• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
@superselma @vorones Mandalinam07 Mandalinam07 kızlar emzirme kampında 2. gün emme sorunu ortadan kalktı çok şükür. Yarın da tartılmaya gidiyoruz bakalım kilo almış mıyız.
emy0364 emy0364 canım haftasonu geldi. Eşinle yapın. Sütün 1-2 günde artacak görürsün

pegasus2304 pegasus2304 sağıp biberonla verme hatasını ben de yaptım canım ve biberona kaymaya başladı. Emsin istiyorsan memeden başka şey vermeyeceksin
çok sevindim ya, bir anne daha mutlu bir bebek daha memede inş :)) kilo alımı için bi 2 gün daha şans ver bence, hem sütün bi artsın hem o iyice çekmeye başlasın

Kizlar merhaba, 28 haziran da epidural normal dogumla oglumu kucagima aldim :) 40+3'te hala acilmam ve sancim yoktu. Sadece yumusama vardi ancak ebe muayenede suni sanciyla normal dogurabilecegime kanaat getirince dogumu baslattik.
Suyum da azaldiginicin artik riskli olacakti beklemek.
4 cm acilana kadar 3 saat sanci cektim, doktorum ondan oncesinde epidural vermedi, 4 cm olunca tamam dedi ve epidural sonrasinda 1 saatte 4 cm daha acildim. 8 cm olunca ebe suyumu patlatti ve yarim saat icinde doguma alindim. 3kg ve 49cm dunyay geldi oglum.
Dogumda epizyo yapildi 3-4 tane dikisim var. ne bakimi oyle zor ne de asiri bir agrisi var. epizyodan korkan arkadaslar nolur hic korkmasinlar.
Bugun ilk kontrolumuz vardi, oglum dogumdan sonra verdigi 100gr geri almis sukur. Dogumdan hemen sonra memeyi aldi ancak sutum dogumdan 1 gun sonra geldi. O arada israrla emdi oglum, saatlerce emdi. Simdi ikimiz de rahatiz. Yarim saat emdikten sonra doyuyor diye dusunuyorum cunku 2.5-3 saat deliksiz uyuyor. Sonra kalkip bez, meme, gaz, uyku siralamasina devam etmeye calisiyoruz.
Ben altini silmiyorum artik, ilik suyla hemen yikayip kurulayip oyle bagliyorum.
Bayram sonrasinda da sunnet icin randevumuzu alacagiz. Kirkimiz olana kadar butun eziyetli isleri bitircez ve buyumemize bakicaz insallah :)
Bayramda disari cikarmayi dusunuyorum bebegimi ben, hem anneannesine hem babannesine el opmeye cikarcam.
Cok uzun ve detayli yazdim ki diger topiklerden arkadaslar okurlar diye. Biliyorum ki bizim topikte bu surecler coktan atlatildi :)
Herkese sevgiler bebisiyle saglikli gunler :)

@GlnU bizim bebisler gazlı benimki de öyle kıpkırmızı oluyo zorluyor baya bi avı çekiyor resmen ben altını açıp silmeye baslayinca uyariliyo sanırım fışkırma şeklinde kakasini yapiyo :(

Kizlar merhaba, 28 haziran da epidural normal dogumla oglumu kucagima aldim :) 40+3'te hala acilmam ve sancim yoktu. Sadece yumusama vardi ancak ebe muayenede suni sanciyla normal dogurabilecegime kanaat getirince dogumu baslattik.
Suyum da azaldiginicin artik riskli olacakti beklemek.
4 cm acilana kadar 3 saat sanci cektim, doktorum ondan oncesinde epidural vermedi, 4 cm olunca tamam dedi ve epidural sonrasinda 1 saatte 4 cm daha acildim. 8 cm olunca ebe suyumu patlatti ve yarim saat icinde doguma alindim. 3kg ve 49cm dunyay geldi oglum.
Dogumda epizyo yapildi 3-4 tane dikisim var. ne bakimi oyle zor ne de asiri bir agrisi var. epizyodan korkan arkadaslar nolur hic korkmasinlar.
Bugun ilk kontrolumuz vardi, oglum dogumdan sonra verdigi 100gr geri almis sukur. Dogumdan hemen sonra memeyi aldi ancak sutum dogumdan 1 gun sonra geldi. O arada israrla emdi oglum, saatlerce emdi. Simdi ikimiz de rahatiz. Yarim saat emdikten sonra doyuyor diye dusunuyorum cunku 2.5-3 saat deliksiz uyuyor. Sonra kalkip bez, meme, gaz, uyku siralamasina devam etmeye calisiyoruz.
Ben altini silmiyorum artik, ilik suyla hemen yikayip kurulayip oyle bagliyorum.
Bayram sonrasinda da sunnet icin randevumuzu alacagiz. Kirkimiz olana kadar butun eziyetli isleri bitircez ve buyumemize bakicaz insallah :)
Bayramda disari cikarmayi dusunuyorum bebegimi ben, hem anneannesine hem babannesine el opmeye cikarcam.
Cok uzun ve detayli yazdim ki diger topiklerden arkadaslar okurlar diye. Biliyorum ki bizim topikte bu surecler coktan atlatildi :)
Herkese sevgiler bebisiyle saglikli gunler :)

Canim cok sevindim saglikla huzurla buyut insallah bebegini. Yanlis hatirlamiyosam hamilelikte kasinma sorunun vardi seninde dimi ama bak dogumun neguzel kolay olmus Allah cektigin sıkıntılara mükafat vermis sanki

@GlnU bizim bebisler gazlı benimki de öyle kıpkırmızı oluyo zorluyor baya bi avı çekiyor resmen ben altını açıp silmeye baslayinca uyariliyo sanırım fışkırma şeklinde kakasini yapiyo :KK43:
Aynisi bozdede oluyo bazen sırf oyuzden altiniacip bekliyorum ama cok zor bisey yaa. Bugun hic derin uyumadi desem olcak tam uyuyo 2dk sonra sanciyla uyaniyo. Her emdiktwn sonra gazını cıkarabiliyomusunuz siz ben cıkaramıyorum yaa sinir oluyorum cocuk memede uyuyo gaz cikarcaz diye uyaniyo sersemliyo yavrum @GlnU

canım pompa yaparken biraz ara verip tekrar yapınca yine geliyor süt.
Çok Sağol canım tomrisin emzirme notlarını alttaki Yorumları tamamını okumuştum hamileyken , zaten oradan gaza geldim emZirme konusunda , Tomris hanım yazdıkça hayal ettim kızımı hep mememde ilk gece soymadan göğsümde yatırdım , odamız özel odaydı ama klima yoktu öyle olunca 2 gün öncesinden doktorumuzdan Doğu cephe olan Odayı istedim aşırı sıcak oluyor çünkü o hastane, çocuk doktorumuz göğsümde görünce bir daha yapma beşiğinde uyusun herkes yerini bilsin gibilerinden laflar etti annemde şimdi onu Öne sürüp duruyor.tek zevkimiz göğsümde uyuması :))) tomrisin notlarını bir daha okuyayım :) Dediğin gibi bugun evde dinlemdirerek sağdım 45 Cc çıktı ama 2 saatimi Aldı , ben 1 saat sağıyorum bebeğim yarım dakikada bitiriyor onu , dolma sarmaya benzettim ben bu işi :) birde artık mememi sağarken mememle ilgilenmiyorum kitap okuyorum bu sabahtan beri :)

Kendi ofisim...mali müşavirim ben..izin yok yani.
Bakacak kimsemde yok zaten çocuğuma...:KK43:(
Canım benimde kendi ofisim , benim hamilelik yatarak geçti 7 ay hiç uğramadım ofise , bir sekreter ve babam durdu , pek iş gelmedi ama Dükkan kirasını sekreterin Maaşını çıkaracak kadar iş geldi , evde oyalandım bende böylelikle ... Eski müşterilerim hep aradılar durumumu izah ettim alırsam sıkıntıya düşebilirsiniz 1 sene sonra görüşelim dedim , lıhusalıktan dolayı şimdi de gidemiyorum para kazandırmıyor ama kapatmayı da gözüm yemedi 5 yıllık emek , bebeğim 2 aylık olduktan sonra arka kısımda Bölme yapacağım yarım günde olsa gelip gideceğiz inşaallah , annemde ofise gelecek müşteri geldiğinde o duracak BAŞINDA , hepsi bir arada yürümüyor maalesef , yinede ben parasız kalmadım Allah'a şükür , bebeğim kısmetiyle geldi , bazı müşterilerim sen doğum yapacaksın para Lazım olur diye işini bitirir bitirmek yolladılar paralarını, ÇOĞU zaman piyasadan para toplamAk zor oluyor biliyorsundur , bebeğinin sana en çok ihtiyacı olduğu dönemde yalnız Bırakma , gerekirse dükkanına götür orada ilgilen

• Beğen
Reactions: 9ay
Insallah alisir canim memeye. Bana da hep ac birak bebegi mecbur kali emer dediler cok ac biraktim yavrumu, memenin basinda ugrastik durduk nerdeysr yarim saat hatta cocugun basini memeye bastirdi annemler falan ama hic ise yaramadi. Yavrum aglaya aglaya ac uyudu yine de almadi. Cok agladim ben de bebegim beni istemiyor plastikleri istiyor diye. Umarim sende de ise yarar, bebek biraz sakinlestikten sonra denemek daha mantikli geldi bana. Bir sefer deneyip birakma her beslenmede yap bakalim sonuc ne olacak. 1 aydan sonra meme kabul eden bebekler duydum cevremde sen de umutsuz olma. zor islermis bunlar hic boyle olacagini dusunmemistim, dogimdan sonra hemen sutum gelecek bebek de sapur supur emecek sanmistim, yani bizim ailedeki bayanlarin hep oyle olmustu :)) neyse basa geln cekilir artik sagliklari yerinde olsun da biz de elimizden geleni yapalim emzirmek icin
Aç bırakmayı bende doğru bulmuyorum canım , zaten Zayıf doğmuş ilk gün biberonu bile almadı , ben ameliyattan 2 saat geç çıktım , 2 saat boyunca hep aranmış ağlamış kuzucuğum... Senin yöntemi denedim az önce , uyandı sapdığım sütü verdim 45 Cc hala arabmaya devam etti sordu biraz sonra yine uykuya daldı 5 dk falan , mememde tuttum o süre boyunca , sonra tekrar emdi sinirlendi ittirdi memeyi çok zorlamadım 30 Cc kadar mamasını verdim , 1 saat uyanık kaldı , tekrar denedim vermeyi ağzında tuttu emmedi ... Dediğin gibi inşaallah emecek kuzucuklarımız benimde biraz daha sabretmem Lazım :)

Aynisi bozdede oluyo bazen sırf oyuzden altiniacip bekliyorum ama cok zor bisey yaa. Bugun hic derin uyumadi desem olcak tam uyuyo 2dk sonra sanciyla uyaniyo. Her emdiktwn sonra gazını cıkarabiliyomusunuz siz ben cıkaramıyorum yaa sinir oluyorum cocuk memede uyuyo gaz cikarcaz diye uyaniyo sersemliyo yavrum @GlnU
Maalesef cikaramiyorum gazını masaj falan yapıyorum ama fayda etmiyor çoğu zaman altını açınca dediğim gibi oluyor uykusundan bile ağlar şekilde ses çıkarıp suratıni burusturuyo uyaniyo :(

Canim cok sevindim saglikla huzurla buyut insallah bebegini. Yanlis hatirlamiyosam hamilelikte kasinma sorunun vardi seninde dimi ama bak dogumun neguzel kolay olmus Allah cektigin sıkıntılara mükafat vermis sanki
Evet canim, kurdesen dokmustum aylarca kasindim.. Cok sukur gercekten kolay oldu dogumum, bugun hatta doktoruma kontrole gittim ve hamisleri gorunce icim bi tuhaf oldu.. Sanirim oglumu biraz buyutunce vakit gecirmeden ikinciyi dusunecegim :)

Aç bırakmayı bende doğru bulmuyorum canım , zaten Zayıf doğmuş ilk gün biberonu bile almadı , ben ameliyattan 2 saat geç çıktım , 2 saat boyunca hep aranmış ağlamış kuzucuğum... Senin yöntemi denedim az önce , uyandı sapdığım sütü verdim 45 Cc hala arabmaya devam etti sordu biraz sonra yine uykuya daldı 5 dk falan , mememde tuttum o süre boyunca , sonra tekrar emdi sinirlendi ittirdi memeyi çok zorlamadım 30 Cc kadar mamasını verdim , 1 saat uyanık kaldı , tekrar denedim vermeyi ağzında tuttu emmedi ... Dediğin gibi inşaallah emecek kuzucuklarımız benimde biraz daha sabretmem Lazım :)
Bir sure boyle yapar bakarsin bir gun emer canim. Insallah basarirsiniz, kolayliklar diliyorum size ve sut sut savasi veren tum annelere :)

Mandalinam07 Mandalinam07 Allah'a çok şükür yeterli kilo almış. Haftaya da aynen böyle devam edeceğiz ve tekrar tartılacağız. Desteğin için teşekkür ederim canım emzirme konusundaki :)

Pinking Tree Pinking Tree free bırakmış güzeldi :) Bence de öyle. Bu bir kolaylık. Zaten ben de yapamıyorum. Sadece canım çok namaz kılmak, Kuran okumak isterse de geri durmuyorum.

Back
X