2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Haklısın ama şimdi oğlum her emmeye çalıştığında ben mama dayıyorum ağzına nasıl içim gidiyo anlatamam birde annem en az benim kadar ilgileniyo oğlumla ben baştan biraz beceriksizdim bebek bakma konusunda şimdi oğlumda anneme çok düşkün benim kucağıma gelince sakinleşmiyo bile ağlarken çok üzülüyorum beni unutucak diye

Bak ilk dogdugunda bende ayni dusuncedeydim. Sutum yoktu ben yetemiom bu cocuga yok beni istemio annemde susuyo falan. Zamanla sut geldi ama az mamada vermeye basladik cunku kilo kaybi oldu cocukta. Sonra instagramda premature anneler grubuna denk geldim ve uzuldugum seyin aslinda hicbirsey oldugunu farkettim. Evladim kucagimdaydi ve cok sukur saglikliydi. Sadece kucagina almak icin 60 gun bekleyen anneler vardi.oysa bizim bebeklerimiz 60 gundur koynumuzda. Sen kendini topla silkelen soyle bir. Evladina saril. En buyuk destek onun kokusu olucak.derin derin icine cek gul kokusunu gozlerini kapat kendini telkin et . Iyi olucaksin sen ve evladindan baska kimseyi dusunme..

Kızlar yazmadan edemeyeceğim.
Hani benim küçük azıcık da sorumsuz gibi bi eltim vardı ya, pazar günü annesine gitmiş. Akşam eşi almaya gelince kendisi arabaya binmemiş, kaynim da "gelmiyo musun?" demiş, o da cevap vermeyince, " kapıyı kapat " demiş kaynim, eltim de kapatmış yine binmemis, adam eve gelmiş iki gündür çocuklar kv kp gorumcenin üstünde. Bana da Kızım söyledi yengesinin gelmediğini. Eşime dün kv kardesiyle konuşmasını, eltimi gidip alması gerektiğini söylemiş eşim de karışmam demiş. Ben de dayanamadım dün akşam eltimi aradım. "Niye gelmedin çocuklar burda, annen baban iyi mi bişey mi oldu da kaldın" dedim. " Yoo iyiler, bişey mi dediler?" dedi, "yoo, kimse bisey demedi de kızım gelmediğini söyledi, ben de halı yikayacakti annesinde dedim kızıma , ama kızım 'yengem yürüyerek gelecekmis galiba' dedi" dedim. Meğerse eltim çocukları kvye atıp kafa dinleyecekmis, eşi arar ya da gelirse eve donecekmis. Ben de " baban getirsin çocuklar perişan, niye onu bekliyorsun, sen binmemissin arabaya ondan gelmesini bekleme" dedim. Kaynim zaten çıldırmış gelirse gelir, gelmezse ben gidip almam diyor, ikisi de inat. Gorumcemle konuştum akşam
sabah da ablama gitmek üzereyken gorumcem geldi, "onu ikna et getir, çocuklar Behlül gibi, abim de gidip almam diyor, ancak sen onu ikna edersin, annem sana güveniyor"dedi. Ben de iyi gaza geldim, ablam eltimle aynı mahallede, onu aradım " ablamdayim gelsene" dedim, o da "siz gelin" dedi, "bebekle gelemem zor olur, eve giderken seni alırız" dedim, rahat bi sesle.
Hemen eşini sordu. "Eşim sormuş, 'biz kavga etmedik, o gelecek', demiş seninki" dedim. ( Burası biraz pembe yalan.)
O şaşırdı. " Niye aramiyor peki"dedi, "onu da sordum gorumceme, seninkinin dakikasi yokmuş" dedim, gorumceden arasın o zaman dedi. Bişey mi oldu ki arasın dedim, adam bişey yok diyormus, çocuklar varken gerisini düşünme, hem sevgili misin nişanlı ya da taze gelin misin de naza cekiyosun, uzatırsan sogutursun kendinden" dedim. Hem suçlu hem güçlü. Evet bazı sorunlar var ama mücadele etmek, sabretmek, kendini geliştirmek lazım.
Neyse ikna oldu gelirken aldık ve asıl yazmak istediğim şu:

Kv bana sarıldı öyle dualar etti ki yani eşim gurur duydu benle. yıllar önce burnumu sürtmekle kalmayıp rendelemeye çalışan kadın gitti minnettar pamukteyze geldi.
Dahası aylardir korkup kactigim eşim, beni bi sevdi bi sarıldı, sonrası maçı kazandı yani ilk golünü attı

H history1985 canını sıkan bi şey mi var?
Belipki bebeğin duygularını hissedip emmiyordur.
Belki de onun için fazla endiselenmenden rahatsız oluyordur.

PembeLokum PembeLokum daha erken canım bi kaç ay sonra. Ovalama orayı oldu mu
Emmiyo diye.endiseliyim cnm.belki o yansiyodur

Çok sağol canım rüzgarla alakası yok benimKinin sinir stres ve doğumdaki travmalarda etkileyebiliyormuş bu hastalığı çok zor bi doğumum oldu ayrıca kv ile birlikte yaşıyorum sinir doluyum ona karşı ben bunlara bağlıyorum sebebini bende şimdilik vermemeye karar verdim 11 gün sonra başlıycam vermeye ama emermi acaba o zaman
11 gun iki aylik bi bebek icin cok uzun bi sure tabi nerdeyse omrunun yuzde onu:) bebeklerin emme refleksleri cok guclu memeye de alistiysa kolay kolay unutmaz insallah. Gidisata bakmak icin mesela arada mama verecegin zaman once memeni veriyomus gibi yap bakalim agzini aciyo mu.

Canım onu yaşamadan bilemeyiz. Ben im de ağrı eşiğim düşük ama doğumda bi cesaret geliyor.
Çok şükür artık bunu düşünme..

Evet. kesik olmasi lazım ama yırtılma kanama olmasın bi yer kesilip kurtulmuş oluyorsun. Doğumu normallikten çıkaran kesi değil aslında, son ay vitamin mineral kullanmak da kasılmaya engel olabilir. Dahası yardimli olan da bünyeyi sarsıyor. Sancı verilmesi, aç bırakılmak. Doğar doğmaz kuş gibisin ama sezeryande doğduktan sonra acılar başlıyor. Ic organın kesiliyor yani dış vajinada en asagida yana doğru 2cm kesi. Genetik bi sorun olmazsa o da bir hafataya iyileşiyor. Başka nadir seyler de oluyor tabi bana olmadı çok şükür.

Esnetme egzersizleri, internetten biraz bak istersen bebek egzersizlerine

Saatte bir ped değiştiriyorsan
Hele de koku varsa maya veya balık gibi
Yani anormalse doktora gitmelisin

Ssvd mi yapsam diye dusunuyorum (sezayen sonrasi vajinal dogum) ama iste sezaryen olma nedenim su gememesi sanci olmamasi vs degil ki retinamin dejenere olmasi:KK64:

Haklısın ama şimdi oğlum her emmeye çalıştığında ben mama dayıyorum ağzına nasıl içim gidiyo anlatamam birde annem en az benim kadar ilgileniyo oğlumla ben baştan biraz beceriksizdim bebek bakma konusunda şimdi oğlumda anneme çok düşkün benim kucağıma gelince sakinleşmiyo bile ağlarken çok üzülüyorum beni unutucak diye

Üzülme unutmaz canım
Ya canım hala annen yaninda ve nazlı değilim mi diyorsun :)
Şimdi annenin iyilik yaptığını mı sanıyorsun?
Senin anılarını çalıyor kabaca bi tabir ama
Geleceğini de aslında, bebeğinin tüm benligine yerleşiyor..

Bebek bakımında herkes tecrubesizdir yaşayarak öğrenilir annelik
Senin içgüdülerinin harekete geçmesi için gerçekten annenin sadece yenek ev işi yapıp ikindi olmadan evine dönmesi gerekiyor.
Yanında kaldığına göre uzalta oturuyor. Senin yeni hayatını kabullenmeni güçleştiriyor canım o kadar. Artık ayağa kalkıp yemek ve ev işi yapabilirsin.
Yani devamlı kv ile kalacaksan annen de olsa çatışma bence.. Bence..

Çok sağol canım evet doğumda doktoru tekmeleyen bendim

Aslında nazlı biri hiç değilimdir ama tam 3 yıldır kv ile oturuyorum ve bu kadın benim karakterimi bile değistirdi eskiden çok neşeliydim şimdi en son ne zaman güldüğümü bile unutuyorum birdr şjmdi bebek oldu annem bana yardım için geldi bizde kalıyo kv çalışıyo ama kv evde annemi istemiyo ve çok problemler yaşıyoruz

Benzer seyler yasadım yasıyorum suratım duvar gibi gülmeyi unuttum allaha havale ediyorum

Aynen bende öyle yapıyorum şuana kadar tüm özel günlerimin içine etti düğünüm, aile yemeklerimiz,dualarım, en sonda doğumum hep kendi istediği gibi olsun istiyo herşeyi ondan kurtulmak için çok dua ediyorum aslında tek çözümüm çalışmak ama şimdi bebeğim küçük üstelik bu şehirde torpilin yoksa düzgün işte yok

Özel günlere anlam yüklemeyi birşeyler beklemeyi unuttum artık her günüm özel oluyor sen de dene canım. Anı yaşa..

Benimkide çalışıyor ama maşallah herseye yetiyor her işe msafire yapılacaga bile karısır sorunlu allah uzaklara def etsin yaşamayan bilemez kimse akıl vermesin hergün dua ettim bari dogumumda sorun cıkarmasın diye ama zehir etti bana anneme eşime inşallah ölür

Ona buna akıl versem bana kalmaz kııız
Ne haddime :)

Sadece neyin kafasını yaşıyorsunuz onu anlamaya çalışıyorum
Hayaller popüler kültür, gerçekler anadolu kültürü..
Ama ettiğin dualara dikkat et her duanin yan etkisi olur
artık bi çocuğun var
Ve bi çocuk için büyük anneler büyük destektir. Kendi nineni nasıl hatirlarsin?

Her başını oksayani dost,
Her başını ağrıtanı düşman belleme demişler

Mutluluk herşeyin yolunda olmasi değil,
Görmezden gelme sanatında başarılı olması demekmiş.

Ve bu hayatta sabrin kadar güçlü, şükrün kadar olgunsundur.

Benim hayatım hiç de güllük gülistanlık olmadı şu son 6aya kadar..
Benim nazlanacak bi annem olmadı
Aksine annem sığdırmadığı için
Abime bayiltana kadar dövdürdüğü için
Parasız yatılı bursluluk ve fen lisesi sınavlarnı kazanıp liseyi yatili okumak zorunda kaldım
Universiteden hemen sonra 3ay içinde görücü usulü evlendim.
Nisanim kinam düğünüm kvmin istedigi gibi oldu. Nikahimiz kıyilırken oglunun başını okşuyordu elinden alırım diye odu kopuyordu Kadınin. Nişan atamadim. çaresizdim. Ve son 7 yaz kvnin evinde 2ay kaldım. Nereye gidip gitmeyeceğimize o karar veriyordu, peki diğer 10ay mutlu muydum? hayır, yazın etkileriyle geçerdi hayatımız.
Eşim de tüketiyordu beni.
Ben rahatima düşkün olmak istedikçe hayatım zorlasiyordy.
Denizi, yaylayi, akrabalarimin evlerini, düğünleri unuttum.
Sonra ben bi çok farklı kitap okudum ve ben değişmedikçe hayatımın böyle mutsuz geçeceğini farkettim.
Eşime tayin istemezse gideceğimi ve geri gelmeyeceğimi söyledim. Tayin istedi ve 6 ay önce kv ile aynı sokağa taşındım. Özellikle son bir yılda kv beni tanımaya başladı, ben yanlış tepkilerle kendimi yanlış tanıtırmışım meğer.
Ve benim sorunum kv değil,
Ona ısınmamı engelleyen kv ile birbirimizi tanimamiza engel olan, kvmin her isteğine muhalefet etmeme sebep olan annemmiş.
Annem ya annem
Anne ışte ne kadar gaddar olsa da doğurmuş emzirmis büyütmüş.

Benim lohusaliklarimda birer kere geldi ve bu son dogumumda nasılsa fasulye pisirdi. Yıllardır bana yemek pisirmemisti.
Hastanede bile yanımda eltim kaldı.
Bebeğimin altını hastanede bile yattığım yerden değiştirdim kimseye izin vermedim

Eşşeğe semeri yük değilmiş dedim.

Bana yardıma gelen ev işi yemek yaptı
Bebegimi de diğer çocukları da eşimi de ben avuttum.
Ben özel bir insan değilim,
Sadece sabrettim ve çok ugraştım yapıcı olmaya çalıştım.
Feministleri değil realistleri okudum.
Herkes yapabilir.
Sadece bakış açınızı değiştirin onu diyorum
Her düşünce her davranış her tepki bumerang gibidir geri döner..

Yıllardır depresyonda olan beynimin düzeldiğini hissediyorum.

Yüzümde kaybolmuştu gülümseme mimiği,
sadece çocuklarımla oynarken dans ederken gülerdim, diğer zamanlar kızım hep niye üzgün olduğumu sorardı.

Şimdi eskisi gibi oldum
Neşeli girişken enerjik
Ve uyandığımda içimden
Ne kadar mutluyum dediğimi farkettim.
Hayal bile etmediğim kadar mutluyum ışte..

PembeLokum PembeLokum hiç retinani riske atma bence..

Kızlar bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Gündüzleri özellikle? Emzikle uyuyor benimki. Esneyip gözlerini ovuşturmaya başladığında uyutmaya çalışıyorum. Yoksa uyku zamanı geçtiğinde çok huysuz mızmız oluyor. Bir yazı da anneler, altı temiz karnı tok gazı yok niye huysuz bu bebek diye düşünür dururlar, bebekler uykusuzluktan da huzursuz olur ağlarlar. Gündüz uykusunu iyi alamayan bebekler gece uykusuna zor dalarlar diyordu. O yüzden gündüz uyutmaya çalışıyorum.

2.ay aşısı olanlar bebişleriniz Ateşlendı mi ateslenmeyen oldu mu bi de kaç derece yüksek ateş oluyo ki 37 yi gecince mi

Asinin aksami 37.4 u gorduk bizde ama birsey vermedim vucud savassin biraz kuvvetlensin istedim. Ama saat basi ates olctum gece alarm kurdum hep takipteydim. Onun uzerine cikmadi hic.

Aslında kortizon ile emzirebilirsin. Yani bir çok ilaçtan daha masum, sonuçta vücumuzun ürettiği bir şeyi sentetik olarak dışardan alıyorsun sadece. Büyük ihtimal P ile başlayandan alıyorsun. Aslında kadın doğumcun ve endokrin sana daha doğru bilgi verir. Yüksek bir doz almıyorsun çünkü, doz biraz daha azalınca emzirebilirsin diyebilirler. Azalta azalta bitirecekler çünkü
Birçok doktora sordum bazısı tamamen çok masum gösterdi emzirmene hiç engeli yok dedi kimisi de ya bu ilacı kullanmayıp böyle kalırsın yada emzirirsin dediler tedavim 21 günlük doz düşücek yavaş yavaş 32 mg a düştüğünde yani 11 gün sonra emziricem allah izin verirse

Benimkide çalışıyor ama maşallah herseye yetiyor her işe msafire yapılacaga bile karısır sorunlu allah uzaklara def etsin yaşamayan bilemez kimse akıl vermesin hergün dua ettim bari dogumumda sorun cıkarmasın diye ama zehir etti bana anneme eşime inşallah ölür
Sanki aynen beni anlatıyosun ya bu kadar tesadüf olur kimseden nefret etmeyen ben ondan ediyorum şu evleri bi ayırırsak kurban kesicem diye adakta bile bulundum

Kızlar peki bebeğinin dili beyaz olan var mı?

Bir de eline verdiğiniz şeyi ağzına götürüyor mu?

Çok sağol canım rüzgarla alakası yok benimKinin sinir stres ve doğumdaki travmalarda etkileyebiliyormuş bu hastalığı çok zor bi doğumum oldu ayrıca kv ile birlikte yaşıyorum sinir doluyum ona karşı ben bunlara bağlıyorum sebebini bende şimdilik vermemeye karar verdim 11 gün sonra başlıycam vermeye ama emermi acaba o zaman
Çok geçmiş olsun. İnşallah bir şekilde Allah bu sıkıntılardan uzaklaştırır seni. Sen de kendini korumayı öğrenmelisin. Vermesen iyi olur bence de. Bu arada şırınga ile versen mamayı?

Kızlar bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Gündüzleri özellikle? Emzikle uyuyor benimki. Esneyip gözlerini ovuşturmaya başladığında uyutmaya çalışıyorum. Yoksa uyku zamanı geçtiğinde çok huysuz mızmız oluyor. Bir yazı da anneler, altı temiz karnı tok gazı yok niye huysuz bu bebek diye düşünür dururlar, bebekler uykusuzluktan da huzursuz olur ağlarlar. Gündüz uykusunu iyi alamayan bebekler gece uykusuna zor dalarlar diyordu. O yüzden gündüz uyutmaya çalışıyorum.
Cok dogru canim uyku uykunun mayasidir diye bi laf vardir. Gece sorunsuz uykunun yolu gunduz uykusundan geciyo. Instagtamda uyku melegi diye bi uzman var bu konuda videolari falan da var youtubda izle. Cocuklarda uyku aliskanliklari uzerine calisiyo.
Nasil uyutuyorum kismina gelince benimki zaten 45 dk da bir falan emdigi icin uykusu geldiyse o seansta memede uyuyo. Yatagina birakiyorum. Baska bi uyutma sekli bilmiyorum hep boyle memede mi uyuyacak bi fikrim yok :( ayagimda hic sallamadim. Bazen emdikten sonra omzumda gezerek uyuyo.
Emzikle nasil uyutuyosun emzigi verip yatagina mi birakiyosun direkt? Emzik konusunda hala kararsizim ya bi verdim almadi ben de zorlamadim.
Uyku egitimi icin 3 ayin dolmasini tavsiye ediyolar. O zaman bikac kitap okuyup yontem ogrenmeyi istiyorum.
Bak hele bak kitap okuyacakmisim :KK70:Desene sen once vakit bul da bi tuvaletine git sonra da ustundeki kusmuklari temizle :KK70:

superselma superselma annem uzakta değil bana 10 dakikalık mesafede oturyo malesef bende istemezdim annemi bu kadar evinden etmeyi ama çok uykusuz ve ağlayan bi oğlum var ve ağladımı katılana kadar susmuyo bende çok korkuyorum doğal olarak ve geceleri en az 4-5kere kalkıyo doğum yapalı 73 gün oldu kv aynı evde olmasına rağmen daha 1 gece bebek ağlarken kalkıp bakmadı akşam işten geldikten sonra bebek uyanıksa yarım saat oynayıp balkona çay keyfine çıkıyor bidaha yok benimle bütün gece annem uykusuz kalıyo yüz felci geçirdim o gün telefonla geçmiş olsun dedi akşamı eve geldi biz annemle otururken bi selam bile vermeden oturdu hiçbı laf yok bana nasılsın diye bile sormadı sen diyosun ya benim annem rahatsız diye benimde kv öyle bence hiç normal davranmıyo çünkü

Sağol canim ortada cocuklar var yani eşime uyup aramasam ikidi de birbirinden bekleyip çıldıracak ve çocuklara olan olacaktı. Şimdi nasil lar bilmiyorum sormadim.

Canım normalde böyle adet olmuyorsan sıkıntı olabilir, bi de kansızlık olur molur

Benimki de son zamanlarda öyle yaa
İlgi bekliyor kimden olursa
Değişiklik istiyor
Bazen evde gezdirmekten topuklarim ağrıyor. Çevre lazım sana canım keşke komşuluk yapabilsen biraz büyük kızı olan. On yaş ve üzeri iyi oyalıyor susturuyor.
Geçen ben dayanamadim sıcaktan çıkamadım tv açtım dizi izledik yani
Yapmadığımız şey

Em azindan insan görüyor
Çizgi film değil
Ya ben kimseyi eve kabul etmedim bir de. Hem çok küçük hem de aşısı yok diye. Küçük Bebek sosyalleşmekten anlamaz diye düşündüm. Ama insanları çok seviyor. Temizlikçinin 13 yaşında kızı geldi. Kucağında ağlıyordu bunu görünce bir gülmeye başladı. Yazık aynadaki görüntüsüyle konuşuyor. Hasta olmasından korkmasam iş yerindekiler haftasonu gelir. Haftaiçi komşu lazım ama çalışmaktan kimseyle tanışamadım. Bütün tanıdıklarım da çalışıyor

Kızlar peki bebeğinin dili beyaz olan var mı?

Bir de eline verdiğiniz şeyi ağzına götürüyor mu?

Çok geçmiş olsun. İnşallah bir şekilde Allah bu sıkıntılardan uzaklaştırır seni. Sen de kendini korumayı öğrenmelisin. Vermesen iyi olur bence de. Bu arada şırınga ile versen mamayı?

Benim bebegimin dili beyazdi pamukcuk deyip karbonatli suyla temizledim ama sonra meme ucuma gecti.memelerim mantar olmus :(
Memem kanamis haberim yok ve cocuk kan emmis. Sonra birgun bi kustu kahverngi kusmuk. Apar topar hastaneye kostuk sindirilmis kanmis .sutumu sagdim doktor bir surup verdi memeye sur. Silmeden emzircen dedi.
Demem o ki ciddiye al ben cok korktum kahverengi kusunca

2. Kez mi? Kırk başı değilmiş o zaman ben de olabilirim desene
Maşallah ne yiyosun hayatım? Ben dün gece yatmadan 1litre su içtim de gece öyle oldu aklıma sen geldin. Demekki aksamlari az su içiyormusum dedim.
yok adet olmamışım canım. Peçeteye kahverengi leke gelmişti başlayacak sandım bir daha gelmedi. Kırkbaşıydı galiba.
Kesinlikle su çok işe yarıyor. Bir de dereotu, üzüm ve mısırı bir arada yedim sabah o kadar çoktu ki fışkırdığı için içemedi. Evelallah çok işe yarıyorlar. Gece yemiyorum artık o sebeple.

Bu cocugun uykusuzlugu yedi beni. 71 gun bitti bugun ya hala duzeni yok. Aksam 8 den beri iki kere emzirdim ve o satten beri salliyorum isik kapali sessiz ortam cit yok telefonun bile isigi kapali ama yok uyumuyo gozler fal tasi durup durup guluyo
en azından gülüyor :) benim kuzenim de öyleymiş. Bütün gece ışıklarla konuşurmuş. İleri zekalı çıktı :)

Benim bebegimin dili beyazdi pamukcuk deyip karbonatli suyla temizledim ama sonra meme ucuma gecti.memelerim mantar olmus :KK43:
Memem kanamis haberim yok ve cocuk kan emmis. Sonra birgun bi kustu kahverngi kusmuk. Apar topar hastaneye kostuk sindirilmis kanmis .sutumu sagdim doktor bir surup verdi memeye sur. Silmeden emzircen dedi.
Demem o ki ciddiye al ben cok korktum kahverengi kusunca
Hiç bir şey hissetmedin mi canım mantar olunca? Acır diye düşünüyorum. Pamuk gibi değil ama sanki yoğurt yemiş de orada kalmış gibi. Arkasına doğru. Ya eskiden her gün duş alıyordum hiç bir şey olmamıştı. Bu arada her gün alamıyorum. Acaba ondan mı oldu :( ne yapsam ki

Back
X