Canım sorunu okudum. Aynı benim bebem gibi. Gündüz uyumayıp yada 15 dk uyuduğu için bayram bayram ne yemek ne çay ne sohbet oluo. Gündüz memeyi sık verdiğim için doymuyo uykuya dalıp aç olduğu için geri uyanio. Gece memeler tam dolduğundan karnı doyup uzun uyuyo . Dün çok çaresiz hissettim bayram ziyaretinde memen yetmiyor aç bu çocuk muhabbetleri mahvetti beni. Yanımà mama almadığıma çok pişman oldum . Valla zararlı mararli milletin için d söyle rezil olmaktansa vercem artık mamayı doysun uyusun yavrum . Dün bütün gün uyumadi gece 12 ye kadar . Her zaman ki aksam uykusu da yoktu haliyle .
Bebeklerin düzeni bozulduğu için rahat uyuyamıyor.
Daha 1buçuk aylık çocuk nasıl rahat etsin annesi?
Çaydı, kahveydi,sohbetti, bunları daha kısa tutacağız uzun bi süre, buna alışman gerekecek. Telefonla konuşmandan bile rahatsız olacak. Gözün kulağın sadece onda olsun isteyecek bebeğin..
Ya milletin gözünde laboratuvar mı var? Ultrason mu var gözlerinde? Emar mı çekiyorlar? Tomografi mi? Ne kadar da eminler bi görmeye? Ne zamandır takip ediyorlar uykusunu, kilosunu, beslenmesini, çişini, kakasini?
Sen böyle özgüveni eksik durursan, daha çok akıl veren olur sana.
Millete dik duracaksın, o senin çocuğun. Iyiyim ben, bebeğim de iyi Allaha şükür,
bi sıkıntımız yok, normal her bebek gibi gaz sancısı falan demelisin. Düzeni bozuldu kalabaliktan sesten rahatsız dersen herkes susar. Sustur yani. Vıdı vıdı alışmasınlar. Hatta cekinsinler lafı ağzımıza tıkıştırır bu desinler. Şimdiden başlarlarsa okurken evlenirken bile karışıyorlar çocuklara. Yakınma kimseye..
Bi de anlamıyorum ki sütünün yetmediğini neden sürekli telkin ediyorsun kendine?
Beyninden sen emri nasıl verirsen öyle olur yani. Bi sağlık sorunun yoksa süt ikizlere bile yeter ki.
Sen kendine iyi telkinler vermelisin:
"Ben iyi bi anneyim.
Bebeğimin tüm ihtiyaçlarını en iyi ben karşılayabilirim.
Bebeğimi en çok ben düşünürüm.
Onu en iyi ben tanırım."
Tatlım bunları kendine söyle lütfen.
Aynaya bakarak söyle.
Yakınırken ki suratına bak, bi de telkin verirken ki. Hangi surat ifadesini tercih edersin karar ver..
Arkadaşlar yardımınıza, yorumunuza ihtiyacım var. 2 gün sonra tartılacağız. Bu hafta sırf emzirdim. Kilo alımına göre ya böyle devam edeceğiz yada mamaya tekrar döneceğiz. O sebeple bu hafta iyi beslenmesi çok önemli. Fakat şöyle bir sorun başladı. Akşam 12 ve sabah 9 arası uyuyor. 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Memeler çok dolu oluyor. Bazen bitirmeden geri uykuya dalıyor ama genel olarak bir yarım saat iyice emiyor. Sabah 9'dan sonrası ise problemli. En fazla 15 dk uyuyor. Kucakta, beşikte, yatakta fark etmez. Gün ilerledikçe çok yorgun düşüyor ama yinede uzun uyumuyor. Meme verdiğimde 6-7 dk çekip sonra uykuya dalıyor. Yine 15 dk. Böyle böyle gün içinde sürekli emiyor ama şöyle güçlü değil. Memelerim hep boş gibi, yumuşak oluyor. Doyuyormuş gibi hissetmiyorum ama ağlamıyor da, her açtığımda da bezinde bolca çiş oluyor. Kaka miktarı da normal. Birincisi neden gündüz uyumuyor? İkincisi gece çok uykulu olduğundan memeleri bitiremediği oluyor, gündüz de dediğim gibi az az içiyor, daha iyi beslenmesi için ne yapabilirim?
Canım ben dışarıda emzik veriyorum yoksa ağlıyor. Muhtemrlen sesler falan fazla geldi. yine iyi ama. Benimki sabah 9'dan akşam dokuza kadar uzunca uyumuyor diyebilirim. Yukarıdaki soruma bakar mısın?
Canım ben bu gündüz dönemini çoktandır yaşıyorum. Gece uyuması nimet yani.
Sütün yetiyordur bence.
Çisli bezler onu gösteriyor.
Derin uyumadigindan sık bez değişiyor.
Gece uyudugunda o kadar bez değişmiyor.
Ben zaten uyandırmadm hiç o acıkırsa sesleniyor.
Benim digerleri de böyle küçükken aynıydı. Öğleden sonra uykusunda onunla uyursam daha rahat oluyoruz.
Saat 5ten sonra cıvık oluyor memelerim.
Dün diğer çocuklarım mutlu olsun kuzenlerle oynasın diye annemlerde ve ablamda biraz tahminimizden fazla oturduk.
Bi de ben evde sadece tişört veya önden düğmeli gömlek giyiyorum rahat emzirmek için. Dün gezmede penye sporcu atleti giydim yani babanne sutyeni, ondan da rahat tutamadı memeyi. Emzirme sutyenlerini de atmıştım oğlumdan sonra tekrar almadım evde olurum takmam diye düşünmüştüm.
Biz de 11temmuzda aile hekimligine gideceğiz, aşı olucak ve tartilacak kızım. Ben geliştiğini farkediyorum. Ellerinden tuttuğumda boynunu tutuyor. İlk günkü giysileri dar oluyor. Göz temasına başladı. Aglamadan önce sesleniyor. Cevap var mı bekliyor. Çişi