2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Kızlar bugün bunalıma girsem girerim ama girmeyeceğim (inşallah)
İnstagramda sürekli önüme normal doğum hikayeleri çıkıyor. Çok şey kaçırdım. Sezaryanımın ilk 3 gün dışında ağrısızdı ama 1 hafta anestezinin etkisinde rüyada gibi gezdim. Bir de Boğazıma tüp soktukları için hala öksürüyorum. Bu öksürük hep kalacak mı çok sinir oluyorum. Bebeğim korkuyor, uyanıyor :KK43:
Normal yapabilirdim. 40+3'te aldık. Ne oldurdu 42'yi bekleseydik. Korktuk işte. Hep içimde ukte olarak kalacak.
Bir de 5 senenin sonunda bunca uğraşla olmuş olmasına da çok üzülüyorum. Çok şükür sonu iyi oldu. Sonuçta hiç çocuğum olmayabilirdi ne yaparsam yapayım. Allah kısmet etti. Bunları farkındayım ama nedense hala başıma gelenlere üzülüyorum. Bir de namazlarımı kılamıyorım doğru düzgün. Şükür şeklin bu mu diye kızıyorum kendime.
Al bendende o kadar... biran ben yazdim sandim bu yazıyı... ;) 5 yillik brbek ozlemi, sezeryanin 4 gun sıkıntı... normal dogum uhdesi ve eksik namazin vicdan azabi... ki en çok şükretmem gereken zamanda...
 
kizlar, bebegim 3 aylikken is donecegim ve ama anne sutuyle beslemeye devam edecegim. Avent pompa ve biberon kullanacagim. Acaba yeni dogan biberon basligiyla mi devam etsem yoksa 3+ olanlardan mi alsam?? Kolayca sut alip memeden sogumasini istemiyorum cunku.
Medela biberonu tavsiye ederim. Dun yedeginide aldim birini yikayip birini kullaniyorum. Bebek cektikce sut gelio anne memesine en yakin
 
aynen bazen pes edesim geliyo kafayı yiycem sanıyorum o ağlıyo brn ağlıyorum zaten panik atak hastasıyım tansiyonum fırlıyo normal beşikte uyumuyo ya illa sefil olacak battaniyenin içinde dört büklüm oluyo susuyo brnde arıyorum ama bulamadm beşiğin içine beşik kurdum ama oda esnedi olmadı :) geçse biran önce
Battaniye icinde kendini anne karninda sanıyor sıkıştıkca.
 
Kızım 90 cc mama aliyo 3 saatte bir. Oncesinde yarım saat emiyor. Benim sorunum su.. memeyi alirkrn çok bogusuyor bagitip çağırıyor ama tutunca çıt yok yarım saat emiyor. Neden yapar sizce. Bu normalmi banami tuhaf gelior bilemedim
 
Kızlar bebeği ile tatilen giden oldu mu?
Biz 600 km istanbul bodrum arası gitmeyi düşünüyoruz.
Bebeğim aşısız ayrıca.
Kararsız kaldım erken mi?

Canim artik o normal dogum hikayelerini romantik dogum fotograflarini hic takma. Ben de senin gibi bu mevzuya cok takmistim. Hastanede zor bela koridorda yurume alistirmalari yaparken kata gule oynaya normal dogum yapmis birini getirmislerdi dogumhaneden de oturup aglayacaktim. Sonucta bebeklerimiz sglikli bosveerr.
Boruyu neden takmislardi? Oksuruk kotu olmus ya bazen aniden gelen oksuruk bebekleri korkutabiliyo. Yatmadan bogazini yumusatacak biseyler icmeyi dene en azindan.
Dilimiz surekli sukrediyo ama fiili sukrumuzu bazen unutuyoruz. Bebekten dolayi benim de namazlarim aksiyo bazen abdesti aliyorum namazi kilamiyorum :KK43: Allah diyo ki biz sizi canlariniz mallariniz ve evlatlarinizla imtihan edicez.. Iste imtihanimiz bu. Bunu hatirlayinca her sey daha kolay halloluyo.
Yan odamda sezaryan diye gelen ama sancısı başlayınca normal doğuma alınan biri vardı. Benim de o sabah düzenli sancım çıktı. Doktorum gelince biraz beklesek belki yan odadaki gibi olur dedim. Meğer onda bebek strese girip kakasını yapmış acil sezaryana almışlar. Öyle olunca gel biz seni planlı alalım dedi, gittim kuzu kuzu :) Eğer o doğurmuş olsaydı yaptırmayacaktım sezaryan. Genel anestezi seçtim ben. Anestezi doktoruna güvenmemiştim. Epidural ince iş beceremez gibi geldi. İyi de olmuş. Boğazıma basit bir tüpü sokamamış. Çok tahriş etmiş. Boğazımın acısından anesteziden uyandığımda yutkunamadım ve panik oldum. Hastanede kaldığım 2 gün konuşamadım. Azalarak geçti öksürüğüm. Ama şimdi yeniden başladı.
Ben evlat imtihanımı verdim zannetmiştim ama bitmemiş demek :) Allah yardımcımız olsun. Eski iş yerim plazanın içindeydi ve mescit yoktu. Öğle arasında yakındaki camiye giderdim. Abdest yeri çok kötüydü. Kirli ve soğuktu. Mendil götürmeyi unutursam kollarım yıkarken ıslanır, buz tutardı. Tüp bebek tedavisi alırken bile soğuk suda ayaklarımı yıkardım, üşenmezdim. Allah'a şükür ki o zaman yapmışım. Ama şu an sıcacık evimde yapamıyorum ya sinir oluyorum. Hep vakitler kaçıyor. Allah affetsin.

Al bendende o kadar... biran ben yazdim sandim bu yazıyı... :KK66: 5 yillik brbek ozlemi, sezeryanin 4 gun sıkıntı... normal dogum uhdesi ve eksik namazin vicdan azabi... ki en çok şükretmem gereken zamanda...
Canım sen de mi bendesin. Sarılıyorum sana buradan :)
Allah'a sonsuz kere hamd olsun.
 
Kızım 90 cc mama aliyo 3 saatte bir. Oncesinde yarım saat emiyor. Benim sorunum su.. memeyi alirkrn çok bogusuyor bagitip çağırıyor ama tutunca çıt yok yarım saat emiyor. Neden yapar sizce. Bu normalmi banami tuhaf gelior bilemedim
normal :) Uykusu vardır, gazı vardır, yada çok eğleniyorsa acıktığını anlayamıyor ve midesinin kazınmasının verdiği genel huzursuzluk hali yüzünden emmeden önce bir süre ağlıyor, söyleniyor. Benimki de aynı şeyi yapıyor bazen. Hani istemiyordun, numaracı falan diye seviyorum kendini :)
 
Bebegin cok tatli masallah. Bende oyle yapiyorum ama benim bacak boyu kisa, oglanin boyu uzun derken sigmiyor artik oraya
Canım bacaklarını bükük bir şekilde senin karnına uzatacak. Bacakları çenene doğru gelecek yani. O zaman sığar. Ama çenene tekme yeme riskin var :)

Kızım dermatit olmuş el bilekleri ve dizinin Arkası kuru pul pul
pazartesi cildiyeye götürcem
ben fotoğrafını watsappatan doktora attım. coresatin pembe krem dedi. sürdüm geçti. sonra tekrar oldu. zeytin yağı sürdüm yine geçti. ama oluyor zaman zaman. alerji de olabilirmiş. doktorun ne diyecek merak ettim. Fotoğraf var mı?
 
@diefraunamense
image.webp
 

Eklentiler

  • image.webp
    image.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 46
Rabbim kabul etsin..

Rabbimin yolunda buyutebilecegimiz salihli kullarindan eylesin yavrularimizi.
Ben superselmaya katiliyorum dogumdan sonra farzlarini kiliom sabah ve aksam haric .esim safi onlara uyuyom Rabbim kabul etsin.son gune kadar birakmadim bende hatta o kadar sismistim ki secdeyi ozlemistim oturarak kilmaktan

Cocuk ailenin aynasidir..biz nasil yasarsak oyle ogrenicekler hayati.

Hem benim oglum agladimi susmaz ama ben namazdayken cok uysal oluyo.
Ben de farzları kılabiliyorum ama kılmanın huzuru var içimde çok şükür..
 
Canım muhtemelen bebeğin senin gerginliğini hissettiği için de sakinleşemiyor. Önce senin sakin olmayı başarman lazım. Sen sakin olursan o da yavaş yavaş sakinleşip uykuya dalacaktır.
sakinde oluyorum aslında sarkılar söylüyorum ıyublar oynuyorum ama o aglama gelince gozu bışey görmüyo napcam bilmiyorum
 
Kızlar bebeğim gece uykusuna yatınca önceden 3 saatte bi acikinca kalkiodu şimdi bekliorum bekliorum kalkmio 5 saati bulacak ac olması. Aldim kucağıma memeyi dayadim almadı . Normal mi ya :KK43:

Bebegin kac gunluk benimki bugun 76 gunlk oluyor ve artik en az 5 en fazla 8 saat araliksiz uyuyor onceden 2 saatte bir uyanirdi
 
Kızım 90 cc mama aliyo 3 saatte bir. Oncesinde yarım saat emiyor. Benim sorunum su.. memeyi alirkrn çok bogusuyor bagitip çağırıyor ama tutunca çıt yok yarım saat emiyor. Neden yapar sizce. Bu normalmi banami tuhaf gelior bilemedim

Benimki de memeyi alirken bazen resmen kufrediyor ya iyi sovuyor iyi soyleniyor epey bi memeyle kavga ettikten sonra aliyor memeyi:)
Ben mama vermiyorum ama
 
Annem hep der ki oğlunu kaybetmek istemiyorsan gelinine iyi davrancan :) oysa yapsa yardım etse ne var. Damatları kızlarına yapınca maşallah aferin olur, oğullarına kıyamazlar. Yapacak bir şey yok. Değiştiremiyorsan olanlarla Mutlu olmak lazım :) İlerde sende kaybettiklerini fark edince anlar hatasını. Geç olmaz umarım :)

Ne kadar dogru bir laf
Geline iyi davranmazlar sonra ogulları ana babadan uzaklasinca suclu gelin olur gelin uzaklastirdi derler ama hic dönüp kendilerine bakmazlar kendilerinde hata bulmazlar
 
Back
X