• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar uykusuzluğa nasıl dayaniyosunuz benim vücudum iflas etmiş durumda gündüzleri bazen bebisle uyuyorum ama yetmiyim gece sürekli uyaniyorum onu da uyandiriyorum.ve dün gece başıma gelen şey bebisimin aciktigini anladım elini emiyodu kalktım alayım die sonrasını hatırlamıyorum bi uyandım elimde çarşaf bebek kafası gibi gogsume bastirmisim guleyim mi agliyim mi şaşırdım allahtan kuzum elimde değildi :KK43:

Ben yatarak emziriyorum.
Tedbirli olarak tabi.
Yan yatarsam onu da yan yatırıp arkasına yastık dayıyorum sırtüstü dönmesin diye.
Çünkü dönerse meme ağzından çıkıveriyor.

Sırtüstü yatarsam da onu karinustu yatırıyorum.
Biraz emince ikimiz de uyuyoruz.

Zorlama, iyilesmeden ağır kaldırma ve egzersiz, veya iç dikişler yeniyken tam iyileşmeden eğilme sonucu iç dikislerin açılması aralalarindan bağırsak, rahim veya karın zarının pörtlemesi canım. Bazen tekrar ameliyat gerekiyor.

İnternetten araştır istersen.
İnşallah bişey olmamıştır. Ben de iş yapıyorum az az ama hemen yatip masaj yapiyorum. Dizlerimi büküp yatıyorum
İnsallah canim. Daha dikkat edeyim ben. Peki nasil anlarizki oyle bisey olsa

İnsallah canim. Daha dikkat edeyim ben. Peki nasil anlarizki oyle bisey olsa

Emin değilim canım.
kaynanam safra kesesi ameliyatindan
2ay sonra iyileştim sanıp birşeyler itmiş. Içinde dikiş yerleri cız etmiş.
2seneyi geçti hala agriyor orası dediğine göre uzun süre yatinca geçiyormuş.
Ama kalkıp dolaninca yine ağrı..
Bildiğim en yakın örnek bu.

Bi de bi tanıdık tekrar ameliyat olmuştu yıllar sonra.
karın zarı karnabahar gibi buruşmuş sertleşmiş.

Ağrı ve şişkinlik belirti olabilir ama bizim en az 2 ya da 3 ay agriımiz ve ödem dolayisiyle dikislerde şişkinligimiz de olacağından ayırt etmemiz zor olacaktır.
Bu yüzden tedbirli davranıp sürekli dinlenmekte fayda var. Ben masaj da yapıyorum elime geldikçe uyuşukluk da geçsin diye..

Eslemak Eslemak tatlim 39+5te kanalda degildi 40+0da kendiliginden girdi ve dogumcnasladicsakin acele etme. O gununu biliyodur emin ol. Elbet dogacak. Senin yaoman gereken bebeginin sagligni surekli kontrol ettirmen bi engel yoksa bekle gelicek elbet. Icerde kalan olmamis bu zamana kdr :)
İyi ki yazmışım buraya rahatladim gerçekten endişelerim azaldı çok çok tesekkur ederim :)

Benim de girmemisti son haftalarda hatta yüzü de göbeğime dönüktü, doktorum böyle giderse normal dogumun zor olacagini soylemisti( ustelik ben 38.haftada doktor degistirdim, basindan beri normal dogum istiyordum ve takibimi yapan doktor son haftalara kadar dogumu konusmayip en son sezaryen yanlisi konusunca doktorumu degistirdim ve normal dogumu destekleyen cok tatli bir doktor buldum) kanala girer mi girmez mi döner mi dönmez mi derken 39.haftanin 6.günu sancim geldi. Bu sürecte doktorum bana bol bol yürü, duşa gir, pilates topunda zipla dedi ve bebegimin yonune gore yan yat tavsiyesinde bulundu. Ben sadece pilates topunu yapmadim ama yurudum dusa girdim ve bence ise yaradi. Ama bunlari doktoruna da sorsan daha kisisel ve dogru bilgiler alabilirsin. Insallah cok rahat bir dogumun olur, sag salim bebegine kavusursun
Canım dusa girme konusunda hergun mu girdin ve o yan yatma pozisyonunu anlamadım benimkide 2 haftadır yüzü belime dönük duruyor, yürüyüşümü evde yapıyorum canım dışarısı malum sıcak duşa da hergun giriyorum gerisini Rabbime bıraktım artık

Bugun 40+2 olduk, hala dogmadik galiba icerde cidden yolunda isler :) ama nedense ben kendimi son derece depresif hissediyorum.. Bebegim geciktikce -ki iki gun gecikme cok cok normal biliyorum, 10 gune kadar beklenebilir takipli olmak kosuluyla onu da biliyorum -etrafimdakilerin bebegimi tehlikeye atiyomusum gibi konusup beni sezeryan dusunmez misin demesi cok geriyor.. Yaklasimlari kirici degil, gayet nazik ve ben de ayni uslupla takipli oldugumu ve ikimiz de saglikli oldugu muddetce bekleyecegimi anlatiyorum. Herkesin agzinda ayni cumle: inat etme. Bunu duyunca deli oluyorum sadece.
Benim bedenim bu, sagligimizi tehlikeye atmadikca inat etme hakkim yok mu benim??
Ya da ben hic mi dusunmuyorum sanki kendi bebegimi, baskalari benden daha mi cok dusunuyor??
Ben bilmiyor muyum sanki olasi riskleri??

Hergun bebegimin hareketlerini sayiyorum.. Kendimce endiseleniyorum ve vucudumun her bir zerresinin agrimasina ragmen sabrediyorum. Bebegim icin en dogrusuna karar vermeye calisiyorum..

Yarin sabah tekrar kontrolum var. eger yumusama ya da acilma varsa suni sanci deneyecegiz. Yoksa cumaya kadar bekleyecegiz. Ondan sonrasini ise hic bilmiyorum..
Canım zaten bu insanların sözleri bizi sürekli endişelenmeye sürüklüyor sen tıka kulaklarını kimse kendine de bebeğine de zarar gelsin istemez herkes zaten çok biliyor uzaktan konuşmak çok kolay Rabbim bu kadar beklememizin mükafatını verir inşallah

Maşallah ona. Bende gobegini yaktirmaya cocuk cerrahina goturdugumde sormuştum sunneti . Cok istiyorum erken yaptirmak ablam oglunda cok rahat etti .ama prof cocuk cerrrahi bir yasindan once onermiyoruz dedi açıklamasını tibbi olarak yapti ama beni tatmin etmedi. Su kirkimiz ciksin yine gundeme getircem bu konuyu. Bence iyi yapmissin. Urologmu yapicak cerrah mi. Bizim suan gaz ve kaka sorunumuz var
Urolog yapicak canim insallah ama goaum kapali emanet ederim o hastanenin dr.larina. dogumumuda orda yaptim cok memnun kaldim. Skntisi varsa ustune bunu yaptirma ama en kisa surede hallet bence.y..disinda bazi ulkelerde musluman olmayan dr.lar bile dogar dogmaz saglik acisindan diye sunnet derisini aliyolar.

İyi ki yazmışım buraya rahatladim gerçekten endişelerim azaldı çok çok tesekkur ederim :)
Tatlim ayni endiseleri bende yasadim 42.hafta gelir zorla alinir dedim ama olmadi. 42.hafta gelse dahi kendi gelebilir bak burda oyle arkadaslar var. Baktin gelmedi suni sanciyla baslatirsin ama dr.unla fitil seklinde olan icin konus mutlaka unutma. Biraz uzun suruo ama canin cok yanmiyo birden yuklenmiyo serim gibi ve sadece rahmini acip yumusatiyo yavas yavas.

Tatlim ayni endiseleri bende yasadim 42.hafta gelir zorla alinir dedim ama olmadi. 42.hafta gelse dahi kendi gelebilir bak burda oyle arkadaslar var. Baktin gelmedi suni sanciyla baslatirsin ama dr.unla fitil seklinde olan icin konus mutlaka unutma. Biraz uzun suruo ama canin cok yanmiyo birden yuklenmiyo serim gibi ve sadece rahmini acip yumusatiyo yavas yavas.
Suni sancı mı fitil şeklinde tamam canım hemen şimdi hatırlatma yapıyorum balık hafızalıyım da biraz :)

zeyzey3428 zeyzey3428 benim bebeğimin göbeğinde de ufak tefek kanama oldu düşmeden önce de. düştükten sonra da şimdi geçti. dr göbek düşmeden yıkamayın dedi. silme banyosu yaptırdık. 7. gün düştü. 8. gün yıkadık dr 8. gün baktı delik içinde kalan iki üç parça kalıntıyı aldı. gümüş nitrat sürdü çubuk gibi birşeyle. kimyasal olarak yakar bu dedi. ondan 1-2 gün sonrada oldu ufak bi kanama geçti sonra. çok takmadım ben.
Bizimki yaklcak bsy yok dedi sizinti vardi ama 10 gun surunce insan tedrgn oluyo ck skur gcti ya

Canım ben seni çok derdediyorum inşallah kolay kurtul diye dua da ediyorum.
Ilk doğumu gençken herkes normal yaşasa keşke.
Şunu yazmayı unuttum.
Hastanede bile hemen ayağa kalkıyoruz.
Yürütüyorlar.
Ayaktayken bi süre idare de ediyoruz.

Yatiyoruz dediysem yatalak olmuyoruz.

Daha çabuk ve güzel iyileşmek için gereksiz yorulmak yerine yatıyoruz.
Sütümüz olsun diye yatıyoruz.

Oturuyoruz da.
Ayakta iken yavaş da olsa yürüyüp ufak işlerimizi hallediyoruz.
İş yataktan kalkabilmekte .
Oturduğun yerden kalkabilmekte.
O zaman çok acılı oluyor.

Normal doğum sonrası yan oturabiliyoruz bi hafta. Yoksa herşey daha kolay. Yardımsız kendin kalkabiliyosun.

Seni asla yanlış yönlendirmek istemem.
Çok sağol Allah razı olsun..şimdi doktordan geldim yarına gün verdi sezeryan için..bebek kanala girmemiş beklemek tehlikeli olabilirmiş başının çevresi büyükmüş hayırlısı olsun hakkımızda

Son düzenleme:
Back
X