- 22 Haziran 2014
- 117
- 168
- 33
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #44.101
Kızlar yaa dua edin nolur sancım gelsin de normal doğurabileyim sağlıcakla. Yarın muayenem var. 40+2 oluyoruz doktor suni verebilir ya da sezeyan diyebilir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Insallah sancin gelir bebegin kendi baslatir dogumunu, dualarim seninle. Senin ve bebeginin hakkinizda en sagliklisi olsun, kavusun guzellikle dilerimKızlar yaa dua edin nolur sancım gelsin de normal doğurabileyim sağlıcakla. Yarın muayenem var. 40+2 oluyoruz doktor suni verebilir ya da sezeyan diyebilir.
Cok benzer seyleri yasiyorum ve her gecen gün yeni bişey keşfediyorum. Bende eziyet ediyirdum zorla vermeye çalışıyordum ama biseyi dikkaten kacirmisim. Gogusler sismeden 2 saat gecmeden vermeye calismak boşa eziyetmis. Doktor 2 saatte bur emzir emmedigi zaman eldiven taktigin serçe parmağını agzina sok kenardan siringa ile mamayi ver. Bu sekilde biberona alismadan emme refleksini gelistirir dedi. Meme ucuna benzeyen en güsel yer serce parmagi. Buraz karışık oldu ama unarim anlatabilmusimdurArkadaşlar 2 saat süren bir emzirme savaşı verdik yine. Sütler kendi kendine akarken verdim ağzına ona rağmen çığlığı bastı. Bir türlü almak istemedi. Her şeyi deniyorum. Hareketler şunlar: meme ağzının içinde ama ağzını kapatmıyor, başını deli gibi sağa sola sallıyor, annem kucağıma verirken ağlamaya başlıyor, bir şekilde tutturduk diyelim bu defa da söylene söylene emiyor, kısa bir süre sonra tekrar bir çığlık ve ağlama... Ben de inat ettim ama sonra bebeğe eziyet ediyormuşum gibi geldi. Çok üzüldüm ve mama verdim. Mamayı içince de uyudu tabiki.
Sizce yanlış mı yapıyorum? Zorlamasam mı? Mama ve sağılmış sütü biberonla verdiğim için mi memeden tatmin olmuyor sizce? Vermeyeyim, emzireyim diyorum bu defa da yukarıdaki durum oluyor, sonunda yine susması için mama veriyorum. Ben ne yapacağım ya gerçekten bilmez oldum. Düzenli aralıklarla bu problemi yaşıyoruz
Tiny Love düşünüyorum çok övülüyo çünkü cnmNe marka almayi düşünüyorsun Canim. Benimde ayni seyle basim dertte.
Bence gazı var canım benim ki de gazı varken açsa bile ağzına alamiyo memeyi agliyo kendini paralıyoArkadaşlar 2 saat süren bir emzirme savaşı verdik yine. Sütler kendi kendine akarken verdim ağzına ona rağmen çığlığı bastı. Bir türlü almak istemedi. Her şeyi deniyorum. Hareketler şunlar: meme ağzının içinde ama ağzını kapatmıyor, başını deli gibi sağa sola sallıyor, annem kucağıma verirken ağlamaya başlıyor, bir şekilde tutturduk diyelim bu defa da söylene söylene emiyor, kısa bir süre sonra tekrar bir çığlık ve ağlama... Ben de inat ettim ama sonra bebeğe eziyet ediyormuşum gibi geldi. Çok üzüldüm ve mama verdim. Mamayı içince de uyudu tabiki.
Sizce yanlış mı yapıyorum? Zorlamasam mı? Mama ve sağılmış sütü biberonla verdiğim için mi memeden tatmin olmuyor sizce? Vermeyeyim, emzireyim diyorum bu defa da yukarıdaki durum oluyor, sonunda yine susması için mama veriyorum. Ben ne yapacağım ya gerçekten bilmez oldum. Düzenli aralıklarla bu problemi yaşıyoruz
Reflü yatagini bende bugün kullanamaya başladım kafasını yana yatiriyorum cnmKızlar reflü yatağında sırt üstü yatırabiliyor muyuz?
benim kızımda da oluyor arada. hafif kuru kalıntı çıkardım bugün hatta. bizimki de 7. gün düşmüştü.Kızlar bebeğim in göbeği 4 .gün düşmüştü. Bugun 2 haftalik oldu Ama içinde siyah bir şey var ve hafif kanıyor bazen ama kuru kuru kan .böyle bir durum yaşamanın varmı?
ben gözümün önünde iken yatıryorum kafası yana dönüyor kendi sağa ve ya sola. vücudu sırt üstü oluyorKızlar reflü yatağında sırt üstü yatırabiliyor muyuz?
silerek de mi yaptırmıyorsunuz banyo. göbeğe değmeden nemli bezlerle silmiştik biz. bayağı rahatlatıyor.Artık ekşi ekşi kokuyor yavrum![]()
K vitamini eksikliği oluyormuş, sanırım iğne yapıyorlar.en iyisi doktora götürmenKızlar bebeğim in göbeği 4 .gün düşmüştü. Bugun 2 haftalik oldu Ama içinde siyah bir şey var ve hafif kanıyor bazen ama kuru kuru kan .böyle bir durum yaşamanın varmı?
Hiç mi banyo yaptırmadın.Ben ikisini de ikinci gün yaptırdım.ilkinde hic bi sorun yaşamadık şükür.ikinci de göbek bağımız enfeksiyon kaptı ama orayı tutturulan maşa ile alakaliymış.iyileşene kadar yaptırmadik, iyileştikten sonra yaptırınca kuzumun derisi (ölü deri) soyuldu resmen.Bi sorun yoksa yaptır bence.Artık ekşi ekşi kokuyor yavrum![]()
Geçmiş olsun.belli saatlerde mi yapıyor bunu yoksa her zaman mi almak istemiyor.benim kızım kolik miş akşamları yaşıyoruz aynı şeyi.insan başına gelmeden bazı şeyleri anlamaz ama,Ben olsam meme vermeyi bırakmazdım.ısrarla alsın diye elimden geleni yapardımArkadaşlar 2 saat süren bir emzirme savaşı verdik yine. Sütler kendi kendine akarken verdim ağzına ona rağmen çığlığı bastı. Bir türlü almak istemedi. Her şeyi deniyorum. Hareketler şunlar: meme ağzının içinde ama ağzını kapatmıyor, başını deli gibi sağa sola sallıyor, annem kucağıma verirken ağlamaya başlıyor, bir şekilde tutturduk diyelim bu defa da söylene söylene emiyor, kısa bir süre sonra tekrar bir çığlık ve ağlama... Ben de inat ettim ama sonra bebeğe eziyet ediyormuşum gibi geldi. Çok üzüldüm ve mama verdim. Mamayı içince de uyudu tabiki.
Sizce yanlış mı yapıyorum? Zorlamasam mı? Mama ve sağılmış sütü biberonla verdiğim için mi memeden tatmin olmuyor sizce? Vermeyeyim, emzireyim diyorum bu defa da yukarıdaki durum oluyor, sonunda yine susması için mama veriyorum. Ben ne yapacağım ya gerçekten bilmez oldum. Düzenli aralıklarla bu problemi yaşıyoruz
Ben hic bise anlamadımCok benzer seyleri yasiyorum ve her gecen gün yeni bişey keşfediyorum. Bende eziyet ediyirdum zorla vermeye çalışıyordum ama biseyi dikkaten kacirmisim. Gogusler sismeden 2 saat gecmeden vermeye calismak boşa eziyetmis. Doktor 2 saatte bur emzir emmedigi zaman eldiven taktigin serçe parmağını agzina sok kenardan siringa ile mamayi ver. Bu sekilde biberona alismadan emme refleksini gelistirir dedi. Meme ucuna benzeyen en güsel yer serce parmagi. Buraz karışık oldu ama unarim anlatabilmusimdur
canım bence biraz daha uğraş onun iyiliği için. tomrisin emzirme notlarında anlatıyordu mama ve biberondan memeye döndürmeyi bi daha bak istersen. normalde emmiyor mu idi. senin süt miktarı ile uğraştığını biliyordum da emmediği dikkatimden kaçmış olabilir. normalde emmiyorsa biberonu istiyordur muhtemelen. ama emiyorsa ve böyle ise gazı veya başka bi sıkıntısı vardır. altı kirli olabilir mesela.Arkadaşlar 2 saat süren bir emzirme savaşı verdik yine. Sütler kendi kendine akarken verdim ağzına ona rağmen çığlığı bastı. Bir türlü almak istemedi. Her şeyi deniyorum. Hareketler şunlar: meme ağzının içinde ama ağzını kapatmıyor, başını deli gibi sağa sola sallıyor, annem kucağıma verirken ağlamaya başlıyor, bir şekilde tutturduk diyelim bu defa da söylene söylene emiyor, kısa bir süre sonra tekrar bir çığlık ve ağlama... Ben de inat ettim ama sonra bebeğe eziyet ediyormuşum gibi geldi. Çok üzüldüm ve mama verdim. Mamayı içince de uyudu tabiki.
Sizce yanlış mı yapıyorum? Zorlamasam mı? Mama ve sağılmış sütü biberonla verdiğim için mi memeden tatmin olmuyor sizce? Vermeyeyim, emzireyim diyorum bu defa da yukarıdaki durum oluyor, sonunda yine susması için mama veriyorum. Ben ne yapacağım ya gerçekten bilmez oldum. Düzenli aralıklarla bu problemi yaşıyoruz
Kızz bana da diyeydin duvarlarà vuraydin başımı yerde surukleyeydin saclarimdan. Keyfi sezeryan oldum ya ben .. 1 ay oldu ki dahà sürecek gibi su koca acılı göbeğimle kısıtlı yaşamaya devam ! Neyse şükür bu günüme. .. Gerçi nasip de bu varmış galiba basiretim bağlanmış gibiydi çevrem de yapma etme dien çoktu da hepsini düşman bellemistim. Bana normal yap acı çekmemi istiolar dieBebek bakmak zor yorgunluktan Can'ım
Ben de bekar arkadaşlarıma sakın sakın asla keyfi sezaryen olmayın hiç iyi değil diyorum
Ben de 80 olmuştum eski kilom 56. Şimdi 76 nasıl 66 oldun ya banà da bi akıl ver süt olsun die yedim yedim80 olmuştu en son kilom. Şimdi 66yım. 56 eski kilom. Aslında bu halimle de çok tombik değilim ama göbek bölgem hoşuma gitmiyor:):):) bir de kıyafet sorunu var tabi.
Eve geldik canım karın ağrısıyla süt savaşları başladı..
Doktorun mu kullan dedi iğneyi canım.. Benimki niye kullandırmadı bem birde homozigot mutasyonum
Çok güzel bilgiler teşekkür ederim. Normalde emme sorunu hiç yok. Doğduğu günden beri kuvvetli bir şekilde emiyor. Memeyi de rahatlamak, uykuya dalmak için çok seviyor.,sabahları sorunsuz emiyor. Ama 7-8 günde bir böyle emmeme krizleri oluyor. Dediğin gibi bugün yarım saat memede uğraş verdik ve ardından çok kuvvetli gaz çıkardı. Zaten karnı şişti, gazı olduğunu anlamıştım. Sonra altını değiştirdik. Hem çiş hem kaka vardı. Tamam rahatladı dedim, yine emmedi. Sonra biraz mama verdim ve ardından bir 10 dk sorunsuz emdi. Bende şöyle düşündüm; çok aç olduğu için emince yeteri kadar gitmedi, tatmin olmadı ve ağladı. Mama biraz açlığını bastırınca emdi. Mantıklımı sence? Aynen senin anlattığın gibi şeyler yapıyor. Öğlen de yaptı. O zaman meme bariz boştu ben de ona bağladım. Ama akşam çok doluydu. Artık acısından ben duramıyordum. Yine aynı şeyi yapınca memeden mi soğudu dedim. Banyo olayını deneyeceğimcanım bence biraz daha uğraş onun iyiliği için. tomrisin emzirme notlarında anlatıyordu mama ve biberondan memeye döndürmeyi bi daha bak istersen. normalde emmiyor mu idi. senin süt miktarı ile uğraştığını biliyordum da emmediği dikkatimden kaçmış olabilir. normalde emmiyorsa biberonu istiyordur muhtemelen. ama emiyorsa ve böyle ise gazı veya başka bi sıkıntısı vardır. altı kirli olabilir mesela.
benim kızım altı kirli iken direk emmesi bozluyor, ağzının içindeki memeyi bırakıp kafayı geri çekip çekip meme arıyor sanki bulamıyormuş gibi vs. bazen sebepsiz bi krizlere giriyor emiyor emiyor tekar aranıyor memeyi alıp bırakıyor aranıyor yine memede rahatlamıyor bir türlü (süt var elimle sıkıyorum geliyor hemen, emerkende ağzını köşesinden sızıyor kafayı geri çekünce memeden ve ağzından damlıyor sütler. normalde de az önce emse bile ne işlem yaparsam yapayım en son memede noktalayarak rahatlamayı seviyor) altını alıyorum tekrar emziriyorum emiyor bir türlü rahatlamıyor hala aranıyor. gaz çıkarmaya çalışıyorum bazen çıkıyor bazen çıkmıyor çıksa bile tekrar emmek istiyor. bazen uykusu gelince ve dalamayınca böyle krizlere giriyor. son çare bi banyo yaptırıp rahatlamışken memeyi dayıyorum emiyor ve memede sızıyor. bugün böyle tüm gün memede idik en son banyo sonrası emip sızdı.
ilk başlarda onun ve senin sakin zamanlarınızla başla bence. istersen bi banyo ile sakinleştirip ver memeyi. bir de böyle biberona alışan emme sorunu olan bebeklerde uykulu iken veya uykudan yeni uyanmış sakin iken vermeyi tavsiye ediyorlar. almaya başladıkça günün geri kalan zamanlarında da vermeye başlarsın.
Akşam yapıyor canm ama her gün değil. Nasıl anladınız kolik olduğunu?K vitamini eksikliği oluyormuş, sanırım iğne yapıyorlar.en iyisi doktora götürmen
Hiç mi banyo yaptırmadın.Ben ikisini de ikinci gün yaptırdım.ilkinde hic bi sorun yaşamadık şükür.ikinci de göbek bağımız enfeksiyon kaptı ama orayı tutturulan maşa ile alakaliymış.iyileşene kadar yaptırmadik, iyileştikten sonra yaptırınca kuzumun derisi (ölü deri) soyuldu resmen.Bi sorun yoksa yaptır bence.
Geçmiş olsun.belli saatlerde mi yapıyor bunu yoksa her zaman mi almak istemiyor.benim kızım kolik miş akşamları yaşıyoruz aynı şeyi.insan başına gelmeden bazı şeyleri anlamaz ama,Ben olsam meme vermeyi bırakmazdım.ısrarla alsın diye elimden geleni yapardım
Ben hic bise anlamadım
Benimde bebişimin göbeğinde kan geliyor hafif şekilde tatlımKızlar bebeğim in göbeği 4 .gün düşmüştü. Bugun 2 haftalik oldu Ama içinde siyah bir şey var ve hafif kanıyor bazen ama kuru kuru kan .böyle bir durum yaşamanın varmı?
Canım mesela sana şu anki durumu anlatayım. Doktorun önerisiyle 3 saatte bir besliyoruz ve gece uayndırmıyoruz. 11:30'da 3 saat doluyor. Ama akşam 6'dan beri uzun bir uyku uyumadı. 2 saat ben zorladım emsin diye. Ağlamaktan yorgun düştü. Mama verince uyudu ama rahat bir uyku değil, 15 dk da bir uyanıyor 3-4 dk emip uyuyor. 20 dk sonra uyandırdığımda emecek gücü olmayacak. Benim göğüslerim aşırı dolu. Şimdi soru şu; uyandırıp emzirmek için zorlayayım mı yoksa sağıp mama ile verip dinlenmesi için bırakayım mı?canım bence biraz daha uğraş onun iyiliği için. tomrisin emzirme notlarında anlatıyordu mama ve biberondan memeye döndürmeyi bi daha bak istersen. normalde emmiyor mu idi. senin süt miktarı ile uğraştığını biliyordum da emmediği dikkatimden kaçmış olabilir. normalde emmiyorsa biberonu istiyordur muhtemelen. ama emiyorsa ve böyle ise gazı veya başka bi sıkıntısı vardır. altı kirli olabilir mesela.
benim kızım altı kirli iken direk emmesi bozluyor, ağzının içindeki memeyi bırakıp kafayı geri çekip çekip meme arıyor sanki bulamıyormuş gibi vs. bazen sebepsiz bi krizlere giriyor emiyor emiyor tekar aranıyor memeyi alıp bırakıyor aranıyor yine memede rahatlamıyor bir türlü (süt var elimle sıkıyorum geliyor hemen, emerkende ağzını köşesinden sızıyor kafayı geri çekünce memeden ve ağzından damlıyor sütler. normalde de az önce emse bile ne işlem yaparsam yapayım en son memede noktalayarak rahatlamayı seviyor) altını alıyorum tekrar emziriyorum emiyor bir türlü rahatlamıyor hala aranıyor. gaz çıkarmaya çalışıyorum bazen çıkıyor bazen çıkmıyor çıksa bile tekrar emmek istiyor. bazen uykusu gelince ve dalamayınca böyle krizlere giriyor. son çare bi banyo yaptırıp rahatlamışken memeyi dayıyorum emiyor ve memede sızıyor. bugün böyle tüm gün memede idik en son banyo sonrası emip sızdı.
ilk başlarda onun ve senin sakin zamanlarınızla başla bence. istersen bi banyo ile sakinleştirip ver memeyi. bir de böyle biberona alışan emme sorunu olan bebeklerde uykulu iken veya uykudan yeni uyanmış sakin iken vermeyi tavsiye ediyorlar. almaya başladıkça günün geri kalan zamanlarında da vermeye başlarsın.