• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar idrarınızdan kan gelen var mı
Benim doğumdan beri geliyordu bir haftadır yoktu ama bugün yine kan geldi
Açık renk geliyor
Çişimi tutamıyorum zannediyorum ben ama

Bugun 3 kez denedik olmadı , bi emzirme hemşiresi bulsam, ot gibi memleket hiçbirşey yok!! kendi kendimize öğreneceğiz inşaallah 1. Ay'ı dolmadan öğreniriz umarım :) sorma canım bizdede aynı şey geçerli havalar çok sıcak birde sürekli terliyoruz biz fora gezmeyelim de kimler gezsin :)))
Canım yanında kalan biri varsa yardım etsin memeni tutsun bebeğin kafasını tutsun masaj yapsın
Bugün bi tık daha başarılı olduk biz :)
Akşam bile sütümü sağıp vermedik direk emzirdim
Kızım iki mememdende emdi şükür
Ama sabah annem yardım etti memeyi dayadık kızıma öyle öyle alıştı :))

Herkese çok teşekkür ederim..Allah razı olsun..ancak yazabildim çok şükür iyiyiz bebek te ben de..ama çok ağrım var hele yürümek işkence.. sütüm de hiç yok mama verdik..sizin ne zaman geldi sütünüz ya emmezse diye korkuyorum:KK43:

Canımbenim gozunaydin hayırlı olsun.
Bebeğine kavuştun çok şükür.
Bebeğini göğsünde tut onu kokla sütün daha çabuk gelir inşallah.
Ne derlerse desinler onun yeri ilk günler senin göğsün.
Bırak emzik niyetine kuru memeni emsin, emsin ki sütün gelsin.
Ben öyle yaptım 4.gün hafif Sariligi vardı ama ilerlemeden geçti çok şükür.
Bol sulu şeyler komposto falan tuket.
Öpüyorum sizi

Tam anlamiyorum neden boyle oluyor bugun tekrar oldu

Aglarken tikanior

Geçmiş olsun canım bebim de bebeğim geçen gün uykuya dalarken sinirle emiyordu, sanırım süt de yoğun geldi birden sesi kesildi morardi eşime verdim başladım ziplamaya bağırmaya. Ters çevir salla diye diye ağladım. Çok kötü oldum. Karnımi falan unuttum. Ben de böyle durumlarda bişey yapamıyorum. Başkalarının çocuklarına yaptım ama kendiminkilerde donup kalıyorum ya da kriz geçiriyorum böyle..

Ağlarken sırtüstü yatırma canım bi de aglatmamaya çalış. Yok cigeri gelişir bilmemne inanma. Emzik niyetine ver memeyi kendini güvende ve değerli hissetsin. Kucağında tut gezdir bi kaç gün sakinlessin. Kucağa alışma diye bişey yok ilk 3ayda. Geçmiş olsun tekrar canımbenim çok uzulmussunsur

Canım yanında kalan biri varsa yardım etsin memeni tutsun bebeğin kafasını tutsun masaj yapsın
Bugün bi tık daha başarılı olduk biz :)
Akşam bile sütümü sağıp vermedik direk emzirdim
Kızım iki mememdende emdi şükür
Ama sabah annem yardım etti memeyi dayadık kızıma öyle öyle alıştı :))

Tebrik ederim canım Gözünaydin

Kızlar idrarınızdan kan gelen var mı
Benim doğumdan beri geliyordu bir haftadır yoktu ama bugün yine kan geldi
Açık renk geliyor
Çişimi tutamıyorum zannediyorum ben ama

Sondadan diyeceğim ama kan vajinadan idrarla geliyor olabilir mi?
Bence doktora sormalısın canım bende olmadı sanırım

Sondadan diyeceğim ama kan vajinadan idrarla geliyor olabilir mi?
Bence doktora sormalısın canım bende olmadı sanırım
Yarın gideceğim doktora cAnım
Dediğin gibi idrarla vajinadan geliyor
Bi an idrarımı tutamıyorum zannediyorum
İç çamaşırıma bi bakıyorum kan gelmiş

Bizim de aklimiz kaliyo ya iste :)) zor :) bebisle ciktik 2 kere yuruyuse :)

Bidaha da herhalde 2. Cocuk icin bi araya geliriz artik :KK70:

Bnm igneleri unutmam mumkun mu artik burdaki dr esime felc olur hayatini kaybedebilir vs vs korkuttu esim unutmuyor her aksam igneyle dikilyor basima

Evlat icin katlaniyomussun da o karnindayken, ama boyle de cok zor oluyor gerci bu da evlat icin, bana bisey olursa kim bakacak yavruma

Ferrum bana da verdi de onu unutuyorum ya ac karnina ya
Doğumdan sonra kan sulandırıcı hala kullanıyomusun canım.. Bana 1 haftalık uazdılar kullandım.. Daha ne kadar kullanıcakmışsın.. Birde ayaklarında şişlik var mı..

Hadi bakalım hoş geldin sütüm gelecek mi bebeğim emecek mi günlerine :):):):) hepsi zamanla olur canım rahat ol. Hepimiz ilk günlerde aynı şeyleri yazdık buraya emmiyor sütüm yok azıcık geliyor vs vs. Benim doğru düzgün 4. Günden sonra gelmeye başladı. Duş alınca. Onun faydası oluyor. Süt doğru düzgün gelene kadar emzirmeye alıştırmaya çalış canım. Göğüs ucun yoksa uç çıkartıcı al mutlaka. Onunla çekince ucuna azıcık da süt geliyordu öyle ağzına veriyordum memeyi. Bir kol altında bir göbek üstünden zorlaya zorlaya tutturduk memeyi. İnşallah daha çabuk alışır senin bebişin. Ağrılarını çok düşünmemeye çalış iyiyim diyerek telkin et kendini. Ağrıyacak ama geçecek. Bebeğine kavuştun en büyük mutluluk işte :) Allah onu size hayırlı evlat sizleri de ona hayırlı anne baba eylesin inşallah.
Amin çok sağol canım..uzanınca çok yok ama yürüyünce çok kötü senin de öyle miydi?

Göğüs ucum var emiyor ama gelmeyince sinirleniyor bırakıyor inşallah gelir

Faydası oldu mu peki sütüne? Faydası varsa alayım ben de. Ayy benim hemşireler çok gıcıktı. Yani bebek hemşireleri iyiydi ama benle ilgilenenler çok sinirdi. Benim hala az az devam ediyor kanama. Kontrole ne zaman gidiyorsun?
Fa... Book ta aayfası var oraya gir numune istw yolluyolar.bugün bwn istedim..sadecw 5 tl kargo veriyomuşuz..

Gecmis olsun tatlm:KK200:
En kisa surede toparlan insaallah
Benim sutum 3 gunden sonra geldi canim endise etme gelir:KK200:
Emzirme konusunda hiiic pes etme surekli ugras cnm 10-15gunde anca duzene giriyor emzirme isleri
Bebeginde emme refleksi var ama emmeyi bilmiyor o nedenle ona sen ogreteceksin sen zorlayacaksin kafasindan ittire ittire emzireceksin cnm
Bebegin gobegi senin gobegine degecek
Bebegin burnu ve cenesi de memene degecek
Bebegin kafasini geri cekmesine izin vermeyeceksin
Silikonsuz emziriyorsan orta parmak ve isaret parmaginla meme ucu ve cevresini tutabildigin kadar tutup bebisin agzina sokusturcaksin:) sonra elini cekmeyeceksin
Yaninda birileri de memeni sıkip sikıp birakirsa iyi olur
Canımm çok teşekkürler♡ uğraşıyorum ama dikişler çok ağrıyor :( ikinci gün daha iyi oluyor demi azalıyor ağrılar?

seker000 seker000 seni merak ediyordum canım gözün aydın. Doktorun dediği gibi mi çıktı kilosu boyu baş çevresi. Bebeğine kavuştun bunu düşün en güzel süt yapan şey bebeğini koklamakmış cnm. Bir de hurma ve incir de bol süt yapıyormuş. Kuzenim lactamilin kuşburnu çayının da sütünü arttırdığını söylemişti.
Teşekkürler canım kilosu aynı dediği gibiydi..darısı başına inşallahh sen de sağlıkla kavuş bebeğine..

geçmiş olsun canım, gözün aydın kavuştun ne güzel yavruna.Allah hayırlı evlat etsin inş. ben ilk 36-40 saat falan mama destekli emzirdim sonra yavaş yavaş kolostrumdan normal süte geçiş başladı. en fazla 3. güne gelir inş. mamayı çay kaşığı ile falan ver biberon vermemeye çalış ilk etapta. bir de ben arada meme verirken yandan mamayı veriyordum kaşıkla. hem memeyi çeksin hem de hepten memeden soğumasın diye. bir de hastanenin yenidoğan servisinden yenidoğan için beslenme sondası aldım iki ucunu kestim bi ucunu biberondaki mamanın içine attım, bi ucunu da bebek memede iken ağzının köşesine sıkıştırdım. biraz da böyle verdim ama çekince mama çok geliyo böyle ağzından taştı. çoğunlukla kenardan kıyıdan birşey sokmaya çalışmadan sadece emzirdim, mamayı da kaşıkla verdim. eve geldiğim ilk gece meme ucum çok acıyınca sağıp verdim iki kere biberonla. bir kere de mamayı biberonla verdi eşim o kadar.
Amin canım çok sağol..dediğini denicem. .yürüyünce ağrım çok oluyor seninde öyle miydi 2.gün azaldı mıo_O

Bunu düşünmek yok! Bebek getirecek sütü. Zaten şimdi kolostrum denen damlası altın değerinde başka bir süt geliyor. Çay kaşığı içse ona yeter. Bebeğin ilk aşısı gibi onu bütün hastalıklardan koruyacak. Onu görmeyi de bekleme. Bebek emsin. Biz hiç göremedik. Bebeğin şekerine baktılar, emmiş dediler.
Sağol canımm inşallahh♡

Canımbenim gozunaydin hayırlı olsun.
Bebeğine kavuştun çok şükür.
Bebeğini göğsünde tut onu kokla sütün daha çabuk gelir inşallah.
Ne derlerse desinler onun yeri ilk günler senin göğsün.
Bırak emzik niyetine kuru memeni emsin, emsin ki sütün gelsin.
Ben öyle yaptım 4.gün hafif Sariligi vardı ama ilerlemeden geçti çok şükür.
Bol sulu şeyler komposto falan tuket.
Öpüyorum sizi
Teşekkürler canımm..öyle yapıyorum ayıramıyorum yanımdan..2.gün yürümek daha kolay oluyo demi çok ağrıyo karnım az önce hapşırdım ölüyodum ağrıdan :(

Amin canım çok sağol..dediğini denicem. .yürüyünce ağrım çok oluyor seninde öyle miydi 2.gün azaldı mıo_O
evet canım zaten hareket ederken sıkıntılı idi ama geçti gitti şükür.günden güne azalacak, özellikle 3. günden sonra biraz daha rahat etmeye başlayacaksın.
dr ilaç yazdı ise ağrı kesicini hafife alma düzenli al, ben antibiyotiği düzenli aldım ama minoset pek etki etmez diye ağrı kesici düzenli içmedim. sonra baktım bazen bayağı iyi oluyorum sonra ertesi gün daha iyi olması gerekirken biraz ağrım oluyor. Allah Allah niye böyle derken dikkat edince ağrı kesici alınca bayağı işe yaradığını farkettim. ağrı kesiciyi iç bi yarım saate yakın bekle mümkünse ondan sonra hareket et çok daha rahat ediyorsun. dr bana 8 saatte 1 yazmıştı, işe yaradığını farkedince 6 saatte 1 bile içtim valla.
yerinden kalkarken, otururken, yatağa girerken, tuvalette vs eşine tutun hep. seni ellerinden yukarı doğru (öne doğru değil dikey yönde yukarı doğru) çeksin karın kaslarına binecek ağırlığın çoğunu o taşımış olsun daha az acır. yürürken ona tutun boynuna ver ağırlığını böyle dans eder gibi yavaş yavaş yürüyün evin içinde, acıyor diye yürümeyi ihmal etme ne kadar çok hareket o kadar hızlı iyileşme.
Bir de yatağımız yumuşak ve yerden yüksek diye 9 gün falan salondaki 3 lü koltukları açıp orda yattık bebeğimle ben bi koltukta, eşim diğerinde. koltuklar sert ve alçak olduğu için yatıp kalkmak daha kolay geldi.
sakın acın ağrın geçse bile orayı zorlama eğilip yerden birşey alma, ağır vs kaldırma uzun bir süre. bebeğini kucağına versinler hep. bebeğin altını dahi ben bikaç gündür alıyorum daha. ağrım geçti ama mümkün olduğunca az zorlamak istedim.
Seni şu an o kadar iyi anlıyorum ki inş en kısa sürede iyileşirsin canım.

Teşekkürler canımm..öyle yapıyorum ayıramıyorum yanımdan..2.gün yürümek daha kolay oluyo demi çok ağrıyo karnım az önce hapşırdım ölüyodum ağrıdan :KK43:
henüz hastanedesin canım demi. hemşirelerden ağrı kesici iste, kalçadan yapıyorlar bayağı rahatlatıyor. taburcu olurken de dr ilaç yazar zaten.

Canımm çok teşekkürler♡ uğraşıyorum ama dikişler çok ağrıyor :KK43: ikinci gün daha iyi oluyor demi azalıyor ağrılar?
Hastanedeyken bol bol ağrı kesici iste. 3. Gün çok daha iyi olacak. Ben 7. Gün sanki hiç bir şey olmamış gibi hissediyordum. Doktor acımasa bile karnını zorlama demişti. Şınav hareketini yapmayacaksın. Kalkarken ya birisi kaldıracak yada yan dönüp dirsek ve kollarından destek alıp kalkacaksın.

Back
X