- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
- 313
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #44.281

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar Benim sorunsuz emen kızım her geçen gün daha fazla emme problemi çıkarmaya başladı. Memeyi reddedilir. Açlığını gidereceği yer olarak görmüyor memeyi. Biberonun verdiği ani tokluk hissine, hızlı süt akışına alıştı. Doktor 1 ayda alışmaz dedi ama öyle değil. Sandığımızdan çok daha akıllılar. İkisini kesinlikle ayırt ediyor. Git gide biberona kayıyor ve memeyi bırakıyor. Ben Tomris'in emzirme kampına girdim. Bugün çok zordu. Çok ağladık ikimiz deben aç kaldı diye ağladım, o memeler dolu olmasına rağmen içmemek için ağladı. Ama öğleden sonra memeyi kabul etmeye başladı. Sonra yapışık gezdik. Ve anladım ki ben sağarken ve mama verirken hiç emzirmemişim. Eskiden 3 saatte dolan meme şu an 2 saatte doluyor. Ve sadece 1 günde. Başarılı olur muyuz, bebeğe yeter mi bilmiyorum ama size gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki biberon alan bebek er yada geç onu tercih ediyor. Biberon veren arkadaşlarım nolur en kısa sürede bırakın. Lütfen bize dua edin. Kızım da ben de çok yorulduk. Çabalarımıza değsin, şu mamayı bırakalım. Sütüm yetsin
PembeLokum 4 saat cok iyi dayanmissin ben 2 saat sonra pes edip uyudu zannedip yatagina birakiyorum sonuc husran. Dedigin seyi annem yapti en son acidi halime. Aldi kucagina evirdi cevirdi oynatti oyaladi yarim saat sonra kizim bu agzini aciyo diye getirdi yine
![]()
oğluşumun kakasını yapmasından başka bi korkum yok aslında bakalım en azından bi hafta daha bekleyeyim sizce normal doğumu başlatmak için ne yapmam gerekBekle tabi canım
Bebiş ne zaman geleceğini bilir
Minoset verdi..bana da arveles iyi geliyor normalde ama emzirince olur mu kiCanım doktorun hangi Ağrı kesiciyi verdi ben dolarex i günde 1 adet atarak evin içinde top koşturmaya başlamıştım
Hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah..biliyorum çok zor ben hâlâ zorlanıyorum ama mutlaka bol bol yürü ve nescafe içHaziran annelerinin kaderiymiş heralde normal isteyip sezeryan olmak. Zormuş ağrılıymış ama çok şükür oğluma kavuştum. Şimdi sizi daha iyi anlıyorum ağrı sızı ve süt muhabbetlerinizi
40+0 ı bir gün bile geçirmek istemezdim ben ama doktoruma da güvenirdimkızlar sanırım bir tek bn kaldım bebeğini kucağına almayan![]()
gerçi daha dün doldu 40. haftamız bugün 40+1 olduk doktorum biraz daha bekleyelim dedi ama bn ne yapacağımı bilemiyorum acaba bebeğimi bekleterek riske mi atıyorum gerçi herşey çok ii çok şükür suyum hareketleri nst falan gayet güzel normalde de ultrasonda 3 4 gün geriden gelirdi bebeğim siz olsanız ne yapardınız bekler miydiniz![]()
Kaç cc içmesi bebeğin kilosuna göre mi ayarlanıyor var mı sizde Bi tabloKaç haftalık canım , bizde 90 Cc ye çıktık , çok hızlı büyüyorlar benim sütüm onun büyümesiyle orantılı akmıyor , 2 saate bir sağmaya başladım artık
Evet tam anlamıyla bu yöntem. Biz siringanin ucunu veriyoruz boru olmadığı icin.Kuzu_mm anlattığı finger feeding olarak geçiyor. nette videolar var aratınca. serçe parmağı yumuşak kısım bebeğin damağına tırnaklı kısım diline bakacak şekilde verip, yandan mama ile beslemek emme refleksi gelişsin diye. ne kadar faydalı bilemedim. sanki bunu direk memede yapmak daha mantıklı geldi bana (lactation aid diye aratınca bir sürü video var) . yine de sorun yaşayıp çözüm için her türlü alternatife açık olanlar için bu da bi denenebilir.
Bantı çıkarıp mı duş aldın canımCanım ben günde 4 tane minoset, 2 tane de majezik içtim. Hastanede bir gece kaldım. Eve gelip güzelce yıkandım. Benim bir gün bile sürmedi dikiş ağrım açıkçası. İkinci günü korsemi taktım ve hergün süt sağıp beş kat inip çıkıp sütümü götürdüm hastaneye.
Minoset sezeryan ağrısına biraz komik olmuş bence ... En kötü parol veriyorlar ...Minoset verdi..bana da arveles iyi geliyor normalde ama emzirince olur mu ki
Yok canım tablo , ben ilk 30 Cc mama ile başladım 1. Haftanın sonunda 40 Cc ydik , sonra anne sütü de gelince çişli bez sayısında Artış çok oldu , birde 50 Cc veriyordum 15 dk sonra aranıyordu 55 çıkardım derken derken 80-90 arası içiyoruz şu an anne sütü ile beraber, sadece mama verirsem 70 Cc yetiyorKaç cc içmesi bebeğin kilosuna göre mi ayarlanıyor var mı sizde Bi tablo
canım bugün 4. günün demi senin. nasıl oldun bi parça daha iyisindir inş. bana bantı evde çıkar falan demedi, bant su geçirmez banyo yapabilirsin dedi sadece, ama ben yapmadım vücudum silindi. 1 hafta sonra kontrole çağırmıştı kontrolde dr kendi çıkardı bantı Fito krem yazdı .1 hafta sabah akşam bunu kullan, sonra contractubexe geçebilirsin dediKızlar sezaryen dikişini pansuman yaparken sadece baticon mu sürdünüz merhem de sürdünüz mü?bana hametan merhem yazmış ama sözetmedi önce onu mu süriyim
Bunu ne kadar süre iciyor bizim beslenme süreniz çok uzuyor bazen 40 içip bırakıyor sonra en fazla 20 daha bununla nasıl doyuyor anlamıyorum ben böyle beslenme gormedimYok canım tablo , ben ilk 30 Cc mama ile başladım 1. Haftanın sonunda 40 Cc ydik , sonra anne sütü de gelince çişli bez sayısında Artış çok oldu , birde 50 Cc veriyordum 15 dk sonra aranıyordu 55 çıkardım derken derken 80-90 arası içiyoruz şu an anne sütü ile beraber, sadece mama verirsem 70 Cc yetiyor
Bizimde 19 gün oldu.. Emme hala sorun ağlıyor.Yok canım emmiyor maalesef 15. Günümüz , bugun pek zorlamadım gaz Sancısı çoktu , hafta sonu inşaallah bu konu üstünde yoğunlaşacağız:)
bazen benimki de böyle oluyor. son 2-3 gündür öyle mesela. memelerimin uçları yara falan değil ama emilmekten sızlıyor artık. yine de vermeye devam tabi. büyüme atağı yaptıkları dönemde herhaldeDun tam 4 saat emdi halen daha emmek istiyordu bu kdr cok nasil emer bazen hayret ediorum sadece arada gaz cikariyoruz o kdr emiyo emiyp sonra bi guzel kusuyo diyorum fazla.geldi herhalde artik durur, yok durmuyor devam ediyor![]()
Benimki de surekli agliyor emzirdikce susuyor. Her saatDun tam 4 saat emdi halen daha emmek istiyordu bu kdr cok nasil emer bazen hayret ediorum sadece arada gaz cikariyoruz o kdr emiyo emiyp sonra bi guzel kusuyo diyorum fazla.geldi herhalde artik durur, yok durmuyor devam ediyor![]()
kesinlikle katılıyorum canım. hem meme hem biberon alıpta devam eden bebekler var ama sayısı az. çoğunluk içinde anne sütü bile olsa zamanla biberona kayıyor. çünkü biberonun yapısı farklı onu emmekle meme emmek aynı şekilde değil, ne kadar anne memesine yakın yapılırsa yapılsın. inş canım yılma kampa devam et. senin üstün çıplak onun üstü çıplak göğsünde tut, emme iç güdüleri tetiklenir inş. tomris hanım genelde 2-3 günde sonuç alındığını söylüyor. en zoru ilk gün pes etme canım. sakinleştir sakinleştir al koynuna. gerekirse suya sok arada rahatlasın. iyi haberlerini bekliyorumKızlar Benim sorunsuz emen kızım her geçen gün daha fazla emme problemi çıkarmaya başladı. Memeyi reddedilir. Açlığını gidereceği yer olarak görmüyor memeyi. Biberonun verdiği ani tokluk hissine, hızlı süt akışına alıştı. Doktor 1 ayda alışmaz dedi ama öyle değil. Sandığımızdan çok daha akıllılar. İkisini kesinlikle ayırt ediyor. Git gide biberona kayıyor ve memeyi bırakıyor. Ben Tomris'in emzirme kampına girdim. Bugün çok zordu. Çok ağladık ikimiz deben aç kaldı diye ağladım, o memeler dolu olmasına rağmen içmemek için ağladı. Ama öğleden sonra memeyi kabul etmeye başladı. Sonra yapışık gezdik. Ve anladım ki ben sağarken ve mama verirken hiç emzirmemişim. Eskiden 3 saatte dolan meme şu an 2 saatte doluyor. Ve sadece 1 günde. Başarılı olur muyuz, bebeğe yeter mi bilmiyorum ama size gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki biberon alan bebek er yada geç onu tercih ediyor. Biberon veren arkadaşlarım nolur en kısa sürede bırakın. Lütfen bize dua edin. Kızım da ben de çok yorulduk. Çabalarımıza değsin, şu mamayı bırakalım. Sütüm yetsin