2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Al benden de o kadar , hamileyken çok istiyordum ana yasaktı şimdi de canım istemiyor, oynaşmaya bile taakatim yok :)))
Aynen doğumdan sonra da istiyordum aslında lohusalık bitip iş ciddiye binince bir değişik hal aldı beni :):) soğudum sanki ayıp bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum :):):) ama bu durum beni rahatsız ediyor. Çünkü o da karı koca arasındaki bi iletişim :):)

Kızlar bebeklerinizin 2. ay kontrolündeki kafa çapı kaç cm? Bize 40 dedi. 1. ayda 36'ydı. Bu kadar çok büyümüş olamaz di mi?

superselma superselma canım bir sorum daha var kusura bakma lütfen ama ilk bebeğim ve yanımda kimse yok ne normal ne değil, neyi doğru neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. bebeğim kafasını omzumdayken dik tutabiliyor.Omzuma aldığımda kafasını hiç bir yere yaslamadan dik tutuyor kuş gibi sağa sola çeviriyor. Ancak bunun dışında ben onu ne yan çeviriyorum ve yüz üstü. Çünkü sevmiyor bu pozisyonları. Yüz üstü koyunca elleri ile başını kaldırıyor boğulmamak için, hepsi bu. Yan yatırınca da çok mutsuz oluyor ve sırt dönüyor hemen. Kaslarını geliştirmek için ne yapabilirim? Yüz üstü durmuyor ağlıyor. koltuk altına rulo koyuyorum biraz daha uzun duruyor ama en fazla 1-2 dk. 8 haftalık oldu şimdi, neleri yapabiliyor olması lazım? Burada birisi yüz üstü yatarken döndüğünü söyledi. Benimkinin bunu yapması imkansız.
ben söylemiştim canım. Bugüne kadar 3 kez döndü maşallah kuzuma :) kollarını bacaklarını aynı anda kaldırıp uçuyor gibi yapıyor bazen de. Popoyu gaz yapmak için dikiyor bacaklarını çekip, tekrar düzelteceğinde ileri itiyor biraz kendini. Battaniyenin dışına çıktığından anlıyorum :)
Yüz üstü durmasının sonucu sanırım bunlar. Bilerek yapmamıştım başlarda ama :) biz göğsümüzün üstüne yatırmıştık önce. Kendimizde tüm yatıp. Belki öyle alışmıştır. Kafasının altına baktığı siyah beyaz kartlardan koysan yüzüne zarar vermeyecekse tabi. Belki ona bakmak için durur.

Kızlar bebeklerinizin 2. ay kontrolündeki kafa çapı kaç cm? Bize 40 dedi. 1. ayda 36'ydı. Bu kadar çok büyümüş olamaz di mi?

superselma superselma canım bir sorum daha var kusura bakma lütfen ama ilk bebeğim ve yanımda kimse yok ne normal ne değil, neyi doğru neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. bebeğim kafasını omzumdayken dik tutabiliyor.Omzuma aldığımda kafasını hiç bir yere yaslamadan dik tutuyor kuş gibi sağa sola çeviriyor. Ancak bunun dışında ben onu ne yan çeviriyorum ve yüz üstü. Çünkü sevmiyor bu pozisyonları. Yüz üstü koyunca elleri ile başını kaldırıyor boğulmamak için, hepsi bu. Yan yatırınca da çok mutsuz oluyor ve sırt dönüyor hemen. Kaslarını geliştirmek için ne yapabilirim? Yüz üstü durmuyor ağlıyor. koltuk altına rulo koyuyorum biraz daha uzun duruyor ama en fazla 1-2 dk. 8 haftalık oldu şimdi, neleri yapabiliyor olması lazım? Burada birisi yüz üstü yatarken döndüğünü söyledi. Benimkinin bunu yapması imkansız.

Canım öncelikle şunu söyleyim her bebek kendine özel gelişir, ne kadar senin çabaların olsa da bazen bazı şeyler bi yerlerde tıkanır.
Kvnin sosyal tarzı senin akademik tarzından baskın gelmiş olabilir.
Bence bebeğinin hoşuna gitmiş farklı kişiler tarafindan sevilmek. Senden vazgecemez tabi ama sen ceptesin ya nasil olsa:)

Babaanneler nasılsa benim kızım karni tok altı temizse babaanneden biri almaya çalışınca bağırıyor. Geri verince susuyor.
Onun sohbetini seviyor ve karşılık veriyor.

Yarın kvyi arayıp sesini hoparlörden dinletebilirsin. Bebeğin biraz teselli olacaktır.

Ayrıca kartlar için şunu söyleyecektim.
Kartları gruplandirip yavaş yavaş çoğaltmak daha sağlıklı olur bence.
İlk once 10 kartı gösterip özümsemesini sagladiktan sonra ertesi gün 5kart daha aralara ekleyip dikkatini gelistirebilirsin. Bir günde çok fazla dikkat dağıtıcı olabilir.

Ilk kızıma fazla akademik yüklenmiştim.
Ama sosyal olarak başarılı olamadığımi şimdi görüyorum. Dogal bi sosyal cevremiz yoktu çünkü. Igwr çocuklarım daha şanslı oldugunu düşünüyorum.

Ben de kv gidince onu taklit etmistim.
Ayni tonda konusup ayni tonda ayni ninniyi söylemiştim.

superselma superselma ben de aynen kv'nin ninnisini söyledim bugün öyle uyudu. Annem gidince de aynı şeyi yapmıştı. Taklit edip konuşmayı denedim ama yemedi :) gerçekten de onlar daha iyi konuşuyor. Babası ile bile daha çok konuşuyor. Sanırım ben kendimi bebeğime bırakamıyorum. Süreki gelişimi normal mi diye bakıyorum :( Mesela bugün emerken bırakıp başını kaldırıp uzun uzun bana baktı, gözleriyle yüzümün her yerini saçlarımı taradı, o an gülümsedim hemen karşılık verdi. Harika bir andı. Kocaman yeşil gözleriyle bana bakıyor! Benim aklımda ne geçti biliyor musun "iyi göz teması kuruyor otistik değil" :( Hep böyle iyi mi diye inceliyorum onu, tadını çıkarmıyorum. Allah korusun ama otistik olsa ne olacak. Onun için her şeyin en güzelini diliyorum ama sevgi anlamında şu saatten sonr hiç bir şey ona olan sevgimi azaltamaz.

Ninni söylerken bile seçtiğim kelimelere dikkat ediyorum. Bilinç altına işler diye. Babası ise saçma şarkılar uyduruyor. Bilinçaltı vs düşünmeden onunla eğleniyor. Mesela dün "minik kuuş minik kuuş bize kimse bakamaaaaazzzz" diyip tam bakamaz derken başını okşuyordu. Bir baktım her bakamaz lafında ağzı kulaklarına varıyor :)

9ay 9ay Canım benim kızım 65günlük hala dönmedi. Sadece yan yatirinca sırtüstü donuveriyor. Bazen de memye doğru yan dönmeye çalışıyor.
Dönme fırsatıni da bulmuş da degil.
Ya arabada ya kucakta ya uyuyor.
Ayrıca bu kızım yüzüstü durmayi hiç sevmiyor. Biraksam dönecek belki.
Kucagimda öyle uyuyor ama.

Gizlifidan önermişti playstore ve appstore da Büyüyen bebek uygulamasinda bunun için egzersiz videolari var.

Ben sabahlari uyaninca gerinmesine yardım ediyorum. Ellerini geriye doğru esnetiyorum. Kucağıma almadan önce ellerinden kaldiriyor gibi yapiyorum ve ayakalriyla ziplatiyor gibi yapıyorum.

Benim çocuklarım 8aylıkken emekledi.
Herkesinki emekliyor benim bebeğim emeklemiyor baktım ki fırsat vermiyorum, öğrettim hemen ogrendiler.
Onlara yataktan düşmeden inmeyi 6aylıkken ögretmeye çalıştım.
Hep yüzüstü kaydirarak yere hafifce oturttum.
düşmeden yüzüstü kayarak inip emekler yanima gelirlerdi.

Egzersizler yaptirinca sen olmadan da yapmaya çalışacak o zaman yapar.
Acelesi yok.

Ben birinci ay kafa ölçüsünü sormayı unuttum. Bu ay hala gitmedik kontrole.
Eşim kalca ultrasonu da cektirmek istemiyor. Ben de bi ebe arkadaşım göstermişti, ölçmeye çalıstim kalçada çıkık var mı diye. bu da egzersiz gibi oluyor bebeğimin çok hoşuna gitti hergün yapıyorum. Çok narin hareketlerle. Gaz da atıyor gülüyor bi de..

• Beğen
Reactions: 9ay
Kızlar peki bebeği kafasını bir sağa bir sola çeviren var mı? Mesela önüne geçiyorum. Kafasını bir sağa bir sola çeviriyor ve arada beni es geçiyor. Yani bana hiç bakmıyor.Canım istediğinde göz teması kuruyor Sanırım benimle konuşmak istemediğinde başka yerleri görmek için çeviriyor. Bazen yatakta da yapıyor bunu.

PembeLokum PembeLokum salya bol bol var canım. Hem de 1 aylıktan beri.

superselma superselma

Canım bebeğim doğduğundan beri olan en zor günüm bugündü.

Ağlamasının nasıl olduğunu tam anlayamıyorum. Gözlerini sıkıca kapatıyor. Eğer bir şekilde açmasını sağlayıp o an dikkatini çekersem susuyor. Mesela ellerimi kuvvetlice çırpıyorum, gözünü aralıyor, o an bizim şu siyah beyaz kartları gösteriyorum ve ağlamayı kesip onlara bakmaya başlıyor. Bir yeri acısa her halde bu şekilde susmaz diye düşünüyorum.

Sadece verem aşısını oldu ve onun yerinde hiç bir şey yok.

Biraz gazı vardı ama böyle ağlatacak kadar değil. Kendi kendine çıkarabildi.

Ayaklarında çorap yoktu ama baktım buz gibi olmuş giydirdim.

Dün kv ve kp gittiler. Acaba evdeki hareketi mi aradı? Bu kadar küçük bebek anlar mı ondan? Dün birileri vardı bugün yok gibi düşünebilir mi?

Bir de benimle çok az konuşuyor. Kv ile yarım saat sohbet ederdi. O sorardı o da cevap verirdi. Neden benimle konuşmuyor olabilir? Sadece çok sıkıştırırsam, mesela altını değiştiriyorum ve çok uzadı ağladı ağlayacak bildiği kelimeleri sayıyor peş peş agu agu agu diyor mesela
Hemşire söylemedi mi cnm, şimdi verem aşısının yerinde bir şey olmaz.2-3 ay sonra kabuk bağlayabilir sıkıntı yapmayın dediler.bebeğin es geçme olayı bizde de var

• Beğen
Reactions: 9ay

Benim kız doğduğunda 37 idi 2.ayda 41 di cnm

9ay 9ay inanamiyorum yani aynı ilk kızimdaki halimsin.
Diğerlerinde de böyle düşüncelerim oldu ama ilki kadar değil.

Ilk kızımı uyuturken bazen dua okurdum, bazen almanca çocuk şarkısi, bazen ingilizce şarkı, bazen türkü, bazen sanat müziği, bazen operadan bildiğim tek şarkıyı, bazen de bi parça caz, bazen de peşpeşe hepsini okurdum. Bazen turkce, ingilize veya arapça alfabeyi sayardım bazen ingilizce, arapça ya da almanca sayıları sayardim. Arka arkaya. Niye, dil zekası gelişsin diye.
Çocuk kendini dinlemeye özümsemeye firsat bulamazdi.
Benimle dalga geçerlerdi ders calistiriyorsun diye.

Renkli balonlara su koyardım eline verirdim. Hangi renk olduğunu turkce ingilizce almanca söylerdim, niye dünya insanı olacak benim kızım.
Ne oldu? Uzaylı gibi, farklı yani..
2 yaşındayken sevinince bazen arapça ra'ya derdi, bazen de vay canına
Uyumadan önce alfabeyi sayardık beraber..

Şimdi noldu? Hiç susmayan susamayan bi kız. Uykusunda bile konuşuyor. Dinlemeyi değil konuşmayı ogretmisim hep konuşarak. Bu da çok sorun çıkarıyor. Iyi dinlemediğinden bazen yanlış iletişim kuruyor. Umarım artık burda akrabaların içinde toparlanır. Şu an çok şaşkın. Akranlarınin doğal hareketlerini taklit etmeye çalışıyor ama tutturamadigi oluyor. Yine de ilk zamanlara göre bayağı düzeldi.

Konuştuklarını anlamıyor akranları çünkü kelime hazinesi çok geniş ve uzun birleşik veya şartlı cümleler kuruyor.
Bana tercüme ettiriyorlar.
Tam olarak ne demek istedi diye.
Yine de onlarla oynamak istiyor çünkü onlar ona sosyal olarak çok sey katıyor ve tatmin oluyor.

Aynen doğumdan sonra da istiyordum aslında lohusalık bitip iş ciddiye binince bir değişik hal aldı beni :):) soğudum sanki ayıp bir şey yapıyormuşum gibi hissediyorum :):):) ama bu durum beni rahatsız ediyor. Çünkü o da karı koca arasındaki bi iletişim :):)
Allahtan anlayışlı kocalarımız var , bana sürekli senin şu hormonlar ne zaman düzelecek deyip duruyor :)))

Kızlar dogalaile web sitesinde emzirme t-shirt ü var. Ben bundan çok daha pahalıya almıştım. Bir bakın derim. Çok rahat.

superselma superselma ay canım ya sen gerçekten süpersin :) Ben de ingilizce konuşup şarkı söylüyorum bazen. her şeyi sayıyorum. onunla dans etmeyi bile ritim duygusu gelişsin düşüncesiyle yapıyorum. Tamam gelişmesi için destek olmak güzel ama bir yandan da keyif almak lazım. onu da kendimi de kendi halimize bırakmaya çalışacağım. belki ben anneliğimden o da benimle geçirdiği zamandan daha fazla zevk alır. Umarım kendimi tutabilirim :)
Bu arada kızınla tanışmak isterdim çok ama çok tatlı bir kıza benziyor :)

Bendensin tek çocuk yeterli :)
Yani kızıma arkadaş
İki kardeş birbirlerini destek olsun
Büyüyünce de tek kalmasınlar düşüncesi aklıma gelmese istemiyorum
Gerçekten ülke bu kadar bozulmuş ve karışıkken endişelerime engel olamıyorum
Ben yaşayacağımı yaşadım ya bebeğime birşey olursa ?
Birde tek çocukta önüne sunduğun olanaklar daha fazla olacak
İkinci olduğunda kısıtlanacak doğal olarak
E peki buna Hakkı'm var mı diye soruyorum kendime

Kızlar dogalaile web sitesinde emzirme t-shirt ü var. Ben bundan çok daha pahalıya almıştım. Bir bakın derim. Çok rahat.

superselma superselma ay canım ya sen gerçekten süpersin :) Ben de ingilizce konuşup şarkı söylüyorum bazen. her şeyi sayıyorum. onunla dans etmeyi bile ritim duygusu gelişsin düşüncesiyle yapıyorum. Tamam gelişmesi için destek olmak güzel ama bir yandan da keyif almak lazım. onu da kendimi de kendi halimize bırakmaya çalışacağım. belki ben anneliğimden o da benimle geçirdiği zamandan daha fazla zevk alır. Umarım kendimi tutabilirim :)
Bu arada kızınla tanışmak isterdim çok ama çok tatlı bir kıza benziyor :)

Canım kızım çok tatlıdır çok eğlencelidir ama o kadar bilmiş ki bazen beni zorluyor.

sana kızıma yaptıklarımın onda birini bile yazmadım düşün kızım 5aylikken sakız çiğnemeye başladı ve sadece bi kere yuttu o da ilk seferde. Dişlerini kaşısin diye bi süre çiğnetirdim sonra parmagimla aliverirdim.
Oğluma denedim baktım hep yutuyor bi daha vermedim bağırsağı tıkanır diye korktum. Oğlumu da kendimi de daha doğal bıraktım. Hele bu kızıma müzik dersi vermeme gerek yok sabah kuş sesleri horoz tavuk sesi derken doğadaki sesler müzik ve ağAçların dallarini seyredisi görsel zekasını geliştiriyor. Bak ne kadar salsam da böyle düşünmeden edemiyorum :))

Anladım canım o biraz tehlikeliymiş ama sen zaten 2.bebeğe sıcak bakıyosun:KK66:

Umarım çabuk normale döner evlendiğim gece gibi gerildim yavv:))

Valla o gece insanda bi deli cesareti oluyor hic degilse yaa dogumdan sonraki ilk beraberlik ilk geceden daha zor bence :D

D vitamini canım. Sağlık ocağı veriyor ya. Onların verdiğinin içeriğinde bazı sıkıntılı şeyler varmış. Kanserojen olduğu söyleniyor yani. O yüzden bundan alıyoruz. Carlson markası. Amerikadan geliyor.

Aboow ben de alayim sonucta 1 yasina kadar d vitamini verecegiz sen nereden aldin ben de alayim nereden bulurum??

Back
X