2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
kizlar birsey soracagim, eylulde ise baslayacagim icin doktor bebegi yavas yavas biberona alistir dedi. Bir iki deneme yapayim diyorum bugun ama bilmedigim birsey var. oda sicakligindaki anne sutunu tekrar isitmali miyim??
Uyurken sagip taze taze biberonla vereyim diyorum ama bilmedigim icin yapamadim.
Havalar zaten sicak oldugu icin ben isitmadan veriyorum. Oda sicakligi 28 derece falan, zaten vucuttan da iliga yakin cikiyo en fazla 28e duser diye dusunuyorum. Yalniz hemen vermeyeceksen buzdolabina koy oda sicakliginda 3 saar durur deniyor ama o normal havalar icin gecerli cehennem sicaklarinda beklemez :)

Havalar zaten sicak oldugu icin ben isitmadan veriyorum. Oda sicakligi 28 derece falan, zaten vucuttan da iliga yakin cikiyo en fazla 28e duser diye dusunuyorum. Yalniz hemen vermeyeceksen buzdolabina koy oda sicakliginda 3 saar durur deniyor ama o normal havalar icin gecerli cehennem sicaklarinda beklemez :)
En gec iki saatte bir uyaniyor benimki, 1-2 saat beklese birsey olmaz heralde dusunuyorum ama bilemedim simdi. Acken hic beklemez benimki asiri sabirsiz o konuda :)

Çok skıldım artık ben bugün sadece yarım saat uyudu
Bnm kızım öğle 12 den akşan 10 a kadar hiç uyumadı hep ağladı ve sütte almıyor sakinleşmediği için çok zorlandım tek balım eşim geldide biraz arabayla gezintiye çıktık öyle süt aldı da uyudu rabbim yardımcımız olsun düzelirler inş

Bu cocuk uyumuyor arkadas uyumuyorr!! Bir bebek 15 dakikalik uykularla aksami eder mi ya telef oldum artik emzirmekten. Soyle bi 1 saat ara verse ben de dinlenip daha askla emziricem ama yokk araliksiz. artik sabrim tukeniyo emzirirken kizginlikla bakiyorum yavrumun yuzune hatta bakmiyorum bile baska seylerle ilgileniyorum cunku cok bezdim artik sevgimi gosterecek enerjim de kalmiyo sonra o cin gibi gozlerle bi gozgoze geliyorum vicdan azabi cekiyorum.. halbuki bi saat bile uyusa ozluyorum gidip basinda bekliyorum uyansa da emzirsem diye. Annelik ne bicim bisey..
Ah cnm bnm bi 5 dk uyusa diye dua ediyorum on saat aralıksız uyumadığı oluyor ve sütte almıyor bnmki bu bi kaç gündür süt alsın diye uğraşıyorum bi yere daldımı zorla göğsümü veriyorum emiyor uykusu geliyor uykuya dalamıyor diye ağlıyor geri sütü bırakıyor allahtan gece süt alıyorda yoksa sütten kesilecek daha bi aylık

Kizlar dogum yapali 45 gun oldu hala kanamam devam ediyo benim gibi olan varmi ya deli olcam bi bitmedi gitti. Bi sorun yoktur ins

Dostlar! Kv ile kp geldiler bir hafta bizdeler ama ben çok zor sabrediyorum. onu yeme gaz yapar diyorlar gazı yok her şey yedim bugüne kadar diyorum. Altını açık bırak diyorlar, sevmiyor pişik de yok bırakmam diyorum. Ağlarsa ağlasın biz ağlayarak büyüdük diyorlar, neden ağlatayım ki diyorum... Her şeyime bir laf!!! En sinir olduğum da çok bağlanmışım, yapışık yaşıyormuşum kafayı yermişim böyle olursam!!! Daha minicik Bebek ya tabiki annesine yapışacak. Hepsine gülücükler saçıyor. Annesine güvenmese böyle insancıl olur mu? Valla bu konuda kendime güveniyorum. 5 senedir yerli yabancı çok kaynak okudum. Bir kütüphane dolusu kitap bitirdim. En önemlisi de iç güdülerim zaten beni yönlendiriyor. Çok sinir oluyorum ya ben Nasıl dayanacağım 1 hafta

İdare edecek cevaplar veriyorum , şöyle iyi cevaplar veremiyorum alınmasınlar diye sonra da kendimi ezik gibi hissediyorum
Canım bir haftacık idare ediver. Ama sana ters gelen şeyleri de söylediklerinde yapma. Sen yine ne istiyorsan nasıl istiyorsan öyle yap. Bebek de olsa herkesin yanında altı açık gezdiremem ben. Onun da özeli var bence :) ben kimsenin yanında altını değiştirmedim kıyafetini değiştirmedim banyosunu yaptırmadım. Babası hariç. Ve ameliyatın ilk zamanları hariç :) başlarda tuhaf karşılandı ama noolcak canım bizden vs dendi ama ben yine bildiğimi yaptım :) alıştı herkes annemler kvler. Sen yaptıklarından ödün verme saygını da koru. Bir hafta geçer hemen. Biz bir ay birlikteydik nerdeyse sadece yatma zamanı evlerine gidiyorlardı. Ama sıkıntısız geçti çok şükür.

kizlar birsey soracagim, eylulde ise baslayacagim icin doktor bebegi yavas yavas biberona alistir dedi. Bir iki deneme yapayim diyorum bugun ama bilmedigim birsey var. oda sicakligindaki anne sutunu tekrar isitmali miyim??
Uyurken sagip taze taze biberonla vereyim diyorum ama bilmedigim icin yapamadim.
Yapacağın ilk sey dr brown biberon almak olsun

Benim sütün azalıyor galiba kızlar :/ memeler hep fossss. Hiç şişmiyor artık. Napcam bilmiyorum :( nazar mı değdi acaba görenler sütün yarıyor demek ki diyor maşallah demiyor :/

Kızlar bebeklerinizin sürekli emmek istemesi çok doğal. Çok kuvvetli bir emme refleksi ile doğuyorlar. Ben genel anestezi oldum. Ameliyat haneden birisi Allah razı olsun videosunu çekmiş bebeğin çıkma anının. Anesteziden etkilenmesine rağmen ilk hareketi emme hareketi oluyor. Tabi ağzına oksijen dayıyorlar bebeğimin ama olsun. Uyurken, uyanıkken dudakları kıpır kıpır. O içlerindeki enerjinin dışı vurumu. Acıkmış, susamış olabilir yada sadece sıcaklığınızı, kokunuzu duymak istiyor olabilir. Bundan memnuniyet duyun ve izin versin. Bir yerde okumuştum; şöyle düşünün çok sevdiğiniz birini yıllar sonra görüyorsunuz "gel sana bir daha sarılayım" diyorsunuz o da "hayır yeter bu kadar sarıldığımız artık konuşalım" diyor. Kendinizi nasıl hissedersiniz? O size böyle istekle gelice sizde onu istekle karşılayın.

Bugs kayınvalidem geldi. Kendine yapıştırmışsın, biz böyle çocuk büyütmedik, sen yıpranırsın, seni parmağında oynatıyor bir sürü laf etti. Hiç takmadım çünkü bunları anlatamam. Ama siz genç anneler anlarsınız.

4. aydan sonra ilgisi dışarı dönecek. 5 dk emip bırakacak. O zamana kadar tadını çıkarın.

falling_water falling_water @diefraunamense
Benimki bu aralar emmiyor ağlıyor emsin aç kalmasın mama vermeyeyim diye dua ediyorum bebeklerin atak dönemleri her biri farklı yaşıyor inşallah düzelirler

Bacaklarini siktigini gormedim. Bizim oglan biraz uzun ondan mi kilosunu gostermiyo acaba:) 54 cm dogmustu 2 hafta once 58di simdi 60 olmus olabilir. 5 kilo basiyo ama boydan dolayi tombik degil. 1 numarayi da 25 gun kullanmistik. Markadan markaya da degisebilir tabi. Prima kullaniyorum.
Biz pazartesi tartıldığımızda 4900 idik, bugün 32 günlüğüz. Ben bir numara prima kullanıyorum hala.

9ay 9ay
sabret canım gerçekten az bi süre..
Bence travma etkisi yapmaz, yapsa da onlar gidince çabuk atlatirsiniz.

En iyisi bence eşin onları gezdirsin, ısrarla, yorsun ki eve gelip uyusunlar
.. :)
cevap verme. Dinle. Konuşsunlar, gülümse ve bildiğini oku. Açıklama..
Münazaraya olayına girme..

Bak bu dede bak bi babaanne diye konuş bebeğinle arandaki bağı göster.

Eskiden anne baba kv kp yanında bebek sevmrk ayipmis ağlatirlarmis bile ayıp olmasın diye..

Böyle kalmayacaksiniz sonuçta bebek büyüdükçe kucağa doyunca etrafı seyredecek, emekleyip etrafı karıştıracak.

Bana da gelen misafirler emzik verr emziiik iş tutamazsın diyorlar. Şimdi emsin sonra diyorum. Sonra da sorarlarsa alışmadi derim amaan. Doğal büyüsün bakmak istiyorum. Kendim büyütmek istiyorum. Benim çocuğum yani.. Bana özel.. Aileyi etrafı büyüyünce tanıyacak zaten..
Benim kv de oğluna hizmet edemem diye kaygı ediyo.. Hele oğlunun kahvaltı yemek hazırladığını duysa çıldırır..

Back
X