2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Bebekler resimlerdeki düzeneklerin çoğunu kullanmıyor henüz.. ve herşeyi kendi minderleri ve onların üzerine konan temiz örtülerin üzerinde yapıyorlar.. o yüzden steril olmasıyla ilgili bir sıkıntı yok..
önceden evde oyun halısı, zeka kartları, karın üstü zamanla oyalayıp bi yerden sonra tıkanıyordum. Şimdi onun aktif haline ayak uydurabileceğim yeni oyunlar öğreniyorum. İkimiz için de keyifli oldu..

Her bebeğin ihtiyacı farklı, biz anneler de onları tanımaya çalışıp onlar için en uygun olanı bulmak için uğraşıyoruz.
evet senin içinde değişiklik olmuştur insan kışın tıkılıp kalıyo evde

benimki kucakta uyusa keşke

yoğurdu ikindide ver uyku yapıyo canım geceye etki etsin :)
ağzının kenarları salyadan da kabarmış olabilir
teşekkür ederim canım çorbanın etkisi oldu sanırım salyamız 2 aylıktan beri var. dün akşam verdim yoğurdu gece 12.30 da uyuduk sanırım bizim yoğurt ters tepti :)

benim doktorda önce meyve suyu ver dedi ama ben yoğurtla başladım bi hafta hep aynı saate yoğurt verdim, yarım çay bardağı.
ilk yoğurt denemessi herkeste aynı sonra geçiyo :)
bu haftada akşam lor yaptım annem havucu pişirip lorla karıştırıp vericek sabahları arada ekstra bişeyler ktarız. meyve filesine dün armutverdim hem dişini kaşıdı hem suyunu içti
Ben patates pirinç prinç unu vermicem
Cok tesekkur edrim canim insallah hepsini severek yer meliscimm :))

Bebekler resimlerdeki düzeneklerin çoğunu kullanmıyor henüz.. ve herşeyi kendi minderleri ve onların üzerine konan temiz örtülerin üzerinde yapıyorlar.. o yüzden steril olmasıyla ilgili bir sıkıntı yok..
önceden evde oyun halısı, zeka kartları, karın üstü zamanla oyalayıp bi yerden sonra tıkanıyordum. Şimdi onun aktif haline ayak uydurabileceğim yeni oyunlar öğreniyorum. İkimiz için de keyifli oldu..

Her bebeğin ihtiyacı farklı, biz anneler de onları tanımaya çalışıp onlar için en uygun olanı bulmak için uğraşıyoruz.
Bizide bilgilendirirsen iyi olur bizde oyun öğreniriz :)

teşekkür ederim canım çorbanın etkisi oldu sanırım salyamız 2 aylıktan beri var. dün akşam verdim yoğurdu gece 12.30 da uyuduk sanırım bizim yoğurt ters tepti :)
Kalorisi yüksek ve tok tutucu gıdaları akşamüstü verirsek daha iyiymiş. nasıl çoğu insan yemek yer yemez uyuyamazsa, bebeklerde öyledir diye yazmışlar. Belli ki senin bebiş de onlardan. Ayrıca gaz yapmış da olabilir. En güzeli saat 16-17 gibi yedirmek bunları galiba

Kalorisi yüksek ve tok tutucu gıdaları akşamüstü verirsek daha iyiymiş. nasıl çoğu insan yemek yer yemez uyuyamazsa, bebeklerde öyledir diye yazmışlar. Belli ki senin bebiş de onlardan. Ayrıca gaz yapmış da olabilir. En güzeli saat 16-17 gibi yedirmek bunları galiba
Sağol canım bilgiler için bizim doktorumuz seçim yaptirmiyor sen ne yersen onada yedir meyve püresi sebze püresi ve yoğurtla devam edebilirsin.dedi bugün

Bizide bilgilendirirsen iyi olur bizde oyun öğreniriz :)

camomilla2011 camomilla2011 bize de birkaç oyun göstersen çok makbule geçer  L limoncicegi00 ne katılıyorum

Tmm kızlar şimdilik ilk aklıma gelen birkaç taneyi yazayım.. haftalar ilerledikçe yenilerini de öğrenip eklerim..

Mesela bebeğinizin yüzü size dönük kucağınuzdayken kendi etrafınızda dönüp "uzan uzan uZan en yukarıyaaaa sonra aşağı aşağı aşağıııı tersyüz olsun dünyaaa""diye şarkı söylüyorsunuz.. tersyüz olsun kısmında bebeğin başını ve boynunu elinizle destekleyip onu başaşağı getirecek şekilde eğiliyorsunuz.. güven duygusu ve denge için iyiymiş..

Ayna karşısında aynaya yaklaşıp uzaklaşırken sesli olarak yakıııınnn uzaaaakkk diyerek bu kavramları öğretebilirsiniz..

Biraz yaylanabilen bir zemin üzerinde bebeğinizi yatırıp önce sağ sonra sol tarafından yaylandırıp hangi tarafı yaylandırıyorsanız sesli söylediğinizde zamanla sağını solunu kavrıyormuş..

Bebeğinizi sırtüstü yatırıp baştan ayaklara doğru bikaç kez severek ufak bir masaja başlayabilirsiniZ.. parmak uçlarınızla vücudunda yağmur damlası etkisi yaratıp her noktaya dokunup ardından da oluşan yağmur damlalarını içten dışa doğru siler gibi ovalarsanız hoşlarına gidiyor.. aynısını yüz üstü yatırıp başına sırtına bacaklarına ve ayaklarına yapmak da keyifli..
bizim sıpa oyun halısında filan oynuyordu ama onun dışında şöyle yatsın da konuşalım oynayalım olmuyordu hep kucak istiyordu.. bu şekilde ilgisi farklı yönlere kayıyor ben de rahat ediyorum

Tmm kızlar şimdilik ilk aklıma gelen birkaç taneyi yazayım.. haftalar ilerledikçe yenilerini de öğrenip eklerim..

Mesela bebeğinizin yüzü size dönük kucağınuzdayken kendi etrafınızda dönüp "uzan uzan uZan en yukarıyaaaa sonra aşağı aşağı aşağıııı tersyüz olsun dünyaaa""diye şarkı söylüyorsunuz.. tersyüz olsun kısmında bebeğin başını ve boynunu elinizle destekleyip onu başaşağı getirecek şekilde eğiliyorsunuz.. güven duygusu ve denge için iyiymiş..

Ayna karşısında aynaya yaklaşıp uzaklaşırken sesli olarak yakıııınnn uzaaaakkk diyerek bu kavramları öğretebilirsiniz..

Biraz yaylanabilen bir zemin üzerinde bebeğinizi yatırıp önce sağ sonra sol tarafından yaylandırıp hangi tarafı yaylandırıyorsanız sesli söylediğinizde zamanla sağını solunu kavrıyormuş..

Bebeğinizi sırtüstü yatırıp baştan ayaklara doğru bikaç kez severek ufak bir masaja başlayabilirsiniZ.. parmak uçlarınızla vücudunda yağmur damlası etkisi yaratıp her noktaya dokunup ardından da oluşan yağmur damlalarını içten dışa doğru siler gibi ovalarsanız hoşlarına gidiyor.. aynısını yüz üstü yatırıp başına sırtına bacaklarına ve ayaklarına yapmak da keyifli..
bizim sıpa oyun halısında filan oynuyordu ama onun dışında şöyle yatsın da konuşalım oynayalım olmuyordu hep kucak istiyordu.. bu şekilde ilgisi farklı yönlere kayıyor ben de rahat ediyorum
Harikasın canım. ters çevirmeyi tam anlayamadım ama diğerlerini yapıyordum ama kavramları söylemiyordum. sen öğrendikçe yazarsan biz de faydalanırız hep.

Ne güzel canım..hergün mü gidiyorsunuz ücret ne karar

Harikasın canım. ters çevirmeyi tam anlayamadım ama diğerlerini yapıyordum ama kavramları söylemiyordum. sen öğrendikçe yazarsan biz de faydalanırız hep.

Elimden geldiğince yazarım yine..
Ters çevirmek de şöyle.. bir elinle başından diğeriyle poposundan tutup sarılıp öne eğildiğinde bebeğinin başı aşağıya bakacak..

bizimkine oyun matı aldımm bugun mama sandalyesı bırde ısıklı bır davul gelısımı ıcın faydalıymıs pat pat vuruyor. :) buna vursun dursun bakalım. oturtmuyorum henuz emeklemek ıcın yuzustu gelıssın dıye oyle tutuyorum oturmaya öncelik vermeyin diyolar.sürünüyor ileriye..ama sürekli kalkmaya çalışıyor.. siz başladınız mı oturtma işlemine :) sırt destekli oturuyor.

bizimkine oyun matı aldımm bugun mama sandalyesı bırde ısıklı bır davul gelısımı ıcın faydalıymıs pat pat vuruyor. :) buna vursun dursun bakalım. oturtmuyorum henuz emeklemek ıcın yuzustu gelıssın dıye oyle tutuyorum oturmaya öncelik vermeyin diyolar.sürünüyor ileriye..ama sürekli kalkmaya çalışıyor.. siz başladınız mı oturtma işlemine :) sırt destekli oturuyor.

Henüz -çok hevesli olmama rağmen- oturtmuyorum. 6. ayın dolmasını bekliyorum. Diğer anneler oturtuyor mu merak ediyorum bende :)

UOTE="limoncicegi00, post: 48885730, member: 634248"]bizimkine oyun matı aldımm bugun mama sandalyesı bırde ısıklı bır davul gelısımı ıcın faydalıymıs pat pat vuruyor. :) buna vursun dursun bakalım. oturtmuyorum henuz emeklemek ıcın yuzustu gelıssın dıye oyle tutuyorum oturmaya öncelik vermeyin diyolar.sürünüyor ileriye..ama sürekli kalkmaya çalışıyor.. siz başladınız mı oturtma işlemine :) sırt destekli oturuyor.[/QUOTE]
Güle güle kullansın minnos :) oyun mat larını beğeniyorum ben de.ne kadara aldın acaba?
Ben de başlamadım oturmaya. Ama kucağımdaa ken ben oturunca durmuyor oturmak istiyor.sirtini bana da yıyorum oturur gibi ama popo üstü oturtmuyor um.sakincali özellikle kızlar için. 7 aylık olunca oturtmak gerekiyormuş.

ben oturtuyorum kucağımadda
mama sandalyesinde yemek yiyo
bizimle mutfakta mama sandalyesinde oturuyo
destekli koltukta oturtuyorum
yüz üstü tutuyorum oynuyoruz ama sıkılıyo çabuk bacağımla destek veriyorum ayağına kendini ileri itiyo

UOTE="limoncicegi00, post: 48885730, member: 634248"]bizimkine oyun matı aldımm bugun mama sandalyesı bırde ısıklı bır davul gelısımı ıcın faydalıymıs pat pat vuruyor. :) buna vursun dursun bakalım. oturtmuyorum henuz emeklemek ıcın yuzustu gelıssın dıye oyle tutuyorum oturmaya öncelik vermeyin diyolar.sürünüyor ileriye..ama sürekli kalkmaya çalışıyor.. siz başladınız mı oturtma işlemine :) sırt destekli oturuyor.
Güle güle kullansın minnos :) oyun mat larını beğeniyorum ben de.ne kadara aldın acaba?
Ben de başlamadım oturmaya. Ama kucağımdaa ken ben oturunca durmuyor oturmak istiyor.sirtini bana da yıyorum oturur gibi ama popo üstü oturtmuyor um.sakincali özellikle kızlar için. 7 aylık olunca oturtmak gerekiyormuş.[/QUOTE]
kızlar içinn niye sakıncalı hiç duymadım ben oturtuyorum bi haftadır

Back
X