2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar bugun eşimin arkadaşları gelmişti , ailecek , eşim ney çalmaya başladı kuzum Pür dikkat kesildi , eşim çalarken Gözlerini babasından ayırmadı çok heyecanlandı , uzun süre gülümsedi sesler çıkardı , uyanık olan minnakım 5 dk içinde uyuya kaldı :)))) eşim çalmaya devam etti, uyanmadı baya baya uyuyor hala :))) bundan sonra uyutmak için ey sesini deneyeceğiz :)))

Canım meme pozisyonunda tutuyorum zaten nasıl bir bebekse azıcık eğeyim biberonu eliyle kaldırıyor ...biberonu kendisi tutuyor ben destekliyorum sadece ilk Doğduğu günden beri öyle ...

Anladim cnm ama bebegin emmeyi birakmamasi icin onu biberonla beslerken dik tutmak gerekiyormuş aklında olsun bana hastanede öyle söylediler ben bebegim doğduğndan beri emziriyorum ve biberonla süt sağıp veriyorum

Kızlar dönemce için daha erken mi :/ benim oğlum korktu

benim bebiş 87 günlük. 2-3 haftadır kullanıyoruz.

Bebegin kac kilo?kaç kiloluk alacaksın?

Arkadaşım fisher price inkini internetten 2.el aldı.
Kendi cocuklari yegenleri derken 4Çocuk büyüttü 2.eldi bi de.

9kiloya kadar diyordu ama o en yavas ayarda 11kgya kadar kullandı cok memnun kaldi. 11kg olana kadar nerden baksan en az 9ay Kullanırsın. Bence al pişman olmazsin. Fisher price harikaydı.

Sen karar ver. Ben evin içinde araba kullanıyorum. Nereye gitsem yanımda.

6 kilo civarında canım. bende tutumluanne sahibindene falan bakıyorum sıfırına çok para veririm kullanamam üzülürüm diye düşündüm. superselma birşey daha soracaktım benim kuzu 3 hafta erken doğdu normalde haziran olması gerekirken mayısta doğdu. ben gelişimini takip ederken doğduğu ay olan mayıs bebeklerini mi yoksa 3 haftasını dışarda doldurdu diye düşünerek haziran bebeklerini mi baz almalıyım acaba.

superselma superselma canim okadar dikkat ediyoruz ki defalarca izledim o videolar i ama genede kaçıyor nasıl olduğunu anlamadım.yuzu yere bakiyor azar azar döküp yüzünü siliyorum ve engelliyorum ağzına kaçmasını.daha nasıl dikkat edilir anlamadım.artik oğlunu yikamaktan korkar oldum.dIrsordun saol canim bakayım internetten nasıl birsey

bende dün kaçırdım ağladı biraz:KK43:

Kizlar benim bebis bugun tam 2.ayı bitti.
Anne sutu aliyo ve suana kadar aylik 900gram aldi ve suan tam 5kg. Doktor iyi dedi ama yinede emin degilim. Sizinkiler nasil kilo alımı?

:nazar:gayet güzel almış aylık 600 gramın üzeri isteniyor zaten.

Çok Sağol canım Dediğin gibi ben onlara devam edeyim :) beynim artık error modunda maalesef. Huysuz ama çok tatlı ve Nazlı bir bebekle uğraşmak zor oluyor, birde Haftasonu Kv deydik, sinir katsayım Yükseldi maalesef onu da kafaya taktım galiba , bugun daha iyiyiz kendisi emmek istedi Öğlen 3 defa Aldı Allah'a şükür :)
Maşallah yavruşa düzelecek emin ol sen iyi ol ki o da iyi olsun benim Dr pazartesi kayinvalide geliyor bakalım neler olacak :)

benim bebiş 87 günlük. 2-3 haftadır kullanıyoruz.

6 kilo civarında canım. bende tutumluanne sahibindene falan bakıyorum sıfırına çok para veririm kullanamam üzülürüm diye düşündüm. superselma birşey daha soracaktım benim kuzu 3 hafta erken doğdu normalde haziran olması gerekirken mayısta doğdu. ben gelişimini takip ederken doğduğu ay olan mayıs bebeklerini mi yoksa 3 haftasını dışarda doldurdu diye düşünerek haziran bebeklerini mi baz almalıyım acaba.

bende dün kaçırdım ağladı biraz:KK43:

:nazar:gayet güzel almış aylık 600 gramın üzeri isteniyor zaten.

Canım seninki prematüre sayılmaz bence solunumunu kendisi rahat yapıyordu değil mi? Kuvezde falan kalmamıştır herhalde?
mayıs bebekleriyke beraber büyüyordur bence

Ben uyutamıyorum maalesef ... Uyumuyor hep oyalanmak istiyor , kendisiyle konuşulmasını istiyor , bilmiyorum şimdiden şımarık alıştırdık galiba !

Şımarık değil canım olması gereken o
sadece sen yalnız olduğun için zaman zaman tikaniyorsun.
Tv veya radyo tavsiye ederim.
Uyanık olduğu zaman evde ses olsun.

Uzun derken hangi uzun :) diyorum ya bikac gundur gündüz yarım saat 20dk ara ara oda

Sabahlari uzun süre uyanık tutmaktan bahsediyorum canım 2saate yakın. Bi ilk sabah uykusu olur 9-10a kadar, sonra oynarsin egzersiz yaptırırsin veya seyredeceği nesneler koyarsin, seslendiginde tekrarlarsin, arada bi göz teması kurarsın seversin.
Emmeden durabildigi süreler uzamali artik
Sonra emip ogleden sonra uzun sayılan bi uykuya yatmali
Uyku öncesi boş görünen memeyi emmeli
Saat1 -2gibi dolu memeyi emip
Gazı çıkıp uyumali
Bazen benimki sallanmak istiyor uyumak için emmek istemiyor. Ya kucakta ya ayakta en fazla 5dk salliyorum uyuyor.
Sabah ayakta sallayip öyle kalirsam uzun uyuyor.
Uzun derken uyutmaya ugrasma demek istedim

:)))) olabilir diyecem ama tek hekimdi o zaman :)))

Hemsirelerden utanmissa onu kastettim :)

canım ancak hasta birinin dışkısının bulaştığı bir şeyin bir şekilde bebeğin ağzına girmesi ile bulaşır. Hijyene çok dikkat edersen bir şey olmaz Allah'ın izniyle.

Evet bu yüzden bebeklerimize ve çocuklarımıza kendimizin ve güvendiğimiz kişilerden başka kimsenin pisirdigini yedirmemeliyiz. Ben el yikamakta takintiliyim biraz. İnsanlar ellerini sık yıkıyor mu diye de bakarım. Yemek yaparken sebzeyi yumurtayı once yıkıyor mu diye bakarim, elimde değil

Elleri sık yikamaktan başka taharet alırken dışkıya elimiz degmemeli.

Ben sadece verem aşısını yaptırdım hepsi birden ağır diye. Onda da babası tuttu başında ben Adem Güneş önerisiyle tutmadım. Ama aşıyı yanlış ve fazla doz yaptıkları için diğerlerine hiç götüresim yok. İyi bir doktor bulana kadar götürmeyeceğim. Ateşini kontrol et canım. Biraz çıkabilir. Doktor kaça kadar bekleyeceğini ve hangi ilacı vereceğini söyledi mi?

Ya ben çok üzülüyorum :KK43:
Adem gunes onerisi ne kiz

Back
X