• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Canım ben başladım peyniri sıcak suda bekletiyorum 1 parmak kadar peynir çeyrek yumurta sarısı ile karıştırıyorum yanınada yulaflı kaşık maması yapıyorum anne sütu ile 70 ml falan pekmezi 6. Ayda dedi doktorumuz anlattı. Ekmek içi değil de kek tarifi verdi birkac sayfa önce yazdım tarifi ama keki 5.5 ayliktan sonra dedi ben birkac gun sonra yapacağim. Yumurta karışımini bizimkide pek sevmiyor başta ama yiyor bir süre sonra
yumurtayı tam mı pişiriyorsun canım? kayısı yaptım dün onu severek yedi. biraz da anne sütü karıştırdım iyice incelttim. tam pişmişi yutamıyor bir süre sonra istemiyor. pekmez için 6. ayımız doldu bizim 18 kasımda ondan verdi. ama ben tattırmadım henüz.

netten ben de bakıyorum bebek keki, bisküvisi, ekmeği tariflerine. bebek bisküvisi denemeye karar verdim. yapınca paylaşırım sizle güzel olup olmadığını ;)

yulaflı mamayı nasıl yapıyorsun tarif verir misin? doyucuru bir şeyler olması lazım kahvaltıda, peynir ve yumurta doyurmuyor. sonra yine mama içiyor mecbur.

Selam canım ben daha meyve ve yoğurttan öte gitmedim 6 bitince kahvaltıya başlıcam mercimek için çok erken değil mi ya ben bile içince kötü oluyorum
valla dr. verebilirsin dedi ama sallantıya aldım ben de gaz olursa diye. biraz ertelerim herhalde mercimek çorbasını. sen neden kötü oluyorsun dokunuyor mu sana mercimek?

Kızlar bebeme d vit 3 damla her gün vermek dışında başka bşi vermiorum ilaç vs. 6 . Ay kontrol unu bekliyorum. Kan ilacı neyin vermedim . Normal mı.
Bir de buğun ıspanak haslayip mama ile karsitirdim sacmalidm galiba yoğurtla veriyim dedim yemedi :KK66:
patates havuç ıspanak karıştırıp püre yapabilirsin. ya da havuç-ıspanak, patates-ıspanak falan.

Bende mamasını beğenmedim aynı dönemdi seninle sanırım kusma hep vardı da kabizlık yaptı bizdede ama püresi ve tahıllı maması güzel bir dene derim yada sebze püresine havuç patates pirinç 1dis sarimsak koy ezincede 1 çay kaşığı zeytinyağı ekle doktor tarif veemişti ben bir zararıni görmedim
ben de zeytinyağı ekliyorum çorbalarına. ek gıdaya geçtiğimizden beri kakası da düzenli.

yumurtayı tam mı pişiriyorsun canım? kayısı yaptım dün onu severek yedi. biraz da anne sütü karıştırdım iyice incelttim. tam pişmişi yutamıyor bir süre sonra istemiyor. pekmez için 6. ayımız doldu bizim 18 kasımda ondan verdi. ama ben tattırmadım henüz.

netten ben de bakıyorum bebek keki, bisküvisi, ekmeği tariflerine. bebek bisküvisi denemeye karar verdim. yapınca paylaşırım sizle güzel olup olmadığını :KK66:

yulaflı mamayı nasıl yapıyorsun tarif verir misin? doyucuru bir şeyler olması lazım kahvaltıda, peynir ve yumurta doyurmuyor. sonra yine mama içiyor mecbur.
Canım yumurta tam pişmiş olacak kayısı verme bir mikrop mu virüsmu ne ürüyormuş yutması zor oluyor oyüzden peynirle karıştırıyorum ben anne sütüde iyi fikirmis ama.
Bisküviyi dene bizede anlat süper olur bizim daha 6sında 6 aylik olacak beklemedeyim o yüzden.
Hipp yulaflı tahıllı kaşık maması aldım canım uzerindeki tarife göre çok oluyor ben ilk seferde çogunu çöpe attım. 80 ml anne sütü yada mama yada karışık sütümün durumuna göre 50 60 derecede hazırlıyorum anne sütünü sıcak suda bekleterek o dereceye ulaşıyorum tahmini tabi:) 1 yemek kaşığıda yulafli mama koyuyorum kaseye ne katı ne sıvı krep hamuru kıvamında birşey oluyor. Onunla peynir yumurta doyuruyor. Öğlede sebze püresi ve yoğurt veriyorum doyuruyor akşam üzeride meyve püresi verip bazen süt veya mama bazende yanına yine yulaflı mama yapıyorum saat 5den sonrada sut ve mama gidiyor işte. Kaşık maması ot gibi tat yok hiç ama benimki bayılıyor umarım seninkide sever

Kızlar ben oğluşuma hala su vermiyorum, ek gıda olarak da sadece 1/4 elma suyu veriyorum derken, dün ciğercide limonlu dilim turp verdik soğuk soğuk bir yapıştı, limonu da hiç yüzünü ekşitmeden emdi ama bugün poposu kızarmış. daha yoğurt bile vermeden yaptığımız işe bakın. İnşallah pişik olmaz yavrum ya. haftaya yoğurda başlayacağız inşallah. sonraki hafta meyve püresi. 6. Ayda da sebze çorbaları inşallah. iştahla yapışıyor kaşıklara ama memeye ilgisini kaybetmesin diye biraz ağırdan alıyorum

Kızlar ben oğluşuma hala su vermiyorum, ek gıda olarak da sadece 1/4 elma suyu veriyorum derken, dün ciğercide limonlu dilim turp verdik soğuk soğuk bir yapıştı, limonu da hiç yüzünü ekşitmeden emdi ama bugün poposu kızarmış. daha yoğurt bile vermeden yaptığımız işe bakın. İnşallah pişik olmaz yavrum ya. haftaya yoğurda başlayacağız inşallah. sonraki hafta meyve püresi. 6. Ayda da sebze çorbaları inşallah. iştahla yapışıyor kaşıklara ama memeye ilgisini kaybetmesin diye biraz ağırdan alıyorum
Bizim ki de narekşili soslu salata suyunü sevio ;) vermiom tabi . Yogurt corbasini da sevio

zeyzey3428 zeyzey3428 canım meraba meyve emziği ile ilgili konusmustuk senle nette hem file şeklinde hem de silikon var hangisini önerirsin sanki silikon dişleri için daha mantıklı ama yine de sorayim dedim

Bende mamasını beğenmedim aynı dönemdi seninle sanırım kusma hep vardı da kabizlık yaptı bizdede ama püresi ve tahıllı maması güzel bir dene derim yada sebze püresine havuç patates pirinç 1dis sarimsak koy ezincede 1 çay kaşığı zeytinyağı ekle doktor tarif veemişti ben bir zararıni görmedim
evet canım aynı dönemde bi çok bebekte aynı sıkıntı vardı o yüzden hiç güvenim kalmadı
dün kabakla havuç haşladım zyağ koydum sevdi

zeyzey3428 zeyzey3428 canım meraba meyve emziği ile ilgili konusmustuk senle nette hem file şeklinde hem de silikon var hangisini önerirsin sanki silikon dişleri için daha mantıklı ama yine de sorayim dedim
Canım benimki fileyi sevdi ama çoğu bebekte sevmeyeninide duydum. içindekiyle kaşıyolar dişlerini :) fazla bütçe ayırmadan dene :)

valla dr. verebilirsin dedi ama sallantıya aldım ben de gaz olursa diye. biraz ertelerim herhalde mercimek çorbasını. sen neden kötü oluyorsun dokunuyor mu sana mercimek?
hamileliğimin son ayında içmiştim kıvranmaktan gaz bulantı beni maffetti sonrasımda ztn bebek için içmedim sonrada tadını unuttum geçen iş yerinde yiyim dedim gaz oldu gene

silikonun belki şöyle avantajı vardır sabit duruyo file çok oynuyo
ben de file kullanıyorum. bebeğim fileyi kavrasa da tam sabitleyemiyo. yanağına burnuna falan kaydrıyo. silikon sabit olduğu için bence daha kullanışlı bebek açısından. ben de silikon bulunca alacağım.

kızlar bebeğim kafasındaki konakları yolmaya başladı. çok yok ama her bebekte olduğu kadar kabuk şeklinde bıngıldakta var yani. yoluyo. dün işten geldiğimde kk. elini çeksemde yoldu ve kanattı dedi. kaşınıyo mu acıyo mu anlayamıyorum. her seferinde o yapmasın diye ben parmak ucuyla masaj yapıyorum ama yetmiyo sanırım. ne yapmam lazım. zeytin yağı ile de taradım ama sert konak değil daha yani sert kabuk tutmadı daha yumuşaklar kopmuyo o yüzden tararken.

Back
X