Kizlar merhaba, 28 haziran da epidural normal dogumla oglumu kucagima aldim :) 40+3'te hala acilmam ve sancim yoktu. Sadece yumusama vardi ancak ebe muayenede suni sanciyla normal dogurabilecegime kanaat getirince dogumu baslattik.
Suyum da azaldiginicin artik riskli olacakti beklemek.
4 cm acilana kadar 3 saat sanci cektim, doktorum ondan oncesinde epidural vermedi, 4 cm olunca tamam dedi ve epidural sonrasinda 1 saatte 4 cm daha acildim. 8 cm olunca ebe suyumu patlatti ve yarim saat icinde doguma alindim. 3kg ve 49cm dunyay geldi oglum.
Dogumda epizyo yapildi 3-4 tane dikisim var. ne bakimi oyle zor ne de asiri bir agrisi var. epizyodan korkan arkadaslar nolur hic korkmasinlar.
Bugun ilk kontrolumuz vardi, oglum dogumdan sonra verdigi 100gr geri almis sukur. Dogumdan hemen sonra memeyi aldi ancak sutum dogumdan 1 gun sonra geldi. O arada israrla emdi oglum, saatlerce emdi. Simdi ikimiz de rahatiz. Yarim saat emdikten sonra doyuyor diye dusunuyorum cunku 2.5-3 saat deliksiz uyuyor. Sonra kalkip bez, meme, gaz, uyku siralamasina devam etmeye calisiyoruz.
Ben altini silmiyorum artik, ilik suyla hemen yikayip kurulayip oyle bagliyorum.
Bayram sonrasinda da sunnet icin randevumuzu alacagiz. Kirkimiz olana kadar butun eziyetli isleri bitircez ve buyumemize bakicaz insallah :)
Bayramda disari cikarmayi dusunuyorum bebegimi ben, hem anneannesine hem babannesine el opmeye cikarcam.
Cok uzun ve detayli yazdim ki diger topiklerden arkadaslar okurlar diye. Biliyorum ki bizim topikte bu surecler coktan atlatildi :)
Herkese sevgiler bebisiyle saglikli gunler :)