- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #44.121

Bir de emdikten sonra kustu mu hiç? Öyle olunca da memeyi reddedebiliyormuş bebekler.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
15 güne kadar normal Can'ımBenim 12.gün hala göbek düşmedi![]()
Süt olsun diye şekerli tatlı şeyler yedirmeye çalışıyorlar. Benim içim almadı pek. Hamilelikte çok yediğimden mi bilmiyorum. Hamileyken günde bir ekmek yiyordum nerdeyse. Şimdi onu da canım istemiyor. Sadece biraz kahvaltıda. Onun dışında normal yiyorum. Süt için özellikle yaptığım tek şey her gün yaklaşık 4lt su içmek. Onun dışında pek bir şey yapmıyorum. Birkaç hurma yiyorum. Çok su içmemin kilo vermeme faydası olmuştur belki. Ödemler de çabuk gitti. Tatlı ve hamur işi çok yeme. Süte faydası yok. Bol bol su iç. Su demek süt demek :)Ben de 80 olmuştum eski kilom 56. Şimdi 76 nasıl 66 oldun ya banà da bi akıl ver süt olsun die yedim yedim![]()
Doktora gittim bugün canım olabilir dedi bol sıvı tüket dedi banaTatlım kaç gün oldu? Benim 26. Günüm kesildi sayılır.
Dediğini 13.gün yaşadım.
Islaklikla uyandım.
Altima kaçırıyorum sandım bi baktım ki ped dolmuş taşmış. Damla damla gelirdi. çamaşır pijama çarşaf kan.
Aile hekimi hemiresini aradım. Devam ederse öğleden sonra doktora git dedi.
Devam etmedi ama öğlen 12de yine birden geldi ama az.
Eğer saatte bir dolu ped değiştiriyorsan önemli. Pedini kaç saatte değiştirdiğin ve ne dolulukla degisiyorsun bu önemli.
İlk günler olabilir ama yogunsa yine de rahim antoni durumu olmasın takip et canım.
Dene tatlım vazgeçme o kadar güzel bişey ki emzirmekAnnem bakmayı tercih ediyor canım , maalesef yardım edenim yokSenin adına çok sevindim , darısı Başıma inşaallah , olmazsa bu hafta sonu eşimle deneyeceğiz ...
Sen benden önce doğurdun :) wKızz bana da diyeydin duvarlarà vuraydin başımı yerde surukleyeydin saclarimdan. Keyfi sezeryan oldum ya ben .. 1 ay oldu ki dahà sürecek gibi su koca acılı göbeğimle kısıtlı yaşamaya devam ! Neyse şükür bu günüme. .. Gerçi nasip de bu varmış galiba basiretim bağlanmış gibiydi çevrem de yapma etme dien çoktu da hepsini düşman bellemistim. Bana normal yap acı çekmemi istiolar die
Senle yarışacaktık hatırlıyor musun boyumuz kilomuz aynıydı :)Ben de 80 olmuştum eski kilom 56. Şimdi 76 nasıl 66 oldun ya banà da bi akıl ver süt olsun die yedim yedim![]()
K vitamini eksikliği oluyormuş, sanırım iğne yapıyorlar.en iyisi doktora götürmen
Hiç mi banyo yaptırmadın.Ben ikisini de ikinci gün yaptırdım.ilkinde hic bi sorun yaşamadık şükür.ikinci de göbek bağımız enfeksiyon kaptı ama orayı tutturulan maşa ile alakaliymış.iyileşene kadar yaptırmadik, iyileştikten sonra yaptırınca kuzumun derisi (ölü deri) soyuldu resmen.Bi sorun yoksa yaptır bence.
Geçmiş olsun.belli saatlerde mi yapıyor bunu yoksa her zaman mi almak istemiyor.benim kızım kolik miş akşamları yaşıyoruz aynı şeyi.insan başına gelmeden bazı şeyleri anlamaz ama,Ben olsam meme vermeyi bırakmazdım.ısrarla alsın diye elimden geleni yapardım
Ben hic bise anlamadım
Evet canım dediğin gibi gazı vardı. Ama çıkarınca da emmedi. Kustuğu da oldu ama biberondan sonra da kustu, onu hala çok seviyor :)9ay canım bebeğin gazı vardır büyük ihtimal. Gaz ya da tuvalet problemi oldu mu bizimki de aynısını yapıyor. Meme ağzında ama sağa sola kafayı sallayıp duruyor. Emmiyor.
Bir de emdikten sonra kustu mu hiç? Öyle olunca da memeyi reddedebiliyormuş bebekler.
çok sevindim canım ya. yavaş yavaş onu da kessen iyi olur direk memenin akış hızına alışıp doyacağı kadarını çekmeyi öğrenmesi lazım zamanla. ama onu da kendini de yıpratma yeni alışmışken yavaş yavaş alıştr iyice. gerekirse biraz kucağında sakinleştir, ya da başka biri babası mesela sakinlşetirp sana versin tekrar. ya da bi sıkıntısı vars gaz çiş bi gazını çıkar, altını al kirli ise. tekrar ver memeyi. ben en son çare bi banyo yaptırıp sonra veriyorum banyo sonrası çok rahatlıyor direk emmek istiyor genelde bebekler. bi şekilde bi sağ bi sol çevirip çevirip veriyorum memeleri gün içinde.Kızlar artık emzirmeyi başardımm çok mutluyum yanlız arada doymuyor huysuzlaşıyor bırakıyor memeyi çığlığı basıyor uykuda bastırıyor
Sağıp veriyorum sütümü
Sorun olmaz değil mi
Sıkıntı yaşamam yine
a canım şimdi gördüm bezini yandan kontrol et, kirli ise değiştir biraz ayılır öyle ver, değilse öylece kucağına al uykulu iken bi vermeyi dene memeyi bence. almazsa sağıp ver. yani ben olsam öyle yapardımCanım mesela sana şu anki durumu anlatayım. Doktorun önerisiyle 3 saatte bir besliyoruz ve gece uayndırmıyoruz. 11:30'da 3 saat doluyor. Ama akşam 6'dan beri uzun bir uyku uyumadı. 2 saat ben zorladım emsin diye. Ağlamaktan yorgun düştü. Mama verince uyudu ama rahat bir uyku değil, 15 dk da bir uyanıyor 3-4 dk emip uyuyor. 20 dk sonra uyandırdığımda emecek gücü olmayacak. Benim göğüslerim aşırı dolu. Şimdi soru şu; uyandırıp emzirmek için zorlayayım mı yoksa sağıp mama ile verip dinlenmesi için bırakayım mı?
evet çok açsa bebekler iyice sinirlenip almayabiliyormuş. ya açlık sinyallerini iyi okuyup iyice acıkıp ağlamaya başlamadan emzirmek en iyisi, ya da baktın iyice kızgın almıyor memeyi. biraz açlığını bastırıp vermek gerekebiliyormuş.Çok güzel bilgiler teşekkür ederim. Normalde emme sorunu hiç yok. Doğduğu günden beri kuvvetli bir şekilde emiyor. Memeyi de rahatlamak, uykuya dalmak için çok seviyor.,sabahları sorunsuz emiyor. Ama 7-8 günde bir böyle emmeme krizleri oluyor. Dediğin gibi bugün yarım saat memede uğraş verdik ve ardından çok kuvvetli gaz çıkardı. Zaten karnı şişti, gazı olduğunu anlamıştım. Sonra altını değiştirdik. Hem çiş hem kaka vardı. Tamam rahatladı dedim, yine emmedi. Sonra biraz mama verdim ve ardından bir 10 dk sorunsuz emdi. Bende şöyle düşündüm; çok aç olduğu için emince yeteri kadar gitmedi, tatmin olmadı ve ağladı. Mama biraz açlığını bastırınca emdi. Mantıklımı sence? Aynen senin anlattığın gibi şeyler yapıyor. Öğlen de yaptı. O zaman meme bariz boştu ben de ona bağladım. Ama akşam çok doluydu. Artık acısından ben duramıyordum. Yine aynı şeyi yapınca memeden mi soğudu dedim. Banyo olayını deneyeceğim
Canım bezini değiştirdim, ona bile uyanmadı garibim. Öyle olunca sağıp verdim, bitiremedi. Kıyamam ona. En azından anne sütü içti mama yerine. Şimdi uyur inşallah rahat rahat. Sabah yine emzirmeye devam.a canım şimdi gördüm bezini yandan kontrol et, kirli ise değiştir biraz ayılır öyle ver, değilse öylece kucağına al uykulu iken bi vermeyi dene memeyi bence. almazsa sağıp ver. yani ben olsam öyle yapardım
He ay o sen miydin. Kız de bakem napdin. Kız ben normal doğum yapmış olsaydım spor da yapardım bisikletime de binerdim. .Şimdi yürüyemiom ki bile evin içinde . Gitmez kilolarSenle yarışacaktık hatırlıyor musun boyumuz kilomuz aynıydı :)
kıyamam ya bitkin düşmüş demekki iyice. olsun sabah emzirirsin. bi daha 2 saat cebelleşmek yerine baktın işler sarpa sarıyor bi banyoya sok hemen.Canım bezini değiştirdim, ona bile uyanmadı garibim. Öyle olunca sağıp verdim, bitiremedi. Kıyamam ona. En azından anne sütü içti mama yerine. Şimdi uyur inşallah rahat rahat. Sabah yine emzirmeye devam.
Bendé su içmeye özen gösteriyorum. Çok açık iştahım ekmeği azalttim artık. Çok bisküvi çikolata vs. Yedim Artik azaltarak bırakcam valla kıskandım seni .Süt olsun diye şekerli tatlı şeyler yedirmeye çalışıyorlar. Benim içim almadı pek. Hamilelikte çok yediğimden mi bilmiyorum. Hamileyken günde bir ekmek yiyordum nerdeyse. Şimdi onu da canım istemiyor. Sadece biraz kahvaltıda. Onun dışında normal yiyorum. Süt için özellikle yaptığım tek şey her gün yaklaşık 4lt su içmek. Onun dışında pek bir şey yapmıyorum. Birkaç hurma yiyorum. Çok su içmemin kilo vermeme faydası olmuştur belki. Ödemler de çabuk gitti. Tatlı ve hamur işi çok yeme. Süte faydası yok. Bol bol su iç. Su demek süt demek :)
bir de birşey sorcam bebeğin emiyorsa normalde niye sağıyorsun sütünü, ekstradan vakum uygulayıp süt üretimi artsın diye mi?Canım bezini değiştirdim, ona bile uyanmadı garibim. Öyle olunca sağıp verdim, bitiremedi. Kıyamam ona. En azından anne sütü içti mama yerine. Şimdi uyur inşallah rahat rahat. Sabah yine emzirmeye devam.
Bendensin Can'ım yemek yemeye fırsat bulamıyorum ben de. Kahvaltı saatim ikindiyi buluyor. Bir de iftarda eşlik ediyorum evdekilere o kadar. Çook su içiyorum bilmem kaç litre çok hurma yiyorum saymıyorım. Günde bir fincan emziren anne çayı. 79a kadar çıkmıştım 69u gördüm şükürSüt olsun diye şekerli tatlı şeyler yedirmeye çalışıyorlar. Benim içim almadı pek. Hamilelikte çok yediğimden mi bilmiyorum. Hamileyken günde bir ekmek yiyordum nerdeyse. Şimdi onu da canım istemiyor. Sadece biraz kahvaltıda. Onun dışında normal yiyorum. Süt için özellikle yaptığım tek şey her gün yaklaşık 4lt su içmek. Onun dışında pek bir şey yapmıyorum. Birkaç hurma yiyorum. Çok su içmemin kilo vermeme faydası olmuştur belki. Ödemler de çabuk gitti. Tatlı ve hamur işi çok yeme. Süte faydası yok. Bol bol su iç. Su demek süt demek :)