Kızlar merhaba;
Bende çok şükür suni sancı sonrası normal doğumla doğum yaptım. Ayrıntıları ve doğum hikayemi daha sonra paylaşırım...
Fakat bebeğim halen daha yoğun bakımda tutuluyor.
Doğum yaptığım günün gecesi falan emzirdim, problem yoktu. Sabahında hastaneden çıkış yapılacak diye niyetlenilirken bebekte hafif morarma tespit ettiler. Tahlil için aşağıya götürdüler. Sonrasında doktor İstanbul'la sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Bir test yapılması gerekiyormuş fakat sonuc 1 haftada geleceğinden ve o kadar da zaman olmadığndan apar topar Eşimle birlikte ambulansla İstanbul'da bir hastaneye sevk ettiler. Orada öğrendik ki Methemoglobin değeri 22 çıkmış (normalde 2'nin altında olmalıymış). Bu yüzden alyuvarlar dokulara oksijen götüremediğinden bebekte morarma başlamış.
Hemen MetilenMavisi verilmiş. O gece bebek yoğun bakımda kaldı. Methemoglobin değeri çok şükür düştü. Ertesi gün aynı şekilde bebeği ambulansla doğum yaptığım hastaneye aldırdık. Burada da yoğun bakım ünitesine aldılar. Kontrol ediliyor her gün. Kan değerleri vs... Doğumdan sonra 18 saat geçmeden bebeğimi götürmüşlerdi. Şu anda 96 saat geçti. Dün öğrendik ki sarılık olmuş bebeğim. Işın tedavisine başlamışlar...
Neyse ki hastane hemen evin yanında. Her gün 2 kez ziyaret ediyoruz süt sağıp götürüyoruz. Dua edin n'olur... Biran evvel bende bebeğimi kucağıma alıp evime döneyim. Bunun bile ne kadar büyük bir nimet olduğunu anladım. Ne hayaller kurmuştum ama hayırlısı böyleymiş. Bebeğim orada küvez içinde dokundurtmuyorlar günde yalnızda yarım saat görüyorum görmüyorum...
Methemoglobin değeri düştü. 2'nin altında olması lazım fakat 2,1 - 2,2 - 2,3 lerde dolanıyor... Doktor tekrar yükselirse yeniden MetilenMavisi vericez dedi... MetilenMavisi denilen madde de bildiğiniz mürekkep. Doktor gözyaşına kadar kakası teri herşeyi mavi olur dedi... Hakkaten de öyleydi...
Daha 1 günlük bebeğim bensiz İstanbul'llara gitti. Oralarda tek başına ne yaptı ne etti, küçücük bedeninde nelerle uğraştı... 3 gündür çok üzgünüz ailece perişanız...
Doktor doğum esnasında alınan bir ağrı kesici veya anestesi nedeniyle olabileceğini söyledi. Fakat bana doğumda ilaç falan verilmemişti... Aman dikkat edin benden söylemesi, en ufacık birşeyden ile bebekler zarar görebbiliyor. O yüzden dikkat edin...
Allah cümlemizin yardımcısı olsun, evlatlarımızı sağlıkla sihhatle büyütmemizi nasip etsin...