Haklısın ama şimdi oğlum her emmeye çalıştığında ben mama dayıyorum ağzına nasıl içim gidiyo anlatamam birde annem en az benim kadar ilgileniyo oğlumla ben baştan biraz beceriksizdim bebek bakma konusunda şimdi oğlumda anneme çok düşkün benim kucağıma gelince sakinleşmiyo bile ağlarken çok üzülüyorum beni unutucak diye
Üzülme unutmaz canım
Ya canım hala annen yaninda ve nazlı değilim mi diyorsun :)
Şimdi annenin iyilik yaptığını mı sanıyorsun?
Senin anılarını çalıyor kabaca bi tabir ama
Geleceğini de aslında, bebeğinin tüm benligine yerleşiyor..
Bebek bakımında herkes tecrubesizdir yaşayarak öğrenilir annelik
Senin içgüdülerinin harekete geçmesi için gerçekten annenin sadece yenek ev işi yapıp ikindi olmadan evine dönmesi gerekiyor.
Yanında kaldığına göre uzalta oturuyor. Senin yeni hayatını kabullenmeni güçleştiriyor canım o kadar. Artık ayağa kalkıp yemek ve ev işi yapabilirsin.
Yani devamlı kv ile kalacaksan annen de olsa çatışma bence.. Bence..
Çok sağol canım evet doğumda doktoru tekmeleyen bendim
Aslında nazlı biri hiç değilimdir ama tam 3 yıldır kv ile oturuyorum ve bu kadın benim karakterimi bile değistirdi eskiden çok neşeliydim şimdi en son ne zaman güldüğümü bile unutuyorum birdr şjmdi bebek oldu annem bana yardım için geldi bizde kalıyo kv çalışıyo ama kv evde annemi istemiyo ve çok problemler yaşıyoruz
Benzer seyler yasadım yasıyorum suratım duvar gibi gülmeyi unuttum allaha havale ediyorum
Aynen bende öyle yapıyorum şuana kadar tüm özel günlerimin içine etti düğünüm, aile yemeklerimiz,dualarım, en sonda doğumum hep kendi istediği gibi olsun istiyo herşeyi ondan kurtulmak için çok dua ediyorum aslında tek çözümüm çalışmak ama şimdi bebeğim küçük üstelik bu şehirde torpilin yoksa düzgün işte yok
Özel günlere anlam yüklemeyi birşeyler beklemeyi unuttum artık her günüm özel oluyor sen de dene canım. Anı yaşa..
Benimkide çalışıyor ama maşallah herseye yetiyor her işe msafire yapılacaga bile karısır sorunlu allah uzaklara def etsin yaşamayan bilemez kimse akıl vermesin hergün dua ettim bari dogumumda sorun cıkarmasın diye ama zehir etti bana anneme eşime inşallah ölür
Ona buna akıl versem bana kalmaz kııız
Ne haddime :)
Sadece neyin kafasını yaşıyorsunuz onu anlamaya çalışıyorum
Hayaller popüler kültür, gerçekler anadolu kültürü..
Ama ettiğin dualara dikkat et her duanin yan etkisi olur
artık bi çocuğun var
Ve bi çocuk için büyük anneler büyük destektir. Kendi nineni nasıl hatirlarsin?
Her başını oksayani dost,
Her başını ağrıtanı düşman belleme demişler
Mutluluk herşeyin yolunda olmasi değil,
Görmezden gelme sanatında başarılı olması demekmiş.
Ve bu hayatta sabrin kadar güçlü, şükrün kadar olgunsundur.
Benim hayatım hiç de güllük gülistanlık olmadı şu son 6aya kadar..
Benim nazlanacak bi annem olmadı
Aksine annem sığdırmadığı için
Abime bayiltana kadar dövdürdüğü için
Parasız yatılı bursluluk ve fen lisesi sınavlarnı kazanıp liseyi yatili okumak zorunda kaldım
Universiteden hemen sonra 3ay içinde görücü usulü evlendim.
Nisanim kinam düğünüm kvmin istedigi gibi oldu. Nikahimiz kıyilırken oglunun başını okşuyordu elinden alırım diye odu kopuyordu Kadınin. Nişan atamadim. çaresizdim. Ve son 7 yaz kvnin evinde 2ay kaldım. Nereye gidip gitmeyeceğimize o karar veriyordu, peki diğer 10ay mutlu muydum? hayır, yazın etkileriyle geçerdi hayatımız.
Eşim de tüketiyordu beni.
Ben rahatima düşkün olmak istedikçe hayatım zorlasiyordy.
Denizi, yaylayi, akrabalarimin evlerini, düğünleri unuttum.
Sonra ben bi çok farklı kitap okudum ve ben değişmedikçe hayatımın böyle mutsuz geçeceğini farkettim.
Eşime tayin istemezse gideceğimi ve geri gelmeyeceğimi söyledim. Tayin istedi ve 6 ay önce kv ile aynı sokağa taşındım. Özellikle son bir yılda kv beni tanımaya başladı, ben yanlış tepkilerle kendimi yanlış tanıtırmışım meğer.
Ve benim sorunum kv değil,
Ona ısınmamı engelleyen kv ile birbirimizi tanimamiza engel olan, kvmin her isteğine muhalefet etmeme sebep olan annemmiş.
Annem ya annem
Anne ışte ne kadar gaddar olsa da doğurmuş emzirmis büyütmüş.
Benim lohusaliklarimda birer kere geldi ve bu son dogumumda nasılsa fasulye pisirdi. Yıllardır bana yemek pisirmemisti.
Hastanede bile yanımda eltim kaldı.
Bebeğimin altını hastanede bile yattığım yerden değiştirdim kimseye izin vermedim
Eşşeğe semeri yük değilmiş dedim.
Bana yardıma gelen ev işi yemek yaptı
Bebegimi de diğer çocukları da eşimi de ben avuttum.
Ben özel bir insan değilim,
Sadece sabrettim ve çok ugraştım yapıcı olmaya çalıştım.
Feministleri değil realistleri okudum.
Herkes yapabilir.
Sadece bakış açınızı değiştirin onu diyorum
Her düşünce her davranış her tepki bumerang gibidir geri döner..
Yıllardır depresyonda olan beynimin düzeldiğini hissediyorum.
Yüzümde kaybolmuştu gülümseme mimiği,
sadece çocuklarımla oynarken dans ederken gülerdim, diğer zamanlar kızım hep niye üzgün olduğumu sorardı.
Şimdi eskisi gibi oldum
Neşeli girişken enerjik
Ve uyandığımda içimden
Ne kadar mutluyum dediğimi farkettim.
Hayal bile etmediğim kadar mutluyum ışte..
PembeLokum
hiç retinani riske atma bence..