2016 Haziran bebekleri büyüyor

hoşgeldin canım.
senle hemen hemen aynı durumdaymışız. beklenen doğum tarihim 21 hazirandı ama 18 mayısta doğum yaptım. bebeğim 6 gün hastanede kaldı. hemşireler 3 saatte bir sağ sütünü dediler ama ilk çocuk, acemilik falan ben pek uymadım bu 3 saat kuralına, gelen misafirlerle oturdum, uykum geldi uyudum derken saatler uzadı. oğlum zaten ilk ay pek emmedi gibi bir şey. daha sonra da sütümü bir türlü arttıramadım. 2.aydan sonra sık sık emzirdim uğraştım ettim ama olmadı. deneyim gerçekten çok şey demekmiş. artık kısmet olur da 2. çocuğum olursa emzirme ve süt artırma konusunda yeterince bilgi sahibiyim :)) anneme ablama güvenmiştim nasıl olsa yardımcı olurlar emzirme konusunda diye hamileliğimde hiçbir araştırma yapma gereği duymamıştım. mesela süt hemen geliverir, çocuk hemen şapur şupur emer doyar zannederdim hep. bu yavrucak mamaydı memeydi derken 4,5 aylık oldu bile :) artık bu konuda kendimi üzmeyi de bıraktım. en azından az da olsa anne sütü alabiliyor hala. olaya iyi taraftan bakmaya çalışıyorum artık :))

geçmiş olsun canım. iki gündür ben de bebeğimin kakasında mukus görüyorum. renkte bir değişiklik yok gibi. bu mukusun pek hayra alamet olmadığını bildiğimden tedirgin oldum biraz açıkçası. ne kadar süre devam etmesi gerekir bu şekilde acaba alerji olduğunun kesinleşmesi için? bir süre daha takip edicem. bir de pek öyle huzursuzluğu falan yok gibi, huzursuzluk olmuş muydu bebeğinde?

size de geçmiş olsun canım. ne zamandır bu şekilde peki? doğduğundan beri mi?

Yok canim, gayet guzel kilo alan, memeyi emen, neseli bi bebek. Uykusunda da hic sorun olmadi. Her bebek gibi keyifli oldugu huysuz oldugu zamanlar oldu. Dun kaka kulturu de verdik, insallah mikrobik bisey cikmaz yoksa antibiyotik vericekler. Ben gerektigi kadar diyet yaparim hic sorun degil.

Bizim ilk iki ay sorun olmadi, ben zaten gaz yapar diye ne sut ne de yogurt tuketiyordum. Hazir seylerle de beslenmiyordum. Gayet sari duzgun bir kakamiz vardi. 3. Ayda herseyi yemeye basladim gaz sorunu bittigi icin, cok sukur hala yok. Ve kakasi bir anda yesile dondu. Mukus yoktu ilk basta, usuttu dedim. Sonra saglik ocagiyla konustum, bisey yoktur protein agirlikli beslendiysen ondandir dediler, onemsemedim. Bayramda yazliga gittik, hava degisimi dedim, o arada mukus basladi. Bugun geldigimiz nokta da bu iste.. Yani ihmal etmisim. Hic aklima gelmezdi..

Ben doğumdan beri süt içmiyorum. Dr bebeğe protein geçmesin diye süt yasak dedi. Bebeğin herhangi bir reaksiyonu olup olmadığına bakmadan direk hayır dediler.

Ben doğumdan beri süt içmiyorum. Dr bebeğe protein geçmesin diye süt yasak dedi. Bebeğin herhangi bir reaksiyonu olup olmadığına bakmadan direk hayır dediler.
Bana hic boyle birsey soylenmedi.. Hatta cocuk doktorum sut grubu tuketnezsen nasil kalsiyum alicaksin yemen lazim dedi. Kaka kulturu bi ciksin, tahlille beraber cocuk gastroenteologa goturmeyo dusunuyorum.

Kayinvalidem de dun aksam geldi, kilo almasi durmus sanki, suzulmus gibi cocuk dedi. Iyice iskillendim..

Günaydın kızlar , ah bu forum böylemiydi , gece girerdim 30-40 sayfa , sabah girerdim bi 20-30 sayfa birikirdi ...
Günaydın. Hanımlar inst. Whatsapp derken burayı terk etti. Arada uğrayıp gidiyorlar. Hadi bugün pazar diye böyle diyelim her gün bu şekilde bir süredir.

Hadi yaa. Ben de hep protein ağırlıklı beslenen bir insanım. Yumurta et süt, anne sütünü artırır mantığıyla bol bol tüketiyorum. 4. Ay kontrolünde konuşayım doktorla, şok şok şok. Gelişimi de maşallah güzel bebeğimin ama evhamlandım şimdi.

Günaydın. Hanımlar inst. Whatsapp derken burayı terk etti. Arada uğrayıp gidiyorlar. Hadi bugün pazar diye böyle diyelim her gün bu şekilde bir süredir.

Kızlar buraya uğramayacaksanız kapatalım burayı, bari hem popüler Haziran anneleri aktif kalır, aylarca emek verdik mesai harcadık orda ya.

Kızlar merhaba, diğer mercilerde aktif yazisan 5-6 kişi var. Haziran anneleri yüzlerce kişi.
Benim iki cocugum daha var
2008aralık anneleri tarih oldu.
2013haziran anneleri 1yıldır yazmıyor.
Çocuklar ayaklaninca, ek gıda dönemi falan derken sayfaya uğrayacak vakit kalmıyor.
İstediğiniz konudan yazabilirsiniz; ne üzülürüm, ne sevinirim.
Burayı saya sayısı az olsun diye açtım

En zor günleri birlikte atlattık
Dert ortağı olduk
Yoldaş olduk

Canim yaa emek veriyoruz tabiki ama ister istemez insanlar firsat buldukca giriyorlar.
Benim haftasonu kina dugun var ee bebekle ilgilen misafirler var dinleneyim derken bi bakiyorum bi suru yazilmis okuyorum ama her zaman yazamiyorum.zaman zaman durunlasip zaman zaman daha aktif olacaktir illaki forum

Azala azala bitecek doğru. Hiç düşünmemiştim böyle olacağını, ne bileyim 2-3 yaşına kadar beraber büyütürüz diyordum. Doğru aslında hayatlar yavaş yavaş normal rutinine giriyor. Ben de bağımlılık oldu zaar :)

sağol canım cevabın için , takip edeyim ben de biraz, olmazsa tahlil yaptırırım . bugün mukus görmedim mesela. inşallah devam etmez. size de geçmiş olsun yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…