2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar biz 2 aylik olduk bugün kalça ultrason ü oldu şükür temiz çıktı. Kilomuz 5200 nasıl iyi mi sizce .
D vitamini almak gerekirmis de bilmiyodum . 5 ağustosta 2.ay aşısı olacak o zaman isticem veriomus damlayı. . Çok geç kaldık mi acaba ya :( çok üzgünüm kullanmadigima

Uyandığında günaydın uyandin mi seeen?
Nerden geldin? hosgeldin, diyorum bunları ben derke gülerek bakıyor. Uyanırken gazı yoksa seslenerek uyanıyor. kendisiyle konuşan olduğunda gülücükler atar.

Benimki de kucakci koyar koymaz ağlıyor bazen nazli nazlı. Kalabalikta tatli tatlı sevilmeyi seviyor ama gürültülü yüksek sesli ortamda, sıcaklayinca, klimadan üşüyünce hiç durmuyor. Ayağında hep çorap oluyor.

Babasını kardeslerini taniyor ve onlara gülümsüyor.

Şunu da yazamadan geçemeyeceğim, ev işlerini senin sayende elime almıştım çok korkuyordum dikislerden, sen yaptıklarını yazınca ben de başladım ve kendimi daha iyi ve zinde hissetmeye o zaman başladım. Allah razı olsun. Bi de @9ay ve @Mandalinam07 mesajlari cesaret berdi o zaman. Herkesten Allah razı olsun
Benim oğlan çok mutlu değil o zaman :) konuşurken dinliyor. gülümsüyor ama her zaman değil. Uyanıkken hep konuşurum ben de sevgi sözcükleri söylerim, o gün güzel bir şey olduysa onu anlatırım, evi tanıtırım gezdirerek. Ama diyorum ya benimki hep bir gaz çıkarma telaşında :/ o da mutsuz ediyor sanırım.
Allah senden ve buradaki herkesten de razı olsun canım. Hepimiz birbirmizden bir şeyler öğreniyoruz.

Kızlar biz 2 aylik olduk bugün kalça ultrason ü oldu şükür temiz çıktı. Kilomuz 5200 nasıl iyi mi sizce .
D vitamini almak gerekirmis de bilmiyodum . 5 ağustosta 2.ay aşısı olacak o zaman isticem veriomus damlayı. . Çok geç kaldık mi acaba ya :KK43: çok üzgünüm kullanmadigima

Masallah kilo gayet iyi cnm bizimde 2.ayinda 5100 du doktor cok iyi demisti
Sadece anne sutumu aliyor bebisin?

D vit konusunda bir fikrim yok ben dogdugundan beri kullaniom.

Kizlar Merhaba, bayadir yazamiyorum. Ama sizi takip ediyorum ve bilgi ediniyorum sayenizde.

Bebebisle tatile cikan varmi aranizda?
Ben esim ve kizimla bu ayin sonunda Antalya ya otele gitcez bir haftaligina ve ozaman bebisimiz 2,5aylik olmus olacak. Sizce klima dan ve ordaki aşırı sicaktan hastalanirmi?

Kizlar gunluk ev islerini nasil yapiyosunuz yaa.
Ben bir kap yemek yapsam gunu kurtarmis oluyorum. Sabah ilk isim lavabolari temizlemek oluyo
O sirada bebisim uyanmis gulucukler sacio
Onu besiginde donencelere birakip dandini olan evi toparliyorum heryer bebek esyasi oluyor aksamdan.
Eger duruyorsa cornflex yiyom apar topar tabi o sirada huzursuzlugu basliyor
Hergun yumurtali peynirli kahvalti yapicam diyorum niyette kaliyo hep.
Gun icindeki uykusu hep boluk boluk oluyo.
Yemegin soganini kavuruom aglio kapatiom ocaga sonra devam ediom.
Iki gundur hele cok mizmiz gazi cok birde gazini tam cikaramazsam beslenmeden sonra o gaz kusturuyo onu . Bi sefer kusuyor
Utu desen sadece bebegimin kiyafetleri ile esimin haftada 5 gomlegini utuluom

Canım dediğin gibi herşeyi taksit taksit yapıyorum.
Sabah erken 5-6gibi bebeğim uyanmadan oğlum geliyor yanıma ona biberon yapıyorum altını değiştirip biraz sevip boğuşup babasının yanına yolluyorum.
Tezgah lavabolar ve wcler kullandığım zaman temizliyorum. Hemen her sabah çamaşır atıyorum ama saat 9dan sonra çalıştirıyorum bebeğim uyanmasin diye.
Önce aç karna su icemedigim ve susadigim için bi salatalık yiyorum.
kahvaltı hazırlıyorum, tam ben oturacakken bebeğim uyanır. Onu emziririm, arabasına koyarım.
Ama huysuzluk ederse emzirerek yiyorum.

Evde ortalıkta ne varsa oyuncak falan derken yatakları kızımla toplarız.
Bir aydır ütü yapmıyorum. Sebebi oğlum çok dolanıyor. Eşim tatil ya tişört kot giyiyor. Ben de idare eder giyiniyorum.
Bebeğim arabadayken ona seyredecek bişey ayarlayıp yemeği yaparım. Vantilatöru seyreder genelde.
Evi supursem bile sık silemiyorum kirlenen yerleri ıslak mendille veya bezle siliveriyorum.
Sonra yaparım diyorum hep

Kizlar sizi okudukca hic bisey yapamadigimi anliyorum. Ben haftada yada 2 haftada 1 ütü yapiyorum. 2 gune 1 ancak yemek yapiyorum onuda tam bilemiyorum yapamiyorum zaten. Supurmeyi annem geliyor arada o yapiyor silme de ayni şekilde. Ben anca cocuk bakıyorum yaa baska bisey yok bende.

Keşke ama diyen olmadı aşıdan sonra calpol içirdim

Aşıdan önce veya sonra ben ilaç vermiyorum. Hafif ateş olursa zaten aşı etki etmiş olur. Ateş bagışıklığın çalışması demektir. Ateş 39 olmadan fitil verme demisti bize doktor. Tenime sararim bi de uyuyunca düşer. Bi de o gün aglatmam. Aglayinca ve uykusu gelince de kafa ısınıyor ateş 37civarı oluyir.

D vitamini almak gerekirmis de bilmiyodum . 5 ağustosta 2.ay aşısı olacak o zaman isticem veriomus damlayı. . Çok geç kaldık mi acaba ya :KK43: çok üzgünüm kullanmadigima

Maşallah bebisine canım. Ben de kullanmıyorum kişin kullanırım artık hergün ikindi vakti dışarda oluyor kollar bacaklar açık, ayrıca evde balkonda da güneşi direk temas etmese de alıyor. Açık yerde olmasi yeterli. Yansıyan güneş ışınları bile yetebilir. Boyu da güzel uzadı şükür.

Ben eşime verip verip is yapabiliom yoksa ne durur ne uyur yavrum

Aynen arabada durmazsa ben de öyle yapıyorum ama biraz tembellik de ediyorum:)

Benim oğlan çok mutlu değil o zaman :) konuşurken dinliyor. gülümsüyor ama her zaman değil. Uyanıkken hep konuşurum ben de sevgi sözcükleri söylerim, o gün güzel bir şey olduysa onu anlatırım, evi tanıtırım gezdirerek. Ama diyorum ya benimki hep bir gaz çıkarma telaşında :/ o da mutsuz ediyor sanırım.
Allah senden ve buradaki herkesten de razı olsun canım. Hepimiz birbirmizden bir şeyler öğreniyoruz.

Mutludur canım bizimki de kahkaha atmıyor ayol, çok olsa aggu diyor ya da hıuıu diyor.

Ayaklarında hep çorap var mı?
Ayaktan çok gaz olur ya.

Kizlar Merhaba, bayadir yazamiyorum. Ama sizi takip ediyorum ve bilgi ediniyorum sayenizde.

Bebebisle tatile cikan varmi aranizda?
Ben esim ve kizimla bu ayin sonunda Antalya ya otele gitcez bir haftaligina ve ozaman bebisimiz 2,5aylik olmus olacak. Sizce klima dan ve ordaki aşırı sicaktan hastalanirmi?

Merhaba Canım
Sen tatiline rahat çık bisey olmaz inşallah. bizim burda antalya ile hava aynı. Evin içinde sabah 6da 30derece düşün nemli yapış yapış. Salonda klima var. Klimayi açınca bi kat giydiriyorum veya iki katli penye battaniyeye sarıp emziryorum uyuyunca bi kat daha ortuyorum. Uyuyan usur derler ya. Klimasız durursak tek kat tulumla duruyor. Ayağında çorap hep var gazı olmasın diye.
Ben oğlumu 40günlükken sabah 7den önce durgun denizde yikamistim.
Cildine de iyi geldi.

Merhaba Canım
Sen tatiline rahat çık bisey olmaz inşallah. bizim burda antalya ile hava aynı. Evin içinde sabah 6da 30derece düşün nemli yapış yapış. Salonda klima var. Klimayi açınca bi kat giydiriyorum veya iki katli penye battaniyeye sarıp emziryorum uyuyunca bi kat daha ortuyorum. Uyuyan usur derler ya. Klimasız durursak tek kat tulumla duruyor. Ayağında çorap hep var gazı olmasın diye.
Cildine de iyi geldi.[/QUOTE]

Rahatladim simdi bak:). Insallah guzel bi deneyim olur bizim icin. Benim doktor denize havuza sokma demisti. Havuz zaten saglikli olmaz ama bebisi belki denize sokarim :).

Kizlar sizi okudukca hic bisey yapamadigimi anliyorum. Ben haftada yada 2 haftada 1 ütü yapiyorum. 2 gune 1 ancak yemek yapiyorum onuda tam bilemiyorum yapamiyorum zaten. Supurmeyi annem geliyor arada o yapiyor silme de ayni şekilde. Ben anca cocuk bakıyorum yaa baska bisey yok bende.

Olması gereken o canım, annen yardım ediyorsa enerjini bebeğine harca ne güzel.

Ne güzel ya maşallah ütü yapiyorsun ben ütüye hasret kaldım resmen.
Bi oğlum var maşallah ütü masasını katladik bu sefer kaydırak olarak kullanıyor, sonunda bi araya tepistirdik.

Acil utu varsa maksimum 2parca Pamuklu yastigin uzerinde, kendimi odaya kitleyip yapiyorum.

Bebeğimin kıyafetlerini 60derece onyikamali ve ilave durulamali yikamakla yetiniyorum.

Yemekleri de pratiğe cevirmen iyi olur.
Nerdeyse hergün bi bardak bulgur/pirinç 2 bardaktan azcik fazla su ve 1bulyonla pilav yapıyorum.
Bulyon tuz ayarına kafayi takmamak için.
Sadece sehriye kavurup 10dk falan sonra ocağı kapatıyorum.
Yarısını öğlen yarısını akşam yiyoruz. 1soğan 2domatesi yağda varsa kiymayla ve salça ekleyip kavuruyorum. 2patates bi de bezelye veya haşladığım fasulyeyi ekleyip 1saate yakın pisiriyorum.
En kolayı fırın yemegi.
Patates, soğan, sarmısak, tavuk karıştırıp yag salça tuz köri (veya baharat)ekleyip yağlı kağıt serili tepsiye döseyip üzerine biber domates sograyip az tuz serpip Cok az su ekleyip pisiriyorum.

Yarim paket Makarnayi 2 ögünde yiyoruz. Boş vakit olursa ayran yapip dolaba koyarım.

Bebek o gun iyi değilse menüde hazır yufkadan gözleme veya makarna lüks bile oluyor.
Hiç durmadiysa nugget, hazır köfte, hazir ayran hatta hazir dürüm bile oluyor.

Sehriye veya yoğurt corbasini tavuk corbasini sıcak suyla yapıyorum.
Ocak başında bekleyecek çok vaktim olmuyor.

Bi de bizim evde bi yemek en fazla iki ogün yenir. Az ve sık yaparim.
Bi tek yogurt çorbası 3veya 4öğun sofrada yer bulur. Makarna pirinc pilavı ertesi gün yenmez tavuklara gider.

Benim kafaya taktigim ütü yapamamak ve evi çok sık silememek. Halılar hala kalkmadı bi de onun etkisi var. Kaldırıp indiremem eşimi bekler o işler..

Benim bildiğim anne de bebek de 6 aydan önce denize girmez

Ben denize tam girmedim zaten ayak ve bacaklarim islanmisti. Oğlumun teni yıkasak bile kötü kokuyordu. Biz de tuzlama yapmadik o yüzden denizde yıkamıştık. Yarım saat sonra evde banyo yaptırdık. Kokusu bayağı düzeldi.

Aşıdan önce veya sonra ben ilaç vermiyorum. Hafif ateş olursa zaten aşı etki etmiş olur. Ateş bagışıklığın çalışması demektir. Ateş 39 olmadan fitil verme demisti bize doktor. Tenime sararim bi de uyuyunca düşer. Bi de o gün aglatmam. Aglayinca ve uykusu gelince de kafa ısınıyor ateş 37civarı oluyir.

Maşallah bebisine canım. Ben de kullanmıyorum kişin kullanırım artık hergün ikindi vakti dışarda oluyor kollar bacaklar açık, ayrıca evde balkonda da güneşi direk temas etmese de alıyor. Açık yerde olmasi yeterli. Yansıyan güneş ışınları bile yetebilir. Boyu da güzel uzadı şükür.

Aynen arabada durmazsa ben de öyle yapıyorum ama biraz tembellik de ediyorum:)

Mutludur canım bizimki de kahkaha atmıyor ayol, çok olsa aggu diyor ya da hıuıu diyor.

Ayaklarında hep çorap var mı?
Ayaktan çok gaz olur ya.

Merhaba Canım
Cildine de iyi geldi.
Var canım sürekli çorabı. Ayak bileklerine iz yapıyor rahatlasın diye uyurken bazen çıkarıyorum o zaman da battniyesini örtüyorum. İkindine kadar şortlu sonra eşofman giydiriyorum altına. Yüzüstü yatarken ağzı açık oluyor ondan olur mu ki :/

Masallah kilo gayet iyi cnm bizimde 2.ayinda 5100 du doktor cok iyi demisti
Sadece anne sutumu aliyor bebisin?

D vit konusunda bir fikrim yok ben dogdugundan beri kullaniom.
Evet öyle dolu dolu olmaz sütlerim baslarda da yetmio die de çok eziyet çektim. Bi iki mama verdim . Ama şükur bu güne . Sevindim valla oglusumà masallahhhhh o halde;)

Olması gereken o canım, annen yardım ediyorsa enerjini bebeğine harca ne güzel.

Ne güzel ya maşallah ütü yapiyorsun ben ütüye hasret kaldım resmen.
Bi oğlum var maşallah ütü masasını katladik bu sefer kaydırak olarak kullanıyor, sonunda bi araya tepistirdik.

Acil utu varsa maksimum 2parca Pamuklu yastigin uzerinde, kendimi odaya kitleyip yapiyorum.

Bebeğimin kıyafetlerini 60derece onyikamali ve ilave durulamali yikamakla yetiniyorum.

Yemekleri de pratiğe cevirmen iyi olur.
Nerdeyse hergün bi bardak bulgur/pirinç 2 bardaktan azcik fazla su ve 1bulyonla pilav yapıyorum.
Bulyon tuz ayarına kafayi takmamak için.
Sadece sehriye kavurup 10dk falan sonra ocağı kapatıyorum.
Yarısını öğlen yarısını akşam yiyoruz. 1soğan 2domatesi yağda varsa kiymayla ve salça ekleyip kavuruyorum. 2patates bi de bezelye veya haşladığım fasulyeyi ekleyip 1saate yakın pisiriyorum.
En kolayı fırın yemegi.
Patates, soğan, sarmısak, tavuk karıştırıp yag salça tuz köri (veya baharat)ekleyip yağlı kağıt serili tepsiye döseyip üzerine biber domates sograyip az tuz serpip Cok az su ekleyip pisiriyorum.

Yarim paket Makarnayi 2 ögünde yiyoruz. Boş vakit olursa ayran yapip dolaba koyarım.

Bebek o gun iyi değilse menüde hazır yufkadan gözleme veya makarna lüks bile oluyor.
Hiç durmadiysa nugget, hazır köfte, hazir ayran hatta hazir dürüm bile oluyor.

Sehriye veya yoğurt corbasini tavuk corbasini sıcak suyla yapıyorum.
Ocak başında bekleyecek çok vaktim olmuyor.

Bi de bizim evde bi yemek en fazla iki ogün yenir. Az ve sık yaparim.
Bi tek yogurt çorbası 3veya 4öğun sofrada yer bulur. Makarna pirinc pilavı ertesi gün yenmez tavuklara gider.

Benim kafaya taktigim ütü yapamamak ve evi çok sık silememek. Halılar hala kalkmadı bi de onun etkisi var. Kaldırıp indiremem eşimi bekler o işler..
Ayy süper selmam bizim bebeler ek gıdaya geçince sen gene burda ol. Yaz bize ne pişirek die. Ben simdiden stres oluom. Bizim gelin zaten stres yapio ben de yok avakado verir yok kendi yesin sistemi var onu yapar yok balık yesin die .bu yaz günü km lerce uzaklara giderler .. Ben korkar oldum şimdiden. Cici bebé un vs. Yasak zaten.. é tarhana makarna da öyle. Ne vercem ben yavrumà. O günler gelsin konuşalım;) ;)

Var canım sürekli çorabı. Ayak bileklerine iz yapıyor rahatlasın diye uyurken bazen çıkarıyorum o zaman da battniyesini örtüyorum. İkindine kadar şortlu sonra eşofman giydiriyorum altına. Yüzüstü yatarken ağzı açık oluyor ondan olur mu ki :/

Emerken yutuyordur bence. Yüzüstü yatinca pek gaz sorunu olmuyor.
İz yapan çorap giydirme bence. Nasıl desem katlayinca iz yapmamalı.
Aziz bebeden 8sene önceki aldiklarim hala sağlam. 3.ye kullaniyorum ve çok da ince değil. Katlamiyorum ve çıkmıyor iz de yapmıyor

Benim bildiğim anne de bebek de 6 aydan önce denize girmez
Sezeryan oldugum icin bende acaba denizden havuzdan mikrop kaparmiyim diye dusuniyodum ama kadin dogumcu bisey olmaz 40in ciktikdan sonra normal hayatina geri donebilirsin demisti yani denize de havuza da girmemde sakinca gormedi

Merhaba Canım
Cildine de iyi geldi.

Rahatladim simdi bak:). Insallah guzel bi deneyim olur bizim icin. Benim doktor denize havuza sokma demisti. Havuz zaten saglikli olmaz ama bebisi belki denize sokarim :).[/QUOTE]

Şunu da ekliyim canım, bu bebeğim kız onu bu yıl denize sokmayı düşünmüyorum. Kızların idrar yolu kısa ya.
Oglumda istekliydim bunda çekiniyorum. Bizim buralarda limanlar var içim rahat etmiyor bazı günler berrak olmuyor gemi yıkanmış falan olursa girmiyoruz.

Back
X