• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Bende de sağsam boş göğüs mü olur acaba korkusu var. Benimki o kadar uzun süre uyumuyor. Gün içinde her emzirmden sonra az az sağmam lazım sanırım. Sağdıklarımızı normak buzdolabı bölümüne koyup bir günde sağdıklarımızı bir araya getirsek olur mu? Ne olur ne olmaz diye saklamak istiyorum biraz.
Gün içinde çok çıkıyorsa neden olmasın. Benim çıkmaz. Buz dolabında hepsi aynı ısıya geldikten sonra bir kerede birleştirip buzluğa atılır tabii

Bol bol sağ kendini canım. Ben üç saati geçirmiyorum. En son tek mememi sonuna kadar emdiyse, uyutup gidip diğer memeyi sağıyorum. Dolu memeyi 15 dakika sağdığımda öbürü de tetiklenşyor galiba hemen diğerini de sağıyorum. Sabaha karşı olan emzirmeler çok uzun sürüyor diye 15-20 dakika emzirip bu sağdığım sütleri veriyorum sonrasında. Sen de mama yerine kendi sütünü biriktir bence. Hem düzenli sağım yapıp memeleri verimli boşaltırsan sütün daha da artar. Benim oğlum da 3.750 doğdu. Üstelik 9 gün emziremedim küvezdeydi ama memeleri hep sağdım hep sağdım küvezin ikinci gününden itibaren hep süt götürdüm. Bir de son süt çok önemli, mümkün olduğu kadar her seansta tek meme verip aynı memeyi en az 20 dakika emzşrmeliymişiz. Sütü çok bol olmasına rağmen bebeği yeterli kilo almayanların olayı buymuş. Sütüm yaramıyor dedikleri aslında yanlış besleme tekniğinden kaynaklanıyormuş yani. Yağ oranı yüksek besleyici son sütü mutlaka vermeliymişiz.
Canim teşekkür ederim bilgiler icin, aslında bunlar hep okudugum araştırdığım şeyler ama soyle bi durum varki benim bebegim hep mememde yani hic ayrilmiyor ve sürekli emmek istiyor, sagmaya firsatim olamıyor, emzirirken uyuyor sadece ve uyudugu zaman sut saginca da bu sefer yeni emzirdigim icin sut gelmiyor. Valla ne yapicm nasıl yapıcam artik hic bilmiyorum:/

Ben hiç birimi yapmıyorum. Çorapsız geziyorum. Üstüne klima çarptı beni, hastayım :KK43: bütün gaz yapar denen şeyleri (soğan, sarımsak, mercimek, fasulye, bulgur) yedim. Gaz bazen var bazen hiç yok. Bence onlarla alakası yok. Sen kendini suçlama. Bağırsakları alışıyor, florası oturacak, midesi gelişecek ve gaz bitecek. 4. Haftada en yüksek seviyeye ulaşır 6'da bitermiş (inşallah)[/QU
Gecmis olsun sana da. Biz de 4.haftanin icindeyiz,insallah dedigin gibi olur ve gecer

Gün içinde çok çıkıyorsa neden olmasın. Benim çıkmaz. Buz dolabında hepsi aynı ısıya geldikten sonra bir kerede birleştirip buzluğa atılır tabii
İşte sağmadım hiç bilmiyorum çok çıkar mı :/ sağmaktan da korkuyorum sütüm az düşüncesine girersem diye :):) ilk günler sağdığım var birleştirilmiş süt 100ml anca.

• Beğen
Reactions: 9ay
galiba dun aksam butun bebislerin gaz mesaisi varmis.. Benim oglum da geceyi 10 numara gecirdi ama sabah 7 de kalkti ve gazla kivranmaya basladik..
Gaz oldukca emdi, emzigi almadi e tabi hic gaz da cikaramayinca cocuk perisan oldu..
En son minik bi gark yaptik.. Tekrar emdi ve huzurla uyuyo simdi.. Minicik bir gark mahvetti bizi bu sabah :)
Esim hala sorunun o garklama olduguna inanmiyor, daha buyuk bisey olmasi lazim diyor ama gaz sancisi bitmemis olan cocuk huzura ermis gibi uyur mu ki??
Yorgun düşüp uyuyabilir ama skıntısı devam ediyor olabilir

Ben hiç birimi yapmıyorum. Çorapsız geziyorum. Üstüne klima çarptı beni, hastayım :KK43: bütün gaz yapar denen şeyleri (soğan, sarımsak, mercimek, fasulye, bulgur) yedim. Gaz bazen var bazen hiç yok. Bence onlarla alakası yok. Sen kendini suçlama. Bağırsakları alışıyor, florası oturacak, midesi gelişecek ve gaz bitecek. 4. Haftada en yüksek seviyeye ulaşır 6'da bitermiş (inşallah)
6.aya kadar sürecek diyenler var gaz için umarım senin dediğin doğrudur

HK77 HK77 canım ben mama verirken her emzirmeden sonra sağıyordum çünkü gece gündüz 3 saat uyuyordu en az. Şimdi gündüz sürekli emdiği için sağamıyorum. Gece 2.5-4 saat arası uyuyor. Gece memeler dolu oluyor tam bitiremiyor. Acaba gece sağsam mı? Uyanır boş meme bulur diye korkuyorum. Ben biberon vermiyorum bu ara, emmeyi oturtana kadar. Sütleri saklayacağım sonrası için.sence gece 2 kere sağsam sütün artması için bir faydası olur mu?
Evet ben de gündüz sağmıyorum gündüz çok kısa uyuyor ama ben yine de 1.5 saatten önce meme vermiyorum çünkü sonra da sığınamıyormış sindiremiyormuş gibi geliyor. Gece daha uzun uyuduğu için her gece 10 dk sağıyorum. Artırma amaçlı hıc düşünmedim de işe giderken falan ya da dışarı çıkarken İlla ki lazım olacak

• Beğen
Reactions: 9ay
HK77 HK77 canım ben mama verirken her emzirmeden sonra sağıyordum çünkü gece gündüz 3 saat uyuyordu en az. Şimdi gündüz sürekli emdiği için sağamıyorum. Gece 2.5-4 saat arası uyuyor. Gece memeler dolu oluyor tam bitiremiyor. Acaba gece sağsam mı? Uyanır boş meme bulur diye korkuyorum. Ben biberon vermiyorum bu ara, emmeyi oturtana kadar. Sütleri saklayacağım sonrası için.sence gece 2 kere sağsam sütün artması için bir faydası olur mu?
Bence sağ canım. Ne kadar boş meme olursa o kadar süt oluyor. Bugün farkettim ki memeler sağım bitince bile süt üretiyor. Az önce duş alıp iki memeyi de sağdım, damla bile akmıyordu iyice sağdım yani. Beş dakka sonra uyandı ve emerken ağzının kenarlarında gördüm hep sütleri. O yüzden sağ canım. Memede süt bekletmek beynimize süt üretmeye gerek yok mesajı veriyor çünkü

Kızlar kilolarınız ne alemde ne kadar almıştınız ne kadar gitti? Ben 15 almıştım 10 gitti 5 kaldı bugün 13.gün..

Arkadaslar merhaba 17 haftalik hamileyim sorum su vajinamda surekli ozellikle sag tarafda bir agri var hareket ettim mi daha cok artiyor bu durumu yasayan var mi

Bu bebisler uyusa bi dert uyumasa bi dert :) simdide emeli uzun oldu diye sikintilandim. Aman acliktan ölmez biraz dinlensin bebegim demi? Gece cok az uyudu ve sabahtan beri ilkkez uyudu tekrar.

Back
X