• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benim kızım 33 cm doğdu. Şu anda 57 cm
Kizlarr bebekleriniz gece uykusuna kacta yatiyo ve nasil uyutuyosunuz?
az önce babasının kucağında yüzükoyun yatarken uyuyakaldı standart bir saatimiz yok ama bence 10 ideal gibi ve kendiliğinden uyuması en güzeli. Eşim bazen ayağında sallıyor kızıyorum ama karışma diyor :)

Bence durumuna göre davranman doğru.

Alışkanlık konusuna gelince biraktirmaya çalışırken hem annenin hem çocuğun psikolojisi bozuluyor.

Uyandirmadan ışığı açmadan emziriyorum. Acikirsa he hu hı diyor arıyor ağzıyla, uyanıyorum, tamamen uyanmiyor bitaz emip uyuyor.
o sesiyle ona kedi diyorum :)

Bizim de genelde öyle. N i de süt dolup ağrı yaparsa emziriyorum.

Olabilir durumunuza göre davranman doğru bence

Kendimce :)

İnşallah toparladik, elimize kemikle geliyirdu ya
Hala öyle mi ağlıyor yavrun?
Yine de dene bence bi yolunu bul
Pes etmezsin umarım, silikon uçtan bıkıp 3-4ay sonra emzirmeyi bırakırsan yazık olur bebeğine

Gece hala yanımda yatırıyorum beşiğe belki gelecek ay geçiririm. Gündüz salonda gece yatak odasındayız.
Eşim diğer ikisiyle salonda uyuyor ben yatagımdayım
Gece yan emzirdiğim gazını atıyor ya da gazıyla uyuyor
Gündüzleri çok uğraşıyorum çıkarmaya

Benimki de kısa süreli emiyor. Gazını çıkarıp aynı memeyi veriyorum. Kısa süre uyuyup yine uyanınca aynı memeyi veriyorum. Bi memeyi ara ara emzirerek 2-3saatte boşaltıyorum. Bu arada diğer meme doluyor. Böylece daha çabuk doyuyor, memeyi bırakıp laf istiyor, gezdiriyorum veya ayağımda sallıyorum.
Bu sefer ayağımda sallamam diyordum ama gündüzleri uzun süren Huysuzluğunu böyle geçirebildim hem de gazı rahat atıyor.

Cnm birkac kere silikonsuz emdi ama bi 5 10 dk sonra farkediyor silikonsuz oldugunu ve yine ı-ıh demeye baslıyor emmeyi birakiyor ben de silikona geciyorum catlayana kadar agliyor yoksa yaw cok alem bu cocuk:)))

Bebeginde burun tıkanıklığı yasayan varmi.
Dogdugundan beri boyleyiz. Serum fizyolojik ve burun spreyi kullaniyorum ama rahatsizlik veriyor emerken. Doktora goturdum burnu tıkalı nemden diyor ama evin sic dikkat ediyorum. Burnunda guguda yok olsa onlari temizlicem gorunmuyor. Emerken hikir hikir yavrum

Serum fizyolojik ben de kullaniyorum cok agliyor yavrum ya :( babasi yapiyor ztn ben dayanamiyorum :(

Sabah silikon kutusunu Alcam derken elimden Bi düştü yere çocuk Da ağlıyor Bi yandan çocuk kucağımda silikon yıkadım sıcak suyla Bi hızla :)

Bu ise bi cozum bulmak lazim yaa disarda da zor oluyor silikon dusmesin diye ugrasmaktan her yerimiz sut oluyor

Kizlar sizin bebekleriniz emzik emiyor mu ben cok istiyorum emsin ama sadece acken aliyordu simdi hic almiyor :KK43: emzigimizin markasi avent shoothe genelde bebekler seviyormus aslinda

Benimki avent soothie yi emmedi farkli bi emzik aldim bunu emiyor sen de emzik degis cnm

Kizlarr bebekleriniz gece uykusuna kacta yatiyo ve nasil uyutuyosunuz?

Sabah 4-5te yatiyor ya :( o saate kdr agliyor durmadan

Öğlen 2 de uyanan kızım 10 dk çnce uyudu evcek bittik ://

Benimki de uyumuyor hep agliyor :(
Esimle cok uzuluyoruz geriliyoruz tartisiyoruz fln :(

Benim kızım 33 cm doğdu. Şu anda 57 cm

az önce babasının kucağında yüzükoyun yatarken uyuyakaldı standart bir saatimiz yok ama bence 10 ideal gibi ve kendiliğinden uyuması en güzeli. Eşim bazen ayağında sallıyor kızıyorum ama karışma diyor :)
Bende kendi kendine uyumasini istiyorum
ama gece uykusuna ya memede yada anakucaginda sallanarak uyuyo mutlaka karanlik istiyo. Dün gevce ilk defa ayagimda sallayarak uyuttum delirtti cunku beni bide kundak yaptim sıkıcakacamadi biyere O ayagimdayken bende uyumusum okadar yorulduk

Cnm birkac kere silikonsuz emdi ama bi 5 10 dk sonra farkediyor silikonsuz oldugunu ve yine ı-ıh demeye baslıyor emmeyi birakiyor ben de silikona geciyorum catlayana kadar agliyor yoksa yaw cok alem bu cocuk:)))

Serum fizyolojik ben de kullaniyorum cok agliyor yavrum ya :KK43: babasi yapiyor ztn ben dayanamiyorum :KK43:

Bu ise bi cozum bulmak lazim yaa disarda da zor oluyor silikon dusmesin diye ugrasmaktan her yerimiz sut oluyor

Benimki avent soothie yi emmedi farkli bi emzik aldim bunu emiyor sen de emzik degis cnm

Sabah 4-5te yatiyor ya :KK43: o saate kdr agliyor durmadan

Benimki de uyumuyor hep agliyor :KK43:
Esimle cok uzuluyoruz geriliyoruz tartisiyoruz fln :KK43:
Butun gece uyanikmi peki cok zor yaa. Sende 10da karanlik yap odayi cok hafif bi isik olsun ben diger odanin isigini aciyorum sende oyle uyutmaya calis bikac geceden sonra alisir bence. Ben karanliga alistirdim gece uykusu oldugunu anlasin diye

Kızlar benim meleğim geceleri uyurken çok kıvaranıyor. Bu gece yine kıvanınca yanıma aldım. Beraber uyurken hiç kıvanmadı. Ayrıca normalden çok daha uzun uyudu. Sabah güzelce emzirdim ve yine rahatlıkla uykuya daldı. beraber yatmak bebeğimi rahatlattı sanırım
ben hep yatağımızda yatırıyorum kızımı. reflü yatağı almıştım, reflü sorunu yok ama portatif çok pratik oluyor taşıması. onda yatırınca biraz yüksek old için aramızda ezilme tehlikesi de olmuyor. yatağın altına ayak ucuna birşeyler koyup eğimini biraz azaltıyorum. yanımda olunca hemen en ufak sesine uyanıyorum, hem de o iyi hissediyor diye düşünüyorum.

Arkadaşlar sabahtan beri bebeğim uyuyor. 2 saatte bir kendi kendine uyanıp emip geri uyuyor. Yani uyusun istiyordum birden bu kadar uyuyunca da merak ettim. Gece rahat ve uzun uyudu. Acaba ondan mı günsüz uyuması kolay oluyor? Uyku uykuyu çekiyor galiba :)
sen kilo ald görüp rahatladın ya ona da yansımıştır. malum artık karnı da doyuyor, altı da temizse oh miss. bugün benimki bunlara rağmen sürekli kucakta memede uyuyup yerine koyunca geri uyandı. hep kısa kısa uyudu. tüm gün kollarımdaydı. neyse 22.00 gibi gece uykusna geçti Allah tan

Kızlar doğumdan sonra ne kadar yanınızda biri kaldı ?bugün bizim 15.günümüz 12 gün annem bende kaldı şuan ben annemlerde kalıyorum c.tesi gitmeyi düşünüyorum evime annem bi hafta daha kal diyor ben gitmek istiyorum

gitsem yapabilirmiyim tek başıma sezeryan oldum dikişlerim hâlâ sızlıyor arada .. napsam bilmiyorum..

Kızlar doğumdan sonra ne kadar yanınızda biri kaldı ?bugün bizim 15.günümüz 12 gün annem bende kaldı şuan ben annemlerde kalıyorum c.tesi gitmeyi düşünüyorum evime annem bi hafta daha kal diyor ben gitmek istiyorum

gitsem yapabilirmiyim tek başıma sezeryan oldum dikişlerim hâlâ sızlıyor arada .. napsam bilmiyorum..
Ben annemi kendim gönderdim cnm duzenim otursun diye eşin sana yardimci oluyorsa rahatlıkla altından kalkarsin annem 10 gün falan kaldı ama ev işiyle ilgilendi çocukla yine ben ilgileniyodum şimdi de eşimle yapıyoruz sen de yaparsın ya da en azından bi dene canım

Ben annemi kendim gönderdim cnm duzenim otursun diye eşin sana yardimci oluyorsa rahatlıkla altından kalkarsin annem 10 gün falan kaldı ama ev işiyle ilgilendi çocukla yine ben ilgileniyodum şimdi de eşimle yapıyoruz sen de yaparsın ya da en azından bi dene canım
Haklısın ben de düzenim otursun istiyorum artık ama korkuyorum..bebeğimle ilgilenebiliyorum çok şükür ama tek korkum gece ağlarsa uyanamazsam..şimdi de ağlıyor uyanamıyorum annem alıp uyandırıyor beni .. eşimin de uykusu ağır bundan korkuyorum..

Benim annem 20.günde gitti Can'ım korkma bir şey olmuyor alışıyorsun

Öğlen 2 de uyanan kızım 10 dk çnce uyudu evcek bittik ://
benimki bugün 8 den sonra güne başladı. gün boyu kısa kısa uyudu memede daldı koyunca uynadı. sürekli kucağımdaydı. 10 gibi gece uykusuna geçmişti. 1.30 saat sonra falan tekar uyandı. daha az önce koyabildşm yerine. normalde böyle değildi yavrum. bi derdi yoktur inş.

benim 10 gün annem, 10 gün kızkardeşim kaldı. şu anda bi arkadaşım var yanımda çünkü eşim şehir dışında kursta. bence cumartesiden sonra sezeryan anlamında çok zorlanmazsın (ama eğilip temizlik yapma, ağır birşey taşıma biraz daha, eşin halletsin). ama bebekle ilgilenirken biri yardım etse, önüne kahvaltı yemek koysa iyi olur.

Yaparsın canım. Kimse kalmadı yanımda iki bebeyle birqz zor uykusuz ama oluyor işte..

Back
X