Ben uyutamıyorum maalesef ... Uyumuyor hep oyalanmak istiyor , kendisiyle konuşulmasını istiyor , bilmiyorum şimdiden şımarık alıştırdık galiba !
Şımarık değil canım olması gereken o
sadece sen yalnız olduğun için zaman zaman tikaniyorsun.
Tv veya radyo tavsiye ederim.
Uyanık olduğu zaman evde ses olsun.
Uzun derken hangi uzun :) diyorum ya bikac gundur gündüz yarım saat 20dk ara ara oda
Sabahlari uzun süre uyanık tutmaktan bahsediyorum canım 2saate yakın. Bi ilk sabah uykusu olur 9-10a kadar, sonra oynarsin egzersiz yaptırırsin veya seyredeceği nesneler koyarsin, seslendiginde tekrarlarsin, arada bi göz teması kurarsın seversin.
Emmeden durabildigi süreler uzamali artik
Sonra emip ogleden sonra uzun sayılan bi uykuya yatmali
Uyku öncesi boş görünen memeyi emmeli
Saat1 -2gibi dolu memeyi emip
Gazı çıkıp uyumali
Bazen benimki sallanmak istiyor uyumak için emmek istemiyor. Ya kucakta ya ayakta en fazla 5dk salliyorum uyuyor.
Sabah ayakta sallayip öyle kalirsam uzun uyuyor.
Uzun derken uyutmaya ugrasma demek istedim
:)))) olabilir diyecem ama tek hekimdi o zaman :)))
Hemsirelerden utanmissa onu kastettim :)
canım ancak hasta birinin dışkısının bulaştığı bir şeyin bir şekilde bebeğin ağzına girmesi ile bulaşır. Hijyene çok dikkat edersen bir şey olmaz Allah'ın izniyle.
Evet bu yüzden bebeklerimize ve çocuklarımıza kendimizin ve güvendiğimiz kişilerden başka kimsenin pisirdigini yedirmemeliyiz. Ben el yikamakta takintiliyim biraz. İnsanlar ellerini sık yıkıyor mu diye de bakarım. Yemek yaparken sebzeyi yumurtayı once yıkıyor mu diye bakarim, elimde değil
Elleri sık yikamaktan başka taharet alırken dışkıya elimiz degmemeli.