Kizlar sizi okudukca hic bisey yapamadigimi anliyorum. Ben haftada yada 2 haftada 1 ütü yapiyorum. 2 gune 1 ancak yemek yapiyorum onuda tam bilemiyorum yapamiyorum zaten. Supurmeyi annem geliyor arada o yapiyor silme de ayni şekilde. Ben anca cocuk bakıyorum yaa baska bisey yok bende.
Olması gereken o canım, annen yardım ediyorsa enerjini bebeğine harca ne güzel.
Ne güzel ya maşallah ütü yapiyorsun ben ütüye hasret kaldım resmen.
Bi oğlum var maşallah ütü masasını katladik bu sefer kaydırak olarak kullanıyor, sonunda bi araya tepistirdik.
Acil utu varsa maksimum 2parca Pamuklu yastigin uzerinde, kendimi odaya kitleyip yapiyorum.
Bebeğimin kıyafetlerini 60derece onyikamali ve ilave durulamali yikamakla yetiniyorum.
Yemekleri de pratiğe cevirmen iyi olur.
Nerdeyse hergün bi bardak bulgur/pirinç 2 bardaktan azcik fazla su ve 1bulyonla pilav yapıyorum.
Bulyon tuz ayarına kafayi takmamak için.
Sadece sehriye kavurup 10dk falan sonra ocağı kapatıyorum.
Yarısını öğlen yarısını akşam yiyoruz. 1soğan 2domatesi yağda varsa kiymayla ve salça ekleyip kavuruyorum. 2patates bi de bezelye veya haşladığım fasulyeyi ekleyip 1saate yakın pisiriyorum.
En kolayı fırın yemegi.
Patates, soğan, sarmısak, tavuk karıştırıp yag salça tuz köri (veya baharat)ekleyip yağlı kağıt serili tepsiye döseyip üzerine biber domates sograyip az tuz serpip Cok az su ekleyip pisiriyorum.
Yarim paket Makarnayi 2 ögünde yiyoruz. Boş vakit olursa ayran yapip dolaba koyarım.
Bebek o gun iyi değilse menüde hazır yufkadan gözleme veya makarna lüks bile oluyor.
Hiç durmadiysa nugget, hazır köfte, hazir ayran hatta hazir dürüm bile oluyor.
Sehriye veya yoğurt corbasini tavuk corbasini sıcak suyla yapıyorum.
Ocak başında bekleyecek çok vaktim olmuyor.
Bi de bizim evde bi yemek en fazla iki ogün yenir. Az ve sık yaparim.
Bi tek yogurt çorbası 3veya 4öğun sofrada yer bulur. Makarna pirinc pilavı ertesi gün yenmez tavuklara gider.
Benim kafaya taktigim ütü yapamamak ve evi çok sık silememek. Halılar hala kalkmadı bi de onun etkisi var. Kaldırıp indiremem eşimi bekler o işler..