• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Arkadaşlar yardımınıza, yorumunuza ihtiyacım var. 2 gün sonra tartılacağız. Bu hafta sırf emzirdim. Kilo alımına göre ya böyle devam edeceğiz yada mamaya tekrar döneceğiz. O sebeple bu hafta iyi beslenmesi çok önemli. Fakat şöyle bir sorun başladı. Akşam 12 ve sabah 9 arası uyuyor. 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Memeler çok dolu oluyor. Bazen bitirmeden geri uykuya dalıyor ama genel olarak bir yarım saat iyice emiyor. Sabah 9'dan sonrası ise problemli. En fazla 15 dk uyuyor. Kucakta, beşikte, yatakta fark etmez. Gün ilerledikçe çok yorgun düşüyor ama yinede uzun uyumuyor. Meme verdiğimde 6-7 dk çekip sonra uykuya dalıyor. Yine 15 dk. Böyle böyle gün içinde sürekli emiyor ama şöyle güçlü değil. Memelerim hep boş gibi, yumuşak oluyor. Doyuyormuş gibi hissetmiyorum ama ağlamıyor da, her açtığımda da bezinde bolca çiş oluyor. Kaka miktarı da normal. Birincisi neden gündüz uyumuyor? İkincisi gece çok uykulu olduğundan memeleri bitiremediği oluyor, gündüz de dediğim gibi az az içiyor, daha iyi beslenmesi için ne yapabilirim?

Canım ben dışarıda emzik veriyorum yoksa ağlıyor. Muhtemrlen sesler falan fazla geldi. yine iyi ama. Benimki sabah 9'dan akşam dokuza kadar uzunca uyumuyor diyebilirim. Yukarıdaki soruma bakar mısın?
Canim hayirli olsun bebegin gelmis
O her istediginde emzir gogsunun yumusakmi sertmi orasina takilma ben kizimi duzgun emziremedim mama vermek zorunda kaldim cok pismanim yada bilmiyorum sutum besleyici degildi kilo almamisti ben inatla mama vermemis mahvetmistim yavrumu zayifliktan
her agladiginda memeyi ver sen
Sadece emzirirkende kilosunu takip et ayda 500 600 gr alsa normaldir daha cok alirsa ne ala
Her bebegin uyuma suresi degisir kimseninkiyke kiyaslama gazi olur rahatsizligi olur bilemezsin
Bazi cocuk cok uyur bazisida annesini uyutmaz

Canım yürüyüp hareket ettikçe daha çabuk iyileşirsin. Aslında ayaktayken ağrıya sebep olan dikişin değil göbek aşağı sarkıyor ya o ağrı yapıyor. O yüzden çok korse takabilirsin. Sarkmayı engellediği için rahat oluyor. Ben 4. Gün takmaya başlamıştım.
Bağlıyorum ben de canım korse sıcak diye takamadım..yürümeye çalışıyorum da yürüdükçe sol taraf batıyor..

image.webp
image.webp

Kizlar ben bugun aglama krizine girdim bayilcaktim nerdeyse esim zor sakinlestirsi napicam ben boyle dua edin nolur hic iyi degilim :KK43: doktora gitsem ilac vs verirmi cok caresiz hissediyorum kendimi..

Canim neden kendini kötü hissettin...bende öyle oluyorum...şimdi tatil eşim evde çok iyi gidiyor..ama p.tesi o ise gidecek..benim ise donmem lazim donemiyorum...telefonlarim susmuyor (iş)..bunalima girmek için çok sebebim var..

Canim neden kendini kötü hissettin...bende öyle oluyorum...şimdi tatil eşim evde çok iyi gidiyor..ama p.tesi o ise gidecek..benim ise donmem lazim donemiyorum...telefonlarim susmuyor (iş)..bunalima girmek için çok sebebim var..
Canim niye boyle hissediyorum bilmiyorum sukretcek cok seyim var farkindayim ama duygularima engel olamiyorum hormonlardan sanirim.benimde esim yanimdayken iyiyim bugun ise basladi gelsin diye bekliyorum kimse yok yanimda. Kendimi yalniz hissediyorum cok..goguslerincnasil oldu iyilestimi canim

Canim niye boyle hissediyorum bilmiyorum sukretcek cok seyim var farkindayim ama duygularima engel olamiyorum hormonlardan sanirim.benimde esim yanimdayken iyiyim bugun ise basladi gelsin diye bekliyorum kimse yok yanimda. Kendimi yalniz hissediyorum cok..goguslerincnasil oldu iyilestimi canim

Evet canim..kremler ve verilen sabun çok ise yaradı..gigsumude makinayla en ufak ayarda yavas yavas bosalttim...3.gün emzzirmeye başladım..ama genede mama takviye ediyorum.. bende yalnizim..yarin k.v gelcek.. ama bazen gelmesemi diyorum..bana hiçbir hayri yok..Bide onu memnun etmeye çalışıyoruz.. yemek yap diyemiyorum.. o artık ne zaman bize yaparsa.. ki bu üç haftada 3 kere yemek yapmisligi var..artik sen dusun...

dlrsordn dlrsordn nasıl oldun. canım hala aynı hissediyorsan bi dr git istersen, bu hormonlardaki dalgalanma belki sende daha fazla olmuştur ve tölere etmekte o yüzden zorlanıyorsundur. ya da bebeğinin gaz durumuna üzüldüğün için mi böyle acaba? düzene girecek canım inş zamanla.

9ay 9ay ne yaptın dr gittin mi kilo alımı nasıl bebeğinin? bence o gün içinde o istedikçe sık sık emzirdiğin için doyuyordur. uykusu her bebeğin aynı olmaz, bazı bebeklerin gündüz uykusu pek olmuyormuş. emzirme esnasında o emme hareketi yaparken memeyi onun ağzına engel olmayacak şekilde geriden sağar gibi sıkarak kompres yap biraz süt akımı artar o daha biraz daha uzun emip, biraz daha çok uyuyabilir bi ihtimal.

bu arada 1 ayı dolan arkadaşlar bebeklerin kilo alımı ve boy uzaması nasıl? 1. ay da aşısı ve kalça usg si var değil mi? başka bir şey var mı?

Kizlar ben bugun aglama krizine girdim bayilcaktim nerdeyse esim zor sakinlestirsi napicam ben boyle dua edin nolur hic iyi degilim :KK43: doktora gitsem ilac vs verirmi cok caresiz hissediyorum kendimi..
Anlaşılan hemen hemen herkes aynı..ben de sebepli sebepsiz ağlıyorum..inşallah biran önce atlatırız bugünleri

Canim hayirli olsun bebegin gelmis
O her istediginde emzir gogsunun yumusakmi sertmi orasina takilma ben kizimi duzgun emziremedim mama vermek zorunda kaldim cok pismanim yada bilmiyorum sutum besleyici degildi kilo almamisti ben inatla mama vermemis mahvetmistim yavrumu zayifliktan
her agladiginda memeyi ver sen
Sadece emzirirkende kilosunu takip et ayda 500 600 gr alsa normaldir daha cok alirsa ne ala
Her bebegin uyuma suresi degisir kimseninkiyke kiyaslama gazi olur rahatsizligi olur bilemezsin
Bazi cocuk cok uyur bazisida annesini uyutmaz
Evet canım Allah'a şükür kavuştum sonunda. Öyle deme senin sütün kilo almasına yardımcı olmamış bile olsan belki bağışıklığını arttırmıştır. Eminin sen çok iyi bakmışsındır. Ne kadar süre denedin? Ben de 3 gün denemiştim olmayınca hemen mama verdi doktor. Mama verince süt de artmıyor. Şimdi 1 haftadır sadece emziryorum

Evet canim..kremler ve verilen sabun çok ise yaradı..gigsumude makinayla en ufak ayarda yavas yavas bosalttim...3.gün emzzirmeye başladım..ama genede mama takviye ediyorum.. bende yalnizim..yarin k.v gelcek.. ama bazen gelmesemi diyorum..bana hiçbir hayri yok..Bide onu memnun etmeye çalışıyoruz.. yemek yap diyemiyorum.. o artık ne zaman bize yaparsa.. ki bu üç haftada 3 kere yemek yapmisligi var..artik sen dusun...
Cok sevindim canim cok sukur. K.v gelsin hic yoksa bi insan olur yaninda oyle dusunme. Yalniz daha kotu

Arkadaşlar bu woombie kundak kullananlar kimlerdi. Oğlum yüzüstü yatmaktan hoşlanıyor ama geceleri yatıramıyorum uzun saatler. Sırtüstü de kollarıyla kendini uyandırıyor. Bugün mermerşahi bez ile kollarını yarım kundak yaptım pek rahattı yavrum. Kullananlar neyi nasıl tavsiye eder, başka marka da olur. Yazın kullanabileceğimiz pamuklu kumaştan olmalı tabii. En küçük boyu küçük demişti bir arkadaşımız, bebekle ilgilenmekten kafa kalmadı ki, kimdi kullananlar unuttum

dlrsordn dlrsordn canım ben sana yazmıştım di mi? Hayatımda ilk kez sadece ağlama değil bildiğin sinir krizi geçirdim. Nişan çikolatamın geldiği bir kristal vardı, anneme kızıp onu yere atıp kırdım. Anneme ne laflar saydım. Kendimi tanıyamadım. Kimse tanıyamadı. Bu lohusa piskolojisi. Kendi kendime çıktım bu ruh halinden. Yeter dedim ya saçmalma. Güçlü ol. Üzülecek hiç bir şey yok. Bol bol şükrettim. Sağlıklı bir bebekle evime gelmişim daha ne olsun dedim. Sen de yapabilirsin. Kendini toparla.

Arkadaşlar bu woombie kundak kullananlar kimlerdi. Oğlum yüzüstü yatmaktan hoşlanıyor ama geceleri yatıramıyorum uzun saatler. Sırtüstü de kollarıyla kendini uyandırıyor. Bugün mermerşahi bez ile kollarını yarım kundak yaptım pek rahattı yavrum. Kullananlar neyi nasıl tavsiye eder, başka marka da olur. Yazın kullanabileceğimiz pamuklu kumaştan olmalı tabii. En küçük boyu küçük demişti bir arkadaşımız, bebekle ilgilenmekten kafa kalmadı ki, kimdi kullananlar unuttum
Ben ve gebito canım. İkimizde en küçük boyunu aldık. Ben kullanamadım hiç o kullanmış. İlk günler denedik. Annem ben bunu sevmedim dedi ve yaptırmadı. O yüzden alışmadı. Sonra bir daha denedim memnun olmadı. Bence normal kundak bezi al yada muslin bez al onunla kundak yap. Şu an uyuyan bebeğimin başında nöbet tutuyorum. Hareket ettikçe kendini uyandırmadan ellerini tutuyorum :( hepsi annem yüzünden ;)
Elini yarım kundak yaptım bu defa da ayaklarını aniden karnına çekip kendini uyandırıyor.

Back
X