Bu arada tulumların ve alt üst takımların içine alttan çıt çıtlı badilerden mi giydiriliyor yeni doğunca bebek? yoksa şu iç zıbın dediklerinden mi? Benim aldığım hastane çıkışlarında uzun kollu alttan çıt çıtlı badilerden var ama onları tek giydirmezler sanırım. Üstüne de yeniden uzun kollu şu çapraz gelen zıbınlardan giydirirlerse bu sefer de çok sıcak olur diye düşündüm haziran ayında. Acaba ayrı olarak kısa kollu ya da sıfır kollu alttan çıt çıtlı badi mi alsam?
teşekkür ederim. ben de öyle yapayım en iyisi :)İç zıbın giydiriliyor sanırım şu içlik denilen önü çapraz gelen. Alttan çit çıtlı zıbınlari yenidoğana giydirmek zor oluyormuş sanırım. Ben doğuma girerken ebeye verilecek poşete bi içlik koydum bide ne olur ne olmaz diye zıbın koydum. Hangisini giydirirlerse artık.
Rica ederim :)teşekkür ederim. ben de öyle yapayım en iyisi :)
evet ya çok iyi olur ikinci hamileliği olanlar tecrübelerini paylaşsalar. ben sürekli bir şeyleri eksik ya da az koydum duygusuna kapılıyorum.Rica ederim :)
Kızlar doğum çantanıza neler koydunuz? Çantayı hazırladım ama eksik var mi bilmiyorumikinci hamileliği olanlar "keske yanima bunu da alsaydım" ya da "bunu iyi ki çantaya koymuşum" dediginiz bisey var mı?
evet ya çok iyi olur ikinci hamileliği olanlar tecrübelerini paylaşsalar. ben sürekli bir şeyleri eksik ya da az koydum duygusuna kapılıyorum.
kendim için bir adet gecelik bir adet pijama takımı bir adet sabahlık bir adet emzirme sütyeni bir ade emzirme atleti depend orta boy külot şeklindeki pedler 2 adet iç çamaşırı göğüs pedi kişisel bakım malzemeleri bir adet yazma (2'ye mi çıkarsam acaba diyorum) bir adet şal (fotoğraf çekimi için) koydum.acaba bir takım daha pijama koysam mı diye kararsızım. bir de lohusa tacı ve kapı süsü koydum.emr6 ben doğum çantama koyduklarimi yazayım bari.
Kendim için: 1 tane sabahlıklı gecelik takımı, 1 tane sabahlıklı pijama takımı, emzirme atleti ve sütyeni, 3 tane tek kullanımlık lohusa külotu, 1 paket ped, çorap, patik, terlik, el havlusu, taç, foto mak., göğüs pedi, karin korsesi, rezene çayı, bardak, kaşık, hurma, ketıl. Humana çayı almayı düşünüyorum bide. Oda için süs balon vs.
Bebek için: 10lu hastane çıkışı, 5li hastane çıkışı+ince battaniye, 1 tane tulum, 1 peluş battaniye, 2 içlik, 2 çorap, 10 tane bez, ıslak mendil, biberon, silikon kaşık, emzik, 2 tane de tek kullanımlık alt açma. Bebek kıyafetlerini bebek deterjanı ile yıkayıp güneşte kuruttum, iç dış utuledim. Emzik, biberon ve kaşığı yine bebek bulaşık deterjanı ile yıkayıp 5-7 dk kaynattım.
ay evet çorap da koyayım. teşekkür ederim. müslin bezi dediğim aslında bildiğimiz yazmalardan biraz daha kalın örtü. boy boy satılıyor. ben büyük boyunu aldım belki lazım olur diye.Bence başka pijamaya gerek yok, zaten hastanede 1 gece kalınıyor. Çorap patik filan da koy cantana, doğumdan sonra insan üşüyormuş sonuçta kanama da oluyor. Sağlık ocağındaki ebe özellikle söyledi üşütme sakin çorap da koy diye.
Bebek için ağız mendili ben de koymuştum yazmayı unutmusum. Bebeğe de çorap koy istersen patikli pantolonların içine giydiriyorlarmis. Ağustos ayında doğum yapmasına rağmen hastanede ebe çorap sormuş, hic aklıma gelmemişti dedi. Kaşık biberon hakkında bisey demediler ben de yanımda bulunsun diye koydum.
Son olarak muslin bezi ne? İlk defa duydum.
evet ya ben yazmayı unutmuşum eve dönüş kıyafeti ve terliği. tahlilleri koymadım. doktor istediği zaman sistemden bakabilir diye. kağıt havlu koymamıştım. lazım olacağını düşünmedim hiç doğrusu.Kizlar gunaydin ozel esyalarinizi koymadiniz mi makyaj mal kagit havlu yaptiginiz testleri yaninizda goturun ben koyucam doğumdan once dok gormek istiye biliyormus eve donus kiyafeti terlik bunlarida eklicem ben arkadaslar
Makyaj malzemesi koydum ama yazmayı unutmuşum dudak kremi, ruj, pudra, göz kalemi ve rimel koydum bi tane de tarak. Terliği yazmıştım sanırım, yalniz hastaneden pijamayla çıkarsın dediler oyuzden bisey koymadimKizlar gunaydin ozel esyalarinizi koymadiniz mi makyaj mal kagit havlu yaptiginiz testleri yaninizda goturun ben koyucam doğumdan once dok gormek istiye biliyormus eve donus kiyafeti terlik bunlarida eklicem ben arkadaslar
Kizlar cuma gunu dogumum oğlusum geliyor ii dualarinizi eksik etmeyin
Bizimde 39 doldu yarin nasip olursa sen de sağlikli bisekilde kucagina alirsin ihsallah lohusa serbeti yapan var mi? Aranizda tarif verebilecek bugun yapicam yarin memleketten misafirler gelecek yardimci olabilecek varsa sevinirim acil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?