2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
1 çay bardağı mı kaç haziran doğumlu daha ben bir şey vermedim :S çay kaşığı ile başlıycaz biz :)
22 haziran doğumlu cnm. sadece 1 çay kaşığımı günde. en az 5 -6 kaşık ile başladık biz. şimdi 1 çay bardağı kadar yiyor. bazen yetmiyo bile 1,5 yiyor. üzerine mama vs. istemiyo çorba 3 saat tutuyo onu.

Henüz -çok hevesli olmama rağmen- oturtmuyorum. 6. ayın dolmasını bekliyorum. Diğer anneler oturtuyor mu merak ediyorum bende :)
bizim ki 5. ayı dolduruyor haftaya. oturmayı geçtik artık. direkt ayaklarının üzerinde durmak istiyo sürekli. yatmayı bırak oturtamıyoruz bile. koltuk alttlarından tutunca otomatik zıplamaya başlıyo durmadan. deli oluyoruz bu zıplama yüzünden. yere bastırınca zıplaya zıplaya ilerliyo. ayaklarına basması için çok erken ama biz onu değil de o bizi yönlendiriyo şunu yapın istiyorum diyip. keşke otursa diyorum. sabah akşam ayaklarının üstünde zıp zıp işimiz havaya kaldırınca hava da bile ayaklar yürüme işlevini yapıyo resmen

Oturtmak icin 5 6 ay erken degil bence gec bile benim kizim 5.5 aylik nerdeyse kendi oturacak... her bebek aslinda kendini belli ediyor bizimki cok kucuktu kafasini kaldiriyodu oturmak istiyodu ayakta durmayi seviyo algilari acildi etrafi gormek kesfetmek istiyolar yurutecte alicam yakin zamanda kisa sureli deniycem

Selam kizlar. Bugun bu sefer kendim icin doktora gittim. Ellerimde asiri agri vardi 2 aydir ama son 2-3 haftadir artik cok artmisti. Doktoe yorgunluk dedi, elinizi agritan hareketlerden kacinacaksiniz dedi.. ama gecen ay muayenesinde 8 kilo olan bi bidikla nasil ellerimi dinlendirebilirim ki :) ki esim de ben de farkindayiz, bu ay gecen aya nazaran cok daha fazla kilo aldi.. 9 kiloya rahat gelmistir hatta gecmis bile olabilir..

Zaten bu kilolar yuzunden doktor ek gida kesinlikle yok dedi.. anne sutune devam.. 6 ay dolana kadar tadimlik bile yok dedi. Sonra tadimlik baslayacakmisiz. Ogun olarak 7.aydan sonra dedi..

Yani bir muddet daha uzaktan sizleri izleyip ek gida maceralariniza seyirci kalacagim ic ceke ceke :)

Kızlar meraba oğlum 5 temmuz doğumlu anne sütü ağırlıklı besleniyor günde toplamda en fazla 150cc mama veriyorum sütüm de çok değil sık sık emZiriyorum bu yüzden, 15 gün sonra tadımlara başlcm erken değil dimi, bir de hangi yiyeceklerle başlamalıyım

Kızlar meraba oğlum 5 temmuz doğumlu anne sütü ağırlıklı besleniyor günde toplamda en fazla 150cc mama veriyorum sütüm de çok değil sık sık emZiriyorum bu yüzden, 15 gün sonra tadımlara başlcm erken değil dimi, bir de hangi yiyeceklerle başlamalıyım
5 aralıktan sonra gün aşırı çay kaşığıyla yoğurt deneyebilirsin elleriyle tutmaya başlamıştır file alıp içine meyve kolabilirsin elma armut hem dişini kaşır hem suyunu içer

Selam kizlar. Bugun bu sefer kendim icin doktora gittim. Ellerimde asiri agri vardi 2 aydir ama son 2-3 haftadir artik cok artmisti. Doktoe yorgunluk dedi, elinizi agritan hareketlerden kacinacaksiniz dedi.. ama gecen ay muayenesinde 8 kilo olan bi bidikla nasil ellerimi dinlendirebilirim ki :) ki esim de ben de farkindayiz, bu ay gecen aya nazaran cok daha fazla kilo aldi.. 9 kiloya rahat gelmistir hatta gecmis bile olabilir..

Zaten bu kilolar yuzunden doktor ek gida kesinlikle yok dedi.. anne sutune devam.. 6 ay dolana kadar tadimlik bile yok dedi. Sonra tadimlik baslayacakmisiz. Ogun olarak 7.aydan sonra dedi..

Yani bir muddet daha uzaktan sizleri izleyip ek gida maceralariniza seyirci kalacagim ic ceke ceke :)

Her doktor çok farklı, biz 7 haziranlıyız 5,5 ta tadımlığa başla dedi ama ben 5 bitti başladım yoğurt vermeye meyve vermeye çünkü buna hazır bence sende geciktirme bu sefer zorlanırsın ben hep söylüyorum bebeklerin doktoru anneleridir onun nasıl uyucağını nefes alışverişinin ne anlama geldiğini vs. kilodan ötürü neden erteliyoki
Ki bizim kilomuzda ayından üstünde gelişimi de. 15 gün önce filan rahatsızlığnıda gitmiştik 8900 çıkmıştı kilosu ama bu ay çok almadı sanırım artık hafifledi sanki ağırlığı yada kendini salmıyo daha dik tutuyo 10 15 sn kendi oturabiliyo yıkılmadan ayaklarını basınca adım atıyo. yürüteç alıcam bende
Bu arada geçmiş olsun sanada annelik mesleiğinin hastalığı bu ağrılar inşallah ilerlemez

5 aralıktan sonra gün aşırı çay kaşığıyla yoğurt deneyebilirsin elleriyle tutmaya başlamıştır file alıp içine meyve kolabilirsin elma armut hem dişini kaşır hem suyunu içer
Evet canım tuttuğunu ağzına götürüyor çok mantıklı alcam onu, teşekkür ederim :)

Yaaa ciddimisin benimde kizim 9 kilo hemsireye sordum ek gidaya baslamasam kilo alicak diye korkuyorum dedim. tattirmaya basla anne sutu ile kilo aliminda hicbir zarar yok yuruyunce vericek dedi bende veriyorum yogurt falan bak simdi kafam karisti

Canım oglum 6 haziran doğumlu 1 ay önce başladık anne sutu ve mama karışık besleniyordu. Öyle tadımlık falan da değil çeyrek elma püresi ile başladık yavaş yavaş arttırdık sonra muz ve armut karıştırdım sebze püresi yoğurt ve yulaflı kaşık maması devam ettik. 2 gündür çeyrek yumurta sarısı ve az suda bekletilmiş peynir ve kaşık maması ile kahvaltı yapıyoruz. Uyanıkken emmiyordu zaten gün içinde sutumu sağarak veriyorum gecede emziriyorum şükür kabız yada ishal olmadı hatta süt ve mama alırken 3-4 gun yapmazdi kakasını şimdi hergun rahat yapıyor elma hazmettiriyor sanırım

Canım oglum 6 haziran doğumlu 1 ay önce başladık anne sutu ve mama karışık besleniyordu. Öyle tadımlık falan da değil çeyrek elma püresi ile başladık yavaş yavaş arttırdık sonra muz ve armut karıştırdım sebze püresi yoğurt ve yulaflı kaşık maması devam ettik. 2 gündür çeyrek yumurta sarısı ve az suda bekletilmiş peynir ve kaşık maması ile kahvaltı yapıyoruz. Uyanıkken emmiyordu zaten gün içinde sutumu sağarak veriyorum gecede emziriyorum şükür kabız yada ishal olmadı hatta süt ve mama alırken 3-4 gun yapmazdi kakasını şimdi hergun rahat yapıyor elma hazmettiriyor sanırım
Ne güzel bizim de kaka sorunumuz var bize de iyi gelir inşallah dediklerinin fotosunu çekcem uygulcm inşallah çok sağol :)

Yaaa ciddimisin benimde kizim 9 kilo hemsireye sordum ek gidaya baslamasam kilo alicak diye korkuyorum dedim. tattirmaya basla anne sutu ile kilo aliminda hicbir zarar yok yuruyunce vericek dedi bende veriyorum yogurt falan bak simdi kafam karisti
Canim, bizim doktorun istememe sebebi kilo almasin diye degil. Kilo alimi, gelisimi gayet iyi gittigi yere kadar sadece anne sutu gitsin diyor.

Ben de cok istiyorum tattirmaya baslamak. Daha 5.ayimiz dolmadi bizim 28haziran dogumluyuz. Onumuzdeki ay baslarim belki..

Back
X