• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benim kv de vardı hastaneden eve gönderdim eve geldiğim günü de ertesi gitti zaten. Gittiği gün eşim yanımda değildi yerimden kalkmak için ondan yardım istedim . Bana . Normal yapsaydın dà söyle rezil olmasaydın. . Dedi. O an beynimden vuruldum . Ha bşi dedim mi demedm haklıydı kadin . Her şeyi eşimden istemek ten ki şu an bile ev isleri konusunda vs. Catisiyoruz artık. .. Ayrı bi eziyet.. benim de ilkten şırınga ile iki kez mama verildi ama.ben hala da zor da olsa emzirme minderi vs. İle hep emzirmeye calisiorum. Karnıma deye deye acıya acıya. O uyusuk ve sarkmış hali bazen çok sıkıo benj ama hala erken diorum hersey için .
Bazen uykularimi kaçıran pismanlik yaşatan ne biliomusun. Doğum günü biz ona ameliyat dielim..nst ye bağladılar sancı varmış ama hiç hissetmiorum. Hemşire şaşırmıştı hatta. Diorum ki ben ki aşılama vs. Yaşayan hani alttan muayene den korkmayan . . Her ay adet ağrısı ni müthiş çeken tanıyan biri olarak .çatır çatır yapardim mi acaba normal doğumü. İşin kötü tarafı . Sezeryandan sonra 2. Çocuk dà sezeryan oluomus. Şansımı kaybettim. Hep ukte kalacak içimde .

Tatlım benim mecburi sezeryan olduğuma eşim daha yeni inanıyor. Bana da normal olmadı diye söylendi. Ben de hastane hastane gezdirseydin diye kızdım. Iki doktor da sezeryan dedi. Direttim. Kontrollu 1ay durdum yine de olmadı. Sezeryan oldum ışte..

Daha önce de yazmıştım sana mı bilmiyorum. Sezeryan sonrası vajinal doğum yapan kişi az değil. Internette bunu araştır. Benim komşum yaptı ve hiç komplikasyon yaşamadı. Bunu destekleyen çok doktor var. Ararsan bulursun.

Benim kv de vardı hastaneden eve gönderdim eve geldiğim günü de ertesi gitti zaten. Gittiği gün eşim yanımda değildi yerimden kalkmak için ondan yardım istedim . Bana . Normal yapsaydın dà söyle rezil olmasaydın. . Dedi. O an beynimden vuruldum . Ha bşi dedim mi demedm haklıydı kadin . Her şeyi eşimden istemek ten ki şu an bile ev isleri konusunda vs. Catisiyoruz artık. .. Ayrı bi eziyet.. benim de ilkten şırınga ile iki kez mama verildi ama.ben hala da zor da olsa emzirme minderi vs. İle hep emzirmeye calisiorum. Karnıma deye deye acıya acıya. O uyusuk ve sarkmış hali bazen çok sıkıo benj ama hala erken diorum hersey için .
Bazen uykularimi kaçıran pismanlik yaşatan ne biliomusun. Doğum günü biz ona ameliyat dielim..nst ye bağladılar sancı varmış ama hiç hissetmiorum. Hemşire şaşırmıştı hatta. Diorum ki ben ki aşılama vs. Yaşayan hani alttan muayene den korkmayan . . Her ay adet ağrısı ni müthiş çeken tanıyan biri olarak .çatır çatır yapardim mi acaba normal doğumü. İşin kötü tarafı . Sezeryandan sonra 2. Çocuk dà sezeryan oluomus. Şansımı kaybettim. Hep ukte kalacak içimde .
Allah razı olsun benim eşim gerçekten çok düşünceli ve yardımcıdır, bazen kendiliğinden düşünemeyebilir ama ben birşey istedimmi yapar sağolsun. o konuda sıkıntı yaşamadım. ben artık daha rahatım emzirirken falan acımıyor. olan oldu artık yapacak birşey yok. sezeryan sonrası vajinal doğum imkansız birşey değil canım şansını kaybetmedin içinde ukte kalmaz inş. 2. gebeliğinde bu uygulamayı destekleyen normal doğum taraftarı bi dr bulursan o anki duruma göre bir sıkıntı yoksa yapılabiliyor. tabi ilk doğumun üzerinden biraz zaman geçip iyileşmesi lazım iyice. tam olarak ne kadar bilmiyorum ama.

hem normal doğum yapamadığıma çok üzüldüm. hem de sezeryan sonrası 1 haftada anca kendine gelmeye başlıyorsun. hareket etmen gerekmediği sürece yattığın yerde yada oturduğun yerde çok dayanılmaz bir ağrı falan yok hatta ilaçlarını düzenli alınca rahat ediyorsun ama hareket etmen gerekince canın yanıyor ve engelli gibi etrafa muhtaç oluyorsun.
herkeste aynı olacak diye birşey yok ama ben birisi elimden tutup kaldırmadan yattığım veya oturduğum yerden ne kalkabildim, ne bir yere yürüyebildim, ne ayaktaysam oturabildim. ilk 2-3 gün gün tuvalette otururken bile eşime tutunarak oturdum. çok affedersiniz işim bitince vücut temizliğimi dahi eşim yaptı. çamaşırımı o indirip o çekti. 3. günün sonuna doğru mu ne oturduktan sonra tuvaletten eşimi çıkarttım, işim bitince seslendim. 4.gün kendim yürüdüm. küvetim biraz yerden yüksek ayağımı kaldırıp adım atıpta girip banyo yapamadım eşim vücudumu silerek banyo yaptırdı.bebek ağlayınca eşim veya annem önce beni kaldırıp sonra bebeği kucağıma verdiler emzirdim geri verdim yerine koydular. altına yapınca onlar aldılar. öyle öyle yavaş yavaş iyileştim.
Canım yaa..çok şükür geçmiş herkeste farklı oluyor işte benim arkadaşım da sezeryan yaptı ertesi gün ayaktaydı..herşeyde bir hayır vardır öyle düşün..Allah bebeğini sana bağışlasın analı babalı büyütsün♡

Canım yaa..çok şükür geçmiş herkeste farklı oluyor işte benim arkadaşım da sezeryan yaptı ertesi gün ayaktaydı..herşeyde bir hayır vardır öyle düşün..Allah bebeğini sana bağışlasın analı babalı büyütsün♡
sağol canım. doğrudur ama tıbbi nedenlerle veya günün iyice geçmesi vs gibi nedenlerle bir nevi zorunluluk ortaya çıkmadıkça sırf normal doğum korkusu ile bu ertesi gün ayaktaydı şeklinde olan sezeryan doğum hikayelerine kimse kanmasın bence. öyle hafif atlatanlarda vardır muhakkak ama onlar azınlık, çoğunluk benimkine benzer atlatıyor. ha 1 hafta olunca tamamen değil ama bayağı bi kendine geliyorsun, bir şekilde geçiyor işte. mecbur kalınca da yapacak birşey yok, yavrularımızdan daha önemli değil. biz kaç aydır onları sağ salim kucağımza almak için uğraşıyoruz.
Üzüldüğüm şeylerden biri de vücut bütünlüğümün bozulmuş olması ama olan oldu artık...

evet şimdi 12 günlük oldu yavrum. çok daha iyiyim bebeğime kendim bakabiliyorum. Annem perşembe gitti, kızkardeşim geldi. Eşim Ankaraya gitti bugün kurs için. kızkardeşimle banyo yaptırdım bebeğime. kızkardeşim temizlik yaptı ufak tefek ben de kıpırdandım yanında.
Çok şükür geçici bir durum Can'ım hiç merak etme biz 23 günlüğüz ben korse bile takmaya başladım

Bugun bizde de başladı maalesef , Düne kadar en fazla beş dk da 3-4 geyirme yapardı , bugun hiç çıkaramadık resmen , uykusunda sürekli kıvranıp durdu :KK43: alttan çıkarttıysa uyuyor çıkartamaZsa vay halimize :KK43: benden önce davranmışsın , be yapmak Lazım acaba ?

Bizim hayatimiz masaj yapmakla geçiyor canım en iyisi masaj çünkü aşağıdan öyle çıkartabiliyor. Karnını saat yönünde birazda bastırarak çok hafif yapma ama ovala. Sonra ayaklarını kendine doğru çekti bilac kez. Sonra kucağına al sırtını sivazla hoplat biraz dolaşıp evde. Sonra masaj işlemi tekrar aynı gaz çıkana kadar böyle devam yani. Biz şimdi masaj seansimizi bitirdim ama daha tam çıkmadı bile

Bizim hayatimiz masaj yapmakla geçiyor canım en iyisi masaj çünkü aşağıdan öyle çıkartabiliyor. Karnını saat yönünde birazda bastırarak çok hafif yapma ama ovala. Sonra ayaklarını kendine doğru çekti bilac kez. Sonra kucağına al sırtını sivazla hoplat biraz dolaşıp evde. Sonra masaj işlemi tekrar aynı gaz çıkana kadar böyle devam yani. Biz şimdi masaj seansimizi bitirdim ama daha tam çıkmadı bile
Çok Sağol canım , bu gece yarım saate yakın masaj Yaptım çok rahatladı uyumaya devam etti

Kızlar hepinize meraba, ben de
temmuz annesi olacağım inşallah sizlerden doğurmayan azdır herhalde darısı bizlere artık. Normal doğumu çok istiyorum ama hala bebişim doğum kanalına girmemiş bu haftalarda olup da doğum kanalına sonradan giren oldu mu normal mi yaptı merak ediyorum bir de neler yapmam gerek bu süreci hızlandırmak için yardımcı olur musunuz lütfeen :KK16:
Benim de girmemisti son haftalarda hatta yüzü de göbeğime dönüktü, doktorum böyle giderse normal dogumun zor olacagini soylemisti( ustelik ben 38.haftada doktor degistirdim, basindan beri normal dogum istiyordum ve takibimi yapan doktor son haftalara kadar dogumu konusmayip en son sezaryen yanlisi konusunca doktorumu degistirdim ve normal dogumu destekleyen cok tatli bir doktor buldum) kanala girer mi girmez mi döner mi dönmez mi derken 39.haftanin 6.günu sancim geldi. Bu sürecte doktorum bana bol bol yürü, duşa gir, pilates topunda zipla dedi ve bebegimin yonune gore yan yat tavsiyesinde bulundu. Ben sadece pilates topunu yapmadim ama yurudum dusa girdim ve bence ise yaradi. Ama bunlari doktoruna da sorsan daha kisisel ve dogru bilgiler alabilirsin. Insallah cok rahat bir dogumun olur, sag salim bebegine kavusursun

Keşke öyle olsa tatlım.
Sen arkadaşının iyi anına denk gelmişsin ya da seni korkutmak istememiştir.
Ben de korkutmak istemem.
Korkacak bişey yok 1hafta sadece tuvalete kalkarsan.
Korkma zaten bebek yukarı kaçmasın:)

Hastanede ağrı kesiciler kuvvetliydi.
2.gün eve geldiğimde ben de ayaktaydim.
Hep kalkacağım sandım.
Sonraki gün yataktan kalkamadim,
çünkü sonda çıktıktan bir gün sonra idrar yolları yanıyor, ve asıl ağrılar başlıyor.
3 günden fazla ağlayarak çişimi yaptım.
Parolu gunde 4 defa içtim.
Ağrı kesicilerle ve tayt giyerek sandalye masadan tutunarak ayağa kalkabildim.
Tayti da karnim sallanmasin diye giyiyorum.
Yatinca rahattim ama 3 çocuk ne mümkün?
Yine de yatmaya çalıştım. 1hafta sonra ağlamadan kalkabildim.

Bi de bana canı sert derler.
Ben ilk kızımda doğum için gittiğimde sancim yok sandilar 3saat sürmeden doğum yaptım düşün.
Oglumda az suni sancı verdiler. Hiçbirşey değil bu sezeryanin yAnında.

Allahtan ilk 15gün kompostolarla bağırsak kabızlık sorunu yaşamadım. Ama 1haftadır susyzluktan herhalde bi de komposto yiyemedim. Kabız oldum makat çatlağı oldu. Her lohusalikta yaşadım. Kendime bi gün bakamasam acısı çabuk çıkıyor.

Doktor daha 1-2ay sürer bu ağrılar dedi. Eğilmedim iç dikisler patlamasin diye.
Yan yattım arada, rahim toparlansin diye.

Mandalinam07 Mandalinam07 dediği gibi en çok da vücut bütünlüğümün bozulmasi bana koyuyor.
Enerjimiz kaçak verecek ordan.
Yel değse üşütsek aciyacak dikisler.
Ameliyat fıtığı riski de var 1yıl koruyacağız. 6ay ağır egzersiz yok.
Ben bunu zor kabullendim.

Tabi ki kontrol altında korkmadan sakince merak etmeden bekle. Başına geleni çekersin canım ama sakin karşılarsan kolay olur herşey inşallah kolay kurtulursun. Optum

Canım ben seni çok derdediyorum inşallah kolay kurtul diye dua da ediyorum.
Ilk doğumu gençken herkes normal yaşasa keşke.
Şunu yazmayı unuttum.
Hastanede bile hemen ayağa kalkıyoruz.
Yürütüyorlar.
Ayaktayken bi süre idare de ediyoruz.

Yatiyoruz dediysem yatalak olmuyoruz.

Daha çabuk ve güzel iyileşmek için gereksiz yorulmak yerine yatıyoruz.
Sütümüz olsun diye yatıyoruz.

Oturuyoruz da.
Ayakta iken yavaş da olsa yürüyüp ufak işlerimizi hallediyoruz.
İş yataktan kalkabilmekte .
Oturduğun yerden kalkabilmekte.
O zaman çok acılı oluyor.

Normal doğum sonrası yan oturabiliyoruz bi hafta. Yoksa herşey daha kolay. Yardımsız kendin kalkabiliyosun.

Seni asla yanlış yönlendirmek istemem.

Back
X