• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
hem normal doğum yapamadığıma çok üzüldüm. hem de sezeryan sonrası 1 haftada anca kendine gelmeye başlıyorsun. hareket etmen gerekmediği sürece yattığın yerde yada oturduğun yerde çok dayanılmaz bir ağrı falan yok hatta ilaçlarını düzenli alınca rahat ediyorsun ama hareket etmen gerekince canın yanıyor ve engelli gibi etrafa muhtaç oluyorsun.
herkeste aynı olacak diye birşey yok ama ben birisi elimden tutup kaldırmadan yattığım veya oturduğum yerden ne kalkabildim, ne bir yere yürüyebildim, ne ayaktaysam oturabildim. ilk 2-3 gün gün tuvalette otururken bile eşime tutunarak oturdum. çok affedersiniz işim bitince vücut temizliğimi dahi eşim yaptı. çamaşırımı o indirip o çekti. 3. günün sonuna doğru mu ne oturduktan sonra tuvaletten eşimi çıkarttım, işim bitince seslendim. 4.gün kendim yürüdüm. küvetim biraz yerden yüksek ayağımı kaldırıp adım atıpta girip banyo yapamadım eşim vücudumu silerek banyo yaptırdı.bebek ağlayınca eşim veya annem önce beni kaldırıp sonra bebeği kucağıma verdiler emzirdim geri verdim yerine koydular. altına yapınca onlar aldılar. öyle öyle yavaş yavaş iyileştim.
Ah canımm yazsam heralde birebir aynı senin yazdıklarını yazardim. .Ne zor günler di. Ve şu an ben hamis olsam senin yazını görsem vazgecerdim galiba sezeryan olmaktan. . Ah ah. Neyse 25. Günüm ve hala normal yatıp kalkip is yapamiorum. Karnımà bebis deyse acio. Benim karar asamam da kk da herkes pirt pirt mis gibi sancı çekmeden sezeryan oluodu. Planlı olması sancı olmamasi çok cazip ti. Neyse nasip Böyleymis . Neyseki sezeryan dan bebem etkilenmemsti tek teselli oydu. Emiyordu hasta değildi.şükürler olsun şu günümze

Peki biraz açık olacak ama soracam önemi ki bişey çünkü, sence hemen mi başlasam ilişkiye yoksa 40ı beklesem mi yapınca doğumu tetikler mi acaba hemen

Ben 40 dolunca yardımcı olsun diye ilişkiye girdim. İşkinde çok hafif pembe kan geldi heh dedim açılma başlayacak ama derken 2 hafta daha bekledim.
Sen yapılaxak şeyleri düşübme. Senin yapcağın bir şey yok.
Sen sakin kal ve bekle.
Bebeğin karar verip gelecek. Bunun bilincinde ol... Daha vaktin bile gelmemiş geçmiş gibi napıcam edicem deme. Hızlı yzıyorım kusura vakma kaba gelebilir ama yazayım diye hızlıca böyle..

superselma superselma Pinking Tree Pinking Tree siz gerçekten süper annelersiniz. Çok bilgili ve beceriklisiniz. Çocuklarınız çok şanslı maşallah. Allah çocuklarınızın başından sizleri eksik etmesin. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İçim rahatladı. Benim kucağıma aldığım ilk bebek kendiminki oldu. Ailemiz çok küçük. Hiç bir bebeğin büyüdüğüne şahit olmadım. Şimdi her şey çok yeni. Bir de başından beri olan tedirginliğimi yeni yeni atıyorum. Biraz görmemişin çocuğu olmuş modundayım, ama doğru görmedim. 5 senedir neler yaşadım bu bebeğe kavuşana dek. Artık bol bol şükredip anneliğin tadını çıkarmak istiyorum. Umarım sizler gibi güçlü, ayakları yere sağlam basan bir anne olurum.

Allah razı olsun canım benim ama sen de kendi bebeğinin süper annesisin. Her bebeğin ihtiyacı farklı ve bunu anlayn da annelerinin bebeği. Ben de bir sene önce senin gibiysim. Ek gıdaya geçtiğim ilk gün herkesin bilgisine şaşıp be cahilim diyordum ama yaşadıkça her şeyin sırqsı geldikçe öğreniyorsun. Bir de deneye yanıla...

Kendine yüklenme insanlara yüklenme. Bu bebeği sen taşıdın sen doğurdun sen de bakabilirsin. Ve de ne ilk ne son doğuransın her gün insanlar bebek doğuruyor farklı şartlarda.. Böyle düşünüp motive et kendini:) bende işe yarardı..

Ben 40 dolunca yardımcı olsun diye ilişkiye girdim. İşkinde çok hafif pembe kan geldi heh dedim açılma başlayacak ama derken 2 hafta daha bekledim.
Sen yapılaxak şeyleri düşübme. Senin yapcağın bir şey yok.
Sen sakin kal ve bekle.
Bebeğin karar verip gelecek. Bunun bilincinde ol... Daha vaktin bile gelmemiş geçmiş gibi napıcam edicem deme. Hızlı yzıyorım kusura vakma kaba gelebilir ama yazayım diye hızlıca böyle..
Yık canım estağfurullah. Canım şimdiden geç olacak diye stres oldum geç olması sıkıntı değil ama bir aksilik çıkar geç oldu diye sezaryen olmak istemiyorum bütün endişem bunun için

Ah canımm yazsam heralde birebir aynı senin yazdıklarını yazardim. .Ne zor günler di. Ve şu an ben hamis olsam senin yazını görsem vazgecerdim galiba sezeryan olmaktan. . Ah ah. Neyse 25. Günüm ve hala normal yatıp kalkip is yapamiorum. Karnımà bebis deyse acio. Benim karar asamam da kk da herkes pirt pirt mis gibi sancı çekmeden sezeryan oluodu. Planlı olması sancı olmamasi çok cazip ti. Neyse nasip Böyleymis . Neyseki sezeryan dan bebem etkilenmemsti tek teselli oydu. Emiyordu hasta değildi.şükürler olsun şu günümze
evet çok şükür ben de yavrumu sağ salim aldım kucağıma. yavrum emiyordu ama ben yattığım yerden emzirmekte zorlandım bebeğimin memeyi iyi tutabilmesi için doğru pozisyonda tutmakta zorlandı eşimle annem. sarılık olmasın diye fincan ve kaşıkla mama takviyesi verdim ilk 36 saat içinde falan, sonra gerek kalmadı. hem zorla da olsa oturup daha rahat emzirmeye başladım, hem sütüm arttı çok şükür.
bir de en zor yanı yattığım yerden komut veriyorum, eşimle annem bazen anlamıyordu. bazen özellikle annem beni sallamayıp bildiğini yapmaya çalışıyordu, kızıyordum ben de. neyse geçti gitti çok şükür ama beklesemiydim diye hala düşünüyorum bazen.

Canım cesaretlendirdin beni ya Allah razı olsun inşallah benim de öyle kolay olur ben de adet sancısı çok çektim umarım dediğin gibi olur
Canim inan farki yok belinden sanci vuruyo kasiklarina bol bol yuru sanci aldigindada emin ol rahatlatiyo bide ben hep sanci gelince guuyodum canim yansada inan daha rahatliyon. Ve dogum icin enerji topla karnini cok guzel doyur ben cok buyuk hata ettim ac girdim ikinmalarda enerjim tukendi cok zorlandim.

Gaz icin neler yapiyorsunuz kizlar. Benim bebe gündüz hic uyumuyor en fazla 30 dk.sonra aglio zor sakinlestiriyorum ne yapmam lazim
Bugun bizde de başladı maalesef , Düne kadar en fazla beş dk da 3-4 geyirme yapardı , bugun hiç çıkaramadık resmen , uykusunda sürekli kıvranıp durdu :( alttan çıkarttıysa uyuyor çıkartamaZsa vay halimize :( benden önce davranmışsın , be yapmak Lazım acaba ?

Aynen canım karnında nasilsa cikincada aynı.hatta doktor dil cikariyo yalaniyo bu falan demişti ultrasonda o bile ayni:))
Inşallah göbek deliği kuruduysa arada nokta kadar bulasiyo ben Dr. goturmedim
Bende sünnet ettirmek istiyorum aslında 40 cikinca yaptırım falan diyodum henüz hiç Dr la konusmadim canım. Sen nerde yaptıracaksin?
Bende yarın sağlık ocağına gidip baktiracam inşallah kilo almislardir bebışlerimiz
Canim geciktirme hic. Iki gune iyilesiyomus. Ben dogum yaptigim yerde yaptiricam cok memnun kaldim herseyinden. Central hospital var kozyataginda orda olcak insallah dua et cok aglamasin cok endiseliyim:(

Herkestemi var bu kanama ya
Cnm sprey kullandinmi sen bak bizim 7. Gun gobek dustu 9. Gun sizinti sklnde kanama olup kuruyodu bugun 20. Gun dun durdu bize hic bakim spreyi filan verilmemisti eger kullaniyosan sn gndr 3 4 kere temizle gobegini
Bize dktr gobek dustkten snra verdi iki kere yetmedi smdi kurudu ama gene temizliyr.
Canim sprey kullandim ama gobek bagi varken kullandik o kuruttu hemen galiba. Yarin bi gidicem bakalim insallah onemli degildir

evet çok şükür ben de yavrumu sağ salim aldım kucağıma. yavrum emiyordu ama ben yattığım yerden emzirmekte zorlandım bebeğimin memeyi iyi tutabilmesi için doğru pozisyonda tutmakta zorlandı eşimle annem. sarılık olmasın diye fincan ve kaşıkla mama takviyesi verdim ilk 36 saat içinde falan, sonra gerek kalmadı. hem zorla da olsa oturup daha rahat emzirmeye başladım, hem sütüm arttı çok şükür.
bir de en zor yanı yattığım yerden komut veriyorum, eşimle annem bazen anlamıyordu. bazen özellikle annem beni sallamayıp bildiğini yapmaya çalışıyordu, kızıyordum ben de. neyse geçti gitti çok şükür ama beklesemiydim diye hala düşünüyorum bazen.
Benim kv de vardı hastaneden eve gönderdim eve geldiğim günü de ertesi gitti zaten. Gittiği gün eşim yanımda değildi yerimden kalkmak için ondan yardım istedim . Bana . Normal yapsaydın dà söyle rezil olmasaydın. . Dedi. O an beynimden vuruldum . Ha bşi dedim mi demedm haklıydı kadin . Her şeyi eşimden istemek ten ki şu an bile ev isleri konusunda vs. Catisiyoruz artık. .. Ayrı bi eziyet.. benim de ilkten şırınga ile iki kez mama verildi ama.ben hala da zor da olsa emzirme minderi vs. İle hep emzirmeye calisiorum. Karnıma deye deye acıya acıya. O uyusuk ve sarkmış hali bazen çok sıkıo benj ama hala erken diorum hersey için .
Bazen uykularimi kaçıran pismanlik yaşatan ne biliomusun. Doğum günü biz ona ameliyat dielim..nst ye bağladılar sancı varmış ama hiç hissetmiorum. Hemşire şaşırmıştı hatta. Diorum ki ben ki aşılama vs. Yaşayan hani alttan muayene den korkmayan . . Her ay adet ağrısı ni müthiş çeken tanıyan biri olarak .çatır çatır yapardim mi acaba normal doğumü. İşin kötü tarafı . Sezeryandan sonra 2. Çocuk dà sezeryan oluomus. Şansımı kaybettim. Hep ukte kalacak içimde .

Benimki de çook geriniyor:-) ayılamıyor gibi sanki hahaha hıçkırık durumu da aynı midesi büyürmüş hıçkırdıkça :) siz hiç mama veriyor musunuz? Ben gümde bi kez veriyorum ara öğünde memeler boşalıyor çnkü

Ay iyi iyi büyüsünler:)) ben başlarda 5 6 gun gunde 1 defa verdim en fazla 30 ml kadar verdim mama sarılık olmasın diye.sonra kestim çok şükür sutum vardı. 22 günlük olduk. Ben 3 4 saat emzirmeyince akmaya başlıyor ve sertleşip sizliyo o yüzde sürekli emziriyorum

Canim geciktirme hic. Iki gune iyilesiyomus. Ben dogum yaptigim yerde yaptiricam cok memnun kaldim herseyinden. Central hospital var kozyataginda orda olcak insallah dua et cok aglamasin cok endiseliyim:KK43:

Canim bende hemen iyilessin bir an once istiyorum.yoksa bakimi zor oluyor. Valla topuk kanı alinirken babasi Tuttu ben dayanamadim ağladım. Bundada dayanamam :((
Bende emseyde doğum yaptim memnunum ama sünnet işi nasıl olur bilmiyorum.

Süt arttırmak isteyenler dün markette maltana malt içeceği gördüm deneyeyim diye bir tane aldım. Eve geldim mağlum çok sıcak ferahlayayım diye gece uyumadan önce içtim. Sabah bir kalktım ki memelerim bebeğimin kafasından büyük taş gibi dolmuşlar. Bende çok etkili oldu tavsiye ederim.

Canim inan farki yok belinden sanci vuruyo kasiklarina bol bol yuru sanci aldigindada emin ol rahatlatiyo bide ben hep sanci gelince guuyodum canim yansada inan daha rahatliyon. Ve dogum icin enerji topla karnini cok guzel doyur ben cok buyuk hata ettim ac girdim ikinmalarda enerjim tukendi cok zorlandim.
Dediklerini yapacam canım çok sagol

Back
X