6-8 hafta arasında regüle olduğunu okudum. Yani bebeğe ne kadar gerekiyorsa o kadar üretmeye başlıyormuşuz. Meme dolu olunca demek ki ihtiyaçtan fazla üretim diye üretimi azaltıyormuş. Bunun olmaması için emzirmeden sonra süt kalırsa sağmayı öneriyor. Ama sağmak demek gece uykusuz kalmak demek. Bir anda uyanırsa boş meme vermek demek. Gece öyle uzun uzun getirmek için uğraşamıyor. Birikeni içip yatıyor. Bir kere sağdım ve 2 saat sonra uyandığında tam doymadı. Ayrıca nedense annem ve eşim çok karşı. Sağınca kötü bir şey yapmışım gibi davranıyorlar. Sanki bebeğin emeceğini aldım gibi
Canım geriden geliyorum, ne yaptın bilemiyorum ama. Uyanınca o sağdığım sütü de verirsin işte tam doyar. Memeni dolu bırakma bir anda master olabilir. Neden vermek istemiyorsun sağdığım sütü. Özellikle gece yarısı çok kolaylık oluyo, emdikten sonra onu da içince mışıl mışıl uyuyorlar

Benimki de tüm gün öyle elini yumruk yapıp emiyor ağlıyor meme verince susuyor Da süt ne Zaman birikecek bu şekilde yoruluyorum bütün gün emZirmekten büyüdükçe geçecek sanırım bu durum yani umarım

Kızlar hepinizin bebis ler hayırlı olsun
Bende 2015 haziran annesiyim.
Lohusaliktan sonra bu bebişlerin emme si ve uyuması biraz düzeliyor. Gazlı bebekler. E bi kaç kaşık rezene icirebilirsiniz.sizde için hem süt artırır.
Ben 12 saat ara vermeden emzirdigimi hatırlıyorum ve gece hiç uyumdi 40 gün

Ve maşallah sütü çok olanlar sağip buzluğa hatta derin dondurucu ya atın birkaç ay sonra yogrt yapıp yedirir siniz bebeklere.ben de öyle yapmıştım
Tekrar kolay gelsin
Bebekler e iyi uykular benimkide dahill

Ya kızlar gaz olayı bizi mahvediyo çocuğum ememiyo gazdan bugün sab simpleks zinco bioga hepsinden verdim yanlış yaptım biliyorum ama çarem kalmadı ama ona rağmen yine gazlı milupa rezene aldım ama ona versem mi kararsizim napicam :KK43:
Canım ayaklarını bacaklarını karnını sıcak tut bebeğinin iki kat çorap giyindir gerekirse
Üşüdükçe gaz yapar sancısı olur
Biz annemle yaptıgımız söylim sana
Günlük duş aldırıyoruz
Duş aldıktan sonra annem yüzüstü çevirip fön makinası tutarak sırtına bacaklarına masaj yapıyor
O kadar rahatlıyor ki hem o sıcaklık hem masaj
Uyuyor uzunca..
Uyandıktan sonra da zırtt zorttt
Ve mutlu son ..

Bebekler en iyi sağma makinesinden bile daha iyi süt çekerlermiş. 3760gr bir aylık bebek için iyi. Sakin ol öncelikle. Bize ebe gece sütü hem besleyici hem yoğun süt demişti. Öğlen veya ikindin mama verip gece emzirmeyi dene bir de. Değişecek mi bakalım.
Ilk kızımda acemi olduğumuzdan her ay giderdik özel doktora. Aşilara sağlık ocağına. Ondan ögrendiklerimizle ikincide hasta olmadıkça gitmedik bunda da öyle yaparım herhalde. Sen nasıl istersen
Çok Sağol canım , ilk hafta kilonuzu koruduk , 2810 du , 2840 olmuştu , sadece mama vermiştik ilk 5 gün , diğer 3 haftada 900 gr Aldı iyi aslında ama ama son 5 gündür memeye ağırlık verince özellikle son süte ulaşasıya kadar emmesini istiyorum , birde meme vermeye başladığım andan itibaren hibe iş yapamıyorum tüm günüm memelerle uğraşmakta geçiyor :( emzirmek cidden zormuş :( eşim bile bazen uğraşma mama veriverelim diyor , oysaki danışmaya gelen arkadaşlarımıza akrabalarımıza sakın mama vermeyin , anne sütü gaf meme Guk meme diye adam :)) sana maşallah 3 çocukla hem yenidoğan bebeğimle hem 2 çocuğumla hemde ev işleriyle çok iyi uğraşıyorsun , ben tüm gün baktığım Aman çok yoruluyorum ..

emy0364 emy0364
Canım sana demiştim. Mama verdiğin sürece sütün arıtmayacak. Ben mamayı bırakıp emzirmeye geçtiğim ilk günler günde 2.5 gram aldı! Ve uyuyordu. 2-3 saat emzirmezsem 70 ml sağıyordum. Sonraki hafta günde 32 gram aldı. Emzirdikten sonra 50 sağıyordum. O kadar hızlı artıyor ki. Yapacağın şey acilen emzirme kampı. Süt üretiminin oturtulacağı haftalardayız. Geç kalma canım. Lütfen yap bunu. Korkma. 3 gün kamp yap ve git tekrar tartıl. 30 dk tek meme için fazla. İyi tutturamıyor olabilirsin. Kahverengi kısmı alıyor mu? Aktif emmesi belki daha kısadır sonra uyumak yada rahatlamak için emiyordur. Aktif emmede yutkunma olur. Biberondan mama içerken çıkan luk luk ses emerken de çıkıyor mu? Geceleri sakın kesme. En iyi o zaman beslenecek ve sütün artacak. Kilo artışı normale dönene kadar her hafta çağırdı bizi. Sonra ayda bir. Bence mümkünse aşıyı 1 hafta ertele. Daha güçlü olduğu bir donemde yapılsın. Gerçi hepatit ateş yapmaz. Ama yinede ben olsam ertelerim.

İlk kızımda öyle olurdu. Sonra öğrendim. İki parmagimi özellikle memenin alt tarafını burusturup, makas gibi yapıp ağzına patalek tutup veriyorum. Bazen elimle, parmağımin tersiyle açıyorum ağzını verirken.

Uyumanız ve bol su içmen yeterli.
Hatta o uzun uyusa bile birikir. Uyumazsan da ona bünyesi alışacak memede ona göre süt olacak herşey yoluna girecek zamanla

Canım aynen bugün öğleden sonra 2 kere uyudum ve yatana kadar emzirebildim. Parmaklarını kahverengi kısma yakın tutuyorsun Di mi? Tuttuktan sonra çekiyor muydun elini? Bugün daha iyi tutturmaya çalıştım. Olmadımı geri aldım tekrar tuturdum. Çok daha iyi emdi. Ben eskiden doyduğu için memeyi bitiremiyor sanıyordum meğer ondan değilmiş. Bugün bitirdi. Bir memede sorun yok ama diğeri çok şiş. Yani neden anlamadım. Süt azken bile şiş. Onu çok zor tutuyor hala.

Back
X